Stranica 3 od 10 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 453

Tema: Montignac 2. dio

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nakon jucerasnjeg svega i svaceg,a kao sve po Montiju,samo sto on veli par kockica tamne cokolade a NIKAKO CIJELA,danas sve po pravilima.
    Ujutro popila riblje ulje, pa zalila sokom od narance,nakon pola sata za dorucak zobene pahuljice s mlijekom i kojom narezanom suhom sljivom i marelicom , njam.Rucak: riba,blitva leso i zelena salata,a za veceru nemam pojma,vjerojatno hrenovke i kefir,to mi jedino pada na pamet,a ako do vecere ulovi kriza imam kikiriki u ljusci(GI 15)i prodje jos jedan dan.
    Eto drage moje,to je moj danasnji meni,sve po Montiju,al mislim da necu biti gladna,da se iskombinirati da se ne gladuje,samo sto su nekad oci vece od,znate vec cega. Budite mi lijepe i site!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi
    bit će odlična torta, ne sumjam. OT, jesam ja negdje vidjela da nudiš sažetak rodinih tekstova o dojenju? Treba mi za frendicu, ja imam, no jako je opširno. Može jedan copy ako nema puno?

Marinchi
    ugledaj se na Rene i njenu "kockicu" !! Meni ovaj režim paše, no ginem za kolačima i sl. grijesima Jučer sam u DM-u sat vremena pregledavala dijetetske slastice i sastave.
    Ajd ako se nekome od iskusnijih da neka pogleda ove http://www.delicia.hr/# proizvode bez šećera i neka mi kaže da to mogu kupiti.
    Otkrila sam od ALnature Schoko reis waffeln - eko pločice od ekspandirane integralne riže sa gorkom čokoladom 60% (to su vam one okrugle ploče riže samo s čokoladom). Preeefino je. Smijem li to?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    MGrubi
    bit će odlična torta, ne sumjam. OT, jesam ja negdje vidjela da nudiš sažetak rodinih tekstova o dojenju? Treba mi za frendicu, ja imam, no jako je opširno. Može jedan copy ako nema puno? ?
    evo pokušaj skinuti tu

http://d01.megashares.com/index.php?d01=41f720d

ako ne ide pošalji mi e-mail adresu na pm

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    :D
    našla sam jedan recept
    http://www.gurmanoteka.com/showRecip...recipe_id=1108
    umjesto krumpira - batat i umjesto šečera - fruktoza
    probati ću ovaj vikend, možda mi spije 8)
    To sam probala (dok sam još jela šećer i krumpire) i ima okus kao da je od kesten pirea! MMMM njam ,ali ne znam hoće li takvog okusa biti i s batatom.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bok, cure! I ja vam se pridruzujem u klopanju po Montignacu. Tijekom trudnoće bila sam na tom režimu i osjećala sam se fenomenalno, rodila mi se zdrava bebica,a nakon poroda sam imala nekoliko kilograma manje nego prije trudnoće.
    I sve bi to bilo super da me nije mjesec - dva nakon poroda lupila depra i enormna količina stresa u čemu se nisam baš najbolje snašla (gotovo sama se brinem za bebu jer muž jako puno radi, a usput smo gradili i kuću). Rezultat dodatnih 15-ak kila. Toga se sad treba riješiti (osjećam se kao tuljan na suhom) pa sam se odlučila opet na Monti metodu. Jako mi je drago da nas ima ovako puno jer zajedno je nekako lakše
    I evo, da se pohvalim, danas sam odradila svoj prvi dan - bez grijeha i s puno motivacije jer početak mi je uvijek najteži.
    Odmah da vas priupitam: sokovi (kupovni) bez dodanog šećera su u redu za doručak?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cvijetak, svaka čast na odluci, a još mi je draže jer sam se ja na ovaj način ishrane odlučila upravo zbog toga što planiram trudnoću, a već sad imam viška kg. Ti si mi dokaz da se i u trudnoći može nastaviti s ovakvom ishranom. Bravo za tebe!

Kupovni sokovi bez dodanog šećera uglavnom imaju konzervanse i tko zna što još, jedini sok za koji znam pouzdano da se pije, je onaj svježe iscijeđenog voća, pa sad ti razmisli, ne znam jel to ovisi o vremenu, ali uvijek stignem iscijediti koju naranču ili grejp.

BTW ja sam ovaj tjedan dvije večeri za redom jela kekse i mlijeko i unatoč tome je otišla još ona jedna kila (mislim da je to zato što nisam miješala ugljikohidrate i bjelančevine; ručala sam meso i povrće), ali danas sam ga gadno zbrljala, bili smo u gostima, a nisam ništa jela od ručka i za kasnu večeru se nisam htjela folirati, pa sam sa svima jela kruh - bijeli. I moram vam reći da mi je bio taaaaako fiiiiiin. Ali ništa od toga sutra. Sve po starom!

Sviđa mi se što čak i uz takve grijehe, kile idu dolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nije me duzte vreme bilo, malo pocela da brljavim juce, ali se vracam u normalu danas..
    planiram za rucak filete oslica, ali nemam ideju sa cim??

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj taniaz prvotno napisa
    evo nije me duzte vreme bilo, malo pocela da brljavim juce, ali se vracam u normalu danas..
    planiram za rucak filete oslica, ali nemam ideju sa cim??
    Tartar umak i pohani celer (u parmezanu).
    celer izrežeš na ploške, blanširaš u slanoj vodi i umačeš u razmućeno jaje pa u parmezan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    :D
    našla sam jedan recept
    http://www.gurmanoteka.com/showRecip...recipe_id=1108
    umjesto krumpira - batat i umjesto šečera - fruktoza
    probati ću ovaj vikend, možda mi spije 8)
    To sam probala (dok sam još jela šećer i krumpire) i ima okus kao da je od kesten pirea! MMMM njam ,ali ne znam hoće li takvog okusa biti i s batatom.
    probala sam skuhani batat i ima okus ka krumpir sa šečerom
    ispa je super, prelila sam ga s marmeladom (i jela za doručak)
    jedino što se zaljepio za padelu pa je bio ka da ga je bomba pogodila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, sta vam je batat :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

batat je nekakav slatki krumpir koji ima nizi GI u odnosu na onaj "normalni". mislim da je batat GI 50, sto je prihvatljivo. ne znam kako izgleda niti gdje ga ima za kupiti. mozda u merkatoru? valjda bi ga bilo u ovim supermarketima ili tak nekaj.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Batat ima u Mercatoru, Kauflandu... izgleda kao krizanac krumpira i kikirikija u ljusci
    Jos nisam probala, izdrzat cu i bez njega.
    Ja jos uvijek usidrena na -2

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uf, moja vaga je pokazala da se ipak nisam usvinjila od kajmaka, bijelog kruha i inih delicija. cool. sad se mogu vratiti tamo gdje sam stala.
    danas jela celer u parmezanu, kakvo otkrice!! to i salata, ne treba vise nista.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Je l bas pise batat na artiklu :? ?
    Mi smo letos skoro otkrili beli krompir - lakse se pravi pire od njega i brze se iscpece i na pijaci bude 2 -3 puta skuplji. Ali batat... Sad ste me bacile u rebus, sutra cu odmah u Merkator!
    Inace i ja jos uvek kombinujem to sto bih i inace pa ja samo izostavim krompir, mrkvu ili rizu...
    Juce smo na nekom rodjendanu bili i ja da ne bih objasnjavala kako sam na dijeti smazem parce torte. Vikend je meni inace rizican jer se uvek negde ili kod kuce jede vise nego inace . Srecom nije bilo pomeranja u plus ali tu sam 10tak od kad pazim dana kilo-kilo i po
    Taj vas celer u parmezanu moram pod hitno da probam! Kakav je to ludi provod sa dijetom u kojoj juris recepte da isprobavas!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Rene2 za ideju!!!!
    nisam probala jer nisam imala celer, ali probacu!!

kod mene kile stoje ne znam sta ime je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:? sad nesto razmisljam pa jel' se sme majonez, posto kazes tartar umak???

on je s' majonezom...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da moze majoneza ako je sama radiš (ulje, žumanjce, sol i senf)

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam danas pogledala istini u oči (nakon dva dana Montija) i vaga pokazuje 74 (u jakni i cipelama), svakako ću još otići u neku ljekarnu na vaganje po drugo mišljenje jer ova naša vaga mi uopće ne ulijeva povjerenje (uvijek je pokazivala 2-3 kg više).
    U svakom slučaju moj cilj je -10kg, a ako bude išlo glatko nastavljam do -15.
    Imam pitanje, opet, što tamanite kad vas prije spavanja uhvati želja da ispraznite frižider? Smije li se onda ipak navaliti na voće ili je bolja neka mliječna varijanta? Nisam pametna, a sinoć mi je stvarno bila kriza. Došla sam kod dragog u kuću, glaaaaaadna, a on se taman opskrbio kulenom, kolačima, sladoledom King i sl....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čaj odmente smiruje želudac

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja navečer po sjemenkama, od bundeve. Ne znam jel to ok

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja isto po sjemenkama od bundeve. Nemoš' ti tog pojest, štajaznam kol'ko, a zabaviš se neko vrijeme dok buljiš u TV.
    Jednu večer sam se uhvatila gdje ih čistim i klopam već punih sat i pol.
    Hoću reći, nemožeš puno pojest, ali ako se trudiš dovoljno dugo. ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Adiomare potpuno te razumijem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E,da bucine sjemenka odlicno ubiju glad,samo ja ih pojedem toliko da mi jezik utrne,al su po Montiju.GI im je 15 pa ih mozes pojesti poprilicno,a voce bi trebalo izbjegavati pred spavanje jer je UH pa da nebi otislo u zalihe,a to nikako ne zelimo.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja u takvim (noćnim)s ituacijama navalim na neku ogromnu jabuku, onako sočnu i zasitnu. Većinom ostane dio za ujutro jer se jabuka ipak ne može pojesti u potpunoj tišini, a curki ima čudno lagan san pa se trudim ne probuditi ju, a glupo mi samoj sjediti u kuhinji dok ne potamanim čitavu.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja jedem kikiriki, onaj u ljusci, malo više vremena izgubim na čišćenje, ali nema veze, zato manje pojedem. Također jedem špice, ali onda obavezno imam prišt na jeziku. A u najgorim slučajevima, uzmem kockicu crne čokse.

Jučer sam generalno zglajzala. Ručala sam sve odreda, pa čak i malo krumpira i još poslje pojela pol tepsije mak šnita sa čokoladnom glazurom (koje je moja kćer naručila). Morat ću se odseliti iz svoje kuće ako želim smršati. Ovi moji su svi protiv mene, stalno grickaju bobi flips, čips, jedu čajne kolutiće i ine fine stvari. Jučer je moja mama poslala po sestri štrudlu sa sirom, ober zašećerenu, koju sam uvalila MM-u, samo nek jede da je ja ne moram gledati.

Ali danas sam čvrsta
    6.30 Doručak: sok od svježe iscjeđene naranče, limuna i pola grejpa, čaša vode; 20 min nakon toga zdjelica müslija (6 vrsta žitarica - bez šećera) i 2 dl obranog mlijeka

U međuvremenu dvije boce vode (od pola litre)

11.00 ručak (od 12 sam morala na posao)
    Pečena piletina (kupovna, u marketu), prokulice blanširane, pa bačene na žlicu maslinova ulja s jednim sjeckanim češnjaklom i uz to 3 kriške mozzarele.

Opet dvije boce vode.

Sad sam na poslu, stalno pijem vodu, a kad me uhvati glad (negdje oko 4) ću pojesti dva müsli prutića, jer mi je nemoguće izvesti neko mesno jelo, i do navečer više ništa.
    Kući dolazim oko 9, i onda ću pojesti jednu ili dvije jabuke, jer će mi biti prekasno da jedem neko meso. Iako mi je ostalo pola pileta od ručka. Vidjet ću, o tome sutra.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    ... i još poslje pojela pol tepsije mak šnita sa čokoladnom glazurom...
    ... i onda se ja zbediram zbog tvoje jedne kockice crne čokolade, na kojoj ja ne mogu stati da živim još dva života!
    Rene, Rene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene to s kockicom svaki put dotuče!
    Evo ja sam smršavila 0,5-1 kg u 15 dana i to me dosta iznenađuje. S obzirom da sam griješila samo s količinom crne čokolade i s obzirom na sve ono što više ne jedem, a bila sam uvjerena da baš to deblja (bijeli kruh, krompir, tijesto, riža, šećer), nisam baš zadovoljna. Ne pijem riblje ulje, pa je možda zbog toga.?

Ako volite cimet pospite malo po marmeladi na kruhu ili u palačinkama mljac, snižava kolesterol u krvi

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma kad se pridržavam, onda sam dosljedna, ali jučer sam jela sve odreda, pa kvragu onda i kolači. Jedan dan bez Montignaca!
    Danas opet sve po starom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje kukanje je urodilo plodom , prvi put imam (malo) ispod 67. Moj mali tiranin mi je dopustio da ispoham karfiol i da evo malo podignem topic

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pohani karfiol je o.k.
    Također i špagete carbonara i svi mliječni proizvodi, mene sirevi i vrhnja spašavaju od gladi.
    Jučer sam večerala, integralni kruh (dvije kriške) namazan s ajvarom i poslje uz TV grickala kikiriki.

Danas:
    doručak: müsli s jogurtom
    ručak: ostalo piletine od jučer, pojela na poslu s feta sirom
    večera: tijesto sa sirom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel zna tko pod šta spada tjestenina od soje?
    proteine ili ugljiko..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jel zna tko pod šta spada tjestenina od soje?
    proteine ili ugljiko..
    Nije li soja neutralna namirnica?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon 5 tjedana -5,5kg 8)
    da nisam fulala u 2. i jela paštu tunu x puta i da sada već 10 dana ne tamanim med jer se liječim od gripe.... možda bi i više
    ok, zadovoljna sam
    neka i u slijedećih 5 tjedana ode toliko, ja sam faca

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    nakon 5 tjedana -5,5kg 8)

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da se može kombinirati s bjelančevinama jer ima vrlo mali udio ugljikohidrata, a pretežno je bjelančevinasta.

A šta piše na deklaraciji?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

još nisam kupila tjesteninu od soje . važem...

a jel netko zna oni link za stranicu s puni GI-a, preletjela sam preko postova i nisam je uhvatila

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tnx

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

buby :shock: :shock:
    triput hura za tebe!! :D
    meni to sve nekak ide presporo.. ko da mi je tijelo programirano da zadrzava sve ko ludo. ni grama nakon one pocetne 3. smrc

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

buby :D

Zavidim. Ja sam vec 6 tjedana i cementirana na -2. A ne grijesim cesto ni puno (par njoka uz pasticadu, riza u sarmi i sl.)
    Malo pijem vode, pa je mozda to uzrok. A mozda je uzrok i u tome sto ja ni inace ne jedem bas kruh, slatko i slicno, pa promjena i nije tako drasticna (barem me tako tjesi MM). A nista, drzat cu se i dalje, ali stvarno mi treba jos podstreka, ovako mi se volja topi...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I buby, e daj, napisi sto najcesce jedes - probat cu te iskopirati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E ovako,vezano uz tjesteninu od soje.Ja sam ju kupila uvjerena da spada pod bjelancevine (jer soja je bjelancevina kao i meso),na njoj lijepo pise spageti od soje,a tek kad sam dosla doma sam citala deklaraciju gdje lijepo pise: krupica pšenice,sojino brasno 30%,pa bi to po nekoj logici bili spageti od integralnog brasna s dodatkom soje,a nikako sojini spageti kako VELIKIM slovima pise.A navodno postoje kineski vemiceliji(valjda zbilja samo od soje)i njihov GI je 22,to sam procitala u Montijevoj knjizi,ali ih jos nisam uspjela pronaci,mozda u nekom ducanu zdrave hrane,U Bio&Bio nemaju.
    Inace s tim spagetima od soje bi se bez problema mogao raditi bolognese.
    Summer,ne znam da li si citala knjigu,ali M.odmah na pocetku veli da oni koji su jeli puuuno slatkogi losih UH ce brze mrsavjeti i da je nekima znala stajati ista kilaza mjesec dana,a onda bi naglo poceli mrsavjeti,pa mozda spadas u ovu dr.skupinu,krenut ce vec.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E ovako,vezano uz tjesteninu od soje.Ja sam ju kupila uvjerena da spada pod bjelancevine (jer soja je bjelancevina kao i meso),na njoj lijepo pise spageti od soje,a tek kad sam dosla doma sam citala deklaraciju gdje pise: krupica pšenice,sojino brasno 30%,pa bi to po nekoj logici bili spageti od integralnog brasna s dodatkom soje,a nikako sojini spageti kako VELIKIM slovima pise.A navodno postoje kineski vemiceliji(valjda zbilja samo od soje)i njihov GI je 22,to sam procitala u Montijevoj knjizi,ali ih jos nisam uspjela pronaci,mozda u nekom ducanu zdrave hrane,U Bio&Bio nemaju.
    Inace s tim spagetima od soje bi se bez problema mogao raditi bolognese.
    Summer,ne znam da li si citala knjigu,ali M.odmah na pocetku veli da oni koji su jeli puuuno slatkogi losih UH ce brze mrsavjeti i da je nekima znala stajati ista kilaza mjesec dana,a onda bi naglo poceli mrsavjeti,pa mozda spadas u ovu dr.skupinu,krenut ce vec

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bubi, bravo!

Summer, ja mislim da problem jest u vodi.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja, guska, mislila da se ovo za Vermicelle, odnosi na one Barilline, pa ih jela jedno 3-4 puta.
    Ništa, od sad tijesto bez mesa.

BTW jeste li znale da je u jaju samo bjelanjak proteinski, žumanjak je totalno neutralan, tako da ga možete koristiti sa ugljikohidratima (tko se ne boji kolesterola).
    Ja na primjer volim pohane tikvice, ali sam si mislila, pa to je protein i brašno, međutim, ako koristim samo žumanjke za pohanje (u kombinaciji s malo mlijeka i integralnog brašna) onda to postaje ugljikohidratni obrok s niskim GI i prihvatljiv je za večeru recimo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam,izgleda, u toj grupi sa summer :/ . Bila sam i bolesna pa sam se i ja nalivala cajevima sa medom, pa jos i pms... sve mi se skupilo.
    Koliko vode treba piti? :?
    A koliko je to riblje ulje bitno? :? Ja ne stigoh da proucim vase pisanje na pocetku a sad ga vise nema.
    A semenke sa cime se kombinuju? :?
    Koliko smeta riza u sarmi? :? Htedoh da je pravim, ali sam se setila da ne valja kombinacija...
    Ocigledno treba malko podrske na ovom topicu...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema više sarmi samo arambašići

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mala nana,voda je uvijek bitna kod mrsavljenja,trebalo bi popiti bar 1,5-2 litre,zvuci puno,ali sve je stvar navike.Imam frendicu koja nikad nije pila puno vode i veli da se nikako nije mogla natjerati piti ju iz case.Sad si natoci u bocicu od pola litre pa se natace po cijeli dan, sad joj navodno nije problem.A za riblje ulje sam i sama saznala u prijasnjim postovima,a ono pomaze dugorocno u topljenju masti,znaci nakon 4-5 mjeseci,ali nema nikakve veze s Montijem.Riza u sarmi smeta jaaako,ja kad sam pravila sarmu, sebi sam samo meso zamotala,a ostalima normalno s rizom,je malo cudo,naravno da fali riza,ali sam ju ipak smazala.Eto,nadam se da ti je ovo podrske dovoljno da ne odustanes!!!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Marinchi prvotno napisa
    ja kad sam pravila sarmu, sebi sam samo meso zamotala,a ostalima normalno s rizom
    Kako još obilježiš svoju sarmu da ne moraš odgonetati koja je tvoja?
    Napraviš cijeli lonac samo sebi, ili ... ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •