-
Razlika izmedju 5u1 i INFARIX-a?
Unaprijed se ispricavam ako vec postoji odgovor na ovo pitanje (i u tom slucaju molim link). Da li je razlika izmedju 5u1 i odvojenog dobivanja INFARIX-a, HIB-a i IPV-a "samo" u broju pikanja?
-
nisam baš neki stručnjak, ali koliko ja znam razlika u ta tri cjepiva i 5u1 može biti i u proizvođaču. Infanrinx i 5u1 su mislim GlaxoSmithKline, a ovaj Hib i IPV mi se čini da su od našeg zavoda. barem sam ja cijepila dijete sa takvom kombinacijom.
-
Infanrix = difterija + tetanus + pertusis ACELULARNI
di-te-per = difetrija + tetanus + pertusis cjelostanični - uz to ide OPV (oralni polio) i hib (hemofilus i. b), isto kao i uz infanrix
5 u 1 = difeterija + tetanus + pertusis acelularni + hib + ipv (polio inaktivni)
-
Kad ideš na varijantu sa 3x 5u1, onda nema OPV-a :D.
-
E jos uvijek imam pitanja
1. Da li to znaci ako se roditelji odluce na kalendar cijepljenja u RH, onda pri prvom cijepljenju dijete dobiva INFANRIX+HIB+IPV, dakle isto sto je i u 5u1 (ali moze biti razlika u proivodjacu)?
2. Zasto je los oralni polio, tj. koja je mana "zivog" cjepiva?
3. Da li se neurorizicna djeca cijepe s 5u1 ili INFANRIX+HIB+IPV prvo cijepljenje, a ostala INFANRIX+HIB+OPV i zasto je tako?
-
1. da (ako je to isto što i 5 u 1)
2. mana je ta što kao i svako drugo živo cjepivo može izazvati cjepnu bolest
3. ne znam, izgleda da nema nekog propisa i pravila o tome. Neurorizična djeca bi navodno sva cjepiva mogla dobiti 'pročišćena' (besplatno), ali čini mi se da to ovisi od slučaja do slučaja tj. iskustva su različita.
Inače, to bi bilo tako jer se izbjegava celularna komponenta PER koja češće kao nuspojavu ima visoku temperaturu.
-
taman topic za moje probleme :D
malu se sa dva mjeseca cijepila protiv Hib-a, i sada nam slijedi s 3 mjeseca DiTePer i Ipv, dali nakon toga može ići 5u1 umjesto 2 pikice i Opv.
prvi put ju je dosta bolilo na mjestu uboda tako da bi izbjela puno pikica, a i svakako bi voljela izbjeći Opv. A da sam ranije se informirala i bila pametnija nebi ni ovako cjepila nego s 3 mj. 5 u1 i mir.
-
N. je neurorizična i cijepljena je s INFANRIX+IPV prvo cijepljenje, a druga 2 s INFANRIX+HIB+OPV. slijedeći put ide samo HIB
ovu kombinaciju pokriva HZZO, a 5u1 bi morali sami platiti.
infektolog je dao zeleno svjetlo za ovu kombinaciju, to nam je preporučila i pedijatrica i mi smo poslušali
-
-
do sada mi je dijete cijepljeno cjepivom iz zavoda, od toga jedanput je primila INFANRIX.
sad bi je trebala na revakcinaciju /s godinu i pol - malo kasnimo
; pa me zanima moze li sad primiti 5 u 1, s obzirom da dosad /prvu godinu/nije primala????
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma