Citiraj Sunshinee prvotno napisa
majica555, koje ti LH trakice koristis? Kod meni nikada nije bila ni blijeda crtica na LH trakicama, uopce je nema!!

Isabel , drago mi je da ces ici na klomifen, veliki su uspjesi sa njim kod PCOS. I ja razmisljam o klomifenu, ako u sljedecih nekoliko mjeseci ne bude uspjeha.
Kod mene- test na trudnocu neg. , od menge ni m, a danas mi je 48 DC. Tek sam sad zbunj i bojim se da mi se sve poremetilo... Fala ti na ~~~~~, i ja cu tebi uskoro . A za spermiogram MM- uredan je.
Za odnose - i meni se cini da je je svaki drugi dan sasvim dovoljno obzirom da spermiji prezive 48-72 h.

Citala sam da su kod PCOS najcesce LH ili inzulin poviseni. Za ovulaciju je bitan omjer LH/FSH; trebao bi biti 1:1, kod PCOS je 2:1 ili 3:1. Zbog povisenog LH, FSH je nizi. A kako je FSH odgovoran za razvoj i izbacivanje jajasca, dodje do izostanka ovulacije. A neznam kakve veze ima inzulin :?

linolina - super!! bit ce nesto
Inzulin...s obzirom da se pravi uzrok PCOS-u i ne zna, sad ga sve čeće povezuju s tolerancijom na inzulin. Zato valjda metamorfin.
Radi taj test , moj savjet svima:
kad ga budete radili, najvjerojatnije ćete imati uputnicu za dva vađenja(prije opterećenja i 2 ure poslije).
E pa meni je sestra (fenomenalna žena , svaka joj čast s kojom ljubavlju i predanošću to radi a stvarno je bilo dosadnih pacijenata, nevjerojatne stvari sa čula u te dvi ure, drugom prigodom )
rekla da su prije rutinski davali 4 vađenja i predložila mi da nadoplatim za još dva . Uglavnom, natašte mi je šećer bio u redu, na kraju isto u granicama...a u ova dva između je prešišao granicu dijabetesa. Tako da su mi ginekolog, endokrinolog i moja opća to i dijagnosticirali zahvaljujući sestri...iz onoga se ništa ne bi vidjelo :? . Tako su mi i terapiju promijenili, zapravo imam aj šećer pod opterećenjem, a nitko u obitelji nema s tim problema.
Ima li kod vas u obitelji PCOS-a? (Sve me češće to pitaju liječnici)