Juha od bundeve (za cca 3-4) osobe
pola velikog poriluka (bijeli dio, da ne oboji juhu u zeleno)
1 veći krumpir
komad bundeve 250-300gr

Na masti ili ulju (tko hoće može na maslinovom) izdinstati malo nasjeckani poriluk, dodati krumpit i bundevu narezane na kockice, malo prodinstati, dodati vode, posoliti, popapriti.
Kuhat dok ne omekša i smiksati štapnim mikserom u kašu.Dodati vode do željene gustoće, još malo prokuhati, dotjerati ukus i ja na kraju stavim kockicu putra. Može se unutra staviti malo kuhane riže, paštice ili prepržene kockice kruha. Na tanjuru stavimo malo kiselog vrhnja.
Nama je jako fina, juha od bundeve, najbolja na svijetu jer je mačak bundevu rezao, vjeverica kuhačom mješala, a patak stavio soli taman koliko treba.

Radimo i muffine od bundeve, recept imaš na coolinarki, ili pomješam bundevu sa sirom ili ribanom jabukom i smotam u štrudlu.
Jednom sam radila štrudlu od sam bundeve, nije loše, ali obavezno staviti sok od limuna da malo ublaži bundevasti okus.