-
Novorodjenacke akne
Moj sin koji sada ima tri mjeseca ima tzv. novorodjenacke akne na licu od svog prvog mjeseca zivota. Najvise ih ima na celu i obrazima (prema usima) i na gornjem dijelu uha. One se periodicki pojavljuju u obliku crvenih bubuljica, pa sazvrijevaju i imaju zuckasti iscjedak koji se osusi i onda se cijela koza ljusti. Koza je nakon toga tvrda, suha i hrapava. Nas lijecnik kaze da to nije nista strasno i da ce s vremenom proci, da se ne moze nista uciniti. Ja ga umivam cistom vodom i onda mazem svojim mlijekom, cula sam da to moze malo smiriti stanje.
Ali situacija kao da postaje sve gora jer se maleni poceo cesati i ocito ga to smeta. Znate kako je tesko osisati bebine noktice, pa onda nakon cesanja lice je puno krvavih oziljaka
Imate li kakvih savjeta kako mu olaksati stanje i ublaziti svrbez?
Pitam se isto sto li je uzrok tome i da li bi mozda morali raditi neke testove da vidimo da li se radi o alergijama na nesto sto ja pojedem ili mozda nekom poremecaju u hormonima? Nas lijecnik opet kaze nista, treba cekati, a meni nekako instinkt govori da pitam za drugo misljenje. Ako neko ima slicna iskustva i kakvu ideju molim da se javi.
Niko 20.11.06
-
Nemam osobnog iskustva, neka ti se jave i druge cure, ali meni se čini da bi mogao biti atopijski dermatitis, da djetetu smeta nešto što ti jedeš. Da probaš za početak izbaciti sve mliječno?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma