Ajme što ste sve popi.dile za tim šneenoklama. Ja ih nisam pravila.
Inače kad ih radima( a ima tome sigurno nekoliko godina) bjelanjke odnosno žličnjake ne kuham u mlijeku nego vodi. Baš zbgo pjene i grudica koje ostanu. Drugo kad se kuhaju žumanjci, moraju se kuhati na najlaganijem mogućem plamenu da ne nastanu grudice, a ja uz to pobavezno miksam mikserom da se ne zgrušaju. Treće, ali ne i manje bitno
, krema se ne servira hladna.
Cvijetak ista stvar kod mene. Uopće mi više ne fali slatko. Mislim na one hrpe Milki i ostalih delicija, ali mi se zato jede jače začinjena hrana. Kuhaj kremu dok se ne zgusne, sigurno će joj trebati duže nego kad se doda brašno.
Danas sam radila salatu od tune - malo svježe paparike izrezane na kockice, malo poriluka izrezanog na kockice, kiseli feferoni na kockice, malo majoneze i tuna. Bilo je mljac!

.
) bjelanjke odnosno žličnjake ne kuham u mlijeku nego vodi. Baš zbgo pjene i grudica koje ostanu. Drugo kad se kuhaju žumanjci, moraju se kuhati na najlaganijem mogućem plamenu da ne nastanu grudice, a ja uz to pobavezno miksam mikserom da se ne zgrušaju. Treće, ali ne i manje bitno