Stranica 9 od 10 PrviPrvi ... 78910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 453

Tema: Montignac 2. dio

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam i dalje na 68 kg. tako je vec nekih 10-tak dana, tjesim se sto svugdje napominju da je gubitak od 2 kg mjesecno zdravi gubitak kad se gube masti, sve vise od toga je stres za organizam.

ja sam isto niskotlakasica i kave se ne odricem-nema shanse da prezivim jutro bez jedne kavice (jacobs 2 u 1).

nocas sam jako lose spavala, a vecerala sam uh veceru (int. palacinke i pekmez od sljiva) i to relativno kasno (iza 19 sati). to mi se vec nekoliko puta desavalo - kasna uh vecera i ja cijelu noc gledam zvijezde i mjesec, pa idem vode piti, pa idem pipi...

jel jos nekome tako? kao da me uh vecera cini nervoznom?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Monti kaže da masti imaju velik obujam, a malo teže, te da se metodom pretvaraju u mišiće koji su dosta teži, pa se zato gubitak ne vidi na vagi, a vidi se na konfekcijskom broju.
    Flower jel ti lakše?
    Nisam uh večeru povezala sa nespavanjem, uvijek moguspavati. I jesti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Fakat smo sve niskotlakasice,cudno,a imamo visak kg.Ja se isto kave NE ODRICEM,odrekla sam se puno toga ali tog gusta necu.Mozda to usporava gubitak kg.,ali je zbilja ne mogu ujutro doci sebi dok ju ne popijem.
    Netko je spomenuo da treba fruktoz zamijeniti natrenom-NI SLUCAJNO,M: veli da umjetni zasladjivaci izazivaju istu reakciju kod gusterace kao obicni secer,a Fruktozin GI je 20,tako da u svakom slucaju fruktoza uz kavu.
    Evo citata sa M.sitea vezano uz ovo da nebi u prvoj fazi trebalo koristiti mlijeko imlij.proizv.zbog masti.

"There is practically no diference in the Gls of whole-milk products and non-fat milk products.It is important to keep in mind that milk products,even if their GI is low,have a high insulinic index."

Dakle nisu toliko problem masti nego secer iz mlijeka.

Irchi,ja isto bojkotiram (kršitelj koda),a nemos vjerovati koliko proizvoda imaju....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav!!
    Što se tiće kave,trebalo bi ju piti barem 2 h iza jela.
    A meni baš ide uz kruh i dzem .
    Jučer super papala na večer tj.večerala oko 18:00.
    Šnicla na naglo i dinstani poriluk sa gljivama iz konzerve.Malo vegete,bibera i odlično.Danas piletina (pekla u 06:00 jutros )i hrpa zelje salate.Navečer ću grah iz konzerve.Nadam se da je to ok.

Koliko sam skužila deserti tipa crna čokolada ne idu nakon ugh,ali znaći iza mesa i ribe može??Kada sir?Uvijek iza obroka može ili??
    Malo me to buni .
    Dali vi za ručak se baš najedete onako do grla??Barem tako piše,a za večeru manje.Znaći ja ako sam vrlo gladna mogu pojesti pol kile mesa i salatu??? :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uu, ne bi se bas odricala kave, onda mi se dogadaju one vrtoglavice, a to nije neka fora.
    nemrem ni bez crne cokse, iako sam ju bas znacajno smanjila.
    mlijeka popijem dnevno toliko kolko ide u jednu kavu, ostalo pijem jogurt.
    mislim ne kuzim u cemu je fora? kaj te 3 kockice dnevno, ili salica mlijeka, toliko utjecu da ja nemrem skinut ni 5 grama? jel to moguce? pa sve nedozvoljeno jedem u tragovima, i to ne izmedu obroka nego coksu npr iza rucka. upoce nemam meduobroke.

lola sir moze uvijek kao desert, ili mozes uzeti jogurt pa u njega malo marmelade bez secera. mislim da coksa u prvoj fazi nije dozvoljena, ja ju jedem jer sam neizljecivi ovisnik.
    mozes se ti najesti i rucka i vecere (pise "dok se ne zasitite) samo bi vecera trebala biti laganija od rucka. po sastavu.

btw, nasla sam u bio&bio pekmez od borovnica s jabucnim sokom umjesto secera, i odlican je, njam.

Irchi, hvala na podrsci

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo i mene nekon nekog vremena- sada je oko 2 mjeseca po monty-u i 4 kg manje... Mislila sam da će biti više, ali:
    - nisam baš stroga
    - dogodi se večera iako nema kruha u kombinaciji pa nije toliko grešna
    - dogodi se kombinacija riže/tjestenine (hladne) sa mesom...
    - kolači iz kućne radinosti- neodoljivi (crno brašno ili sl, maslinovo ulje, manje šećera...), pizze (mislila sam da nikada neću mijesiti tijesto...)
    - nisam gladna (što nije loš znak)

- potpuno izbjegavam krumpir i mrkvu, kukuruz...
    - nema kruha osim za doručak

Ima pravo marinna za težinu masti i mišićne mase, pa se toliko ne brinem...iako sam duboko u sebi mislila da će možda nakon 2 mjeseca biti više, ali onda se sjetim svoje jedine životne dijete na faksu kada mi je za prvi pomak na vagi trebalo ukupno 4 mjeseca!!! A bila sam više gladna nego sita...

Ukupno se osjećam bolje i lakše (iako su sada oni dani pa se osjećam kao slonica...) i primjećujem da Laia više voli jesti tako pripremljene obroke i u sličnim kombinacijama... mm-u nedostaje šećer u kolačima, sol u hrani... Ali solidaran je potpuno i stalno me pita što smijem jesti da zna kupiti...

Vidim da oko mene ljudi primjećuju promjene, tako da je moja montyeva knjiga već promijenila više ruku i stalno je iznova tražena :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja sam danas bez zajutr... dakle, htjela sam reći da danas nisam pojela zajutrak, ali ga nisam znala napisati u genitivu.
    Da čujem vas

Shvatile ste da sam zaboravila svoje jutarnje voće, pa doručak, a potom i ručak i to ni manje ni više na samom izlazu iz kuće, kod vrata ...

Gladna sam kao dvije 'oveće žene zajedno. Ne, gladna sam kao takve tri! Neutješna sam.

Nemoj misliti na torticu, nemoj misliti na torticu.. (a ne, neću!)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mala laia-to je zdravo mršavljenje!!!!!Je sporo ali bolje tako nego nikako.
    Što znači dogodi se večera???Pa treba večerati zar ne?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zajutraka? zajutarka? za ujutro?

mala laia :D

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I da, imam i ja niski tlak... a ne pijem ni kavu... ali zato obožavam gorke čokolade (smajlić koji se oblizuje).

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E, a ja sam željna slatkog danas osmislila desert za poslije ručka: svježi sir s jednim jajetom i malo umjetnog sladila. Fino.... Njam... Prije sam to uvijek jela sa šećerom i uz palačinke, ali znate onu staru: pas je i buhe jeo kad je bio gladan

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ah, nekako je meni u glavi da nema večeranja (ostalo od one grozne dijete), ali i to što kažeš lola- zaista treba večerati- nego, mislila sam na večere koje su na samom početku bile po knjizi, a sada malo zastrane kao kod flower...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lola24 prvotno napisa
    Koliko sam skužila deserti tipa crna čokolada ne idu nakon ugh,ali znaći iza mesa i ribe može??Kada sir?Uvijek iza obroka može ili??
    Malo me to buni .
    Dali vi za ručak se baš najedete onako do grla??Barem tako piše,a za večeru manje.Znaći ja ako sam vrlo gladna mogu pojesti pol kile mesa i salatu??? :?
    Sve si dobro skužila. Ja se za ručak ful najedem, ali onda nema grickanja do večere.

Ako je ruak bio laganiji, onda se dobro navečeram.

Danas sam doručkovala jabuku, pa ručala jabuku i sad sam pojela malo crne čokse (2 kockice, one iz Lidla, ali veeelike su kocke) što sam si ponijela na posao. Danas dolazim oko 4 doma, pa ću se onda najesti do sita, i onda za večeru samo nešto lagano tipa jabuka ili ću malo grickati kikiriki uz TV umjesto večere.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    E, a ja sam željna slatkog danas osmislila desert za poslije ručka: svježi sir s jednim jajetom i malo umjetnog sladila. Fino.... Njam...
    Evo ti jos jedna ideja za brzi desertic: sir cottage (svjezi, zrnasti) pomijesan s malo limunovog soka, cimeta i tekuceg umjetnog sladila.

A (nisam na "cistom" Montignacu pa nisam tocno sigurna sto je no-no) ako se smije gorki kakao (nezasladjeni), moze takodjer vrhnje (znam da je kod nas vrhnje slano, no ja u Italiji kupim vrhnje za kuhanje, panna da cucina, ona ide i u slanim i u slatkim varijantama) sa kakaom, cimetom i malo tekuceg Natreena. Preeeeeeefino, kao puding.

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja od svoje kave ne odustajem ni zbog koga
    pa ni zbog Montija

I dalje pijem tursku bez šećera i mlijeka kao i
    do sada, jedino kuham onu bez kofeina.

Moja verzija knjige je nešto sažetija
    od one stare pa molim par odgovora:

1. da li razmak između jela mora biti 4 sata?

2. da li ako je ručak ugljikohidratni večera
    treba biti bjelančevine/masti?

3. da li za večeru može svježi sir ili musli ili voće?

Btw. probala sam crnu čokoladu 88% kakaa
    i to je preeestrašno :shock:

Makar nikad ne jela više čokoladu,
    ali ova više u moj sistem ne bude ušla.
    Morala sam i zube ići oprati!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije mi jasno da je nekima ta crna čokolada tako strašna. Meni je baš fina samo je jako zasitna, nekako mi zatvori apetit (ajde barem nešto). Trenutno imam Kraševu verziju te čokse, a već se guštam na one dvije valentinovske crne Lindtice koje me čekaju u špajzu.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj skviki prvotno napisa

Nemoj jesti tu čokoladu. Kupi si onu od 65% ili 75% od Lindta. Zovu se Madagascar i Ecuador. Potpuno su prihvatljive i ljubiteljima mliječne čokolade.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. da li razmak između jela mora biti 4 sata?

2. da li ako je ručak ugljikohidratni večera
    treba biti bjelančevine/masti?

3. da li za večeru može svježi sir ili musli ili voće?
    kofein je taj koji "smeta"

1. on spominje: doručak 7-8 sati, ručak 11 i večera 18-20h) bitno je tri obroka a za međuobroke: voće, sjemenke , male porcije
    2. princip je svesti broj UH obroka dnevno na jedan. može dva ali ne svaki dan
    3. može

meni su sve preko 80% kakaa ne tako dobre, najbolje su one na 72%, ima jedna s narančom, ta mi je superfina

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa

Nemoj jesti tu čokoladu. Kupi si onu od 65% ili 75% od Lindta. Zovu se Madagascar i Ecuador. Potpuno su prihvatljive i ljubiteljima mliječne čokolade.
    Aha! Javlja se i glavni krivac.
    Hvala, probat ću te od Lindta. Ova je bila od Kraša.

Thank you Obi van 8)

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Već su se i prije neke cure žalile da su crne čokolade od Kraša fuj. Ja nisam probala, ali jesam iz Lidla, neku od 60% - dobra je, ali se osjeti šećer, pa je više neću jesti, a ima od 70% ta je prefina i košta samo 8 kn/125g.

Inače kupujem od Zvečeva "Fantasy" koja je 75g, oko 11,50kn.

Probala sam Lindt, nije ništa bolja nego ove prethodno navedene, a dvostruko je skuplja (22kn)

Već i ovako dosta svog teško zarađenog novca trošim na kojekakve dodatke (samo u ljekarni sam ovaj mjesec ostavila oko 300kn).

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vezano za riblje ulje.

Pijem "cod liver oil" od twin laba (ali ne ono emulsified)
    sa okusom jagode.

Ja kao užasno gadljiva osoba pijem ga bez problema.
    Miriši kao sirup od jagode i ne ostavlja nikakav aftertaste.

Jedino mu je cijena :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kolika je cijena?

i da li u ribljem ulju ima vitamina D?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Thank you Obi van 8)

ja volim kraševe čokolade. a i madagascar samo mi je skup pa štedim za njega

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rene2,slazem se potpuno s tobom da su Zvecevo cokolade dobre jednako kao i Lindt.Mislim stvarno je too much za cokoladu dati 35kn(muz mi tu Lindt kupio za Valentinovo 125g.u finoj ambalazi)pa sam mu rekla da nije normalan da je druge 3 mogao kupiti.Imaju u Konzumu Swiss sa 72% kakaa kosta 12kn,a ima je i drugdje.
    Vezano uz to da kava zaustavlja mrsavljenje,M. veli ako bas moramo piti kavu neka bar bude 100% ARABICA,pa drage kavopije,od cetvrtka je u Lidlu na akciji instant(100%Arabica)100g =13,99kn.Ja si odmah u cetvrtak idem po par tegli.ha ha ha ,sta guzica napravi od covjeka.....

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok curke!!

Cestitam svima, sto na uspjesima - sto na ustrajnosti.
    Kod mene isto nije bas islo brzinski, ali meni to nijeni bitno, vaznije mi je da to tako onda i ostane.

Eto s veseljem prijavljujem jos jedan mali pomak - imam 63 kg :D
    Ali ono sto me puuuno vise veseli je trbuh, koji je nekud nestao, totalno se prepolovio, nema ga u pola koliki je bilo!! Naravno da jos nisam super zadovoljna, ali do ljeta jos ima puno vremena.

Obnavljam listu:

1. MGrubi (15 kg) 12 to go
    2. summer (8 kg) 5 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 8 to go
    6. AdioMare (15kg) 8 to go
    7. cvijetak (10kg) 8 to go
    8. Marinchi(10kg) 8 to go
    9. flower (8 kg) 4 to go
    10. buby (10 kg) 3,3 to go
    11. mikka (20 kg) 17 to go
    12. Rene2 (17 kg) 16 to go
    13. babyiris (30kg) najprije 15 to go,
    14. taniaz (8kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15kg ) 15 to go

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tiwi za -5 i za trbuh

Aj, kad ću ja doći na 5 to go.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tiwi bravo :D
    Ja sam danas pomlatila ananas iz konzerve, GI 65, ali bolje i to nego ono što sad imam u frižideru i što me vaaaabi. Iz sažaljenja sam sinoć napravila svom jadnom mužu kolač (neću pisat koji da vam sline ne krenu) i, mada me potpuno pdržava i jede sva čudesa sa mnom, bio je presretan.
    Skužila sam da puno maštovitije kuham otkad ne jedem kruh (i mm zaboravi kupiti pa pojede integralni ako ima) što zapravo uopće nije čudno. Prije smo jeli bez puno razmišlajanja - da napunimo želudac i da ne budemo gladni, pa kruh sa namazom, pa sendvič, pa kruh sa jajetom itd. Većina ljudi danas, neprestano u strci s vremenom, tako jede. Ovaj monti nam je dobro došao da promjenimo navike i shvatimo da je i zdrava hrana ukusna (prije bi na pahuljice, integralno i sl.), ali tako su nas naučili..Meni je npr. nepojmljivo da netko jednom tjedno jede meso, mislila sam da to ne postoji. I nisam znala skuhati jelo bez mesa. I nismo se mogli najesti ako ne pojedemo meso (mm još uvijek). Sve je stvar navike valjda.

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kolika je cijena?

237 ml košta 215,00 kn. Ima D vitamin.

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa

Thank you Obi van 8)

ja volim kraševe čokolade. a i madagascar samo mi je skup pa štedim za njega
    Samo virkaš ili nam se priključuješ?

Danas za ručak - rižoto sa tikvicama

Tiwi super!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kolika je cijena?

pazite da se ne predozirate D-om

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tiwi :D :D :D !

Što se tiče crne čokse ja sad mogu i onu osamdesetosmicu od Kraša . Kako je čovjeku malo potrebno da bude sretan, heh !
    A tog ulja s okusom jagode sam popila jednu bocu i svaki put bih podrigivala na ribu s okusom jagoda, blj. Ne moram niti reći da ulje više NE konzumiram. Pijem kapsule omega 3 iz lanenih sjemenki.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kolika je cijena?

Zato sto je to ulje za djecu iz serije Child Life (ili tako nesto). Ovo za odrasle je 115 kn vece pakiranje, okus menta ili naranca. Al nema veze, narast ces jaka, zdrava i dobrih kostiju

Tiwi, svaka cast :D

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mljacnula sam danas tikvice na maslinovom + hrenovke (začudila sam se da se one smiju)
    čestitam svima na svakom pomaku
    a fakat razvaljujete montija; ja znam uredno pojesti za večeru ono kaj sam za ručak (možda malo manje) :/

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kolika je cijena?

:? ja mislila da je D vitamin dobar :?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja pijem kapsule ribljeg ulja lososa iz DM-a. Jedva progutam, ali šta se mora, nije teško.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jutro!!!!
    Evo da se pohvalim:ručala u 12:00,doma došla oko 16:45 i pojela 5 dkg tvrdog sira dok sam kuhala jaja i kobasicu za večeru.
    Večerala u 18:00 i oko 21:00 pojela 4 badema.

Sad me buni slijedeće:dali je prihvatljivo ručati i večerati proteine tj.bjelančevine??Jer ja sam recimo jučer ručala pileća prsa a večerala opet jaja i kobasicu?
    Pokušavat ću 2x tjedno da jedem integralno tijesto ili rižu i to za ručak sa hrpom povrća i salate.
    Što vi nosite na posao za ručak?Ja danas zdinstala poriluk i na to malu konzervu graha,2 žlice paradajz koncetrata,chilli i vegeta.Sve bez ulja.
    Jel to ok?Uz to mislim zelje salatu.
    Što je sa senfom?Svi imaju šećer.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lola24 prvotno napisa
    Jutro!!!!
    Evo da se pohvalim:ručala u 12:00,doma došla oko 16:45 i pojela 5 dkg tvrdog sira dok sam kuhala jaja i kobasicu za večeru.
    Večerala u 18:00 i oko 21:00 pojela 4 badema.

Sad me buni slijedeće:dali je prihvatljivo ručati i večerati proteine tj.bjelančevine??Jer ja sam recimo jučer ručala pileća prsa a večerala opet jaja i kobasicu?
    Pokušavat ću 2x tjedno da jedem integralno tijesto ili rižu i to za ručak sa hrpom povrća i salate.
    Što vi nosite na posao za ručak?Ja danas zdinstala poriluk i na to malu konzervu graha,2 žlice paradajz koncetrata,chilli i vegeta.Sve bez ulja.
    Jel to ok?Uz to mislim zelje salatu.
    Što je sa senfom?Svi imaju šećer.
    Treba i ručati i večerati proteine s povrćem. UH se jedu jedino za doručak.
    Jednom tjedno možeš imati UH večeru, ali onda samo niski GI (integralna tjestenina s povrćem npr.)

Senf je o.k. bez obzira na šećer, pa ne pojedeš ga pola kile, pojedeš jednu žličicu, a u tome nema tak bitno puno šećera.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se pohvalim. Kad sam jutros vidjela da se vaga još uvijek nije pomaknula podlegla sam od muke iskušenju i smazala ogromnu kolačetinu.

Dobra vijest za mrzitelje tekućeg ribljeg ulja!
    :D Na moje pitanje na monti str. da li se može uzimati riblje ulje u kapsulama odgovorili su pozitivno.
    "You can also have fish oil pills if you rather do so."

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    ogromnu kolačetinu
    Samo ako je veličine protve, manji ne priznajemo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kolika je cijena?

:? ja mislila da je D vitamin dobar :?
    jest, ali ne previše (to je D3, a D2 je onaj od sunca), ma čitala sam nuspojave o predozitanju na uputstvu onih kapi za bebe, pa da ne mrknete bocu ribljeg na dan da ubijete celulit što prije

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Po svemu što se piše zadnjih dana ja se uopće niti ne hranim po Montiju . A da se hranim pa to bilo skoro k`o da sam na UN-ki, možda bi mi bolje bilo tam, bar bi kile išle dolje malo brže.
    Nemam knjigu pa mali rezime:
    -doručak UH ili proteinski (samo max.2 put tjedno)
    -ručak proteini+povrće, obavezno
    -večera isto ako i ručak (dozvoljeno odstupanje 1 tjedno UH)
    I sad ti meni reci da se mi ne patimo (odnosno trebale bi). Pa one tamo na UN isto jedu 3 obroka dnevno, a uz to još jedu i krumpir i kolače.
    Vi`š ti Montija, fino je on to upakirao u francusku kuhinju, i kao sve se smije, može i malo oraščića, malo kikirikija, sve vam je dopušteno osim bijelog brašna, riže, a kad ono šipak. Kad malo bolje razmisliš (kao ja danas) sve se svede na isto. Dijeta je dijeta.
    Curke, najte zameriti. Danas mi je neka kriza i nešto si mislim i skužim da se ja po ovom svemu konstantno hranim po drugoj fazi. A moram priznati već mi nedostaje ideja što da jedem. Još ajde za ručak, mogu nekako, ali doručak mi već ide na uši. A ne držim se strogo pravila za prvu fazu, pa kako bi bilo da još i to radim :shock: . Srećom pa kile idu dolje, neću se buniti. I ne idem ja tam kod njih na UN, to sam se samo šalila.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gugl,gugl...protva = lim za pečenje u pećnici
    AdioMare bio je 10x10x5 cm, samo što je kratko trajalo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Irchi opaka južina puše danas!

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"Za i protiv...
    Ovaj model prehrane izuzetno je bogat voćem i povrćem, namirnicama koje osiguravaju prehrambena vlakna te vitamine i minerale, što je svakako veliki nutricionistički plus. Poticanje na unos namirnica niskog GI te ulja bogatih esencijalnim te jednostruko nezasićenim masnim kiselinama također je pozitivno.

Ipak, ne može se reći da ne postoji diskriminacija određenih skupina namirnica. Jednostavan jelovnik predlaže ograničen unos žitarica, svega 1 – 2 porcije dnevno, dok su voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi te meso dopušteni gotovo u neograničenim količinama. S obzirom na restrikciju unosa ugljikohidrata, postoji mogućnost pojave nedostataka određenih vitamina B skupine. Ova prehrana poprilično je bogata proteinima, dnevno bi proteini trebali osigurati više od 25% ukupnog energetskog unosa. Ovakav princip ipak sa sobom nosi određene rizike, kao što su stvaranje ketonskih tijela u organizmu, ili povišen unos zasićenih masnoća. "

Našla sam ovaj tekstić o našem načinu prehrane.
    Valjda zato treba piti pivsku kvasac zbog ovoga da može doći do pojave nedostataka B vitamina.

Mgrubi, ja popijem jednu jušnu žlicu ulja svako jutro.
    Valjda se neću navući i predozirati :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    I ne idem ja tam kod njih na UN, to sam se samo šalila.
    I bolje ti je. One će uvijek gristi nokte dok ne dođe famozni treći dan. Ti si se svoje ovisnosti riješila. Ili bar svela na podnošljivu mjeru. Ili bar puno razmišljaš o isključivo zdravim slasticama. Ne daj se.
    Ja sam doživjela blokadu onog trenutka kada smo zapisale koliko kojoj ostaje za skinuti. Od onda bojkotiram. Predlažem da to ukinemo .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

"

Ovakav princip ipak sa sobom nosi određene rizike, kao što su stvaranje ketonskih tijela u organizmu, ili povišen unos zasićenih masnoća. "
    ovog je mene strah jer još (skoro isključivo) dojim pa nikako krenut :/

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    "

Ovakav princip ipak sa sobom nosi određene rizike, kao što su stvaranje ketonskih tijela u organizmu, ili povišen unos zasićenih masnoća. "
    ovog je mene strah jer još (skoro isključivo) dojim pa nikako krenut :/
    I ja još uvijek skoro isključivo dojim .
    Za sada moja L. ne pokazuje da joj nešto smeta.

Ako sam dobro shvatila i neke druge cure su dojile i bile na Montiju.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja još skoro pa isključivo dojim(iako T. ima skoro 10 mjeseci :/ ), ali ja ne jedem toliko puno proteina, kod mene je omjer proteini:UH cca 50:50.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma meni je ovo super, jedem sve što volim (ja stvarno volim meso, povrće baš i ne), a otkako ne jedem krumpir i bijeli kruh osjećam se fenomenalno, poslje ručka nemam onaj osjećaj težine u želucu i uopće nemam cravinge za slatkim kao prije.

Nekad sam znala pomlatit kutiju "Domaćica" keksa za 15 min, a sad prođem pokraj pune zdjele raznih slatkiša i to me uopće ne tangira.

MM je danas kuhao nešto kao gulaš-paprikaš i u njega stavio krumpire, ja sam ih tak uredno iščeprkala iz tanjura, i uopće mi nije palo na pamet da pojedem koji komadić.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •