Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: vrtoglavice u ležećem položaju

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno vrtoglavice u ležećem položaju

Već neko vrijeme me hvataju. Čudno nešto. Kad u ležećem položaju pomaknem glavu na jednu stranu ili pogledam iza sebe, zavrti mi se, odnosno "zapleše" mi soba pred očima. Jel imao netko sličan problem?
    Inače imam problema sa sinusima i sluhom, te bih trebala propuhivati nos. Nosim i leće, odnosno kratkovidna sam.

Otići ću ja liječniku, samo me zanima ima li netko takvih problema (ili je imao)?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znala sam se čak buditi po noći od toga.
    u mom slučaju - anemija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako sam u posljednje vrijeme imala vrtoglavice nepoznatog uzročnika obavila sam mnogo pregleda, uzroci za vrtoglavice mogu biti: pretjerano zamaranje očiju, suženje vratnih žila, iskrivljenost kralježnice, sinusi...
    uglavnom kod mene se još nezna točan uzrok, ali od svega ovog nabrojenog "načelo me vrijeme" i ima svega pomalo u mojoj dijagnozi tako da bi ti savjetovala da obaviš razgovor sa svojom liječnicom opće prakse koja će te uputiti dalje. I još samo da spomenem naići češ na grozan splet naručivanja i čekanja na redove u našim bolnicama, što nije nimalo ohrabrujuće. Ali, kaj je tu je!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rinama, upravo je u tome stvar, znam da me čeka odmah masa pretraga i već me prođe volja. Ali, naravno da treba odmah djelovati, a ne čekati da dođe frka...

Ra, nekako mislim da nije anemija, ali mogla bih početi od krvne slike.

Hvala vam na odgovorima!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam prije tri godine imala stalno vrtoglavice. Trebalo mi je puna tri mjeseca da se javim doktorici. Išla sam vaditi krv i na RTG vratne kralj.
    Dobila sam tri dijagnoze na vratnu s tim da je jedna urođena anomalija. Od tada kad god mi se javi vrtoglavica pijem lijekove po mjesec dva i tako u krug. I meni se u ležećem položaju pojačavala vrtoglavica zbog pritiska na vrat.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je vratna kralježnica isto u komi, ali srećom tek na 5-6 kralješku, pa su glavni simptomi u ruci. Tashunica, kakve lijekove piješ, za vrtoglavicu ili postoji nešto što ima efekta na kralježnicu? (meni su poizlijetali diskovi).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja dokica kaže da su to lijekovi za stare babe, jer su za cirkulaciju, zovu se Stugeron forte. Meni su puno pomogli, vrtoglavice su nestale, a glavobolje se smanjile sigurno za dvije trećine, ali ni slučajno ih ne smiju piti niskotlakaši.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i mene i ne da mi se ići dr al imam isto neke vrtoglavice inače sam anemična pijem tu i tamo Ferum lek al moram dr da budem sigurna

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Niski tlak možda?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

vratna kralješnica morti biti

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni se nakon saobraćajke i teškog potresa mozga to još dugo dešavalo, kad bi pomakla glavu na određen način. Sad samo ponekad- hoću reći, može biti uzrokovano fizičkom traumom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Takve ležeće vrtoglavice mogu biti i od uha posebno što kažeš da imaš problema sa sluhom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su se javile u par navrata. Obicno bi prosle u roku mjesec dana. No zadnji put su trajale vise od godinu dana, tako da sam krenula s pretragama. Ove zadnje su mi se javljale kad bi okrenula glavu na desnu stranu. Uglavnom obavila sam sve pretrage, cak i MR, uzrok nisu nasli. Doktor mi je htio dati i lijekove, ali sam u to vrijeme dojila, tako da ih nisam uzimala.
    Sad ih vise nemam.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znam o čemu govoriš, trajalo je jedno vrijeme, užasno sam se osjećala, bilo je zbog opće iscrpljenosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •