Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: obožava jesti papire, kartone...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno obožava jesti papire, kartone...

Dakle, već nekih 6 mjeseci muku mučimo s ovom "fazom"... obožava, ali doslovno obožava jesti papire i kartone. Sve knjigice su "pojedene" osim jedne krpene Držim ih izvan dohvata i dajem samo pod kontrolom (za čitanje priča). U zadnje vrijeme je to postalo način izazivanja pažnje, pozove me "Mama", kad se ja okrenem, uzme kutiju ili što već i zagrize. Ne vrijedi ništa osim da mu uzmem kutiju.
    Jel ima još malih celulozojeda i jel ikad prestanu s tim???

Inače, probala sam i s ignoriranjem, i dijete se fino najede.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jede li dovoljno vlakana? (Jel ovo bapska...kad ono djeca jedu cudne stvari...zemlja, zid itd, a zapravo unose nedostajuce sastojke instinktivno?)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hahaha
    i mi imamo istu fazu kod nas....da privuče pažnju gleda me i zove i strpa komad papira u usta i onda bris- pobjegne!
    sad me panika da kad ostane na minutu u sobi da će pojesti papiriće....
    isto tako dok me minuticu nema ona se popne na krevet -stoji i smijulji mi se a ja :shock: jer zna da se to ne smije!!!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Jede li dovoljno vlakana? (Jel ovo bapska...kad ono djeca jedu cudne stvari...zemlja, zid itd, a zapravo unose nedostajuce sastojke instinktivno?)
    Da, mislila sam ja i na to, ali što će mu celuloza?? Jede dosta žitarica, raznih vrsta i voća. Povrće baš ne.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    hahaha
    sad me panika da kad ostane na minutu u sobi da će pojesti papiriće....
    O, najeo se on papirića...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva isto jede papir, omiljen joj je toalet-papir i pairnate maramice ali zadovoljna je i sa časopisima. Sad je to puno manje kako je bilo prije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

slatkisi maleni-malo celuloze nece skoditi,moja mama kaze da sam ja strugala i klopala zid

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    hahaha
    i mi imamo istu fazu kod nas....da privuče pažnju gleda me i zove i strpa komad papira u usta i onda bris- pobjegne!
    ovo kao da si opisala moju situaciju
    identično...

valjda jer burno reagiramo, možda bi trebali burno reagirati, sa oduševljenjem i ushitom, za neku normalnu stvar koju učini svaki dan! pa nek nas onda zezaju!
    nekad znam reagirati za neku stvar koju smije: što si to uzela? a ona bježi i smijulji se ko luda! i tak da nam to dođe ko igra!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel znate da u boji kojom se tiskaju novine i časopisi i kutije itd. ima olova i da to nije zdravo ni za koga, a posebno za djecu?
    ako im treba celuloze, onda im dajte prazan list papira

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U vrijeme kad je moja Elena bila "jedačica papira" pročitala sam da takav čudan apetit ( kad djeca jedu papir, pijesak, zemlju ) može biti pokazatelj anemije ili pomanjkanja kalcija.
    Išli smo na vađenje krvi i sve je bilo ok.
    Dotorica nam je rekla da su to jednostavno njeni "gušti" kad joj pijesak krcka pod zubima...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Filip se bas neki dan najeo stiropora

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi imamo sličan problem... s tim da Lara ne pojede papir/karton nego ga pljune... ali je isto sažvakala većinu slikovnica
    nisam tome baš pridavala neku važnost u smislu da joj nešto fali jer osim slikovnica i maramica žvače i gura usta sve do čega dođe... ja sam mislila da je to odavno trebalo prestati :?

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvata me frka kad pročitam da to možda djetetu nešto fali, pa to nadoknađuje... moj jede sve čega se dočepa. nedavno sam morala kupiti novi tepih, jer je sjedio na rubu starog, čupao ga i jeo mucice pitam se čega mu to nedostaje?
    za razliku od tih "delicija", kad mu dadneš nešto jestivo, okrene glavu i pljuje...kao fujjj, neću ja to neprovjereno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, da, i kod nas se jede WC papir, maramice, salvete, papir, novine, knjige, stiropor, itd...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj Janko to još uvijek voli

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Linda je jednom prilikom pokakala komadić puzzle- i točno se vidio koji!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •