A, to nikako.mujica prvotno napisa
Laku noć.![]()
A, to nikako.mujica prvotno napisa
Laku noć.![]()
Ja potpisujem Mujicu.
Moja djeca su blizanci i tek na forumu sam saznala da oni automatski spadaju u neurorizičnu skupinu. I naravno, povjerenje u našeg predivnog starog, sada u penziji, pedijatra, se poljuljalo.... a nikad, ni sa prvim djetetom nisam sumnjala u njega. I tražila sam druga mišljenja.... ne žalim za tim, samo sam se postidila što mu nisam vjerovala....
Naravno, treba biti oprezan, ali... treba nekada i imati povjerenja, pogotovo ako nikad nije bilo poljuljano.
Mujica napisa:
A po čemu se mogu bilo kakve bolesti uopće prepoznati , odnosno imati šanse biti prepoznate - kad je još klinička slika bebača prvih 3 mjeseca vrlo relativan pojam zbog normalne nerazvijenosti moždanih struktura te migracija istih -koliko znam ultrazvuk mozga NIJE redovna pretraga u rodilištima da bi se vidjelo ima li se zbog ćega biti oprezan!Najvjerojatnije su procijenili prema onom važnijem kriteriju: napreduje li bolest ili je stabilna; da ta djeca ne smiju još biti cijepljena.
Ali kada se bolest stabilizira preporučuju da se dijete cijepi.
NAŽALOST, u ta prva 3 mjeseca djetetovog života, S DANAŠNJIM KALENDARIMA CIJEPLJENJA DIJETE NEMA ŠANSE BITI PREPOZNATO KAO NEURORIZIČNO JER KOKTELIZIRA GA SE OD PRVOG DANA!!!!
Osim toga pedijatri u odnosu na iskusnog dječjeg fizijatra nisu dovoljno educirani u prepoznavanju neurorizičnih faktora - a bolnice izvan Zgb-a nisu klinike i takve kadrove nemaju!
Nisam imala pojma da cu izazvati tako ostru raspravu.
Mi ovaj cetvrtak idemo na kontrolu pa cemo pitati pedijatricu za dodatna pojasnjenja dijagnoze i ima li uopce u SB fizijatar ili neurop.
Do sada nam je pedijatrica bila OK jer je njezna s bebom i svaki put ju dobro ispregleda. Ipak ne vidim zasto ne traziti drukcije misljenje nakon konzultacija na forumu. Pa tu imam najvecu koncentraciju ljudi koji su prosli razlicite dijagnoze i vjezbe i preglede. U svojoj okolini nemam bas takvih dijagnoza, a i ljudi uglavnom zive pod motom "kako drugi, tako i ja" i NIKAD ne preispituju odluke lijecnika niti traze drugo misljenje. Lijecnici se tretiraju kao nepogresivi, vise bozanstva nego ljudi. I sad da se priklonim tome?
Nasa pedica mi se svida jer se temeljito posveti svom malom pacijentu, ali ne mislim da opovrgavam njenu strucnost ako zelim da mi dijete pregleda i specijalist.
Dobili smo uputnicu za neuropedijatra :D