Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Koliko treba da zarastu šavovi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Koliko treba da zarastu šavovi?

Evo, kod mene je danas 17 dan od poroda, nikakvih problema nemam sa šavovima (imam ih cca po 6-7 unutarnjih i vanjskih) ali me jučer susjeda prepala.

Rekla mi je da bih trebala još uvijek ležat, odnosno uhvatila me u liftu kad sam otišla s MM malo do dućana (čisto da udahnem čist zrak) jer da je ona tako hopsala okolo pa su joj 2 mjeseca nakon poroda morali ponovno rezat i šivat jer joj je rana krivo zarasla!?

I sad mi malo nije svejedno, mislim nije da kopam i radim teške fiziče poslove, al ono muvam se po kući, odem prošetat do obližnejg dućana. Zanima me jel moguće da zbog toga nadrapam i nakokon ovoliko vremena od poroda? :shock: :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Koliko treba da zarastu šavovi?

Draga ja sam ti 3 dana nakon poroda isla za Rijeku (pošto je moja mala bila gore hospitalizirana), isti dan gore i dole. Nakon 5 dana opet. Kad sam isla na prvu kontrolu dokt. je rekla da je sve u najboljem redu. Slobodno ti šetaj ali nemoj pretjerivati (ko štoi ti kažeš bez fizičkih poslova) i sve će biti ok.
    Samo slušaj svoje tijelo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne brini i poslušaj Manthu..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je danas tjedan dana nakon poroda. išla sam provjeriti u kakvom stanju su šavovi - pao mi je tlak istog trena kad sam vidjela da je jedan šav zijevnuo :shock: . u ponedjeljak kod ginekologa, a do tad strogo mirovanje. uz hemeroide, bolne cice, izranjavane bradavice još i to...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam sjedila i radila pa mi 6-i dan zijevnula dva sava.
    Mazala s Betadine masti - zaraslo sve za 10-ak dana.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni danas 3 tj nakon poroda, jako pukla skroz do guze, i to nutra i van. Peti dan nakon poroda peglala, i prala wc, usisavala i nanašala veeeliku bebu 4410 g (nema mi ko ). Do jučer sve bilo ok. Danas zateže i peeeče. Pokušala sa čajem od kadulje, al je isto. Pogledala sam dolje, ne vidim ništa osim debelih bijelih konaca. Kaj su popucali, il se upalili?? Kak da si pomognem u subotu popodne?? HELP

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    Meni danas 3 tj nakon poroda, jako pukla skroz do guze, i to nutra i van. Peti dan nakon poroda peglala, i prala wc, usisavala i nanašala veeeliku bebu 4410 g (nema mi ko ). Do jučer sve bilo ok. Danas zateže i peeeče. Pokušala sa čajem od kadulje, al je isto. Pogledala sam dolje, ne vidim ništa osim debelih bijelih konaca. Kaj su popucali, il se upalili?? Kak da si pomognem u subotu popodne?? HELP
    U bolnicu na pregled. Odmah.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Misica u bolnic odmah.upala najvjerovatnije i ne zezaj se.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se javim. kapala sam fiziološku otopinu za nos na blazinice pa na uložak i ne boli više. poludila sam bila, čak sam bila uzela i lupocet. a ta za fiziološka za nos je jeino kaj sam doma imala. fala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni su peti dan nakon poroda popucali šavovi i sve se fino rastvorilo. srića pukli su sam vanjski, a ne i unutarnji.
    doduše sama sam kriva. mala ostala na neonatologiji, a ja udri u šetnje po dućanima u zadnje nabavke, trči na podoj dva puta dnevno, penji se uz skale niz skale na peti kat, sidaj u auto, izlazi iz njega i hop, popustili i pukli konci.
    šivat me naknadno niti nisu mogli a ni želili.
    prvo sam stavljala bivacin sprej, ali ništa nije pomoglo. rana otvorena, soči. i onda sam počela mazat sa nevenovom kremom. u roku od par dana su mi punti zarasli, ali nažalost malo ukrivo. srića pa je (mislim vršanjkinju doli) ja niti gledam niti vidim. a mm ne primjećuje.
    malo je nezgodno kod seksa jer kako je krivo zaraslo, malo smeta, ali....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji šavovi su svi otpali osim jednog koji mi je malo ugnojen i taj me pecka ali rana lijepo zarasta danas je 8 dana od poroda

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doktor u rodilištu je rekao da šavovi zarastu za cca 2 tjedna.

Ja imam jedno pitanje izvan teme ali mi se ne da radi toga otvarati novi topic......koliko dugo se krvari nakon poroda i da li je normalno da imam ugruške? Danas sam 9 dana nakon poroda, ugrušci se smanjuju, a i krvarenje. Čisto me zanima.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mali ugrušci su normalni.
    ja sam krvarila do negdje 3 tj-sve manje ali ipak jesam.
    u petak mi je 6 tj od poroda i još imam iscjedak tj.lohije.sad je žut.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vratimo se na šavove... moji su tek sada počeli svrbiti (nakon tjedan dana je jedan puknuo i bio je konac unutra koji ništa nije držao pa sam natjerala MMa da ga mi to očisti jer se malo zagnojilo pa je usput i izvukao konac) a ja bi krenula u neku akciju, no mislim da ću ipak pričekati. Sada, ako to meni izgleda dosta solidno, osim svrbeža, jel postoji mogućnost da to pukne? Već smo bili vani i šetali i skakućem po cijele dane po kući... prošlo je dva tjedna i dva dana.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su ih cvikali 10 dana nakon poroda jer su bili prejako stegnuti.OLAKSANJEEE

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad mi je palo na pamet - je li koja od vas koristila bivacyn sprej nakon poroda? nalazi se na svim popisima stvari koje treba ponijeti u bolnicu, a ja ga uopće nisam koristila, niti moje prijateljice koje su rodile. neki čak i zabranjuju njegovo korištenje jer može stvoriti grudice u šavovima pa teže zarastaju... pa čemu koristi onda?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Inka prvotno napisa
    sad mi je palo na pamet - je li koja od vas koristila bivacyn sprej nakon poroda? nalazi se na svim popisima stvari koje treba ponijeti u bolnicu, a ja ga uopće nisam koristila, niti moje prijateljice koje su rodile. neki čak i zabranjuju njegovo korištenje jer može stvoriti grudice u šavovima pa teže zarastaju... pa čemu koristi onda?
    Ničemu . Nije potrebno ništa osim vode (tuširanje, uobičajena higijena). Ako se šavovi malo i upale, najbolje je koristiti Octenisept sprej ili 3%-tni vodikov peroksid, jer oni dezinficiraju a ne ostavljaju grudice. Ali uglavnom ne treba ni to.

Meni su šavovi otišli 7 dana nakon poroda (imala sam samo nekoliko površinskih).

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Doktor mi rekao da ne koristim ništa od sprejava, samo voda.
    Kaže da ako se stavlja npr. bivacin naprave se te naslage a ne možeš se dobro oprati i samo može nastati problem.
    Ukoliko dođe do ikakve upale odmah se javiti i oni daju antibiotik koji se pije.
    Ja sam sad na 12 dana od poroda i još uvijek konac nije ispao i zatežu me šavovi.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam danas 18 dana od poroda, svi šavovi su mi još na broju.
    Sjediti ravno opće ni ne pokušavam jer previše boli.
    Dio prema nozi je uredno zarastao, ali s druge strane rana nikako da se stisne, konci kao da su olabavili.
    Kad sam aktivnija i hodam rana me počne peći.
    Nadam se da će to ubrzo zrasti kako bih sa svojom ribicom mogla u šetnju po ovom prekrasnom vremenu. Za sad je to nemoguće jer nam je lift na remontu, a meni je SF ići pješke na 4 kat.
    Danas mi je bila patronažna i preporučila crnu kremu za međicu, pa ćemo vidjeti...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jenny prvotno napisa
    meni su ih cvikali 10 dana nakon poroda jer su bili prejako stegnuti.OLAKSANJEEE
    Meni 28 dana nakon poroda. Bilo mi je dotad grozno, mislila sam dugo da su sve "sfušali", ali danas je sve na svome mjestu.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ginekolog mi je preporučio Octenisept i propisao Garamicyn mast (prvih 28 dana ih nisam koristila).

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je danas peti dan od poroda i dosta me bole savovi. vidim na vasim pricama, da to moze potrajati.
    pogledala sam kako je dolje stanje, ali ja tu svakako nista ne kuzim; ne vidim da je se ista razdvojilo, puklo, upalilo, ali mi je doktorice pri sivanje vec rekla, da je malo cvrsce zasila, kao "muz ce biti zadovoljan".
    u biti osjecam blagu konstantnu tupu bol, a kad se krecem onda zna zatezati i peckati. jel' to mozda zbog dlacica koje pocinju rasti???

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da ne, nego zbog prejako stegnutih konaca.
    cula sam se pred par dana s curom koja je rodila kad i ja, pa mi je rekla da je njoj bilo koma, da ju je sve tak bolilo i peklo i onda joj je patronažna rekla da ide u bolnicu da joj to izvade. veli da taj tren kad su ih prerezali da je sva bol nestala. rekli su joj da svaka treća rodilja dolazi na vađenje jer sad koriste neke nove debele konce koji se teško raspadaju.
    mene je isto sve stezalo, a onda sam se jedno jutro probudila i mogla sam normalno hodati; poslije sam skužila da mi je jedan šav otpal. sad čekam još neke, a oni nikako...

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su ih cviknuli 10 dana nakon poroda jer sam bila dosta jako zasivena,bolilo je ko sam vrag i nista nisam mogla.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Crna krema, odnosno peruanski balzam....
    Namazala se i umrla od pečenja i boli.
    Tražila sam po internetu sastav jer sam se bojala da se u lekarni netko zabunio kad mi je dao to za ran jer stvarno nadraćuje.
    Pronašla sam da to ja za rane ali mslim da to više neću koristiti jer me 2 sata konstantno peklo. Piše da pospješuje zarastanje pa sam trpila.
    Do jutra se ta pasta potpuno resorbirala i nestala.
    Sad samo špricam sa oktaniseptom i molim Boga da se to što brže zaraste i prestane zatezati i boljeti.
    Sad je već prošlo 3 tjedna od poroda, ja još ne mogu sjediti a teško i hodam, razmišljam da odem do ginića da to pogleda.
    Strah me je da netko bilo što prčka po rani jer me i bez toga boooli.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja rana me, hvalab bogu, vec puno manje boli, samo kad previse hodam ili se borim s mojim sincicem i s dojenjem, onda zna dosta zatezati.
    jedno opcenito pitanje: koliko treba jednoj prosjecnoj rani da zaraste, da bi se mogli cviknuti konci?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

anny znam da ti je muka :/ i meni je grozna pomisao da mi netko još prčka po tome...bilo me užasno strah da ne bi trebala na kiretažu, pa da mi guraju sve ono...ma bljak!
    ti si rodila na SD, jel tak? odi tam u ambulantu nek ti skinu te konce. rana ti je sigurno zarasla, samo su ti možda previše stegnuti pa te zato boli. velim ti kaj mi je ova cura rekla, čim su joj ih presjekli više ju ništa nije boljelo. znaš kaj sam ja radila? otuširala bi se, onda sam ranu dobro posušila fenom i onda sam si na onu malu sterilnu kompresu stavila malo bivacina u prahu i to stavila na uložak na mjestu di je rez. onda mi je nekak bilo lakše. probaj tak, možda ti pomogne.

mene je jučer bolilo jer sam se valjda preforsirala sa hodanjem; onda sam se prepala da mi se nekaj upalilo ili zagnojilo pa sam se išla naviriti i nisam niš čudnoga vidla. mogu čak reći da ne izgleda tak koma kak je to na početku izgledalo , ja prvo nisam imala hrabrosti ni taknuti se, a kad sam opipala to je bilo ko da mi je netko kulen stavio među noge! koma! sve natečeno...ma užas živi. sad je bolje, sve je splasnulo, neki konci su otpali, ali ne svi. ima ih još; kaj je to ok? dva tjedna nakon poroda? :?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je pomoglo kantarionovo ulje,nekako je manje natezalo...
    Al 15 dana nije bilo sjedenja.
    Neki dan sam ponovno pogledala kako stoje stvari dolje, i tako mi je smiješno jer me to asociralo na gusare
    Vidi se rez i mogu prebrojat punte,onako +++.
    Jedno vrijeme me zatezalo na promjene vremena.Sad je ok.
    Ipak je prišlo već 10 mjeseci...
    Sretno!

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Anki,
    jučer mi je bio koma dan, sve je zatezalo kao drugi , treći dan po porodu.
    Navečer je nastupilo olakšanje. Pogledala sam i čini mi se da je polovica konaca ispala, pa mi je lakše i ne zateže više tako jako. Ispale konce nisam vidjela jer su bijeli kao i ulošci. Na dijelu reza koji još nije zarastao se još konci drže, ali hvala Bogu već je puno lakše.
    Izgleda da su mi konci ispali od straha da me netko ne dira po rezu.
    Pomirila sam se sa činjenicom da to kod mene sporije zarasta, ali nije to bed, sjediti još ne mogu ali bitno je da više ne boli u bilo kom položaju, kao prije.
    Izgleda da se kod mene dogodilo upravo to o čemu pišeš, konci su zatezali otečeno tkivo. Nadam se da će i tebi to skoro proći te da ćemo se vidjeti u nekoj šetnjici NEOGRANIČENIH pokreta ili SJESTI na kavicu sa svojim bebicama.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj cure ja sam tek prije par dana pogledala dole jer me stvarno bilo strah pogledati i mogu reći da sam jedva primjetila rez i tako sam bila sretna onda.

Ja sam počela sjediti tek nakon nekih 3 tjedna jer me je jako bolilo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja bum poludila
    mene danas niš ne boli, ali me svrrrrbiiii...pa me sram ići van, kaj bu si ljudi mislili

inače, MM nije izdržao da ne veli doktoru (prije nego je izašao iz rađaone) nek pazi kak me šiva, da ne bi bilo na hero (i bacio jednu usporedbu, ali je možda neumjesno da to tak javno napišem )...ja sam prvo mislila da sam omamljena, pa da mi se samo učinilo, no kad je po završetku radova doktor rekao: evo pozdravite M i recite mu da niš nije krivo zašiveno, pao mi je mrak na oci

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daj napiši...makar možemo pretpostavljati šta je Bubi rekao

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa recimo da je usporedio šav sa ustima jednog predsjednika
    srećom da doktor nije hadezeovac jer bi me inače tak zašil da više niš ne bi ni ušlo ni izašlo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    srećom da doktor nije hadezeovac jer bi me inače tak zašil da više niš ne bi ni ušlo ni izašlo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a jesi me nasmijala. Ja se još uvijek naježim kad se sjetim šivanja i zarastanja šavova. Strašno. Nisam mogla sjediti 3-4 tjedna jer su me izrezali A sada sam to već i zaboravila osim kad se pogledam dolje mogao je to i malo ljepše napraviti.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kvržice... jel imate kvržice? FUJ

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hmmm, da..
    meni je danas poispadalo još par šavova, mjesec i nešto sitno nakon poroda. lagano se već pitam...

sad se doktor vjerojatno smije

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene ranetina boljela 7 tjedana. Nisam pitala koliko savova, ali cini se da ih je bilo dosta. Prva setnja je bila nakon mjesec dana i u suzama sam se dogegala doma koliko me bolilo. Prijateljica rodina, zaradila svega 5 sava, u setnju isla nakon tjedan dana. Osjeca se super, izgleda super, a bebacica je vise nego super! Svaka zena je slucaj za sebe. Ako se osjecas dobro, VAN! :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni su relativno brzo zarasli, s obzirom na to da mi je rodnica pukla u porodu, oko 10-tog dana sam vec normalno sjedila, u setnju smo isli nakon tjedan dana i dobro sam se osjecala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jooj tako sam znatiželjna koliko imam šavova, nisu mi rekli, plašila sam se pitati, ali sada me jakooo zanima.
    jedva čekam na pregled da pitam doktora hehe.
    šivao je jedno sat vremena, duže nego sam se porađala pa sam mislila da ih je puno, ali ovako kad gledam (ipak gledam iako sam mislila da neću tako brzo-al znatiželjna sam ja jako) mi se ne čini puno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •