Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Femara

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Femara

Iskusne moje forumasice imam jedno pitanje za vas.
    Stimulirana sam 5 mjeseci klomifenom (PCOS, anovulativni ciklusi)i na njega upoce nisam reagirala, a endometrij je ne tanak nego proziran. Na zadnjoj folikulometriji uopce nije bilo folikula za izdvojiti pa mi je ginekolog od iduceg ciklusa savjetovao terapiju femarom. Dali je neka od vas bila na toj terapiji volila bi da mi napise svoja iskustva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Posearchaj forum, bilo je o Femari, koristi ga dr. Poljak iz CITO-a u Splitu - škicni topike vezano za CITO i za Femaru. Nadam se da će ti netko moći bolje odgovoriti. Ne znam je li ona slična ili ista kao klomifen za endometrij (klomifen ga stanjuje, ali može ga se onda utrićima debljati).

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo da ti poželim sreću s Femarom!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

majica555, ja upravo uzimam Femaru i mogu ti reci da nemam nikakve nuspojave. Sto se tice endometrija, bio mi je dobar i s Femarom i s Klomifenom.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pitanje:
    u kom slučaju se ide na korištenje klomifena,femare i sl.?
    da li se to koristi kod nekog specifičnog problema npr.POCS ili kada se u prirodnom ciklusu loše reagira,...
    ja sam inače išla na stimulirane postupke s gonalom,menopurom i sl.
    pa nisam susretala s tom vrstom stimulacije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fjora meni je ginekolog prepisao femaru nakon 5 mjeseci koristenja klomifena jer s njim je ovulacija bila ali jajne stanice nisu bile kvalitetne i endometrij mi je bio jako tanak.
    Ja imam PCOS i doktor kaze da neke zene puno bolje reagiraju na femaru nego na klomifen.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

majica555,i ja sam na klomifenu + menopur i imam problem tankog endometrija.Doduše,imam nešto JS pa dođem do transfera s klomifenom.

Ali i mene brine što ga vjerojatno klomifen stanji.Zanima me da li se femara može dobiti na recept,odnosno da li se nabavlja bez problema?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mala9 ja sam femaru dobila kod svog ginekologa, ne ide na recept nego se placa i teze je za nabaviti zato mi je ginekolog dao.
    Ja sam ti problem tankog endometrija rijesila sa vrkutom, pijem je dva mjeseca i 13dc moj endic je bio cak 11mm a nikada do sada nije bio toliko zadebljan, cak i u vrijeme ovulacije je bio 5-6 mm tako da nade polazem u vrkutu. Probaj pa ces vidjeti!

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo podižem ovu temu.Jučer mi je doktor rekao da ćemo u drugom ciklusu probati s Femarom i da ju probam nabaviti.Može li se Femara dobiti na recept ili se kupuje i dali netko zna koliko košta?Vidim da vas je više koristilo kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga SSR ja sam femaru koristila prvi put ovaj mjesec i dobila plusic na testu, isto to zelim i tebi!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Femara manje stanjuje endometrij, a osim toga u MPO priči najbolje izvarirat što više toga pa vidjet što nekoj ženi najbolje paše.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Čestitke na plusiću!

Zanima me koliko košta Femara? I gdje si bila na postupku?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, to i mene zanima, plus di se može nabavit. Femaru zasad koriste na Citu, a i Luči je počeo davat curama. Biće cijena negdje oko 1000 kn, tako mi je netko bio spominjao - pls ispravite pogrešne navode, cure Femarke.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je femaru dao dr.Poljak na Citu,a kosta ti oko 400 kn.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super. Di si nabavila - često sam u Splitu pa da se opskrbim, a ako meni ne treba, nekome ću poklonit i zamolit ga da uplati Rodama .

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj fjora prvotno napisa
    pitanje:
    u kom slučaju se ide na korištenje klomifena,femare i sl.?
    da li se to koristi kod nekog specifičnog problema npr.POCS ili kada se u prirodnom ciklusu loše reagira,...
    ja sam inače išla na stimulirane postupke s gonalom,menopurom i sl.
    pa nisam susretala s tom vrstom stimulacije
    Jedan od slučajeva kad se koristi femara je tkz. "polustimulirani" postupak, ide se na to da se ipak dobije više od jedne stanice, dvije možda čak i tri. S više stanica, veća je šansa!
    Femara se uzima samo nekoliko dana, ne mogu se točno sjetiti koliko, ali 3-4, provjerit ću u papirima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Super. Di si nabavila - često sam u Splitu pa da se opskrbim, a ako meni ne treba, nekome ću poklonit i zamolit ga da uplati Rodama .
    Ina nisam je kupovala u ljekarni nego mi je dr.Poljak dao u njegovoj ordinaciji.

Talia ja sam pila od 3-7 dc po dvije tablete i imala sam samo jednu jajnu stanicu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' znaš ima li to u onoj njihovoj ljekarni u Sinju? Jel' neko zna kako u Splitu nabavit Femaru za non-CITO pacijente? Ajde, možda ću se i ja raspitat kad dođem do CITA...

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo što sam napisala je parafraza dr. Poljaka (i on je jedan od x doktora koje sam obišla). Ja i mislim da se femara ili klomifen ovisno o dijagnozi i postupku, kod tebe ciljani odnos, ili kod inseminacije, nama je predložena femara kao "mala" stimulacija u prirodnom postupku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, mislim da su oni zamjenjivi - znači oboje djeluju u smislu da induciraju ovulaciju, samo treba vidit šta kojoj ženi paše - npr. femara ako klomifenom se jako stanji endometrij ili budu loše stanice itd. I femara i klomifen se koriste kod žena koje nemaju sigurne ovulacije - znači za sve zašto ovulacija treba iz "palete MPO proizvoda" - od FET-a (transfera smrzlića), preko inseminacije, do "prirodnog IVF-a". Ne znam koliko je baš ferama široko dostupna po ZG-u, ali raspitat ću se ja, ne budi mi teško .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, i klomifen i femara se računaju kao "mala stimulacija", jedino im je sastav drugačiji, a ti hormoni, kao i područje čajeva i prirodnog liječenja su mi dio MPO-a na koji se moram još usredotočiti, tu sam malčice tanka pa već mi neugodno 8).

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da se dr. odlučio na femaru kod mene zbog slabe reakcije na klomifen,nadam se da ću sad reagirati kao majica 555 .Tvoj uspjeh me veseli i daje mi nadu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SSR prvotno napisa
    Mislim da se dr. odlučio na femaru kod mene zbog slabe reakcije na klomifen,nadam se da ću sad reagirati kao majica 555 .Tvoj uspjeh me veseli i daje mi nadu.
    SSR zelim ti da ubrzo ugledas plusic kao i ja!

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drage moje samo da vam javim da je Femaru moguće dobiti na recept i ne plaća se ništa, ostalo mi preko 1.000,00 kn u džepu :D
    Tako da i vi znate, ubuduće da novčiće treba čuvati za malog kad dođe

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage moje samo da vam javim da je Femaru moguće dobiti na recept i ne plaća se ništa, ostalo mi preko 1.000,00 kn u džepu :D
    Super, hvala na obavijesti! Puno srece ti zelim!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo da ja dignem ovu temu - obzirom da bi vise voljela femaru nego klomifen i tako sam se dogovorila s doktorom, zanima me ovaj dio s receptom - sta mi treba pisat na nalazu, ko mi pise recept (soc.gin ili dr.opce prakse) i gdje u zg ima femare?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo da ja dignem ovu temu - obzirom da bi vise voljela femaru nego klomifen i tako sam se dogovorila s doktorom, zanima me ovaj dio s receptom - sta mi treba pisat na nalazu, ko mi pise recept (soc.gin ili dr.opce prakse) i gdje u zg ima femare?
    Mene ovo isto zanima, ja sam zadnji put platila 400 kn, od kada je to na recept :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Mene ovo isto zanima, ja sam zadnji put platila 400 kn, od kada je to na recept :?
    Ja opet podižem temu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je femara otkriće iako nisam do sada uspila.... s njom ili bez nje. Pije se 2-7 dana, dva ili tri komada ovisi o godinama i reakciji do sada. Ja osobno nisam ni osjetila da nešto pijem, bez ikakvih nuspojava. Zato ću opet probati s njom pa što bude. Endometrij nakon femare je školski za razliku od klomifena.
    A za recept prvi put čujem... uvijek sam plačala do sada. Zanima i mene kako se dobiva..... opći ginekolog, tko?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

SSR javi se

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj perkica prvotno napisa
    Meni je femara otkriće iako nisam do sada uspila.... s njom ili bez nje. Pije se 2-7 dana, dva ili tri komada ovisi o godinama i reakciji do sada. Ja osobno nisam ni osjetila da nešto pijem, bez ikakvih nuspojava. Zato ću opet probati s njom pa što bude. Endometrij nakon femare je školski za razliku od klomifena.
    A za recept prvi put čujem... uvijek sam plačala do sada. Zanima i mene kako se dobiva..... opći ginekolog, tko?
    Ja sam isto zadovoljna jako sa femarom, dobila sam 3 folik. i meni dosta. Dok sam pila nisam niti osjetila...

SSR ,

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ponovno podižem topić. Jučer sam išla u ljekarnu po klomifen. Onako slučajno mi padne na pamet i pitam ženu ide li femara na recept? Ona me malo začuđeno gledala i veli mi da ide bez problema, i odkada ona zna za taj lijek ide, iako je kao dosta novi lijek :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da ide na recept, ali od doktora kod koga se ima povijest bolesti sa dijagnozom lijecenja malignih bolesti dojke. ukoliko to mozes dogovoriti sa svojim lijecnikom, te ako on ima sluha za takve stvari, probaj pitati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, tu će vjerojatno nastat problem u šiframa dg.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam jučer dobila recept za femaru od soc. gin. i u prvoj ljekarni mi nisu htijeli izdati jer mora biti po preporuci onkologa i mora biti onkološka dijagnoza, a u idućoj su mi dali bez ikakvih pitanja...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure,da malo uletim sa pitanjima;čitajući sada o femari,znači li to da je puno bolja od klomifena i da ne stanjuje endometrij?A s obzirom da bi trebala ić u postupak( uz laganu stim.)na VV,da li je ima dolje u "njihovoj" ljekarni?Ja sam jednom bila na klomifenu,dobro reagirala,bili su dobri embiji i nakon toga biokemijska,ali dr.L baš i ne voli klomifen,ali za femaru mi nije nikad rekao pa zato pitam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tia_16 prvotno napisa
    Cure,da malo uletim sa pitanjima;čitajući sada o femari,znači li to da je puno bolja od klomifena i da ne stanjuje endometrij?A s obzirom da bi trebala ić u postupak( uz laganu stim.)na VV,da li je ima dolje u "njihovoj" ljekarni?Ja sam jednom bila na klomifenu,dobro reagirala,bili su dobri embiji i nakon toga biokemijska,ali dr.L baš i ne voli klomifen,ali za femaru mi nije nikad rekao pa zato pitam...
    Najbolje ti je nazvat i pitat - evo broja dolje. Vjerojatno nema jer na VV-u nisu naširoko počeli s time radit, iako je Luči bio to voljan isprobat kad sam ga ja pitala (meni je klomifen ubijao endometrij, 2x izazvao endometralni polip, jednom dolazak hitne doma itd.):

Ljekarna Mira Kožul
    Dugi dol 4a
    2300 499

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •