Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Apliciranje Decapeptyla

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Apliciranje Decapeptyla

Ne mogu vjerovati, jutros odem do ginekološke ordinacije …. eminentni iskusni zg ginekolog … kamo idem već godinama na one uobičajene preglede da zamolim sestru da ujutro svratim kako bi dobila injekciju decapeptyla jer sam u postupku u Mariboru koji bi je taj isti ginekolog preporučio prije dvije godine.
    Ne, oni to ne mogu, sestra mi ne može davati injekciju jer se to mora raditi pod bolničkom kontrolom jer može doći do hiperstimulacije, možete li vi to vjerovati?? Pa taj ginekolog ima svojim 55 do 60 godina i od toga sigurno dvadesetak godina iskustava i on meni kaže da se mogu hiperstimulirati od decapetyla!!
    Pomagajte pliz!
    Zna li neko ginekološku ordinaciju (plaćanje nije problem) razumnu i osviještenu da će mi moći u neko doba dana kad je njima najzgodnije ja ću se prilagoditi ovih mjesec dana davati injekcije ili znate neku medicinsku sestru koja je doma … da ne gušim jer sam skroz luda od jutros treba mi neko da me pika sad s decapetylom i kasnije sa gonalim ili merionalima whatever.
    E da u međuvremenu na putu do posla zivnem ja svog soc. ginića kod koga svraćam samo po uputnice i objasnim vrloj sestri situaciju i ona mi kaže da oni to ne rade da moram to vidjeti u bolnici ili u domu zdravlja.
    Nemoje mi pliz predlagati da se sama pikam, učila sam za vikend, ali sam stvarno sva zgrčena i ne osjećam se sigurno.
    hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde probaj nazvati Zdravstvenu ustanovu za njegu i rehabilitaciju - Zorica ili Medeor (proguglaj, iskočit će ti kontakti - oni su ti u Zagrebu, nadam se da si iz ZG-a). Oni ti imaju sestre i možda mogu uz plaćanje pružit tu uslugu. Bit će ti jako teško tražit navečer tko će ti dati injekciju po Domovima zdravlja ili Hitnoj plus ti štoperica u Mariboru ide u 4 ili 5 sati ujutro. Znam da to ne želiš čuti, ali to je upravo razlog što se velik broj nas odlučuje na samoinjektiranje i to stvarno nije znanstvena fantastika niti 'brain surgery' . Neće ti se u to petljati soc. ginekolozi pa da se nešto iskomplicira (naravno da se nećeš hiperstimulirat od decapeptyla, ali što znaju ti soc. ginići od 60-tak godina, a ako i znaju onda im se ne da s tim baviti). Moja bi isto sto posto tako reagirala zato mi nije to bilo ni u peti da je pitam, veće su ti šanse po Domovima zdravlja u nekom "općem odjelu", samo decapeptyl prema uputi iz Maribora mora bit točno u pola sata. TM se isto ne usudi, ja tu imam sreće jer je moj cili hepi kad dobije neki medicinski zadatak... Imaš tu na internetu prezentacije kako se injekcije daju, a decapeptyl ti je tek piece of cake jer je sve složeno i nema mućkanja. Druga alternativa, ako neće bit moguće organizirat dolazak sestara iz ovih gore ustanova, ti je dogovor sa sestrama u tvom područnom Domu zdravlja, ali vjerojatno ćeš ih dobrano morat "namolit" za tu uslugu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, ovi gore su ti privatnici i možda se možeš dogovoriti nekakav "popust" s obizirom da će injektiranje dugo trajati, tj. bit će velika količina. Obavezno poslije traži račun na tvoje ime (za povrat poreza za 2007.-mu u 2. mjesecu 2008.-me). Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam jesam li bila jasna, ali mariborska preporuka je da je toleranca za decapeptyl pola sata plus minus. Isto tako, njega, ako ćeš ga nosit izvan kuće moraš nositi u malom frižideru, tj. moraš paziti na temperaturu. Možda bi ti isto bilo najpametnije probat naći nekoga tko je med. sestra u krugu tvojih poznanika... Ako baš nikako nikako ne možeš zamoliti TM-a da te pika. Ajde, sretno! (Meni se život promijenio 50% nabolje otkad smo u prošloj stimulaciji na VV-u naučili davat injekcije jer je isto padalo na neku nedjelju pa koga da tražim da mi da injekciju). Ono, mogu na vikend, neovisni smo, ma raj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nek se cijeli forum smije kako pišem u "refulima", ali nema šanse da si krivo daješ injekcije, ako se na to odlučiš, vjeruj mi. Ovo će ti bit velika zafrkancija ako ne nađeš nekoga "preko veze" tj. neku sestru u krugu tvojih poznanika. A nije ti neka nauka, trust me, u Mariboru se ogromna većina pacijenata samoinjektira. Najveći će ti bit problem štoperica jer ti materijal za to daju u bolnici u Mariboru i očekuju da se sama pikneš u te ranojutarnje sate.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

talia7, i ja ću prvi puta sama sa inekcijom u ruci iako nisam oko toga (stručnog pikanja) nikad imala problema. Odem u ambulantu svojoj dr. ili na hitnu (češće) i kažem da u 17 h moram dobiti inekciju, pričekam max 10 min i to je to. Ali i to mi je dosadilo, radije ću biti samopikačica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •