Ja uopce ne trazim neke nove recepte - uvijek iskombiniram od hrane koju i inace jedemo. Dorucak mi je svaki dan ugljikohidratni, ali zato imam sest vrsta marmelada pa kombiniram Rucak, npr. meso i leso povrce - ja preskocim krumpir i mrkvu. Riba i povrce. Juha bez tjestenine. Salsa, djuvec, umak od gljiva - sad sa integralnom tjesteninom ili rizom. Jednom tjedno omlet sa sirom, sunkom, gljivama, kapulom. Varivo od graha, bizi i piletina, kiseli kupus i neko meso, pecena koka, s tim da umjesto krumpira za sebe ubacim malo zacinjenog kiselog kupusa i gljive... Veceram jogurt i muesle. Jos mi nije dosadilo.

Inace volim pastetu od tunjevine - i moze se modificirati po Montiju - ja je inace jedem uz kruh ili stapice, a nekidan sam uz jaje utvrdo (izostavila sam ga iz smjese i smanjila majonezu), pa ako zelite:

2 tunjevine
2 vrecice majoneze
2 mlijecna namaza
2 jaja utvrdo
kiseli krastavci
sol, papar, origano

Sve isjeckati na komadice ili zgnjeciti (ja je ne miksam, volim teksturu) i pomijesati.