Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pretrage kod urologa?

ivili

Početno pretrage kod urologa?

evo da se ponovo javim...prije sam bila na podforumu za buduće trudnice, ali nakon prošlog petka (dobili smo rezultate spermograma) , ipak sam se morala prijaviti na ovaj... dakle, spermogram: konc. 19 mil, od toga 47% vitalnih (29% brzo progresivnih), likvefakcija nenormalna-otišla kod ginekologa, a on veli oligo...i da MM mora kod urologa... I evo kreće problem!
    Naime, njega je strah pretraga (ljudi su mu pričali da urolog pregledava "organ" između ostalog i sa nekakvom užarenom žicom i svašta nešto!) pa MOLIM da mi netko napiše kakav je postupak pregleda da ga mogu (nadam se) utješiti...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM je doktor doslovno pogledao, malo popipao testise i postavio dijagnozu, jedan testis manje razvijen, a na drugom koji je ok varikokela i zato je tako loš spermiogram (oligozoospermija), čas posla i ništa strašno.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ivili, užarena žica :shock: Pa tko ti je to pričao, jesu li spomenuli i španjolsku čizmu
    Dakle i MM je bio kod urologa. Inače, kad je riječ o odlasku doktoru, zubaru i sl. moram priznati da je prava kukavica (to mu je nasljedno, ima još sličnih u obitelji). On se preznojava i pozeleni od samog "mirisa" doktora pa mu je tako loše i kad dođe kod mene na posao u laboratorij. I kad je on nakon pregleda (o kojem smo također svašta loše čuli) rekao da uopće nije strašno i da je bezveze umirao od straha...nema mjesta za paniku. Radio je i briseve uretre i rekao da su malo nezgodni, ali opet ništa strašno. Eto, ne bojte se i hrabro do svoje bebice

ivili

Početno

puno hvala,
    sad mu odmah idem reći da nema mjesta panici!

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: pretrage kod urologa?

Citiraj ivili prvotno napisa
    ljudi su mu pričali da urolog pregledava "organ" između ostalog i sa nekakvom užarenom žicom
    Oprosti, al' ne mogu vjerovati!
    Ti muški su stvarno kukavice (bar je takav MM). Kod urologa ga ne čeka ništa strašno - prepipavanje i eventualno UZV. Ono što je MM rekao da više ni mrtav neće ponoviti je bris uretre. Dr. mu ga nije uspjela napraviti od prve pa je on stvorio iz toga čitavu dramu. Mada ne vjerujem da je to tako strašno. Prije je dramio i oko vađenja krvi, a sad to radi kao veliki.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj MM je pak heroj ! Jedva je dočekao da mi daje injekcije, vadi krpelje iglama koje su preostale od stimulacija itd. Mislim da bi me najrađe i operirao, da mu daju. Bio i na brisevima, bio i na operaciji varikokele. Mislim da bi i rodio umjesto mene da ikako može. On je ex FER-ovac, pravi renesansni čovjek, jednom je kad sam ja imala problema sa sinusima uzeo knjigu "Operacije paranazalnih sinusa" u ruke (bilo 20 kn u nekoj knjižari, obožava knjige) !

ivili

Početno

Pa zamisli! Kao da je to kraj svijeta! I pitaj boga tko mu je to sve napričao, i šta su tome nekome ustvari ispitivali i kada je to uopće bilo!
    Nisam ni ja mogla vjerovati tu količinu panike kad sam mu rekla da treba ići kod urologa ...al mislim on je takav...sve mu je neugodno, te dati uzorak za spermogram nije baš kao u američkim filmovima (puste ti kakav filmić i daju novine pa udri braco dok kod nas dobiješ ključ od wc-a i trebaš udariti mašti na volju), te sad što će mu neki muškarac pipati i protresati mošnje! ajme ljudi! a ja mu objašnjavam da možda nije nužno muški dr., možda je neka naočita i obdarena plavuša duge kose...tko zna?
    vidit ćemo, mislim da ću morati ići s njim i držati ga za ruku...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo da i ja posvijedocim da to nije tako kako si TM zamislja. MM je imao pregled, UZV (gledanje i malo pipkanja, ali zbilja nista strasno), bris uretre (malo nezgodno, ali izdrzi se, ne traje dugo), a ostatak je bio davanje uzoraka (osim sperme) krvi (za hormone) i mokrace (za bakterije). Postoji jos neki rektalni ultrazvucni pregled prostate, ali to samo valjda ako postoji sumnja na nesto s prostatom. Nismo to radili, ali... mislim da niti od toga ne bi umro. Sjetite se samo sto sve zene moraju proci..
    Sretno !

ivili

Početno

puno vam svima hvala! nadam se da ću ga sad uspjeti nagovoriti da to što prije obavimo...

veny

Početno

Evo da ti se i ja javim, MM kad sam mu rekla da treba kod urologa nije ništa rekao več me samo pitao za vrijeme kad treba ići. Nije niti jedan pregled težak pogotovo ako znaš za što se boriš i znaš što želiš.

Ja ti želim da što prije kreneš i naravno skoru trudnoću!!!

ivili

Početno

to je jako lijepo za čuti...voljela bih da je i MM takav, ali ima napretka, malo po malo ga upućujem u ono što nas čeka...mislim da mu je teško prihvatiti da nešto sada nije u redu jer on već ima klinca...
    Ali se već sada malo smekšao kada sam mu ispričala o kojim se pretragama radi...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da vas cure pitam, s obzirom da za urologa treba uputnica dr.opće prakse šta da joj kažem da napiše- pregled radi neplodnosti ili šta

ivili

Početno

Citiraj marijana28 prvotno napisa
    da vas cure pitam, s obzirom da za urologa treba uputnica dr.opće prakse šta da joj kažem da napiše- pregled radi neplodnosti ili šta
    meni je moj dr rekao da tražim uputnicu za urologa i da naglasim da se radi o lošem spermogramu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •