Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 186

Tema: Ljetne bebe 2005. (21.dio)

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Valentini sretan ročkas!
    A svim bolesnima puno ~~~~~~~~~~~~~~
    da što prije ozdrave
    Lovro baš nema neki fond riječi: mama, tata, baba, deda,
    ajde, alo (vidi potpis!) pa vam zavidim na malim brbljavcima.
    Eto, baš me mama obavijestila da je na TV-u bila emisija o
    govoru kod klinaca naše dobi i da bih ga trebala odvesti u Suvag
    na pregled jer kao ne priča dovoljno za svoju dob.
    Znam da nema problema sa sluhom jer uvijek pokaže (digne prst
    i obrve) kad čuje npr. škripu kočnica, bojler, da se vrata otvaraju...
    a i MM nije govorio do 3. godine a danas je nezaustavljiv
    Inače, primjetila sam da mu je nosić ostao čist ako bi mu ga prije spavanja
    očistila fiziološkom i ukapala efedrin 0.5 da splasne otok, a oko kiderbeta
    sam namazala s Biosept mašću, bar ugodnije miriše od luka a efekt je isti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imam i ja frendicu koja do druge godine nije ni riječ progovorila - a sad ne staje.

Ugodan vam vikend želim, sa lijepšim mirisima od luka i bez kašljeva, curećih nosića i temperatura.
    Posebna pusa Matiji i mami a da ne zaboravim ni našu dragu trudnicu!

Završavam sa željama, čestitkama i pozdravima i brišem na lijevo

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svima

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa evo mm nije nista pricao do 2.5 godine.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D Curke dijete br.mi 1, zahvaljuje svima Vama na čestitkama, a kad je pogledala onu svoju koju sam joj poslala E-mailom toliko joj je bila lijepa da mi se djetešce gotovo rasplakalo.
    Iako je Matija u našoj grupici ćini mi se najstariji(30.05. još uvijek proljetna beba, iako sam se ja prošvercala u ljetne-taj dan kad se rodio bio je skoro pa najvrućji dan u godini(ili se to samo meni činilo jer sam 2-3 puta padala u nesvjest)- nije neki glasnogovornik . Tek sad je počeo spajati po dvije riječi ali krtke ali zato perfektno govori "kineski"(ha,ha..)
    Od susjede mali ima 2,5 god. tek sad je počeo govoriti mama i tata-i sve je u redu.Tako da će nas naši klinci još dobro izbombardirati svojim slatkim riječima.
    Pusa svima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Valentini sretan ročkas

ja sam kupila pumpicu za nos na baterije i preporodila se...
    uz to imamo ovlaživač u koji stavim par kapi eukaliptusa i tako se borimo protiv začepljenog nosa... zdravi smo već puna dva tjedna :D ne smijem se veseliti, svaki put kad kažem da je zdrava, eto ti vraga...
    luš (i špek) još nisam probala...

meni je najslađa Larina riječ "mama" valjda zato što ju je naučila među zadnjima, dugo sam bila tata, baka, teta i sad sam došla na svoje jer sad hoda po kući i viče "mama,mama, mamita (mamica)"...
    uvijek je tak kad nauči neku novu riječ onda stalno ponavlja...
    Danas mi je bilo slatko kad smo došle u vrtić jedna mala je izašla kad je teta otvorila vrata, primila Laru za ruku i rekla "aja" (lara)... tak su bile slatke... prva prijateljstva...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Larita prvotno napisa
    Danas mi je bilo slatko kad smo došle u vrtić jedna mala je izašla kad je teta otvorila vrata, primila Laru za ruku i rekla "aja" (lara)... tak su bile slatke... prva prijateljstva...
    Jooj, da! Tako i Lana ima svoje prijatelje, pogotovo jednu prijateljicu Ninu.
    Kada nema Nine u vrtiću, tada ju Lana stalno spominje, a kada Lane nema onda ju Nina stalno spominje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tina, sretan rođendan! :D

Matiji želim puno pusica ozdravilica, a i Nitici

Naš opus riječi je niti mali niti veliki, npr. tama-tramvaj, opa-lopta, vaata-vrata, teta iiiijaaaaaaa-teta silvija , tete u vrtiću zove po imenu (duda i teja-tea), počeo je govoriti i baka umjesto baba, kama-kemijska, kiga-knjiga, ijać-odvijač, ac-usisavač, gija-grijanje itd

uglavnom, prije par dana je prizdravio od ovih jasličarskih smrčki i nazovemo pedicu za kontrolu (ova što se obavlja od godinu dana) i kaže nam da vlada gripa, i bolje da ne dolazimo, a mi taman se htjeli cjepiti. ah, bumo još malo počakali :D

trudnice! , velika pusa

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    i kaže nam da vlada gripa, i bolje da ne dolazimo, a mi taman se htjeli cjepiti.
    Nama je pedica zbog istog razloga savjetovala da neidemo u vrtić barem mjesec dana. A ja još nisam našla tko bi mi ju čuvao.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

loona, cestitka je prepreprekrasna!!
    stvarno si !
    nitice, mislimo na vas i drzimo fige za sto raniji oporavak!
    danas sam kupila niki onu interaktivnu slikovnicu kiko i kika od ursule tolj (59kn)!
    bas me zanima kakva je!
    ps. mi inace imamo baby-tv program i stvarno je super program!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da, i ja sam skužila čestitku, i baš sam htjela napisati da mi je slično kao tv program, i onda sam u ćošku vidjela logo

jutros smo baš gledali i bila je žirafa i mačka, od peršina im noge i vrat, od lišća uši, ma gledala bih ja po cijele dane , ali f baš i ne

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jutroo!!!
    Ide li netko danas u Samobor gledati fašničku povorku?
    Mi idemo!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    da, i ja sam skužila čestitku, i baš sam htjela napisati da mi je slično kao tv program, i onda sam u ćošku vidjela logo

jutros smo baš gledali i bila je žirafa i mačka, od peršina im noge i vrat, od lišća uši, ma gledala bih ja po cijele dane , ali f baš i ne
    kod nas bi i Vita i ja gledale po cijele dane Ja i na poslu pjevušim te pjesmice, baš su simpatični!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ena, mi ne idemo u Samobor...na žalost Vita mi je bubina.

Sjećate se kad sam rekla da je u četvrtak počela kašljati? E pa taj suhi kašalj se pretvorio u grozan kašalj iz dubine pluća . Temperaturu je jučer imala 37,2 jutros 37,5, dobro se drži, jede i što je najgore- ne šmrca, ne kiše, ne kašlje stalno već kad ide spavati ili tek tu i tamo(3 puta tijekom cijelog dana se zakašlje). Ali sad to već zvuči užasno.

Sad samo da se spremimo i idem u bolnicu da je poslušaju. kad joj stavim ruku na leđa, osjećam kako hropće, a dok diše kao da malo zviždi.

Bojim se jedino da joj se nije kad smo bili kod pedice, od straha digao sadržaj želudca i da je to udahnula. (to nam se jednom dogodilo i morala je dobivati 5 dana 2x dnevno injekcije klindamicina da spriječi upalu plića!!!). Jer, uzbušena je bila, a i u jednom trenutku sam primijetila da joj se želudac digao...

Ma katastrofa! Čekam mm-a da se spremi i diemo u bolnicu! Držt'e fige da je sve ok!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

plića=pluća

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš mi je žao za Viticu

~~~~~~~ da se tvoje sumnje ne obistine i da što prije ozdravi.
    Viti.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    kad joj stavim ruku na leđa, osjećam kako hropće, a dok diše kao da malo zviždi.
    Od ovoga se ježim. Loona držim fige i nadam se da nije ništa strašno, ali dobro da idete u bolnicu da je preslušaju za svaki slučaj. Pusa Vitici

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi šaljemo Viti puno i ~~~~~~~~~ da nije ništa ozbiljno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bili smo u SIgetu u dežurnoj ambulanti. Doktor ju je poslušao i veli - ne čuje se ništa, grlo nije upaljeno, dajte Plicet i ako ne prođe za dva dana javite se pedijatrici :?

Ona nije ni jednom zakašljala i fakat, ne zviždi ni ne hropće...Kako smo izašli van i ušli u auto-opet E sad ne znam tko je tu lud...Ništa, sutra idem kod svoje pedice pa ćemo vidjeti što će ona reći.

Inače, ni sad ne kašlje, lijepo se igra, doduše nije baš htjela jesti (osim malo puretine), ali svako malo (taman dok zaboravim na to) ona se tak nakašlje da zvuči kao magarac.

Nitice, sad kad malo razmislim...da nije i kod Matije refluks u pitanju??Možda mu se digne sadržaj želudca pa to malo udahne? Tako se Vita bila počelka gzšiti unatrag ne znam više kolko..Tad nismo znali što je, ali nije mogla disati a mm bio sam s njom doma, bila je počela i kašljati i na kraju joj snimali pluća u Klaićevoj i vidjeli da je (najvjerojatnije) mlijeko ušlo u bronhe..A i čitala sam da djeca s refluksom često znaju imati nespecifične bronhitise i sl...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I cure...hvala na vibrama

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Super za Vitu!!!

Refluks? Nitko (ni u Klaićevoj, ni na Srebrnjaku, niti kod privatnika) ga nije niti spomenuo, jer se njemu to počelo dešavati kad je prošao 14 mjeseci, a vezano je uz svaku i najmanju prehladu. Kaj može imati i tako kasno? One simptome refluksa koje si mi ti spominjala da Vita ima, nikad niti jedan nisam primjetila kod Matije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Refluks se ne može razviti. ili ga ima od rođenja ili ga nema...Značajno za refluks kod manjih beba je bljuckanje, ali Vita npr nikad nije bljuckala. Ne znam je li ima još nekih simptoma ili ne ali ni viti to ne bi dijagnosticirali da nisam ja stalno govorila da nekaj ne štima i hodala od doktora do doktora...Na kraju su joj ph metriju radili eto tako da mene kao smire (ni doktorica nije vjerovala da je stvarno to u pitanju), a na kraju se nalaz pokazao jako loš...

Ne znam, nadam se da nije to u pitanju, ali ništa ne košta da pitaš doktora šta misle o toj mogućnosti. Ti ipak najbolje znaš jer si stalno uz njega, baš kao što sam i ja znala da s Vitom nešto nije u redu, a nisam znala što..

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pitat ću, ali mislim da je kod njega po tom pitanju sve ok.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam ništa o refluksu pa ne mogu ništa pametno napisati, ali vam mogu poslati pozitivne ~~~~~~~~ i jednu veeeliku .

Bili smo u Samoboru i unatoč ružnom bilo je dosta malih (i velikih) maškarica i bilo nam je super. :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

iskreno se nadam da je Vita bolje

mi smo OK - nadam se da će potrajati jer pomisao na gripu ili običnu prehladu me komira
    ja jedva dišem, ne želim pomisliti kako bi mi bilo da mi se nos začepi
    a o vidu neću ni na sekundu misliti

~~~~~~~~~~
    za sve bubine

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro svima!
    Lena se polako oporavlja ali mene hvata grlo i neki čudan osjećaj u kostima.

~~~~~~~~~~~ za Vitu i Matiju.

Jučer sam doživjela pravo iznenađenje. Kad smo se spremali na spavanje, Lena se ustala, čvrsto me zagrlila oko vrata, naslonila glavicu na moje rame i rekla: Djaga mama! Evo i sad zasuzim kad se sjetim tog iznenadnog izljeva ljubavi

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Svim bubanima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
    Nažalost ni kod nas nije bajno. Neven je već dugo šmrcao ( znate, žalila sam se ), a u petak je zakurio i morali smo doktoru - dobio je upalu uha :shock: . Siroče, jako ga je bolilo, sad nakon dva dana antibiotika ide na bolje ( nadam se, kuc-kuc ). I tata nam ima upalu grla, a baka je isto bolesna a neda se doktoru . Joj, valjda ćemo i mi doći k sebi!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Velika pusa svim bubancima.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam jučer osjećala bol u kostima i počela kašljucati pa sam odmah navalila na čaj i med. Dana se puno bolje osjećam. Samo se nadam da to neće prijeći na Lanu. :/

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Leni

bubanima

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Jučer sam doživjela pravo iznenađenje. Kad smo se spremali na spavanje, Lena se ustala, čvrsto me zagrlila oko vrata, naslonila glavicu na moje rame i rekla: Djaga mama! Evo i sad zasuzim kad se sjetim tog iznenadnog izljeva ljubavi

Puse svim bolesnim bebama i mamama...

Novi se izgleda skroz oporavio, a za vikend smo bili na izletu na Divcibarama ili kako Novi kaze Dinci.
    Namerno sam htela da ga odvedemo iznad 1000m (Divcibare su taman toliko a nisu nam daleko).
    Tamo su bili neki ostaci snega pa smo se sankali, ali nos je intenzivno cureo pa smo se resili tone slajma.
    Nocili smo u nekom jezivom hotelu, ali nije bilo nista drugo, preziveli smo.
    Novi je (uz redovnih 100 budjenja) spavao od 8 do 7, sto je za njega bas mnogo.
    Jedino sto nije hteo skoro nista da jede tamo, a kad smo dosli kuci najeo se kao pravi... Nedostajala mu nasa kuhinja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puse i ~~~~~~~~~~~ svim bolesnima! Bas je krenulo.

Mi smo naruceni na vakcinu 23 ovog mjeseca, a jucer mi prijateljica rece da savjetuju mamama da ne dovode djecu dok ne prodje epidemija gripe.

Leni za izljeve ljubavi.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo isto narućeni 14 na pikicu ali se premišljamo da odgodimo za kasnije.
    Svim bubanima velika, velika ozdravilica.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~ bubinima

Lena

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo imali zakazanu 5u1 vakcinu 26.11.!
    Sacekace to prolece...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pusa svima.
    Lena je zakurila jutros a taman sam mislila da je prošlo šmrcanje.
    Tipkamo se ovih dana, kad ozdravimo.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve bolesne, velike i male!

Kod nas se i dalje pije antibiotik, ali ga bar uho više tako jako ne boli.
    Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Leni~~~~~~ da temperatura ode

Jutros mi se ucinilo da je i Asji opet nosic malkice zastopan, a tek smo se rijesili jedne prehlade. Samo se nadam da nece prerasti u nesto vise.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nadam se da je Lena dobro
    ~~~~~~~~~~~~~~

mi smo danas imali prvi razgovor s potencijalnom čuvalicom i super je prošao, a Vid se raspametio od sreće kada je ženskica došla.

Vid je postao tužibaba - užasno grize tatu i tata mu je malo vratio a mali prasac je došao do mene i plačnim glasmom ma zazavao Mimi, počeo mahati rukicama i glumiti da plače a prstom pokazivao na tatu
    muž i ja smo umrli od smjeha - nevjerovatno je kako došao do toga, stvarno to nije imao nigdje za viditi.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    mi smo danas imali prvi razgovor s potencijalnom čuvalicom i super je prošao, a Vid se raspametio od sreće kada je ženskica došla.
    Vid opet sarmira!

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Vid je postao tužibaba - užasno grize tatu i tata mu je malo vratio a mali prasac je došao do mene i plačnim glasmom ma zazavao Mimi, počeo mahati rukicama i glumiti da plače a prstom pokazivao na tatu
    muž i ja smo umrli od smjeha - nevjerovatno je kako došao do toga, stvarno to nije imao nigdje za viditi.

a stvarno imaju bisere!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

super za cuvalicu!!
    jedva cekam sve detalje!!
    nika je jucer pricala nesto sto je zvucalo ovako: "tata tata mijau mijau pa-pa pa-pa". prijevod- tata, maca je isla pa-pa!!
    pocela je sve vise i vise pricati i strasno je isfrustrirana kad ju mi ne kuzimo!!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pusa svima. Mi smo malo bolje, izgleda da je i virozi i gripi dosadilo kod nas, pa su se odselile. Sutra idemo na Srebrnjak na kontrolu i ako je sve "u granicama normale", od ponedjeljka idem na posao (nakon 3 mjeseca), a M. će čuvati još neko vrijeme svekrva. Sutra bi trebali saznati na kaj je od hrane M. alergičan. Kad bi mogla birati htjela bi da to bude ili kikiriki ili jaja. Mislim da bi to bilo najlakše izbjegavati.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nitice, ne dajte se tim prokletim boleštinama.
    Šaljem ~~~~~~~~ za vaše zdravlje i veliku Matiji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pozdrav svima! Mi smo u vasoj ekipi, i cesto vas posjecujem, ali nisam vam jos pisala. Za pocetak, (ono sto sam pohvatala) Nitice nadam se da ce M. biti sve bolje. Stavila sam neke info na zdravlje djece u vezi jednog članka o astmi. Mi idemo 23.02. na alergotest jer je D. s 15 mjeseci imao reakciju na jaje, pa ga jos nisam cijepila za MPR.
    Zeljela sam vas pitati u vezi stolice vase djece. Danas je D. vec 3 puta kakao neku tamnosmeđo-zelenu kašastu stolicu, jučer je jeo malo pizze (rajčica, sir, možda dva listića šampinjona). Danas 1. put u zivotu popio ujutro 1 dcl kakao s kravljim mlijekom. Dojim i dalje. Osim jaja sve jede. Opći status je super, bez temp. Dajte mi savjet i mišljenje please.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pozdrav svima... Nitice super kaj ide nabolje, držim fige da je kikiriki, bez njega se lako može...

Kere, dobrodošla... a di su svi ostali ovih dana :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pozdrav svima, kod mene neka frka na poslu pa se ne stignem javiti!

Nitice, nek su konacno bolestine otisle! Potpisujem Laritu, da bude alergican na kikiriki, kad vec na nesto je.

Kere, dobro dosla, a za stolicu ti nemam pojma!

Jeli Lena ozdravila?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kere dobrodošla. Negdje sam čitala da se šampinjoni ne daju djeci prije 3 godine i još kasnije. Da nije od toga? Ili je možda kakva viroza. Da nije proljev u pitanju?

Kak su Lena i Vita?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

hi, Kere
    gljive se daju tek oko 7. godina, ali možda je riječ o nekom povrću od dan prije

poslala sam sada sms Nataši, možda je doma uz Lenu kada se ništa ne javlj ana forum

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala što brinete
    Danas sam došla raditi a sutra opet ostajem doma s njom. MM je ostao s njom, i on je malo bolestan.
    Lena kuri već treći dan, u rasponu od 38,4-39,4. Čepići drže 3-4 sata i onda opet ispočetka. Utorak je skoro cijeli dan preležala na meni. Tak je i spavala. Curi joj nosić, malo kašlje, sad se muči i sa kakanjem (tri dana nije kakala)...
    Baš je koma...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a ja požurila napisati da Leni trebaju vibrice
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a i za njenu mamu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu