...samo veselo s trudnoćom i guraj naprid. A sve ove okolo ne slušaj, nek ti na jedno uđe na drugo izađe...
Neznan samo kad, ko i kako je prvi izreka, izvinit' ćeš, te gluposti i sve slično tome...
Ne opterećuj se...tvoj bebač je zaslužio da mu mama bude vesela, pa će i on biti veseliji
PS: Ja sam odvalila kad su mi rekli da ne prilazim priko sina, da se vratim nazad, jer kao neće rasti
Možda bi i povirovala da imam jedno 5-6 god![]()
Moja ti je preporuka da prije nego krene sa pricom, ono nakon Dobar dan joj velis 'Danas zelim slusati samo lijepe stvari, ako mi imate nesto lose za reci molim ostavite to za koji mjesec ili dva. Zaboravit ce.'
a kaj ak se ona primi za to i počne za mjesec, dva, onda istu spiku samo dojenje, presvlačenje, povijanje itd...................... ma lude babe sve, ne želim bit takva svekrva...
zadarmamica, nešto si nam nestala, da te nije svekrva uklela da previše gledaš u monitor i da će ti beba imat beljave oči??? (oprosti mi morala sam)
najbolje jedno uho unutra, drugo van, naravno onaj tko to može.... (ja ne mogu, ja se uvijek za nešto zapiknem, naravno uvijek ono negativno...)
vidim dosta komentara, .ovih dana nisma bila baš nešto na forumu. imala obaveza.uglavnom, nemsijem biti drska,jer kad joj kažem MOLIM VAS nemojte to i to. ona se nađe uvrijeđena.pa eto.ja sam inace škorpija koja kaže baš svakom sve što misli, i svi znaju da sam takva,i nikog i ništa ne muljam.nego kažem kako je.ali radi muža nemsijem baš previše. jer se ona nađe uvrijeđena u svemu. moja mama je ostala šokirana kad sma joj rekla s kakvim mi sve glupostima pune glavu.i rekla sam da neželim kad rodim pomoć od svekrve a ni od mame.al opet cu zvat svoju mamu, jer mi je lakše njoj reci i zbog hormona dreknut na nju da nešto neradi tako, nego ovako itd.a svekrvi nesmim tako. žena je kao ok, ali isto si previše dopušta u nekim stvarima. i morat cu se lagano postavit tako da mi nema mišanja u odgoj.ja sam ga napravila, ja cu ga rodit,a ona je svoje obavila sa svojom dicom.tako da lagano pripremam teritorij.al mislin da najbolje funkcionira ono NE, DA,MOŽDA,HVALA!bez nekih velikih pretjerivanja.
imam još par tjedana.sad sam u 32+5.i lagano sma nervozna,živčana,depresivna.
i ovaj forum mi je za odmorit dušu.i oprostite na velikoj poruci.
![]()
a što se tice tih njenih bapskih priča, više me nije briga, i sad meni i frendicama (a još dvije su ostale nedavno trudne) ovo služi kao dobra sprdnja,pa dok muževi na sportu mi sidnemo na kavu i smijemo se tim gluparijama. jer realno što mi bog da,tako ce biti.a trenutno mi je trudnoća sve po školski.
blago ti sešto imaš društvo u trudnoći, i bravo za školsku trudnoću...
imaš za mamu potpuno pravo, lakše se na nju izderat nego ne nekog drugog, jer te mama razumije u svakoj situaciji... a meni opet neugodno razgovarat s njom o nekim stvarima, zato se tu trudim dobiti sve potrebne informacije...
moja je otkacena,pa je zivkam svaki dan.po par puta dnevno da je pitam za bilo kakvu glupost,i vezano za bebu sve.iako je neke stvari i ona zaboravila.al eto.uživljena je- postat ce baba prvi put.![]()
i moja će postat baba prvi put, jučer je komentira da kad će više da ona ne može čekat... a kak je tek meni... danas 38+0i dalje čekam...
a da je otkačena nije, dosadna je i napetija u nekim situacijama od mene, dok su me u bolnicu prošli tjedan vozili skomentirala je da su joj se noge odsjekle, kaj će tek bit dok se stvarno dogodi da trebam ići roditi..
ova me zvrcka s posla uredno 3 puta dnevno, da provjeri jel sve u redu... ma joj... ali dobro dosad nije imala ama baš nikakvu bapsku priču i totalna mi je potpora u svemu...
TE lude babe stvarno nisu normalne!
Meni su rekle da će dijete imati madež u obliku onoga što sam željela jesti, piti... u trudnoći. Prešutjela sam što mi se u trudnoći.Zamisli da mi dijete ima takvo obilježje na tijelu.
Ovo tvoje je pravo uznemiravanje. Uh, en znam kako se obraniti. Najradije bih ti rekla da ju pošalješ u rodni kraj, ali ni sama to ne bih napravila.
I sama si rekla da ti je trudnoća blagoslovljena, ako si vjernica, uzdaj se u Boga, neka ti to jedino bude bitno.
Potpisujem se ispod tvog posta. Em sam škorpija, em imam dobru svekrvu al jednake probleme s njom (čim nešto odgovoriš uvriđena je! uf). A činjenica je da ako ništa ne kažež 'brišeš' samog sebe, tj svoje ja...
Tako da sam se potpuno pronašla u tvom postu.
Samo se vas dvoje čuvajte, za ostalo ćete lako...![]()
Koje priče
Nisam radila ništa od toga pa je malena imala dva puta o,otanu pupčanu oko vrata i rodila se živ i zdrava.
Koliko ih se rodilo s pupčanom i sve je bilo u redu, tako da i ta pupčana oko vrata nije najgora stvar na svijetu i ne mora ništa značiti u konačnici.
Ne brini se, katkad se jednostavno treba "cijepiti" protiv takvih priča.![]()
E vidis, kolko god to zvucalo ludo ali ja imam "zrno kave" iliti veliki smedi madez koji stvarno izgleda ko zrno kave i s njim sam se rodila a moja seka na glavi ima "grozde". Nisam praznovjerna, stvarno, al eto, ovo je vjerovatno slucajnost. Moj Sven nema nikakva "obiljezja" iako sam ja svakakve prohtjeve imala...
a to vezano za madeže, cak i može biti istina.i ovisi od osobe do osobe. nemam iskustva stim.što bude, bude.neki dan sam ludila za krempitama i pojela 4 komada u 9ipo na večera cijeli tjedansamo o njima mislila. i nisam pazila ocu li se di taknut. pa cemo viditi heheh
jucer sam pravila neke hrskave trokutiće.super sa jogurtom.sad cu roladu pravit. a sve jer mi nekako dosadno.neznan što bi.i jede mi se nešto,BILO ŠTO.![]()
Ja vec zaboravila na ovu temu a vidim da sam pisala prije poroda. Samo nek se zna da sam u trudnoci sa Svenom isprobala sve ove babske nacine dokazivanja spola (visak vremena) i sve je ukazivalo na curicu, al bas svaki "test". Pa eto, pisonja spava...
Tema je super! Grohotom sam se smijala! (na poslu.... open space...)
Ah, nažalost, ne mogu se sjetiti nikakvih osobnih primjera...
uh genijalna tema!
ne smiš prekrižit noge jer će se pupčana omotat oko vrata.
šiljast trbuh=dečko
ajme zašto nisam prije ovo vidjela da se malo opustim
Ako trudnica nešto poželi, a to ne dobije, na djetetovom tijelu ostaje znak u obliku onoga što si je trudnica poželjela. - hm, poželjela sam ja nešto, pa neće valjda to bit
Ako je muško, prije ću roditi. - vidim kako sam prije rodila
a ono da ako jedeš slaninu u trudnoći da će ti se beba roditi sa prstom masti na tijelu!!! (ovo budemo vidjeli, ja sam jela slaninu
![]()
e to ti je moja baba izjavila, a ja se nabrusila na slaninu bila taj dan, i onda mi je pokvarila ugođaj
al ima još jedna koja je možda i istina (al otom potom), tako su meni prepričali:
- teta moja je jela šečer u trudnoći, i to doslovno sa žlicom, i bratić se rodio sa nekakvim bijelim naslagama po tijelu, te su ju ispitivali šta je jela, ona je rekla šečera na tone, pa su doktori rekli da je to od toga.. kao komentar je bio da ga babice nisu mogle okupati normalno od tih naslaga..
Te bijele naslage se zovu verniks i stite bebu dok je u trbuhu od plodne vode.
i nema veze sa jedenjem secera ili slaninePlodna voda je do 38. tjedna trudnoće prozirna. Nakon toga kako verniks sa kože djeteta počinje spadati i stvara - krpice - koje se vide kako plutaju u plodnoj vodi. Spali verniks se počinje i dispergirati, dakle razgrađivati u plodnoj vodi i tako stvarati mliječni izgled plodne vode. Terminologijom struke, plodna voda tako postaje naznačeno mliječna, blago mliječna, mliječna te intenzivno mliječna. Tijekom 42. tjedna trudnoće uobičajeno dolazi sa prvim znacima prenešenosti do redukcije mliječnosti plodne vode. Izgled plodne vode je u pravilu u koordinaciji sa ostalim procesima sazrijevanja organizma djeteta i u pravilu dolazi do poroda uz mliječnu plodnu vodu kako ona izgleda sa oko 40 tjedana trudnoće. No, prema izgledu plodne vode ne možete toćno kazati kada će uslijediti porod. Posve uredno, u terminu možete roditi i uz naznačeno mliječnu plodnu vodu ( termin počinje u 38. tjednu trudnoće i traje do kraja 42. tjedna trudnoće
moglo bi se mozda reci da sto je vise verniksa da to je beba manje u terminu obzirom da on nestaje i stanjuje se sto je blize termin.
Majka me stalno upozoravala da se ne dotičem nigdje, a pogotovo po licu kad mi se nešto jede...a ja kukala stalno za lubenicom, non-stop mi se jela. I jednom, baš u razgovoru s njom, uhvatih se za nos, prstom se počešala zapravo...a u upravo sam joj "tulila" za lubenicom! Istina il ne, Roko se rodio sa crvenom flekicom točno na tom mistu
Ima već 6 i pol mjeseci, a mrlja polako blijedi, fala Bogu!
Inače, mučnine i povraćanje su mi trajali oko 3 mjeseca, žgaravicu uopće nisam imala, samo na putu za bolnicu kad su me trudovi uhvatili, i to nakratko, a malac se rodio sa frizurom dostojnom Elvisa Presleya!![]()
..sad baš čitam srecicin post, neka se rodi moj Noić, samo da je zdrav to mi je najbitnije..
kakav je to rodin ugriz? dok nosi bebu u pelenama na dimnjak?![]()
heheheh. ma flekica lagana crvenkasta oko nosa i na ćelu.al izbjeli i nestane.navodno zovu rodin ugriz.tako sam cula.
zadarmamica, imal išta nova kod tebe od izjava nakon onog kabela od laptopa?
haha izbjegavam je.a i možda je skužila da me takve stvari ne zanimaju.
Meni je jedna rekla da nosim sto posto sina jer da kad žene nose curicu onda se proljepšaju i uređuju se. Zahvalila sam se na komplimentu i rodila curicu.
A čuj nisam imala nikada problema s tenom a u trudnoći je bio još ljepši, ne znam ja šta je ona vidjela jer sam ja sebi bila lijepa ali njoj očito nisam i dala mi je to do znanja. Mene su apsolutno svi uvjeravali da nosim dečka i to jedni jer mi je trbuh nisko, a drugi jer je visoko, jedni zato što je okrugli, a drugi jer je špičasti, jedni jer mi se guzica smanjila a drugi jer se povećala i kad sam u 30.-tom tjednu konačno saznala da nosim curicu svi su bili razočarani osim mene i MM, mi smo bili oduševljeni i uvjeravali me da je doktor pogriješio i da je to nemoguće. Mene su silno uveseljavali ti komentari.
mene nitko nije gnjavio takvim gluparijama, ali čini mi se da sam tokom trudnoće čula neku foru o tome da spol ima veze s time jel trbuh visoko ili nisko.
no kad sam rodila moja jednako mlada cimerica mi je dobronamjerno savjetovala da ni pod razno ne vodim malu van prije krštenja. na što sam ju ja pogledala otprilike ovakouz pitanje zar da ju onda držim doma zaključanu zauvijek
![]()
To ti je flekica na čelu između očiju i recio jače se vidi kad se beba napinje, nekima se vidi slabije, nekima jače. I druga se flekica nalazi iza na dnu glavice sa stražnje stane, iznad vrata. Isto tako crvenkasta I isto se malo jače vidi kod napijanja.
Moji svi troje su to imali, sinek najviše. I prošlo im je ne znam točno kada, bebica još ima malo, malo joj se više vidi to iza na vratu.
Pa valjda zbog tog položaja tih dviju flekica kažu da je rodin ugriz! I valjda zato kaj kao roda nosi djecu. Pojma nemam...
A što se tiče predviđanja spola...Valjda sa stažem (u roditeljstvu) i brojem trudnoća to strašno počne živcirati, bar mene je. Užasno su mi išil na živce svi ti nepoznati i manje poznati ljudi koji su si uzimali za pravo komentirati moj trbuh i spol moje bebe...
Pa tako neću zaboraviti jednu tetu koja radi na onim gotovim salatama u interšparu. Ja gledam u salate i koju ću uzeti, ona dolazi i komentira "Ajmeeee, koliki trbuh, to su sigurno blizanci" Moram li reći da mi je mrak samo takav pao na oči. Ali trudila sam se što mirnije reći "Ne nisu blizanci, provjereno". Na to će ona "Ali dečko je sto posto" I odmjerava me onako sva se uživila čovječe. I ja joj kažem kako je i to provjereno i kako je djevojčica. Ona onako objesi vilicu do poda, još i kao uvrijeđena ma ne sigurno je dečko. Ajme dobro da joj tu salatu nisam u glavu bacila i pitala ju je li ona to možda ima ultrazvučne oči pa vidi bolje od dokotra!?!?
ja sam citala negdi da ako se najedeš janjetine da je sin.a ja janjetinu nemogu ni primirisat, užas, fuj. baš je nevolim. i sa 5mj. trudnoce na svadbi kod kumova sam se toliko najela janjetine da ni ja ni moj muž nismo mogli doci sebi.a sad- opet nema šanse da je stavim u usta.
tako da neman pojma što se dogodilo heheheh
ja sam mrzila da mi poznanici diraju trbuh, ne prijatelji, nego oni šta si s njima na "ej bog, kako si"
e to mi nije jasno.. SVI,AL BAŠ SVI ODMAH VATAJU ZA TRBUH. uf, luda sam na to.
To hvatanje za trbuh mi je užas, ja niti jednoj trudnici to nisam napravila. Ma mene su nekada ti komentari nasmijavali a nekada su mi išli na živce jer si svatko na cesti dozvoli komentirati. Bilo mi je smiješno jer su neki komentirali kako imam mali trbuh za npr 7mj a drugi kako je veliki, nekima sam se poruznila, nekima proljepšala a sve je to imalo veze sa spolom djeteta.
U ovo me uvjeravala sveki jer ona ima madež u obliku jagode i da joj je njena pok.mama rekla da je jako poželjela jagode i eto pa me upozoravala da se ne hvatam po tijelu, a ja bih ispred nje iz zafrkancije se hvatala i željela, kao da provjerimo teoriju
Meni je najjače kako me svekar svaki put kad se vidimo pita imam li kakvih želja u smislu neke posebne hrane, ali svaki put
Kad sam bila trudna s curom, onda su me hormoni lupali na blagu agresivnost što je ljude zbunjivalo jer sam inače prilično pitoma, tj.odbrusila bih na bezvezna pitanja koja mi idu na živce, dok sam sad u drugoj trudnoći upravo suprotni i onda mi je jedna kolegica komentirala: bit muško, oni su nježniji spol![]()
A govorenje bebi kako je ružna da je ne bi urekli???
Ili stavljanje novčanica direkt pod bebinu glavu kada dolaze u posjete???
Nedavno mi je pričala jedna prijateljica za običaj negdje u Dalmaciji, da kada je prvi puta išla sa bebom obići rodbinu da su joj svi stavljali jaje u kolica pored bebe... Došla je žena sa više od 20 jaja doma!!! Nije loše u recesijsko doba![]()