-
lisnato tjesto punimo sa...
Treba mi nekoliko dobrih ideja za nekakvo predjelo sa lisnatim. Ja ga inaće napunim sa smjesom od paradajza, špinata, sira i šunke, ali treba mi još nekoliko ideja. E da, ja to zarolam pa onda kad je hladno odrežem na ploške. Brzo, jednostavno i fino :D
Još ideja molim
-
svježi sir
šunka i sir(gauda/podravec)
sušena šunka i dimsi ili zdenka sir
šunka,sir,majoneza,kuhana jaja, krastavci,papar, začinsko bilje
riblja pašteta
piletina(ili puretina mljevena ili na sitne komadiće nasjeckana), gljive (na komadiće ili naribane), zdinsta se s malo začina, kad se ohladi napuni se tijesto, prije zamatanja nariba se npr dimsi sir ili bilo koji drugi, meni je okus s dimsijem fantastičan.....)
........
ja sama pravim lisnata tijesta i u 99% slučajeva ih punim sa šunskom (što kuhana, što sušena) i raznim vrstama sira
-
Također i ja punim sa smjesom sira, šunke i vrhnja (ponekad stavim i kiselih krastavaca), onda sa mljevenim mesom (kao bolognese), sa šampinjonima samo malo zdinstanim na ulju, dodam pelate i to je smjesa....onda sa mješavinom kravljeg sira, malo kajmaka i zblanširanog špinata.
Kao desert punim sa pekmezom ili čokoladom.
-
ja napunim sa ovim smjesama:
- šunka + sir + vrhnje + krastavci
- šunka + sir + kečap
- (bijeli) sir + vrhnje
- marmelada
- nutella
- orasi
jednom sam punila s višnjama ali nije uspjelo
-
slano:-sa sirom i vrhnjem
sa šunkom i sirom
mljeveno meso sa peklatima
miješano povrće sa naribanim sirom i začinima
sjeckana piletina sa pancetom u gustom umaku od vrhnja
veeeeliki komad purećih prsa pečem u lisnatom sa pancetom i maslacem sa začinskim biljem
narežem ga na prutiće, posolim, pospem sezamom i pečem slance
slatko:-sa nutelom
-jastučići sa pudingom od vanilije
-višnjama kao štrudlu
-slatki sir
orasi, bademi, mak, lješnjaci....
mi jako volimo lisnato tijesto, ali ja ga nikad nisam probala sama napravit, ne znam zašto
-
http://www.coolinarika.com/recept/je...no-spinat-pita - samo ja radim sa svježim špinatom.
i uglavnom ovo što je već napisano prije mene.
-
smjesom od poriluka, vrhnja za kuhanje i sira napravim nešto tipa pite ili jastučiće, ukusno je i hladno tako da je mrak za serviranje gostima.
Sve ostalo je već napisano.
-
Ja za proslave često radim dve vrste savijača od lisnatog tijesta:
1. sa gljivama
20 dag šampinjona zdinstati na luku, ohladiti, dodati 20 dag podravec sira i 20 dag šunke (nasjeckano, naribano), 2-3 kuhana jaja, dodati masnijeg kiselog vrhnja da se dobije pasta; sol, papar, sjeckani peršin i VEGETA
(ovo je vegetin recept i jedno od rijetkih jela u koje mi vegeta stvarno paše, ali kako je nikad više nemam doma niti ne stavljam ju). Napravi se dve savijače od dva komada lisnatog.
2. 10 dag šunke 10 dag parizera ili nekakve kobase tog tipa, 25 dag svježeg sira, malo kiselog vrhnja, sol, papar i obavezno malo senfa i sjeckani peršin (isto dve savijače)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma