Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Novorodjenacke akne

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Novorodjenacke akne

Moj sin koji sada ima tri mjeseca ima tzv. novorodjenacke akne na licu od svog prvog mjeseca zivota. Najvise ih ima na celu i obrazima (prema usima) i na gornjem dijelu uha. One se periodicki pojavljuju u obliku crvenih bubuljica, pa sazvrijevaju i imaju zuckasti iscjedak koji se osusi i onda se cijela koza ljusti. Koza je nakon toga tvrda, suha i hrapava. Nas lijecnik kaze da to nije nista strasno i da ce s vremenom proci, da se ne moze nista uciniti. Ja ga umivam cistom vodom i onda mazem svojim mlijekom, cula sam da to moze malo smiriti stanje.
    Ali situacija kao da postaje sve gora jer se maleni poceo cesati i ocito ga to smeta. Znate kako je tesko osisati bebine noktice, pa onda nakon cesanja lice je puno krvavih oziljaka

Imate li kakvih savjeta kako mu olaksati stanje i ublaziti svrbez?

Pitam se isto sto li je uzrok tome i da li bi mozda morali raditi neke testove da vidimo da li se radi o alergijama na nesto sto ja pojedem ili mozda nekom poremecaju u hormonima? Nas lijecnik opet kaze nista, treba cekati, a meni nekako instinkt govori da pitam za drugo misljenje. Ako neko ima slicna iskustva i kakvu ideju molim da se javi.

Niko 20.11.06

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam osobnog iskustva, neka ti se jave i druge cure, ali meni se čini da bi mogao biti atopijski dermatitis, da djetetu smeta nešto što ti jedeš. Da probaš za početak izbaciti sve mliječno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •