Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pravo nezaposlene trudnice???

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Pravo nezaposlene trudnice???

Rijec je o trudnici koja ima 21 g. i ,iako je radila svaku sezonu vec 4 g. ,nema ni dan radnoga staza. Razlog je tomu rad preko studenske knizice i rad kod privatnika ( naravno bez prijave , zdravstvenog itd)
    Da li ona ima prava traziti bilo kakvu naknadu dok ne rodi? Napominjem i da joj je trudnoca problematicna i mora cjelu trudnocu strogo mirovati.
    Molim pomoc

Pozdrav

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Spominješ studentsku knjižicu - je li ona redovna studentica? Ako nije, je li ona prijavljena u evidenciju nezaposlenih na Zavod za zapošljavanje? Ako nije ni to, nema pravo na nikakvu naknadu, niti nakon poroda.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Minnie please, reci mi što je s nezaposlenim majkama? U kojem slučaju one imaju pravo na porodiljni godinu dana nakon prvog djeteta i 3 nakon trećeg? U biti me to zanima zbog razgovora u bolničkom hodniku s nezaposlenim mamama pa im nisam znala detaljno reći. Ja bih to isprintala i ostavila kod fizioterapeutice, jer nisu baš načisto s tim, a očito se nisu obratile na pravu adresu.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uvjet je da su bile prijavljene na Zavod za zapošljavanje.

Datum pristupanja
    May 2005

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene je ovakva situacija: termin mi je30.08. a 27.09. ce mi biti godinu dana na burzi. A kako se nisam prijavila u roku 30 dana na burzu, rekli su mi da nemam pravo na porodinski. E pa kako ja jos imam nesto vremena, prijavit cu se u jednoj firmi. Sada me zanima; da li je moram " raditi" sve do pocetka porodinskog ili mogu ici na komplikacije ili bolovanje? Ili da li mogu raditi 1-2 mj. pa dobiti otkaz i ponovo se prijaviti na burzu? Da li onda imam pravo na porodinski? Nisu mi jasni oni uvjeti; jedna god. na burzi ILI prijava u roku 30 dana, ili mora biti i jedno i drugo? :?
    Molim pomoc!!!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, to i mene zanima!
    Kako izgleda ako se negdje zaposlis npr. 2 -3 mjeseca prije poroda??
    Ne postoji nikakav zakon koji bi nekome branio da zaposli trudnicu, ili to ipak nekako reguliraju?
    Moj slucaj je da sam izvanredni student, dakle nemam studentsa prava, nemam ni dana staza, jer sve sta sam radila je bilo ili bez prijave ili kao student (na tude papire, naravno), a na burzu sam se prije par godina bila redovito javljala, ali kako tad nisam imala neku korist od toga sam prestala...
    I sta sad mogu napraviti? Termin mi je 3.8., cekam blizance...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •