ja mozgala ....
ovako on kaže: kad reduciraš kalorije (npr. sa 2500-1800), organizam gubi kile sve dok ne uspije spustiti vlastitu potrošnju ispod 1800 i onda kile stanu, ali organizam će spustiti potrošnju i ispod te granica npr. na 1600, tako da može skladištiti bar 200cal
restrikcija znači gladovanje , organizam reagira s ciljem što boljeg opstanka u vrijeme suše ili velike zime, pa mi smo najprilagodljiviji sisavci na ovom planetu
pa kako da ovo objasnimo: dakle, promjenile ste prehrambene navike (zdravija hrana = manje kalorija) i organizam je spustio svoju potrošnju, sad se on treba naviknuti na novi iznos (1800-2000 cal) i osloboditi se straha od suše, onda će ponovo krenuti s gubitkom
zašto se s Montijem gube kile: jednostavno: organizam mora imati određenu količinu šečera u krvi, kad ona padne aktivira se oslobađanje masti i pretvaranje u šečer (zato je bitan niski GI) dakle komad mesa i hrpa niskog GI povrča, ako treba i dvije porcije