Samaritanka, krema je Purelan, proizvodjac Medela.
Navi, bebu neces otrovati antibiotikom, samo me zanima otkud toliko cesti mastitisi. Pliz, odgovori na par pitanja (neka od njih ti je i samaritanka postavila):
Kako beba napreduje, tj koliko je imala na pregledima (tezina, visina, opseg glave)?
1. mjesec dobila 980 grama; 1,5 cm; opseg glave nisu mjerili ali glavica je malena kao moja
Koliko ima popiskenih pelena dnevno (barem 30 ml tekucine)?
Puno piški, ja mijenjam svaka 3-4 sata i dobro su natopljene a i vrlo se često popiški kada je oslobodim od pelene
Kakva je bebina stolica, zuta i mekana ili tvrda i smedja?
sada mekana zelenkasta, cca. 2 na dan
Od kada koristite adaptirano i u kojim dnevnim kolicinama?
od kada smo došle kući nakon 7 dana jer je beba drastično pala na težini još u bolnici pa su mi rekli neka dajem (kršitelj koda) i izdajam na izdajalicu i to joj dam izdojeno da je ne mučim, sada jede 100 ml (kršitelj koda)a 3 puta na dan ostalo je moje mlijeko (7 obroka ukupno)
Pije li ga beba na bocicu?
pije na bočicu, ali cicu ne odbija
Sto jos dajes osim adaptiranog?
moje mlijeko i prokuhanu vodu
Imas li rane na bradavicama
nemam rane i nemam promjene, imam bradavice kao dude, ali kao da se kanali ne otvaraju na kraju, a ne znam prepoznati blister, kako da ga prepoznam ?(i opcenito je li ima nekih promjena na njima od kada imas mastitise)?
bradavice budu u kvrgama kada imam mastitis
Jesu li ti podoji bolni, ako jesu, kad tocno boli: na pocetku podoja, u sredini, na kraju, izmedju podoja, stalno?