Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: lisnato tjesto punimo sa...

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno lisnato tjesto punimo sa...

    Treba mi nekoliko dobrih ideja za nekakvo predjelo sa lisnatim. Ja ga inaće napunim sa smjesom od paradajza, špinata, sira i šunke, ali treba mi još nekoliko ideja. E da, ja to zarolam pa onda kad je hladno odrežem na ploške. Brzo, jednostavno i fino :D

    Još ideja molim

  2. #2
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    svježi sir
    šunka i sir(gauda/podravec)
    sušena šunka i dimsi ili zdenka sir
    šunka,sir,majoneza,kuhana jaja, krastavci,papar, začinsko bilje
    riblja pašteta
    piletina(ili puretina mljevena ili na sitne komadiće nasjeckana), gljive (na komadiće ili naribane), zdinsta se s malo začina, kad se ohladi napuni se tijesto, prije zamatanja nariba se npr dimsi sir ili bilo koji drugi, meni je okus s dimsijem fantastičan.....)
    ........


    ja sama pravim lisnata tijesta i u 99% slučajeva ih punim sa šunskom (što kuhana, što sušena) i raznim vrstama sira

  3. #3
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Također i ja punim sa smjesom sira, šunke i vrhnja (ponekad stavim i kiselih krastavaca), onda sa mljevenim mesom (kao bolognese), sa šampinjonima samo malo zdinstanim na ulju, dodam pelate i to je smjesa....onda sa mješavinom kravljeg sira, malo kajmaka i zblanširanog špinata.
    Kao desert punim sa pekmezom ili čokoladom.

  4. #4
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    3,717

    Početno

    ja napunim sa ovim smjesama:
    - šunka + sir + vrhnje + krastavci
    - šunka + sir + kečap
    - (bijeli) sir + vrhnje
    - marmelada
    - nutella
    - orasi

    jednom sam punila s višnjama ali nije uspjelo

  5. #5
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    slano:-sa sirom i vrhnjem
    sa šunkom i sirom
    mljeveno meso sa peklatima
    miješano povrće sa naribanim sirom i začinima
    sjeckana piletina sa pancetom u gustom umaku od vrhnja

    veeeeliki komad purećih prsa pečem u lisnatom sa pancetom i maslacem sa začinskim biljem

    narežem ga na prutiće, posolim, pospem sezamom i pečem slance

    slatko:-sa nutelom
    -jastučići sa pudingom od vanilije
    -višnjama kao štrudlu
    -slatki sir
    orasi, bademi, mak, lješnjaci....

    mi jako volimo lisnato tijesto, ali ja ga nikad nisam probala sama napravit, ne znam zašto

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/je...no-spinat-pita - samo ja radim sa svježim špinatom.

    i uglavnom ovo što je već napisano prije mene.

  7. #7
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    smjesom od poriluka, vrhnja za kuhanje i sira napravim nešto tipa pite ili jastučiće, ukusno je i hladno tako da je mrak za serviranje gostima.
    Sve ostalo je već napisano.

  8. #8
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja za proslave često radim dve vrste savijača od lisnatog tijesta:

    1. sa gljivama

    20 dag šampinjona zdinstati na luku, ohladiti, dodati 20 dag podravec sira i 20 dag šunke (nasjeckano, naribano), 2-3 kuhana jaja, dodati masnijeg kiselog vrhnja da se dobije pasta; sol, papar, sjeckani peršin i VEGETA
    (ovo je vegetin recept i jedno od rijetkih jela u koje mi vegeta stvarno paše, ali kako je nikad više nemam doma niti ne stavljam ju). Napravi se dve savijače od dva komada lisnatog.

    2. 10 dag šunke 10 dag parizera ili nekakve kobase tog tipa, 25 dag svježeg sira, malo kiselog vrhnja, sol, papar i obavezno malo senfa i sjeckani peršin (isto dve savijače)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •