-
Samo umak
(mjere odokativne)
-Izdinstas luk da bude staklast.
- Stavis nasjeckane gljive (sampinjone), malo pobiberis i poklopis da prije puste vodu.
- Zatim ako zelis i prilike dopustaju dodas malo bijelog vina, dinstas dok ne ispari alkohol. Ovaj se korak moze i preskociti.
- Uspes vrhnje za kuhanje.
- Sad idu zacini: sol, malo vegete, malo senfa.
- Kuhas na laganoj vatri dok se vrhnje ne zgusne do zeljene gustoce.
- Mozes pred kraj dodati i malo kiselog vrhnja.
- Po zelji pospes nasjeckanim persinom.
Ako radis s piletinom...
sve je isto kao i samo za umak, s tim da prvo prvo piletinu isprzis i izvadis sa strane, a zatim na to ulje stavljas luk i kreces sa umakom kao sto je vec opisano. Kad su svi sastojci sjedinjeni i umak je pred kraj kuhanja, vratis piletinu unutra da sve skupa zakuha i to je to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma