-
vrtoglavice u ležećem položaju
Već neko vrijeme me hvataju. Čudno nešto. Kad u ležećem položaju pomaknem glavu na jednu stranu ili pogledam iza sebe, zavrti mi se, odnosno "zapleše" mi soba pred očima. Jel imao netko sličan problem?
Inače imam problema sa sinusima i sluhom, te bih trebala propuhivati nos. Nosim i leće, odnosno kratkovidna sam.
Otići ću ja liječniku, samo me zanima ima li netko takvih problema (ili je imao)?
-
znala sam se čak buditi po noći od toga.
u mom slučaju - anemija.
-
Kako sam u posljednje vrijeme imala vrtoglavice nepoznatog uzročnika obavila sam mnogo pregleda, uzroci za vrtoglavice mogu biti: pretjerano zamaranje očiju, suženje vratnih žila, iskrivljenost kralježnice, sinusi...
uglavnom kod mene se još nezna točan uzrok, ali od svega ovog nabrojenog "načelo me vrijeme" i ima svega pomalo u mojoj dijagnozi tako da bi ti savjetovala da obaviš razgovor sa svojom liječnicom opće prakse koja će te uputiti dalje. I još samo da spomenem naići češ na grozan splet naručivanja i čekanja na redove u našim bolnicama, što nije nimalo ohrabrujuće. Ali, kaj je tu je!
-
Rinama, upravo je u tome stvar, znam da me čeka odmah masa pretraga i već me prođe volja. Ali, naravno da treba odmah djelovati, a ne čekati da dođe frka...
Ra, nekako mislim da nije anemija, ali mogla bih početi od krvne slike.
Hvala vam na odgovorima!
-
Ja sam prije tri godine imala stalno vrtoglavice. Trebalo mi je puna tri mjeseca da se javim doktorici. Išla sam vaditi krv i na RTG vratne kralj.
Dobila sam tri dijagnoze na vratnu s tim da je jedna urođena anomalija. Od tada kad god mi se javi vrtoglavica pijem lijekove po mjesec dva i tako u krug. I meni se u ležećem položaju pojačavala vrtoglavica zbog pritiska na vrat.
-
Meni je vratna kralježnica isto u komi, ali srećom tek na 5-6 kralješku, pa su glavni simptomi u ruci. Tashunica, kakve lijekove piješ, za vrtoglavicu ili postoji nešto što ima efekta na kralježnicu? (meni su poizlijetali diskovi).
-
Moja dokica kaže da su to lijekovi za stare babe, jer su za cirkulaciju, zovu se Stugeron forte. Meni su puno pomogli, vrtoglavice su nestale, a glavobolje se smanjile sigurno za dvije trećine, ali ni slučajno ih ne smiju piti niskotlakaši.
-
Evo i mene i ne da mi se ići dr al imam isto neke vrtoglavice inače sam anemična pijem tu i tamo Ferum lek al moram dr da budem sigurna
-
-
vratna kralješnica morti biti
-
Meni se nakon saobraćajke i teškog potresa mozga to još dugo dešavalo, kad bi pomakla glavu na određen način. Sad samo ponekad- hoću reći, može biti uzrokovano fizičkom traumom.
-
Takve ležeće vrtoglavice mogu biti i od uha posebno što kažeš da imaš problema sa sluhom.
-
Meni su se javile u par navrata. Obicno bi prosle u roku mjesec dana. No zadnji put su trajale vise od godinu dana, tako da sam krenula s pretragama. Ove zadnje su mi se javljale kad bi okrenula glavu na desnu stranu. Uglavnom obavila sam sve pretrage, cak i MR, uzrok nisu nasli. Doktor mi je htio dati i lijekove, ali sam u to vrijeme dojila, tako da ih nisam uzimala.
Sad ih vise nemam.
-
Znam o čemu govoriš, trajalo je jedno vrijeme, užasno sam se osjećala, bilo je zbog opće iscrpljenosti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma