Žene, čula sam da je dobro umočiti tampon u ovo ulje i prespavati i tako nekoliko dana. Djeluje protiv raznih bakterija i virusa. Pošto sam imala cin1 htjela bi uz terapiju probati i ovo. Jel netko koristio?
Žene, čula sam da je dobro umočiti tampon u ovo ulje i prespavati i tako nekoliko dana. Djeluje protiv raznih bakterija i virusa. Pošto sam imala cin1 htjela bi uz terapiju probati i ovo. Jel netko koristio?
meni je to baš neki dan pričala poznanica... od frenda cura... pokupili su neku spolnu bolest- bakteriju i nikakvi antibitici joj nisu pomagali... i onda je došla na rodu i počela koristiti češnjak... nakon takve terapije par dana prešla je na kantarion al domaći ne kupovni i tak je za mjesec dana popravila papu sa CIN II na savršen nalaz....
velim, ja nisam probala tak da ne mogu reć vlastito iskustvo
ne znam gdje ću nabaviti domaći :? valjda i onaj iz apoteke nešto valja :D
ja probala, imala cin I nakon kantariona savrsen...
onda ga nisam imala domaceg nego sam kupila od nekog travara... nakon toga nikad vise bez kantariona nisam ostala, njime se mazem i kad idem na plazu
Ja koristila vaginalete kantariona (kao kantarion u gelu) i super zadovoljna!!!
A domaci kantarion: u neko ulje (najbolje maslinovo) staviti cvetove kantariona (mislim da je 30-tak cvetova na 0.5l ulja) u staklenku i da odstoji mesec dana, posle samo procediti. E sad gde naci cvetove.... to ne znam, meni ih je baka ubrala, ja ne znam ni da ih razlikujem![]()
Domace kantarionovo je definitivno dobar recept - isprobano, problem rijesen! Ovo moje je kupljeno od provjerene bakice koja ga radi u kombinaciji s maslinovim uljem.
Takodjer, mozes nakapati 3 kapi ulja cajevca (isto na tampon) i ostaviti jedno 3 sata. Ovaj recept sam dobila od prije sveznalice i pomaze protiv Candide.
a ne znam gdje ću nabaviti cvjetove....mislite li da je onaj iz apeteke lošiji? :/
ja sam koristila onaj kupovni, iz apoteke, na preporuku ginekologa. je li uspjelo popraviti nalaz - vidjet cu za 15 tak dana.
Pokusaj u ovim bio trgovinama, oni obicno imaju razne biljcice. U Splitu se to ulje, vec napravljeno, u bocicama prodaje na pazaru.
visnja, gdje si ih kupila?vissnja prvotno napisa
Nemoj draga, za sve je dobar, ali ne i za na sunce s njim!!daphne prvotno napisa
zašto ne??
Ja sam cula i da je dobar za mazanje koze koja puca... je li to tocno?
Mojoj mami odnedavno puca koza i krvare rane, grozno nesto; probala je svakakve kreme po preporuci doktorice, ne pomaze joj ni Labolan (ovdje smo dobili preporuku), a jucer sam cula da bi joj pomoglo kantarionovo ulje. :?
meni je kantarionovo ulje mrak....
ja sam ga prije tri godine sama napravila i koristila sam ga do prošlog ljeta... do mora... mazala se na plaži.. i mogu reći da niti jedna krema minije koristila ko to ulje...
inače dobim opekline i ljuštim se od sunca i sol al tih godina dok sam koristila ulje.... NIŠTA...
zato sam ja više za prirodno... i nitko mi ne može reći da je ulje gospine trave loše za nešto
Mislim da se stvaraju fleke na suncu....mlukacin prvotno napisa
Znači ako dobro kužim, samo namočim tampon u kantarion i nutra z njime![]()
Koliko držati i koliko dana?
MM je prošlo ljeto napravio ulja od kantariona, brali smo ga po proplancima Velebita i fantastično je, a kako tek rješava hemeroide :D
Namažeš, jel, više puta dnevno, ja sam još znala natopiti dnevni uložak, ili možeš na vaticu, al ti mora sjesti na
![]()
kantarion je super ali ako ga kupujete domačeg onda ipak od nekog
poznatog da ne bi bio bučkuriš
iako mislim da nije loš ni onaj iz apoteke
s njime se nesmije na sunce jer je fotosenzitivno i možeš poflekaviti a i
nema mi baš logike namazati se uljem i na sunce
nakon sunčanja super ali nikako prije
Ely mislim da sam ti ja preporučila labolan znam dosta ljudi kojima je
pomogao samo je to bolest kod koje moraš biti uporan
neka proba i kantarion neče joj štetiti i meni su još rekli da je dobra
mast od gaveza
Kod nas u BG ih ima u svakoj apoteci, mislim da ih pravi apotekarska ustanova. Ja znam da ih u meni najblizoj apoteci sami prave (kao i ulje), i kupujem uvek kod njih, jer sam jako zadovoljna i ostalim stvarima koje oni prave (kremice, melemi...)sandraf prvotno napisa
vissnja prvotno napisa
hvala ti visnja, nasla sam ih sinoc, prave ih u apoteci.
sad cu te jos malo ugnjaviti - koliko dugo si ih koristila? ja idem na ponovni pregled za 15tak dana. je li potrebno napraviti pauzu izmedju zadnje vaginalete i papa testa?
sandraf zadnji put sam ih koristila 5 dana (toliko ih je u pakovanju, a moja dr nije rekla koliko, pa sam ja to ispucala). Ali to je bilo na pocetku trudnoce i dobila sam ih zbog nekog sekreta, i nisam isla na ponovnu kontrolu. A mozda da napravis pauzu samo nekoliko dana, da ti se kanal iscisti, mada je to samo biljno ulje, ne verujem da ima neke veze.
I da, obavezno neke uloske stavi jer kad se vaginaleta otopi pocne curiti, ja unistila posteljinu![]()
Jesi, hvala ti.Arwen prvotno napisa
Ona je eto potrosila cijeli Labolan gel, no i dalje joj koza puca.![]()
U medjuvremenu sam cula da tome pomaze i kantarionovo ulje, pa cu joj reci da pokusa s tim.
Mast od gaveza - sto je to?
Ja sam ga isto koristila na tamponu, za hemeroide,
a mazala sam i rez od epi. Super stvar.
evo imam jedan recept, navodno je dobro za sve bakterije navodno lijeći CIN:
tampon se umoći u kantarionovo ulje, ali ne previše
nakapa se 5 kapi lavande, 3 kapi bergamonta, 1 kap čajevca (ali ne na isto mjesto), stavlja ne prije spavanja 5 dana nakon menge
Ne lijeci sve bakterije, i e. ulja se nikad ne nanose izravno na tampon. Tko zeli, e. ulja se prvo otope u baznom ulju, a onda se ta mjesavina nanosi na tampon. Ovisno o problemu, biraju se e. ulja, ovako napamet davat recepte nema smisla.
mislim da je lavandino etericno ulje jedno od rijetkih koje moze direktno na kozui.
....moram pratit ovaj topic- moja mama radi sama doma kantarionovo ulje..-pa da vidim za šta se sve ono može koristiti?..-a kod djece?? :?![]()
ja kantarionovo ulje koristim za epitelizaciju koze kad si sa noktima grebem po licu!!
Nazalost, Labolan nije pomogao - bila je kod dermatologa i radi se o alergiji.Elly prvotno napisa