Leni~~~~~~~~~~![]()
a evo i za mamu~~~~~~~![]()
Leni ~~~~~~ i![]()
A Mamici![]()
Matija je kurio isto tako 5 dana. Rekla nam je pedijatrica da osimgripe ima i viroza koje traju od 5 do 7 dana, tak da se ne zabrineš ak bu još koji dan kurila.
Mi smo dobili savjet ako je temp. jako visoka i teško se ili tek na kratko skida stavimo 1 i još pola ili dva čepića lupocet. Mi naime zbog mogućih asmatskih napada ne smijemo piti Ibuprofen koji super skida visoke temperature.
Ups a ja mislila od 3 god. Hvala MirtićMirta30 prvotno napisa
![]()
Hvala Nitice![]()
Nisam ju vodila doktoru kad bi mi ionako rekla da joj skidam temperaturu i to je to. Sinoć sam joj 4 sata nakon čepića dala i sirup jer čepić kao da nije ni djelovao do kraja.
:D Curke bokić. Mi smo još uvijek super (kuc,kuc...) a to zelim i Vama.
Puno![]()
za Matiju ( jako mi je drago što je puno bolje),našu malu ribicu Lenicu i njezinu veliku ribicu mamitu
![]()
![]()
![]()
Tata nam je otišao na put, već smo 2. tjedan sami i imam osjećaj da si ne stignem ni malo odmorit.
Svima puno, punooo.. pozdrava.
Kere - dobrodošli!
~~~~~~~~~~~~~~~ za bubine!
Hvala na odgovorima. Baš sam smotana, toliko sve proučavam i čitam, a na kraju "padnem" na osnovama. Gljive se neće ponoviti, a kako stojite s kravljim mlijekom? Sorry ako se već pisalo o tome, nisam tražila. Moja mama mu je danas dala kakao (uz moju dozvolu), jer svako jutro unatrag nekoliko dana dok mi pijemo cappucino, D. skače oko šalice i mijauče dok mu nedam gutljaj. Zato sam mu htjela dati neki napitak, ali mislim da ćemo probati sojino mlijeko. Čaj pije, ali sad bi on i kavu. Puse ozdravilice svim bubićima. Na sreću za sad nas još nijedan virus nije dohvatio.
Evo mene na kratko...Ja cijeli tjedan s Vitom doma. Kašlje i kašlje grozno, nos curi i curi, a temperatura već tjedan dana 37,5.
Kaže pedica da je to tip gripe i da joj bez obzira što temperatura nije za skidanje dam povremeno žličicu lupoceta radi mišića...
Pusa Leni i Matiji , a i svima ostalima!![]()
I dobrodošla Kere!![]()
Naravno,ozdravilica i za Vitu
Punoozdravilica Viti i Leni. Baš mi je drago da je Matiji bolje :D
Nažalost, opet nešto nije u redu s Lovrom; ne jede, razdražljiv je i
plačljiv, danas smo sat i pol čekali u praznoj (!) čekaoni da nas pozovu na red... a sutra idemo vaditi krvcu i mokraću. I da, izbezumljeno se derao od početka do kraja pregleda, a još su doc i sestra prokomentirale da mu treba
"super dadilja". A i MM ima neku crijevnu virozu...
Kere!
ma svašta si ljudi dozvoljavaju... možda njih malo treba preodgojiti...
tako malo dijete pa plače kod doktora... stvarno neobično...![]()
Viti i svim bubanima![]()
Lara je isto danas ostala doma, nije da je bolesna, ali je nekak na putu prema tome pa sam ju pustila da se malo odmori...
sad je na bakinom tretmanu C vitaminom... obožava naranče i tamani ih ko luda...
Jučer se strašno uplašila maškara... neki klinci su bili na vratima i moja sestra je mislila da će joj to biti zabavno i sad kad netko pozvoni sva problijedi i stisne se...
mislili smo ići u subotu kod Annie ali sad baš nisam sigurna da je to pametno...
Svim bolesnima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
Kere dobro došla!
Ja sam jučer bila u Opatiji na službenom putu i malo uživala, Neven je još danas na antibioticima.
Puse Viti, Leni i svim bolesnim![]()
Hi ljudi!
Ajme, nisam se tjedan dana javljala!![]()
Sorka curke (i daddy), gužva na spolu!
Puse svim bubancima i mami natašii ~~~~~~~~~~~~~~ * 1000 da što prije ozdravite!
Fran je za divno čudo, tjedan dana bio potpuno, ali skroz naskroz zdrav-što znači bez šrcanja, bez kašljucanja itd. otkad je krenuo u jaslice, i eno jučer krenulo malo s nosićem, bum vidla hoće li se razvit u nešto ili će ostati samo na tome.
Nisam baš u toku, ali da s vama podijelim jedan narodni recept za imunitet, kašljanje, šmrcanje i ine lakše bolešćine-
crna repa (izgleda ko repa, samo što je crna 8) ) se malo izdubi i u nju stavi meda, malo, samo žličicu i kratko nakon toga (nakon 30', možda i manje) repa pusti sok, i taj sokić se daje 1 žličicu više puta dnevno-(koliko hoćeš) i kad sokića nema, opet dodaš meda, i tako unedogled, dok se repa ne osuši.
Zamijeniš repu i opet.....
Toplo se nadam da djeluje,jer smo jučer krenuli s tim.
Taj recept nam je rekla med. sestra iz vrtića!
Sorka curke (i daddy), gužva na spolu!
ja ću se ubiti, koliko grešaka, ali ovu bih posebno istaknula
![]()
naravno, riječ je o poslu!
Evo nas sa Srebrnjaka! Dr. zadovoljna jer nismo bili na hitnoj skoro 3 tjedna. :D M je alergičan na jaja (manje), ali je jako na kravlje mlijeko! Mislim stvarno i za to je njima trebalo 5 mjeseci. Taman toliko i pije kravlje mlijeko. Veli dr. "a on je dijete koje alergiju ne pokazuje na koži, pa ga zato do sada nismo testirali iz krvi"...Mislim za popiz...Evo sad je MM otišao kupiti sojino mlijeko, a baka će morati peći kolače bez jaja![]()
Jedino ne znam kaj ćemo sa Priorixom (on u sebi sadrži neki pileći embrij ili tak nekaj, pa će izgleda cijepljenje jaaaako čekati...). Ne mogu se sjetiti koja je cura od Vas rekla da ima i drugačije Priorix cjepivo?!!
sojino je isto alergen...da probate rižino?
Nitice, :D za Matiju!
Nisam sigurna za priorix, ali mislim da je sad iza nove godine dolazilo novo Priorix cjepivo, za koje mi se čini da ne sadrži jaja, ali morat ćeš se dobro raspitati
~~~~~~~~~~~~~~ joša malo vibrice, neće škodit ~~~~~~~~~ ~~~~~~~
Dok. je rekla sojino. Ma, ona se nada da je to samo privremena alergija i očekuje da se do 2 godine povuče...Romina prvotno napisa
E, da i konačno smo dobili dijagnozu koja jeAlergijska astma 2. do 3. stupnja (ima ih 4), ali sa tendencijom da se uz korištenje lijekova smanji.
Hvala na vibricama...![]()
U sojinom ima dosta proteina, a u rizinom ih nema, zato prednost sojinom.
Super Nitice, bitno je da se nasla dijagnoza, i da su prognoze tako pozitivne!
Mene Novi nocas i jutros pregazio tramvajem... Sisanje svaki cas po 100 godina...
pusa matiji![]()
veeelika pusa jednom malom pametnom dečkiću sa bademastim okama![]()
velika pusa i pozdrava ostalima![]()
Ajme ja pomislila da Vas je tramvaj pogazio... 8)kli_kli prvotno napisa
Kupio MM sojino mlijeko da dodatkom kalcija (sastojci: voda, oljuštena zrna soje, šmeđi šećer od trske, kalcij karbonat, regulator kiselosti. monokalij fosfat, morska sol, vitamini B2 i B12, stabilizatori: gelan guma, aroma, bez kolesterola)
Kupit ćemo i rižino i usporediti sastave.
Alergija na kravlje mlijeko
Alergija na kravlje mlijeko javlja se u oko 2,5% dojenčadi i u djece do druge godine života te je to najčešća alergijska reakcija u djece te dobi. To se tumači činjenicom da su bjelančevine kravljeg mlijeka obično prve strane bjelančevine s kojima dolazimo u kontakt. U kravljem mlijeku nalazi se dvadesetak tvari koje mogu uzrokovati alergijsku reakciju. Najvažnije su laktoglobulini, laktalbumin, kazein i kravlji albumin. Pasteriziranjem mlijeka ne smanjuje se njegova alergogenost. Oko 50% bolesnika koji su alergični na kravlje mlijeko, alergični su i na kozje mlijeko. U oko 50% bolesnika ,koji su zbog alergije na kravlje mlijeko uzimali sojino mlijeko, razvije se osjetljivost i na soju. Nasreću, preosjetljivost na kravlje mlijeko često nije trajna pojava. Oko 85% djece u kojih je bila dokazana alergija na kravlje mlijeko prestaje biti alergično do treće godine života te može konzumirati kravlje mlijeko bez posljedica.
Drugim riječima nekad se veže alergija na kravlje i na sojino....ipak to je moje skromno mišljenje
Nitica, mi ti imamo istu alergiju ko i vi i ja sam govorila o tom Priorixu. Nažalost, ne postoji. Sav je na bazi jaja, a mi se moramo cijepiti s pojedinačnim komponentama, a to proizvodi samo imunološki zavod. Ja sam se raspitala i u apoteci, i kod doktorice. Ako ti šta saznaš javi![]()
Koliko mu je onaj faktor iz krvi- nama nažalost 3 i ne smanjuje se baš ( dobi plikove ako ga samo dodirne mlijeko )
evo i ja se baš ne javlljam u zadnje vrijeme često
nika sad već naveliko tamani kravlje mlijeko. jučer je čak kad se probudila počela pričati "meka, meka" pa je strusila cijelu bočicu.
svima bubanima šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdrav! Pocinjem sumnjati da i D. osim na jaja ima alergiju na kravlje mlijeko, jer mu je danas stolica OK i nije pio mlijeko. Poslala sam u 11. mj. dr Richteru upit u vezi cijepljenja i alergije na jaja pa vam prenosim odgovor (moja dr. je u prvi mah rekla da će ga cijepiti, ali na moje inzistiranje idemo prvo na testiranje):
Re: Alergija na jaja i cijepljenje za Mo-Pa-Ru
Bila bi ludost sada ići cijepiti MoPaRu cjepivom,kada je barem jedna komponenta uzgojena na jajetu (Pa, a u uvoznom Priorixu još i Mo). Prvo treba učiniti alergološko testiranje (u krvi)na kokošje jaje (bjelanjak, eventualno i žutanjak). Ako je to negativno ili je nalaz manji od 0,6 kU/L, dijete bi se moglo cijepiti. U protivnom, treba primijeniti striktnu eliminacijsku dijeteu svih vidljivih i skrivenih jaja u hrani djeteta, i prije predviđenog cijepljenja ponoviti alergološkko ispitivanje. Inače,istina je da su reakcij ena MoPaRu cjepivo zbog alergije na jaje jako, jako rijetke, ali, kod očitihkliničkih reakcija, koje se i laboratorijski potvrde da su u svezi s ingestijom jajeta, cijepljenje se odgađa do nestanka te alergije.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bubine!
kravlje i sojino mlijeko - probao je i nije bilo cudnih reakcija ali ipak mu jos ne dajem da pije samo jer jos doji pa mislim da nema potrebe
rizino mlijeko - probao i nece, cim popije gutljaj odmah pljucka
nitice, ajde bar su matiji napokon otkrili u cemu je problem!
saljemosvim bubanim!
mi sutra idemo kod Annie na maskare!!
nika se jutros po 1. put sama uzverala na krevet!bila je jako ponosna na sebe!! :D![]()
Nika :D
Lijep provod svima koji idu na maskare!
~~~~~~~~~~~~~ za bubine!
I nama je za mlijeko faktor 3, a za jaja 1. U četvrtak idem kod pedice na dogovor oko cijepljenja (nismo se cijepili sa 18 mjeseci-onaj polio), pa ćemo razgovarati i za Priorix. Najvjerojatnije ćemo sve odgoditi do iza 2 godine. Javim ti točno kaj bu rekla.Kod nas je problem sa alergijom što nikada nije imao osip, niti proljev, a i na kožnom testiranju sve je bilo negativno. Tek sada iz krvi je pokazao visoku pozitivno reakciju. Sojino mlijeko mu se sviđa, čak i više od adaptiranog i kravljeg. Jel ti daješ Nevenu sir, sladoled i čokoladu ili si sve izbacila. Ja namjeravam sve izbaciti iz prehrane.mamaineven prvotno napisa
Mi ne idemo na maškare zbog trenutno slabog imuniteta, ali svima želimo dobar provod.
mi na kraju nismo otisli na maskare!
nika nam od sinoc kuri sa 39!![]()
ne znamo jesu li zubi, ili reakcija na cjepivo ili nesto trece jer nam se cini da nije prehladjena- nema smrkavog nosica ni kaslja!!
svim bubanima.
Nitice, drago mi je da su napokon otkrili. Žao mi je što je siroče toliko propatilo.
Bili smo danas kod Annie, i bilo nam je jako lijepo. Lana je bila lik iz svog omiljenog crtića, pčelica Maja.![]()
Evo i mene na kratko. Šaljemo vibre svim bolesnicima. Mi samo zdravi (kuc, kuc, kuc), samo malo ratujemo zbog isprobavanja granica roditeljskoga strpljenja. Riana je u fazi bacanja, prolijevanja, vrištanja i sada taktiziramo na sve moguće načine. Valjda će i to skoro proći jer nekada navečer mislim da ću i ja prolupati (kako je tek njoj). U danu joj se ponašanje mijenja od najboljeg djeteta na svijetu do malog monstruma.
Inače, naučili smo prepoznati plavu, crvenu i žutu boju i sami se penjati i silaziti niz stepenice. Riječnik joj je još uvijek siromašan, tako da nekada mislim da će prije Sven propričati nego ona. Sve ona lijepo zna objasniti što želi, ali na neki svoj način.
svima.
kak je Nika?bucka prvotno napisa
Svim bolesnima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
Nitica, ja sam pokušala izbaciti, ali se on ipak zna dočepati malo čokolade ili sladoleda i na voćni sladoled nije reagirao, a na čokoladu da :? . **** kekse koji imaju malo mlijeka jede, a od Plasmon keksa se osipa.
A kak reagira? Gdje se osipa? Ja ne znam kaj da radim ak i uzme nekaj kaj ne smije zato jer on nema nikakve kožne reakcije. Sad me malo brine i to sojino mlijeko. Jučer sam kupila rižino, ali je po sastavu puno lošije od sojinog.
Pusa bubinoj Niki i ostalim bubanima.
Jutro svima!
Nitice, ma koliko lose zvucala dijagnoza, makar su je konacno dali pa znate na cemu ste i kako dalje.
Bucka, ja ti ne vjerujem u te temperature od zuba, pogotovo da mogu biti tako visoke :/
Puse svima, a posebno bolesnima~~~~~~~~~~~
Potpisujem. M npr. nikada nije imao niti povišenu temperaturu od zuba, a i negdje sam čitala da je jedan zubar napisao da to i nije istina.Leki prvotno napisa
ja sam danas čula da hara naokolo atipična upala pluća! SImptomi: niska ali dugotrajna temperatura, kašalj, ništa se ne čuje na plućima kod pregleda stetoskopa! :shock:
A sve te simptome ima Vita!! Sutra joj vadimo krv da isključimo ili nedajbože potvrdimo sumnju![]()
A joooj Luna...drž'te se! Mali princ i ja vibriramo da je sve ok~~~~~
Kak to da već niste vadili krv? Mi svaki puta kad M ima temp. obavezno vadimo krv...
Držimo fige da nema upalu pluća.... ~~~~~~~~~~~~![]()
Ma doktorica nam je rekla da vadimo krv kad joj padne temperatura (to još prvi puta kad smo bili) Onda kad je rekla da je gripa-nije ništa to spominjala i samo je rekla da treba biti strpljiv i da će proći....Ma užas!!!Nitica prvotno napisa
Hvala na vibrama! I tebi LArita!![]()
![]()
Hvala svima na vibrama. Nika je od danas prijepodne dobro. Još je jutros imala 37,4 i ja sam planirao popodne s njom ići kod pedice no u 12 više temp nije bilo. Brinula me i kvržica koju sam joj napipao na potiljku ali nakon korištenja pretražnika prestao sam se i oko toga brinuti.
Što se tiče temp od zuba, da tako je i nama pedica rekla da od samog rasta zuba ne može biti temp, ali kod izbijanja zuba, da je dijete zbog guranja koječega u usta, podložnije virozi pa zato temperature koincidiraju s izbijanjem zuba.
BTW izbile su joj sve 4 četvorke ali još nema niti gornje jedinice niti donje dvojke. Mislim ...![]()
Nika je stvarno posebna!daddycool prvotno napisa
![]()
Loona ne kužim kakve veze ima vađenje krvi sa prestankom temp. Vama je bilo važno taj tren, kako bi saznali da li je bakterija, viruz ili ....
Kak je Vitica?
Curke mi smo jučer progurali prvi dan odvojeno. Kad sam došla po M bio je sretno i zadovoljno dijete. Izgleda da mu godi kod svekrve, a to je najvažnije. Da bar što prije ode u penziju da ga može čuvati.
Vita ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nitica, Neven se osipa oko usta, ali jednom smo završili i na zaraznoj jer se osuo po cijelom tijelu!
I koliko dugo osip traje? Jesu na zaraznoj skužili da je alergija i kaj su vam dali za to...?mamaineven prvotno napisa