Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Boli me dojka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Boli me dojka

Ovih dana pocele me je boleti dojka. Filipa jos dojim. Bolelo me je i prosle godine na istom mestu. Zbog toga sam isla na ultrazvuk. Dr-ica, inace mladja, ali svi je hvale kao odlicnog strucnjaka, moram reci da me jetotalno zbunila. Sve vreme mi je drzala predavanje o tome kakao ne bih trebala da dojim i ona svoju decu nije... Zasto to radim i tako to. Ja sam branila svoje stavove.
    Usput me je pregledala i rekla da nema razloga za brigu i zakazala da dodjem na pregled tek godinu dana posle,tj, negde sada.
    Jos je naravo naglasila, vidimo se na pregledu i da prekinem to dojenje.

Da li neka od vas ima slicnih iskustava sa dojkama?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek me rastuze ovakvi doktori, nevjerojatno
    jel ona opce cita nove preporuke? da joj isprintas s naseg portala preporuke americke pedijatrijske akadedmije? pa nek se malo educira....ma sram je bilo

sto ti je tad rekla zasto te boli?

a kad kazes da te boli dojka, kako te boli, ostra bol ili ne, unutar dojke? poslije podoja, za vrijeme podoja, izmedju podoja?
    koliko traje bol?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene boli vec jako dugo (skoro dvije godine ali u zadnjih nekoliko mjeseci svakodnevno i bas kroz cijeli dan ali ona neka bol koja nije neizdrziva nego samo uznemirujuca) i napokon sam se natjerala na pregled, idem sutra.
    bol ne mogu bas odrediti jer me boli na tri mjesta - ispod pazuha, negdje zada prema ledjima i treca bol je ta koja me najvise muci jer je stalna - kroz cijelu dojku osjecaj kao da je npr cijeli jedan kanalic necim zarazen, ko da je unutra ne znam, staklena vuna
    kad se pipkam tocno na jednom mjestu mogu osjetiti bol ali ne i nikakvu kvrgu.

ta dojka me je boljela i zadnjih godina dojenja, bas taj jedan kanalic mi je ledio krv u zilama, ono ivar povuce a ja sve zvijezde vidim

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ivarice

ja sam bila na pregeldu dojki, na uzv 2 x
    bilo je sve ok

jednom sam bila jos dok sam dojila, pa su bas mlijecni kanalici bili izrazeni i jednom nakon dojenja...kad sam lijecici rekla, kad me pitala jesam li i koliko dojila, da sam dojila 39 mjeseci, pala je skoro u nesvijest i rekla, eto, imali ste srece da imate toliko dugo mlijeka
    mislim, zena se bavi dojkama a ne zna na koji se nacin mlijeko stvara ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra idemo ja i moja najbolja frendica, doc je pasti u nesvjest dok nam bude uzimao anamnezu
    obje boli jedna sisa, obje dojile 4g i imamo menstruaciju istog dana
    covjece, a ona meni govori da se ne druzimo dovoljno

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala vam sto se interesujete. Otprilike u pitanju je upravo ovakva bol kakvu Ivarica opisuje.
    Prosle godine pre pregleda imala sam mastitis .

Dr-ica je otprilike rekla da je u pitanju ucaurena mlecna zlezda koja se nije otcepila i da ce me boleti ponekad pred menstruaciju.Inace u vreme kada sam pocinjala da dojim te zlezde su bile stvarno katastrofalne, bolele, jedva bih ih izmasirala.
    Dr je jedva nazrela nesto na ultrazvuku. I rekla da ne brinem.

A tek ces da sednes kad ti napisem sta mi je jos rekla za produzeno dojenje- kao u to vreme je isla po simpozijumima i cula je nanovija istrazivanja-produzeno dojenje moze u pojedinim slucajevima izazvati karcinom :shock: .

Vidite koliko me uplasila kada i dalje dojim.

Naoruzacu se ja svojim istrazivanjima, pa ovih dana kod nje.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ceca prvotno napisa
    cula je nanovija istrazivanja-produzeno dojenje moze u pojedinim slucajevima izazvati karcinom :shock: .
    Joj to je i meni moja pedica rekla

...a ja sam onda zaključila, ako ću ikada dobiti karcinom, neka to rađe bude od dojenja nego od bilo čega drugog

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cekana slazem se sa tobom ![/quote]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ceca prvotno napisa
    Dr-ica je otprilike rekla da je u pitanju ucaurena mlecna zlezda koja se nije otcepila i da ce me boleti ponekad pred menstruaciju.
    otprilike ovakvo objasnjenje sam ja sama sebi dala, i do prije nekoliko mjeseci me boljelo samo od ovulacije do menstruacije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene sve zdravo ali boljet ce do menopauze
    imam izrazito gust parenhim

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto je rekla na dojenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bas super Ivarice !!!! :D :D

Sta je to parenhim??

Nego ja sam povezala moju bol sa tim sto ovih dana pijem mnogo vise vode nego inace. I vrlo je moguce -sramota me i da kazem da sam imala neki oblik mastitisa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto se sramis mastitisa?

zljezdano tkivo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj kako da me ne bud sramota ,posle ovoliko dojenja ja se uvalim u tako nesto.
    Sada je bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mene već negdje 3 mjeseca boli na jednom mjestu, slično kao kad sam imala apsces, ali manje. konačno sam se natjerala i dogovorila pregled.
    sad si me utješila, valjda će i kod mene bti ok.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, bice to sve dobro, samo po meni ne treba se prepustiti.

TReba otici kod dr-a . Vid' mene ja pricam, a nikako da odem na pregled.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno o

i mene boli desna dojka od 9 mj.trudnoće, imala sam jedan gadni mastitis kad je diana imala 6 tjedana i od onda me pomalo bocka i pecka, a sada nakon 2 godine dojenja bol je postala konstantna. Tješi me da kod vas nije bilo ništa strašno jer nikako da stignem doktoru. Ja se tješim i da je to zato što je diana puno cicala kroz zimske bolesti,a sad me ignorira sve više možda čak prestanemo uskoro. Iako mi cice nisu pune nego me samo to pecka i bola onak iznutrakroz cicu prema pazuhu.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam napipala jednu kvržicu pred porod a drugu nedavno. Bila sam pred dva tjedna na UZV i rekli su mi da je prva masni režnjić a da bi druga mogla biti fibroadenom kojeg mi nisu htjeli punktirat zbog dojenja. Kao, dođite za dva mjeseca. Nisam im imala srca reći da za dva mjeseca ja ne namjeravam prestati dojiti. Oni se boje da bi moglo biti sukrvice u mlijeku, a ja si mislim, izdajat ću se par dana i bacati to mlijeko, a mali će cikiti s druge strane. Inače medicinska sestra se je skoro onesvjetila kad je čula da dojim osmomjesečnu bebu, a što bi tek bilo da joj se pojavi neka od vas

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dr-ica, inace mladja, ali svi je hvale kao odlicnog strucnjaka, moram reci da me jetotalno zbunila. Sve vreme mi je drzala predavanje o tome kakao ne bih trebala da dojim i ona svoju decu nije... Zasto to radim i tako to.
    grrrrrrr!
    koja luda baba! i gdje je tu stručnost? pa i vrapci na grani pjevaju o tome koliko je dojenje korisno za zdravlje žene! znači, to što nije dojila joj je razlog da svoje frustracije liječi na ženama koje doje!?! :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo javljam sta je bilo juce na pregledu. Rezultati o.k., nema nikakavih promena.

Drugo dr- ica pocela opet istu pricu u vezi produzenog dojenja. Ja joj objasnila da je to vezano za moju 'filozofiju' roditeljstva i kazem joj da sam joj pripremila matereijal sto dostavuila moja virtuelna prijateljica. I sa RODA uzela preporue americkih pedijatara.

Preporuke pedijatara je sklonila, jer 'Oni preporucuju ono sta je dobro za decu', tako rekla, a ono od istrazivanja listala i cutala. I onda pocela da objasnjava. Mastitis (upala mlecnih zlezda) moze da prouzrokuje rak. Matitis se javlja i kod muskaraca. Dr-ica imala slucaj zene od 50 godina koja je imala nekoliko mastitisa, ali koji nemaju vezu sa laktacijom, naravnno i posle toga se javio karcinom. Mastitis je trauma za dojku i moji mastitisi koje sa imala, ona kaze da ne zna da li su prouzrokavani laktacijom ili necim drugim. To je kao kada udarac u dojku moze da pruzrokuje rak.
    Produzeno dojenje moze i ne mora da izazove isto traume.

Na moje pitanje ko je reprezentativan za nju od doktora rekla mi je americki onkolozi, a na moje pitanje o Svedjanima iznenadila se kako znam , jer su i oni reprezentativni medju onkolozima i postuji ih i nedavno je jedan Svedjanin drzao predavanje kod nas.

Joj nabacal asm, ali nadam se da ste me razumele.

I da, bol koju ja osecam oko pazuha ona povezuje i sa kicmom i preporucila mi da je ispitam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pozdrav ceco
    drago mi je da si dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon pregleda mi bol bila cudesno nestala (valjda posljedica placanja racuna ), i evo je opet natrag isto gadna ko pred par mjeseci.
    cime pomoci?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •