Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: neurorizično cijete i cijepljenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    smatrati da je pedijatar odjednom nekompetentan jer su se roditelji konzultirali na forumu..
    A, to nikako.

Laku noć.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja potpisujem Mujicu.
    Moja djeca su blizanci i tek na forumu sam saznala da oni automatski spadaju u neurorizičnu skupinu. I naravno, povjerenje u našeg predivnog starog, sada u penziji, pedijatra, se poljuljalo.... a nikad, ni sa prvim djetetom nisam sumnjala u njega. I tražila sam druga mišljenja.... ne žalim za tim, samo sam se postidila što mu nisam vjerovala....
    Naravno, treba biti oprezan, ali... treba nekada i imati povjerenja, pogotovo ako nikad nije bilo poljuljano.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno neurorizičnost

Mujica napisa:

Najvjerojatnije su procijenili prema onom važnijem kriteriju: napreduje li bolest ili je stabilna; da ta djeca ne smiju još biti cijepljena.
    Ali kada se bolest stabilizira preporučuju da se dijete cijepi.
    A po čemu se mogu bilo kakve bolesti uopće prepoznati , odnosno imati šanse biti prepoznate - kad je još klinička slika bebača prvih 3 mjeseca vrlo relativan pojam zbog normalne nerazvijenosti moždanih struktura te migracija istih -koliko znam ultrazvuk mozga NIJE redovna pretraga u rodilištima da bi se vidjelo ima li se zbog ćega biti oprezan!
    NAŽALOST, u ta prva 3 mjeseca djetetovog života, S DANAŠNJIM KALENDARIMA CIJEPLJENJA DIJETE NEMA ŠANSE BITI PREPOZNATO KAO NEURORIZIČNO JER KOKTELIZIRA GA SE OD PRVOG DANA!!!!
    Osim toga pedijatri u odnosu na iskusnog dječjeg fizijatra nisu dovoljno educirani u prepoznavanju neurorizičnih faktora - a bolnice izvan Zgb-a nisu klinike i takve kadrove nemaju!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nisam imala pojma da cu izazvati tako ostru raspravu.
    Mi ovaj cetvrtak idemo na kontrolu pa cemo pitati pedijatricu za dodatna pojasnjenja dijagnoze i ima li uopce u SB fizijatar ili neurop.
    Do sada nam je pedijatrica bila OK jer je njezna s bebom i svaki put ju dobro ispregleda. Ipak ne vidim zasto ne traziti drukcije misljenje nakon konzultacija na forumu. Pa tu imam najvecu koncentraciju ljudi koji su prosli razlicite dijagnoze i vjezbe i preglede. U svojoj okolini nemam bas takvih dijagnoza, a i ljudi uglavnom zive pod motom "kako drugi, tako i ja" i NIKAD ne preispituju odluke lijecnika niti traze drugo misljenje. Lijecnici se tretiraju kao nepogresivi, vise bozanstva nego ljudi. I sad da se priklonim tome?
    Nasa pedica mi se svida jer se temeljito posveti svom malom pacijentu, ali ne mislim da opovrgavam njenu strucnost ako zelim da mi dijete pregleda i specijalist.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dobili smo uputnicu za neuropedijatra :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bravo

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu