Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: tjemenica kod 15 mjesečnog djeteta?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno tjemenica kod 15 mjesečnog djeteta?

Neki dan sam tek, na danjem svjetlu, vidjela da mi Jan ima tjemenicu :/
    Mislim, s tim smo se borili dok je bio svega par mjeseci..kako sad to???
    Šta da radim?
    Nauljila sam mu kosu ali to mu skidati s češljićem je koma?
    Postoji li još koji šampon protiv tjemenice osim onog Mustelinog za novorođenčad koji smo koristili dosta dugo?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

možda je to reakcija na šampon koji mu ne odgovara...mi peremo uvijek sa Penatenom i super je.Čak sam mu kupila sprej za lakše raščešljavanje

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A ne bi rekla..
    Peremo s Mustelinim šamponom od rođenja!
    A možda peremo prečesto?
    Ili ne isperem dovoljno?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ili je dermatitis...naime moj nećak ima jedan dio gdje mu se pojavljuje jaka tjemenica i pedica je rekla da je to dermatitis

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hm...da!
    Imali smo tu dijagnozu kad smo bili mali..
    Mislila sam da je to iza nas...jer po ličeku i tijelu nema ništa...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

njima je preporučila liniju od a-derme...od šampona do kupke..mi trenutno koristimo njihov sapun jel se Maurenu pojavljuju lišajevi i suha koža

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prekjucer sam primjetila da H ima smedje ljuskice po glavi, cca. 3cm na 3cm. Na vrhu glave, kod fontanele. Namazala sam s maslinovim uljem, pustila par sati, iscesljala sa gustom cetkom i oprala joj kosu. Smanjilo se za 90%. Nadam se da se nece vise prosiriti. Nabaviti cu Mustelin sampon za tjemenicu za svaki slucaj. Inace nikad nije imala tjemenicu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vanja je isto kao bebica od par mjeseci imala jako tjemenicu i rijesili smo ju mustelinim samponom, no ponovno se pojavila prije tri mjeseca i to samo na podrucju oko fontanele.
    Odmah smo namazali maslinovim uljem, oprali u mustelinom samponu i nestalo :D

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zar se smije onaj mustelin šampon za tjemenicu upotrebljavat i kad je nema? ja baš nešto psujem kako stave 200 ml i to naplate 80 kuna za dva pranja :/

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje kupite taj šampon? Mi smo puno stariji a još muku mučimo sa tim ljuskicama po kosi. Da ne pričam kako što su stariji to teže daju da im se čeprka po kosi. I ja sam zaključila da to mora biti posljedica tipa kože, B isto ima dosta suhu kožu od rođenja...

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja kupila u ljekarni. neki koji je već zapjenjen, ako govorim o istome ko i cure sa topica :?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mayaa, mi smo taj mustelin šampon koristili do negdje Janovog 10 mjeseca, tj. dok se nije potrošio
    Mislim da ne može štetiti, blag je...
    Bubica...imaš u apotekama Musteline šampone..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo kupili u ljekarni.
    Nas je isto vec zapjenjen kao sto je i Mayaa rekla.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja ima 2,5 godina, i još uvijek joj se zna pojaviti tjemenica. Pomaže Mustelin šampon, zapravo s njim jedino i peremo zadnjih godinu dana.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo zadnje naslage ocistili skupa sa usima prosli rujan kad je Karlo bio tri godine i 9 mjeseci. On nikada nije volio prati kosu kao ni njegova sestra, tu sam ja napravila greske u koracima. Medutim zadivno cudo tjemenice vise nema. Mislim nakon rujna vise se nije vratila. Ukupno sam mu u njegove tri godine zivota tri puta skidala tjemenicu. Negdje sa 6-7 mjeseci temeljito, negdje sa 1,5-2 g koliko je dao i evo tek prosle godine sa 3,5 temeljito. Mi smo inace kronicni neperaci kose pa sam ja cvrstoci drzanja tjemenice pripisivala nepranju u samponu. Medutim citam sada da i redovni peraci to imaju pa me to jos vise ucvrscuje u ideji da je to dodatna zastita fontanele na glavi koja se eto kod nas malo dulje zadrzala...-) Karlo nikada nije imao neurodermatitis.
    Anna je takoder imala tjemenicu, takoder nismo prali glavu, ali ona je imala neurodermatitis.
    Mislim da osim sto ruzno izgleda, nije neki problem. Kad im naraste kosa i postane gusca ni nevidi se...sva sreca...Moja "velika" cura sad pere glavu bez problema sto mi je prije bilo tesko za povjerovati, a Karlo polako napreduje. Sampon koristimo samo tu i tamo, citaj skoro pa nikad.
    Inace preporucujem maslinovo ulje za skidanje...Pomjesati sa malo vode i pustiti da se upije...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni je frizerka rekla da to moze biti reakcija na sampon, ako se dobro ne ispere.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i našim se curkama tjemenica povremeno pojavljivala do cca 4 godine iako smo kosu redovito prali.
    mislim da to baš i nema veze sa šamponom.
    ali to i nije neki problem - dobro se namaže baby uljem i nakon pola sata - sat se sve skine s češljem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •