Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 453

Tema: Montignac 2. dio

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja u najobičnijem marketu kupim müsli "Viola" ili tako nekako, uglavnom na njima piše 6 vrsta žitarica, nema dodanog šećera, zaslađene su prirodno grožđicama. Osim žitarica u njima ima sjeckanih lješnjaka, sjeme suncokreta, sezama, a ja još dodam jednu veliku žlicu lanenog sjemena. Meni je to super, zamiješam ih sa 2dl toplog mlijeka ili jogurtom (onda moraju odstajati 10ak min).

Brže mi je nego mazati i rezati kruh.

A, da cijena od 16kn (Presoflex) do 22kn (DM).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Poriluk, gljive i masline imaju GI 15 8)

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pošto sam imala čisto mesni ručak u 12, sad sam gladna kao pas, a imam pauzu i ponijela sam si 2 jabuke. Ne mogu si nositi neke gablece, to mi je grozno hladno, a nemam gdje zgrijati.

Doma se vraćam oko 9 pa ću večerati hrenovke.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rene,mislim da muesli sa grozdjicama nisu preporucljivi,jer GI suhih grozdjica je 60,a jos i ljesnjaci,ali ako tebi kg i s tim idu dolje,onda o.k.
    Ja si uzmem zobene pahuljice u DM-u,same jesu malo grde,al si narezem koju suhu sljivu ili smokvu pa su bolje.A postoje i Schnekopfe(valjda se tako pise)bas muesli bez secera i grozdjica,znam da sam gledala sastav,pasu po Montiju,al su 28kn :shock:

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko sam ja pokopčala, klasični muesli spadaju u drugu fazu, a u prvu zobene bez ičeg.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eppure si muove! Ipak se krece!

Eh ljudi, vaga se danas kolebala imedju pola kila i kila manje i stala je na pola, al ipak sam zadovoljna. Samo da vise ne gledam istu brojku tjednima! Stroza pravila ipak daju rezultat, sad imam force za nastavak.
    Ne pijem pivski kvasac, pocet cu, a i riblje ulje sam potrosila. Sad mi ga se ne da ici opet narucivati, mislim da cu kupiti kapsule.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

današnji sms zdravlje:
    "za uspješnu redukciju tjelesne mase, osim pravilne prehrane, izuzetno je važan i stav osoba koje su na dijeti"
    8)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

summer :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

summer, :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni ovi moji pašu, iako su mi se malo zgadili otkako sam onaj pivski kvasac umiješala.

Danas sam razgovarala s kolegicom koja je lani za 6 mjeseci stukla 15kg jedući hranu prema krvnoj grupi, ona je A+, a i ja isto. Ne preporuča se pšenica i svi proizvodi od pšenice, naranče, paprike, krastavci i rajčice.
    A od mesa samo piletina, sve ostalo je dozvoljeno.

Mislim da mi je Monti dovoljno restriktivan za sad, ne bih mogla izbaciti paprike, i rajčice, ali naranču ću definitivno zamijeniti limunom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Summer,ja sam sad u tvojo fazi da istu brojku gledam tjednima.U prvih 10 dana ou 2kg,ja presretna,ali to je bilo sve,sutratocno mjesec dana a ja na jadnih -2kg.Stvarno frustrira. Pa si nekako mislim da sam kilazu zadrzavala i kad sam jela sve i svasta,a sad se odricem dosta toga,pa nista.Ispocetka sam bila ljuta,a sad sam jadna.
    I ja sam s ulja presla na kapsule,vise ga nisam mogla vidjeti,a kamoli piti.Sam pogled na njega me tjerao na povracanja.Eto malo sam vam se izjadala,mislila sam da ce mi biti lakse,ali nije. Stalno si prebacujem po glavi gdje grijesim.Sad kuzim ljude zasto odu na UN dijetu,valjda iz ocaja,ona bar daje rezultate.Uh jesam se raspisala.Odoh dok nisam jos koju glupost rekla.....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Marinchi!
    Prednost Montignaca nad UN-om je da možeš jesti ribu 15 dana zaredom ako ti se jede. Ako si tip koji oduvijek doručkuje, ne moraš odustajati od obilnog doručka da bi ga zamijenila voćem. Pogotovo ne moraš gladovati za voćnog i vodenog dana. Nigdje ti ne piše ni približna shema dijete koje se moraš pridržavati.
    Ali, ako želiš mršaviti, moraš se svesti na isključivo tri obroka dnevno, moraš se odreći slatkoga (taman i tamne čokolade, uzeti baš kockicu kad je žestoka kriza) moraš paziti kako kombiniraš namirnice jer, kao i kod svake dijete, moraš nešto žrtvovati u korist nečega.
    UN daje rezultate, ali daje i Montignac, vjeruj mi. Samo se mi nedovoljno njega pridržavamo.
    Kada dođe red za održavanje kilaže, moći ćemo se šepuriti s kojekakvim čokoladnim tortama, čoksama i sl. Sada ne.
    Kod svakog skidanja kila mora biti discipline, pa sad, u kojem je obliku odaberemo jer nam više odgovara: UN, Montignac, bilo koja redukcijska dijeta sa smanjenim udjelom kalorija... to je jednostavno tako .
    Drži se, glavu gore i malo provjeri gdje griješiš.
    Zajedno smo jače

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mozgala ....
    ovako on kaže: kad reduciraš kalorije (npr. sa 2500-1800), organizam gubi kile sve dok ne uspije spustiti vlastitu potrošnju ispod 1800 i onda kile stanu, ali organizam će spustiti potrošnju i ispod te granica npr. na 1600, tako da može skladištiti bar 200cal
    restrikcija znači gladovanje , organizam reagira s ciljem što boljeg opstanka u vrijeme suše ili velike zime, pa mi smo najprilagodljiviji sisavci na ovom planetu
    pa kako da ovo objasnimo: dakle, promjenile ste prehrambene navike (zdravija hrana = manje kalorija) i organizam je spustio svoju potrošnju, sad se on treba naviknuti na novi iznos (1800-2000 cal) i osloboditi se straha od suše, onda će ponovo krenuti s gubitkom
    zašto se s Montijem gube kile: jednostavno: organizam mora imati određenu količinu šečera u krvi, kad ona padne aktivira se oslobađanje masti i pretvaranje u šečer (zato je bitan niski GI) dakle komad mesa i hrpa niskog GI povrča, ako treba i dvije porcije

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi
    ja upravo ponovo citam poglavlje "zene i montinjakova metoda". toliko smo komplicirane da nam treba citavo poglavlje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

montice, a sto je s ciklom (onom iz staklenke za salatu)? jel smijem ili ne?

meni se cini da ja skokovito gubim - dva tjedna nista pa kila, i sad je tako 68 kg od proslog cetvrtaka - zacementirano

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    montice, a sto je s ciklom (onom iz staklenke za salatu)? jel smijem ili ne?
    Ne ciklu!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto nema je vise...unistena do zadnje mrvice...kasno marko na kosovo stize...
    bila je dobra...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cikla može samo prijesna, vrijedi ista stvar kao i za mrkvu. A još kad se kiseli dodaje joj se šećer. Zaboravi ako možeš.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upravo sam se naudarala suhih šljiva, ne znam što mi bi nikada to nisam jela. Ja više nemam nikakve kriterije, doslovno sam svejed

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    Upravo sam se naudarala suhih šljiva, ne znam što mi bi nikada to nisam jela. Ja više nemam nikakve kriterije, doslovno sam svejed

joj ja sam prije dva tjedna u napadu gladi pojela saku sljiva. Mislim, nisam to vise ponovila jer moja probava to vise nebi podnijela Tako da, khm khm, drzim ti fige

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Šta je tu je 8)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

flower će voditi topic sa grijesima
    ja špinat i jaja za ručak
    volim jesti kuhano 2x dnevno
    radila sam palačinke - one sa 3/4 light mlijeka i jajetom... ne znam više tko je napisao, sorry, ne stignem sada tražiti, ali hvala; moji su malo bili onak, domić je ukrao malo od mene i bio sretan (bar netko cijeni moju kuhinju, ha ha ha) - meni je bilo ok, čudan okus, textura, ali je ok, danas mi je ostalo za doručak (sjetih se irchi kak se ona fino časti)
    radila sam pizzu sa graham brašnom, sve sam bolja - ali meni se to ne diže ; luce je fino pojela, a i mm-u se sviđa

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prijavljujem da mi je zadnji obrok bio u 12 sati, sve znate što sam pojela, a ja do evo sad uopće nisam bila gladna.

Ne mogu vjerovati da me riba drži 7 sati. :shock:

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se ubila u lososu i kupus salati
    sad sve gledam kako cu ubit crnu coksu i jogurt za veceru. oko 11 kad mali zaspe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i mene malo bolje volje.Danas sam se strogo pridrzavalasvegaDakle:
    dorucak. zobene pahuljice (a prije toga riblje ulje s sokom od narance)e, da curke,nasla sam na M.siteu u onim tablicama GI,da iscijedjeni sok od narance ima GI 45,a za mrsavljenje su nam dozvoljene namirnice do 35,a to vec znate.A naranca cijela 35,to je zbog toga sto su u cijeloj i vlakna,a ovako samo sok pa to joj povecava GI.Citava znanost!!!
    Za rucak sam radila pitu sa dimljenim lososom i plavim sirom(recept iz knjige,odlican i nimalo zahtjevan) uz to zelenu salatu,a isto sam i vecerala.Imala sam krizu oko 6 pa sam pozobala saku oraha.
    AdioMare,hvala na dobronamjernim savjetima,ne pada mi na pamet ici na UN,nebi se mogla tako muciti,al sam toliko bila jadna sto glupa vaga stoji na istom 20 dana,pa je to bilo razmisljanje na glas.Nadam se da ce se uskoro pokrenuti.
    Marinna,meni su suhe sljive o.k.posebno sad kad nema nista drugo slatko,one su medju drazim delicijama.Nikad prije mi nebi palo na pamet jesti suhe sljive,al sad su mi tako finee.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ću zaozbiljno na Montija kad Rene smiri avatar
    krečem od sutra, jučer je maloj bio rođendan pa sam još danas "rješavala" tortu i par kolača 8) sad je friđ čist

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Summer, !
    Ja danas griješim. Ništa strašno, ali ne mogu izdržati. Pojela sam neke pločice od Alnature što ih je MM kupio u DM-u. Mljac, bademi i med, i neke krekere sezam i rižin slad, isto mljac. To jesu minimalne količine (jer ih nemaš što za vidjeti), ali opet. I sad sa maznula bananu i 2-3 stiropora. Mora da me oprala neka kriza jer mi vaga opet stoji. I nemam ideju što ću sutra za ručak. Molim prijedloge.

P.S. Rene, a taman sam htjela komentirati "riblji" avatar , a kad ono već drugi(Isto mrak). Znači srijeda je dan za avatare, a ponedjeljak za tickere .
    O da i Tiwi, napokon da nam se javiš. Mislila sam si već, da si otišla u UN-ke.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas su svi dobro klopali pa je općenarodno veselje na topicu :D
    Joj Irchi taj sezam je supeer ako mislimo na isto- nekoliko pločica veličine običnog upaljača?

Šta kažete da složimo listu sa kg možda nas to malo ohrabri (psihološki - promijeniš listu pa si sav ponosan)?

MGrubi bi trebala prva ipak nas je ona sve navabila ovamo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

8)
    10.1. 93,5
    27.1. 90,5
    pauza (samosabotaža - moje mušice)
    krečem ponovo
    22.2. 90,5

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jeste mislile na listu poput UN-ovki, tipa:

1. MGrubi (xx kg) yy to go
    2. summer (8 kg) 5,5 to go

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajmo cure, evo liste :D :

3. Irchi (8 kg) 5 to go

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Irchi ma kakav Un nema te sile da jedem cijeli dan jedno te isto (oke, oke, jednom jesam - narance, puna dva tjedna, bila sam bolesna ko pas, ali i skinula cca 6 kg ali ne bih to ponavljala sad kad imam dijete, muza, ne pusim i ne pijem redbullvotke )

Ja sam se asimilirala s jednolitarskom bocom Jane pa si mjerim kolko sam popila vode. I nekako mi se cini sto vise pijem to mi bolje ide (isuse usprat cu si mozak)

Moze lista:

3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Marinna (10 kg) 8 to go

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tiwiiiiii!

3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go
    5. Marinna (10 kg) 8 to go

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go

Samo da kažem da ja sa -8 neću doći do idealne težine kao vi. U tom slučaju bih trebala skinuti još 5-6, ali ja ću u ovoj godini biti super zadovoljna s težinom od 70 kg. I da ju uspijem zadržati. Poslije ću vidjeti.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam gdje drugdje da pitam, vi mi se činite najmjerodavnije:

naime, neki dan sam čula na tv da je zdravije i manje kaloricno pojesti przeni krumpir nego pire krumpir, sto meni nema logike. jel mi mozete to objasniti???

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    naime, neki dan sam čula na tv da je zdravije i manje kaloricno pojesti przeni krumpir nego pire krumpir, sto meni nema logike. jel mi mozete to objasniti???
    Meni to nema logike. Pržena hrana je vrlo nezdrava, pa da je na taj način napravljena i najnajzdravija namirnica na svijetu to više nije zdravo. Znači u prženom krumpiru ostane ulje sigurno i to loše prženo, a u pireu ima nešto mlijeka koje može biti i ono s malo masnoće i nešto ulja. A to ulje nije prženo znači opet je zdravije nego ono koje se nađe u prženom krumpiru. Eto.

I samo da znaš mi NE SMIJEMO jesti krumpir i sigurna sam da će nam zbog ovog pitanjca cijeli dan svima curiti sline .
    AdioMare ja isto nisam upisala idealne želje, onda bih trebala dodati u minus još dvije kilice, ali one mi nisu toliko važne.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kuhanjem mu se (kao mrkvi i cikli, npr.) mijenja glikemijski indeks iz nižeg u viši. Koliko mi se čini, on i prijesan ima visok GI, za razliku od sirove mrkve, kojoj GI kuhanjem svejedno raste do boli.
    Zašto je pečeno manje kalorično od kuhanog? Ne znam... možda mu se manje mijenja GI?
    Ja sam čitala da i kod samog pečenja postoji razlika, da je bolje peći u pećnici (bilo krumpir, bilo meso) nego pržiti u dubokoj masnoći na strujnom kolu ili plinu.

Možda cure bolje znaju..

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Zašto je pečeno manje kalorično od kuhanog? .
    ovisi s čim i kako
    no kuhanjem se ne gubi % vode u jelu pa je zahvaljujući zadržatoj vodi iznos cal/masu manji nego kod pečenog gdje dolazi do pozamašnog gubitka % vode (namirnica povečava svoju gustoču)

tak ja misli8m

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. MGrubi (15 kg) 12 to go
    3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, ali to pravilo da je kuhanje zdraviji način pripreme od pečenja očito se ne odnosi na sve namirnice.
    Ali, što znači zdravije?
    Smanjen ili nikakav udio masnoće tretirane visokom temperaturom? Slažem se, kao i sa promijenjenim kemijskim sastavom o kojem ti pišeš, MGrubi.
    No, kod ovog sporadičnog slučaja s krumpirom, gotovo sam sigurna da se radi o, u slučaju pečenja manje, u slučaju kuhanja više promijenjenom GI.
    Što ne znači da kuhana mrkva nije zdrava, jer previše draži gušteraču, isto kao što ne znači da je pečeni krumpir zdrav jer mu je (u odnosu na kuhani) gušterača više sklona.

Lutonjice, pojma nemam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    1. MGrubi (15 kg) 12 to go
    3. Irchi (8 kg) 5 to go
    4. Tiwi (10kg) 6 to go
    8. Marinchi(10kg) 8 to go

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ali, što znači zdravije?
    zdravije: monozasičene masne kiseline, manje štetnih tvari (olovo..), kuhano ili svježe, roštilj (nema pretvaranja mono u polizasičene masn. kis.)
    vlakna...ma znate

škrob+vlakna = manji GI
    možda se kuhanjem mrkve razgradi nešto u njoj što inače snižava GI

ma jel vi to opet tražite "rupe u zakonu" radi pomfrija

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa