Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: carski rez i prisutnost oca

Datum pristupanja
    May 2005

Početno carski rez i prisutnost oca

Drage moje rodice !

Meni je dr. Bauman rekao da če moju trudnoću okončati carskim rezom
    s obzirom da imam visoko rizićnu trudnoću zdog Hidrocefalusa .
    Zanima me ako meni budu radili carski pod epiduralnom dali budući otac može biti prisutan na porodu , moja je prijateljica rodila u sloveniji carski rez pod epiduralnom , njezin muž je bio prisutan na porodu .

Šaljem vam puse i pišem uskoro

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kod nas, nažalost, to još uvijek nije praksa ...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatkapeno uvijek postoji prvi puta

I ja moram roditi na carski i MM bi htio biti sa mnom.
    Ne znam da li će to biti izvedivo ali razgovarat ću sa svojom dr. o tome,
    posebice ako budem rađala uz spinalnu analgeziju (epiduralna se daje samo kod klasičnog poroda).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam razovarala i imala vezu pa opet 'ćorak' (isto pod spinalnom), ali nadam se da ćete vi uspjeti...

sretno !

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čitala sam po forumu da je dosta tateka prisustvovalo carskom uz spinalnu...naravno iza pregrade, gdje je i mama... ne znam samo jesu li i one rađale u hrvatskoj ili vani... :? zanima me ista informacija, pa ako nešto doznate...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Pulskom rodilistu nema sanse da tata bude prisutan. Molila sam ih i nista. To bi valda bilo previse za njih - tada bi trebali paziti sto rade, i biti uljudniji. Ovako imaju samo rodilju koja se ne moze micati i koja ne moze vidjeti sta rade.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    U Pulskom rodilistu nema sanse da tata bude prisutan. Molila sam ih i nista. To bi valda bilo previse za njih - tada bi trebali paziti sto rade, i biti uljudniji. Ovako imaju samo rodilju koja se ne moze micati i koja ne moze vidjeti sta rade.
    I koja je osim toga zavezana, zar ne?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Citiraj lunas prvotno napisa
    I koja je osim toga zavezana, zar ne?
    Zavezana??? :shock:
    Ja se ne dam vezati

miha gdje si ti rodila?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa zar ne vežu uvijek kad dobivaš narkozu? Ono, da se ne počneš nekontrolirano micati :? A mislim da je i lunas u svojoj priči s poroda napisala da su joj ruke bile vezane. Ja se stvarno ne sjećam da li sam i ja bila vezana.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene nitko nije vezao :/

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imala sam carski pod spinalnom.
    Desna ruka mi je bila zavezana, u nju su mi dali nešto kao infuziju (ne sjećam se točno što je to bilo).
    Lijevu ruku su mi stavili pod lijevi bok, tako kad je spinalna počela djelovati tu ruku nisam mogla pomaknuti od težine svog oduzetog dijela tijela.
    Željela sam osloboditi lijevu ruku jer me boljela od težine tijela, ali nisu dali, morala sam biti mirna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Tata na Sv. Duhu prije 2g nije mogao biti na carskom, sumnjam da se nesto promijenilo. (Iako MM ne bi niti htio). Desnu ruku su mi stavili u neki automatski tlakomjer koji nije mi nije mogao izmjeriti tlak jer mi se ruka previse tresla, pa su mi je izvadili i anesteziolog me je drzao za ruku.
    Lijeva ruka mi nije bila zavezana, mogla sam je pomicati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je desna ruka bila vezana uz tijelo, a u lijevoj mi je bila infuzija. Tlakomjer mi je bio na lijevoj ruci.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    mene nitko nije vezao :/
    ni mene...

a desna ruka ispružena sa zapiknutom infuzijom...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja nisam bila zavezana, s jedne strane mi je ruku (na čijem je prstu bio tlakomjer) držao anesteziologa, a drugu (koja je bila slobodan) mi je držao MM, svirala je lagana muzika, svi smo se šalili, pričali viceve, mislim da me anesteziolog 100 put pitao ako sam OK, vidjela sam odmah bebu i imala ju na prsima... Bilo je krasno...ali i u inozemstvu. Kakva je praksa kod nas, uisinu ne znam, ali želim vam svima da ustrajete na svojim željama i inzistirate na tome da MM bude sa vama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lapsus - tlakomjer mi je bio na desnoj ruci!

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hej pa ja poznam dr.Baumana! Trenirala sam njegove dvije curke...On ti vodi trudnoću ili radi privatno?!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rodila sam prvo dijete na carski i ocu je bio ulaz zabranjen.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je sve moguće, premda dosta toga ovisi o trenutku i volji ljudi koji su umješani. Prvi porod - hitan carski, beba zapela....posto je mm cijeli dan bio samnom u boksu, kada su me vozili u salu i on je isao s nama no ostao je ispred vrata sale i gledao kroz onaj okrugli prozor. Čuo i vidio naseg sina prije mene.
    Nismo imali vezu.(Petrova)

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama su na tecaju rekli da na sv. duhu to nije moguce jer je prostorija u kojoj rade carski jako mala, inace bi kao pustili...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene su pogledali kao da sam pala s Marsa kad sam pitala da MM bude sa mnom u predrađaoni. Znači, samo dok čekam CR. Šta tek da sam pitala da bude unutri?!?

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam rodila carski, opca anestezija i sad kad citam ovo vase o vezanju sjetila sam se da su i mene vezali! (imala sam hitan carski, trudovi su me samarali, pa nisam bas bila svjesna). s mojom cimericom iz sok sobe je bio muz na carskom (no ona je bila snaha glavne anesteziologice ). u bolnici merkur.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo hteli da MM bude i na prvom i na drugom porodu carskim, ali nisu dali ni pod razno

vani je najnormalnija stvar da tate idu na carski

nadam se da ću uskoro i kod nas to postati praksa

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lora163 prvotno napisa
    mi smo hteli da MM bude i na prvom i na drugom porodu carskim, ali nisu dali ni pod razno

vani je najnormalnija stvar da tate idu na carski

nadam se da ću uskoro i kod nas to postati praksa
    kad to kod nas postane praksa,mi budemo već čuvale unučiće

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su vezali obe ruke.Dobila sam spinalnu u kičmu,čini mi se jedina ode.Iskreno,mislila sam da je to jedini način.Sad sam sva zbunjena. :?
    Tata na porodu? U dubrovačkom rodilištu su tek počeli puštati tate u rađaonu a kamoli na carski.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bas steta sto to kod nas nedaju. Moj muz je bio sa mnom, snimio bebaca kad su ga izvadili, ocistili su ga i pregledali pred nama, onda su mi ga dali u narucje (ruke su mi bile slobodne) ,pa nas je osoblje slikalo... kako ga je trebalo hitno nahraniti zbog hipoglikemije (gestacijski dijabetes) to su dali mom muzu , mene su krpali!!!!

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM je bio samnom, imamo filmiće i slikice s porođaja. Na žalost bila sam u opštoj anesteziji. Prije nego što su mi dali anesteziju bila sam toliko uplašena da mi je puls bio 170, a ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da MM nije bio tu. Ja sam jedna od rijetkih sa tom privilegijom jer je MM ljekar. Inače kod nas suprug ne može da prisustvuje ni prirodnom porođaju, tj. po zakonu može, ali u praksi ne može. Šta da vam kažem kad se carski rez još uvijek izvodi pod opštom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja radjala prirodno i mm bio samnom,posto nije islo tako odlucili me na craski,dok su mene brijali i. "sredjivali"za carski mm su odveli da se obuce u ono zeleno odijelo i kad sam ja stigla do operacione sale na krevetu on me vec cekao dole,doduse jedva sam ga prepoznala sa onom zelenom maskom preko usta i nosa ali bio je tu,drzao me za ruku i gledao kako nam sin dolazi na svijet,ja sam bila budna i bilo mi je super sto je on bio tu,poslije mi je objasnio kako je sve izgledalo ono sto ja nisam vidjela naravno.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nama je dr na tečaju rekao da ne može-čini mi se da isto zbog premale prostorije- ja bih ipak pitala doktora da sam na tvom mjestu-možda dozvoli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni bi u Brodu bio vrhunac da mi na carski dozvole spinalnu anesteziju, a dozvolu da i tata bude na carskom zvuci mi kao SF

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj smrčina mrkica prvotno napisa
    Meni bi u Brodu bio vrhunac da mi na carski dozvole spinalnu anesteziju, a dozvolu da i tata bude na carskom zvuci mi kao SF
    I ja namjeravam da tražim spinalnu sljedeći put ako bude carski, ali mislim da će me samo blijedo pogledati i navesti 1001 razlog zašto ne može. Čak je i MM skeptik po tom pitanju.
    Kad sam se probudila iz anestezije oni su mi u infuziju dali novalgetol (za koji MM kaže da je u normalnim ustanovama odavno izbačen iz upotrebe zbog neželjenih dejstava), pošto mi nije bilo lakše, MM je tražio da mi daju nešto drugo protiv bolova, ali nisu htjeli jer je ovo kao po protokolu i oni neće da ga krše.
    Žena u sobi do moje je imala jake bolove, ježila sam se od njenog vikanja, molila je i cvilila da joj daju nešto za bolove, ali oni su njoj dali novalgetol i to je kraj, toliko su ograničeni i neće ljudski da ti pristupe da je to strašno. Ništa što je van njihovog protokola ne može, pa čak ni obični analgetik. Prisustvo supruga u sali za carski je naučna fantastika.
    Čudim se kako su MM-a pustili, ali eto kolega im je, pa može...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •