Ej draga!! Ja imam identično mišljenje o trakicama jer NIKAD (a testirala sam se doslovce svaki dan tokom 3 mjeseca) mi nisu pokazale 2 crtu. Zapravo ona je skoro uvijek (jaaakkkkkooo blijeda) prisutna, ali toliko slaba da ju se skoro en vidi! Sve to mi upćuje na lagano povišen LH i izostanak ovulacije! Malo sam tražila na netu i naišla na tekst koji kaže da je kod žena sa PCO vrlo često pojavo rezultat baš tih LH trakica rezultat bude lažan! Neka je glupa poveznica između toga, i kažu da se nama sa policističnim jajnicim ane isplati koristiti trakice, jer za nas nisu pouzdane. Ja sam ih odonda prestala korititi. olikulometrija je s druge strane najbolja i najtočnija metoda otkrivanja O, tako da nema dvojbe da si ti imala O! Ja sam prešla na jači metformin (3x850mg.), i pit ću ga jedan ciklu, pa ako ne bude pomaka, idem na klomifen, folikulometriju i inseminaciju.
Za sexanje svaki dan, nisasm baš sigurna, jer večina kaže da jedan (pa čak ni 2 dana) nisu dovoljna da se stvore novi, sazrijeli i kvaliteini spermiji! Zato baš i striktno upućuju na apstinenciju par dana prije ciljanih odnosa (nakon stimulacije), spermiograma, inseminacije itd. Kakav je spermigram TM?! Malo su podvojena mišljenja što se toga tiće, tako da skoro pa ne znam što bi misila. Mislim da puno ovisi o njegovom nalazu! Ako je normo, vjerojatno je da može svaki dan, ali ako nije, prepruća se apstinencija od nekoliko dana (doc. odredi kolika).
Mislim da je dvaki drugi dan čisto dovoljno! Potraži malo što kažu na netu na tu temu, i koliko po prilici "živi" jajna stanica i spermiji u cerviksu..