Osip mu traje 10-tak min oko usta, na Zraznoj su mu vadili krv i vidjeli da je alergija. Dobio je Fenistil kapi i prošlo mu je kroz par sati. Inače te kapi nam je dala i alergologica u Klaičevoj da ih imamo doma u slučaju jake reakcije.
Osip mu traje 10-tak min oko usta, na Zraznoj su mu vadili krv i vidjeli da je alergija. Dobio je Fenistil kapi i prošlo mu je kroz par sati. Inače te kapi nam je dala i alergologica u Klaičevoj da ih imamo doma u slučaju jake reakcije.
Meni se prije dva dana M. prvi puta osipao i to sitni prištići onak na jednoj nonici blizu piše. Odmah sam posumnjala na Sojino mlijeko (Romina mi napunila glavu), počela mu davati rižino i danas ujutro još je osip tu, ali malo manje. E, sad ak je alergija onda se već trebalo povući ili je nešto drugo u pitanju...
Možda ću pitati pedicu da nam da te kapi za sveki slučaj.
Ja ti isto mislim da bi se već povuklo da je alergija, ali pitaj pedicu! Kaj vas nisu odmah testirali i na soju - Nevena jesu i on ju smije ali neće piti niti sojino niti rižino mlijeko, jedino hoće Pregomin i još sisa.
Ma, nemam pojma. Žao mi je kaj ga nisu i na brašno i citruse. Ja sam tražila, ali su rekli obrzirom da se testira iz krvi, to su skupe pretrage i rade se samo one najosnovnije...![]()
Koliko košta taj Pregomin? Razmišljam i o njegu iako M obožava i dojino i rižino.
Ajme koliko grešaka...Nitica prvotno napisa
![]()
dojino=sojino
njegu=njemu
Pregomin češ dobiti na recept od pedice - platiš 70 kn za 10 kutija. Super nam je zdravstvo, samo štednjaMi smo prvo išli na pikanje, a onda su mu ono na što reagira još vadili iz krvi.
A koliko dugo traju te kutije? Nisam pojma imala da idu na recept...opet mi niko to nije rekao...
M su dva puta pikali i tek kad je završio na intenzivnoj testirali su ga iz krvi. Kaj da ti velim...jadna sam i ljuta.
Vita je dobro. Opet je pogledala pedica. Ništa se ne čuje na plućima, grlo nije upaljeno, uši su ok..vadili su krv i u 11 će biti gotovi nalazi pa ćemo vidjeti...
I Vita pije Pregomin..već dugo..i ni nama nitko nije rekao da se može dobiti na recept tako da smo jaaaako dugo sami kupovali a jedna je kutija cca 80 knOnda mi je jedna teta u ljekarni rekla: pa jel znate da to možete dobiti na recept?
Nama 10 kutija ne traje baš dugo...jer pije ujutro i navečer. Ja joj radim 300 ml iako većinom ne popije toliko..Osim toga ona ne smije piti samo već joj ga uvijek moramo zgusnuti s rižinim pahuljicama, 7-cornom i sl..
Nitice, kakvi su to prištići izbili Matiji na nonici? Ja sam primijetila da su se Viti na nonici pojavili sitni sitni kao prištići - odnosno više mi to izgleda kao "guščja koža" (ne znam jel se tako kaže). Onak, kao da je malo hrapavo na tom mjestu...Nije crveno, već je boje kože i ne bih to ni primijetila da nisam napipala..
Ajme kak je to zeznuto s tim alergijamabaš mi je žao kaj se tak mučite...
Lara je jučer zaradila prv razbijeni nos... pala je u parku i zgulila nosnije strašno, al izgleda ko mali pijanac....
Super da je Vituška bolje!!!
Prištići su onak baš prištići, crvenkasti i dobro se vide. Jutros su bili nešto blijeđi. To ti je njemu na nonici u području pelena.
Moj M obožava kruh i peciva, nemam pojma kaj da mu dajem umjesto toga zbog mlijeka koje sadrže...Prijedloge molim!
a neki integralni kruheki? zar svi sadrže mlijeko?
Puse svima!
drago mi je da je Vita bolje. Loona, upravo takav osip koji ti spominjes Asja ima po stomaku, izgleda kao da joj se koza najezurila od hladnoce. Nemam pojma od cega je, nju cak i svrbi. To nam se desavalo i prije, kada smo pocinjali sa dohranom (mislim da je ona reagirala na bas svaku novu namirnicu koju bi uveli!) odnosno tako bi pocinjalo, da bi poslije preraslo u pravi crveni osip. Medjutim, sada se ne crveni nego bas tako kako si ti opisala.
Pusa Lari u razbijeni nosic![]()
Stvarno su te alergije zeznute, stvarno je nezgodno boriti se i zivjeti s time.
Nemam pojma. Moram ići u istraživanje. Sigurna sam da nekaj ima, ali ne znam koliko će on to htjeti...Što više proučavam, više mi se čini da nema namirnice u kojoj nema mlijeko...Ajme dijete bu mi gladno!loonalee prvotno napisa
haha, ma ne bude!!! Biti će malo teže, ali već čete se snaći! Znaš kak je nama bilo: ne smije slatko, ne smije kiselo, ne smije mlijeko, ne smije tekuće, ne smije začinjeno, ni masno(dobro, ovo zadnje je ok)....Nitica prvotno napisa
Leki, a jeste vi pitali doktora za to? ja nisam jer sam zaboravila :/Leki prvotno napisa
Pusa Lari za razbijeni nosić![]()
Nitice, pa nije problem ni praviti hleb.
Ja pravim hleb od kad je novi poceo da ga jede.
Bas mi je zao sto imate problema sa alergijama.. Ljubite malene...
Loona javi nam za nalaze!
E, da pusa razbijenom nosiću.![]()
Snaći ćemo se nekak, ali kak bu u jaslicama...tetu čuvalicu si trenutno nemremo, a i baš ne želimo priuštiti. Reći ću tetama, dajte mu čaj, vodu i bananu![]()
Loona, nama se takav osip javlja s vremena na vrijeme, kako rekoh, od pocetka dohrane. Zadnji put smo imali ljetos i pedica je rekla, znajuci istoriju, da je vjerovatno reakcija ne nesto sto je pojela. Mazemo bepanthenom i jekodermom. Ja sam skuzila da se osip javi kada se oznoji, a ne presvucem je na vrijeme. Tako je bilo i ljetos, a tako i sada, jer smo prije par dana bili kod moje kume i ona je vecer provela trceci iz jedne sobe u drugu (kuma ima malu bebu i isla je gledati kako spava). Vec dugo razmisljam da odem kod dermatologa zbog toga, ali kad znam da ce mi dati kortikosteroid, ne ide mi se :/
Ajmo recept na sunce!kli_kli prvotno napisa
stigli nalazi krvi - i sve je u redu! :D
Super za Vitu, drago mi je da nije ništa ozbiljno.
Lena je napokon ozdravila, danas je opet sve po starom...
Trenutno smo u fazi Neću, neću i neću.
Neki dan sam joj, dok se igrala, prije kupanja rekla da se idemo skinuti. Ona veli: Neću!
Ja velim: Idemo se kupati.
Ona veli: Neću!
A ja pogledam MM i onako komentiram: Pa ti ništa nećeš. A što hoćeš?
A ona me pogleda i kulerski kaže: Cici![]()
Kako se igrate s klincima? Ona je izludila ovih par dana dok je bila doma. Interes za nešto joj traje pune 2 minute, počela je isprobavati granice, ako joj nije po volji - udri u plač.
Kako riješavate takve situacije?
Super da je i Lena ozdravila!! :D
Isto ovak je i kod nas. Jedino se duže voli igrati sa kockicama, plesati i gledati kako ja crtam.Mama Natasa prvotno napisa
Kod nas ima barem dvije "šize" dnevno. Počne onak zbog nečega plakati, cviliti i čak nas koji puta i udariti. Mi ga pokušavamo držati u krilu, smireno mu se obraćati i čekati da se sam smiri. A to zna trajati i po 2-3 minute. A kad se smiri opet je mali anđeo.
E da kod nas nije "neću" nego kratko i jasno "ne"![]()
Super za Vitu.... i za Lenu... i da svi ozdrave :D
Lara ima iste fore ko Lena s tim da ona ne plače nego glumi da plače :shock: ... ili se okrene i prekrije lice rukama... duri se...
razgovaramo... tj. ja pričam ona mene ignorira ili pokušava skrenuti pažnju na nešto drugo, glupira se da bi se ja nasmijala... uglavnom, glumica teška...
Super za Vitu!
Eh, da je i dvije minute nesto zainteresira, to bi bilo divno! Asju jedino zainteresira igranje skrivaca, i to da se ja (u stvari, MM, s njim se voli toga igrati) sakrijemo i kad ona dodje do nas, da iskocimo pred nju, uz obavezan vrisak. Ona se tu malo i prepadne, ali joj je zabavno. I toga bi se mogla igrati satima, da mi mozemo fizicki podnijeti toliko skakanja i vriskanja! I da, teletubbiesi je zabave, njih bi mogla gledati citav dan. Ja stvarno nemam ideje ni koje igracke da joj kupim.
I Lena se ustvari pretvara da plače. Ima tu na kraju i pravih suza ali krene kao pretvaranje, neka vrsta kreveljenja...
M se ne krevelji, on onak cvili i vrišti kao da se ljuti.
znači svi imaju iste fore... sad mi je lakše....
još jedna "faza" 8)
Ova mi je za sada najgora!![]()
Razmišljam da odvedem M u privatni laboratorij na dodatno alerg. testiranje. Npr. za soju, citruse, brašno...Kaj mislite o tome?
Bojim se da kad nova faza dođe, prethodna izgleda kao dječja igra![]()
Super što je Lenči ozdravila! :D
I mi imamo FAZE...hmmm..nadam se da su samo faze...
Faza NE traje već neko vrijeme. A faza bacanje po podu i dreka kad joj nešto nije po volji isto traje poduže...
A faze koje će tek doći...hmmm...da, da....
Brzo će doći vrijeme puberteta...kak ćemo onda tek kukati![]()
isto ovako!Mama Natasa prvotno napisa
odvlacenje paznje ili iponekad ignoriranje!
nika nam je zadnjih par dana opet kurila bez drugih simptoma!!u sub cak sa 39,8!!![]()
Nitice, hleb pravim prema davorovom receptu za hleb sa bigom, jer ide manje kvasca, s tim da je moj crni i da ne stavljam secer nego jecmeni slad i da ne stavljam so uopste.
Pravim ga u pekacu, ali sam ga pravila i rucno pre nego sto smo kupili pekac i dok nam je par puta bio u servisu.
Evo tu je recept.
Novi se dosta dugo zna igrati s auticima, ili flomasterima i bojicama.
Nekad ima faze kad nas gnjavi malo vise, ali to je uglavnom kad mi vise radimo pa ne obracamo 100% paznju na njega.
Dosta gleda i crtane, i to mu isto drzi paznju, zna vec sve napamet, a uvece mi prepricava fore. Danas mi je trazio epizodu majstor boba po nazivu!
Mene najvise izludjuje kad mi trazi sisu negde napolju ili kod nekog, ugl kad ima mnogo ljudi, ili sto kad udjemo u kucu ne mogu ni da se izujem, a sika vec u pogonu.
Eto opet se zalim...
Ah da, novi se stalno ljuti, a i place i vristi kad nije po njegovom...
Takav je od rodjenja...