Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Obrazac POREZNA PRIJAVA za 2006god?

mamin lavić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Obrazac POREZNA PRIJAVA za 2006god?

Prošle godine sam sa interneta "skinula"obrazac za poreznu prijavu.
    Da li je netko možda skinuo obrasce za ovu godinu za nas ljenjivce?
    I još kada bi stavio link pa da si isprintam i u miru popunim...?
    Eh , puno želja imam.....A ne ide mi se do knjižare....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imas na stranicama erste banke
    http://www.erstebank.hr/obavijest_20070118.asp

mamin lavić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Obrazac POREZNA PRIJAVA za 2006god?

Hvala puno.....Bacam se na posao...Možda dobim koju kunicu natrag....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cuj, ja imam 12000 stambenih olaksica i na porodiljnom sam cijelu godinu i povrat je ni vise ni manje nego 11.115,98.
    jedva cekam taj dan da novci sjednu

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj leailara prvotno napisa
    cuj, ja imam 12000 stambenih olaksica i na porodiljnom sam cijelu godinu i povrat je ni vise ni manje nego 11.115,98.
    jedva cekam taj dan da novci sjednu
    Ali porodiljni nije dohodak i ne prijavljuje se, zar ne :/ ? Ti imaš povrat od velikog osobnog dohotka ili?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bas zato jer nije oporezivo imam pravo odbiti ona dva mjeseca koja sam radila kroz svih 12 mjeseci i jos sa stambenim olaksicama ispadne toliko novaca.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ti si onda stvarno puno zaradila dok si u samo dva mjeseca uspjela platiti toliko poreza 8)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni to nije jasno, koliko netko mora imati plaću da iskoristi 12000 maximum za povrat poreza, a svako malo pročitam tako nešto, pa se pitam propuštam li ja tu nešto ili? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Meni to nije jasno, koliko netko mora imati plaću da iskoristi 12000 maximum za povrat poreza, a svako malo pročitam tako nešto, pa se pitam propuštam li ja tu nešto ili? :?
    1600*12+12000=31200 godišnje - ako nemaš prijavljeno dijete na sebe
    2400*12+12000=40800 godišnje - ako imaš jedno dijete prijavljeno na sebe
    ...i tako dalje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obrazac Porezne prijave od Erste banke ima jednu "greškicu".

Naime životno osiguranje se može upisti samo u rubriku 4.1.1., što je u redu ako se skida s plaće.
    Međutim kome se ne skida s plaće, nego plaća samostalno putem uplatnica npr. (ili ne prima plaću, ali si ipak sam plaća životno) - životno bi se trebalo upisivati u rubriku 6.3 na stranici br. 6, a tada ga formula ne obračuna.

Može se doskočiti tako da se i za tu varijantu upiše iznos u rubriku 4.1.1., te još jednom u 6.3. (jer ga tu i onako ne obračuna). Na poreznoj kad budu to provjeravali, iznos će im štimati, samo im vjerojatno ne bude jasno zašto je upisano 2 puta.
    Ili se upiše samo kao da je skidano s plaće u rubriku 4.1.1. (čak i kad nije), opet štima računski.

Što se tiče porezne ne brinite - oni i onako izračunaju po svoje, i ako nešto ne štima isprave.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imate još i topic na pravnim pitanjima http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34286

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leailara prvotno napisa
    bas zato jer nije oporezivo imam pravo odbiti ona dva mjeseca koja sam radila kroz svih 12 mjeseci i jos sa stambenim olaksicama ispadne toliko novaca.
    Možda teoretski, ali povrata možeš dobiti maksimalno onoliko koliko si uplatila poreza. Jedino ako imaš stvarno veeliku plaću, pa si za ta 2 mjeseca koja si radila uplatila 11000 kuna poreza.

U IP obrascu ti piše koliko poreza i prireza si uplatila, i više od toga ne možeš dobiti kroz povrat.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Nema to veze s plaćom, 12000 kn su maksimalne olakšice. Ja imam samo kamata od stambenog kredita više od 12000 kn, a tu bi još išle i privatno plaćene zdravstv. usluge, lijekovi...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leailara, potpisujem cure. Da samo imaš isplaćene te dvije plaće u 2006 onda bi ti se vratilo sve ono što si i uplatila porez i prirez, čak ti ni ne treba, ustvari ostaje neiskorištena kamata od stambenog kredita.
    A da ti se vrati tih 11 tisuća to stvarno mora biti VEEEELIKA plaća kada je toliki porez i prirez sa 2 plaće uplaćen na tvoje ime. :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •