Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: cista kod nerođene bebe, ...JAVITE ISKUSTVA!!!!!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cista kod nerođene bebe, ...JAVITE ISKUSTVA!!!!!

drage rode,

mojoj bebi su na ultrazvuku vidjeli cistu na desnom bubregu. to su potvrdila 3 doktora.

u hr ne postoje postupci lijećenja neođenih beba, ali u inozemstvu se to radi. ne mogu si zamisliti da bi još nerođeno dijete išlo na punktaciju ili sl. a ipak to su njihovi savijeti.

u 19/20 sam tj trudnoće. i u beskrajnoj zabrinutosti (zbog daljnjeg ishoda takve ciste, mogućnosti da počne pritiskati neke druge organe, mogućnosti da taj bubreg ostane bez funkcije, ...)

šta da radimo?! da li je nekome poznato nešto takvo?!

javite mi , MOLIM VAS!!!!

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Solitarna (jedna) cista bubrega nije nista strasno. Vrlo cesto je ljudi imaju, a nisu toga ni svijesni. Stvar je u tome da danas postoje ultrazvuci koji su puno bolji od onih prije 10 godina te se onda takve stvari danas vide, a prije nisu. Ona se moze siriti iako u vecini slucajeva se to ni ne dogada. Ono sto je ozbiljnije je da to moze biti i prosireni pijelon (uslijed refluksa) pa bi to u svakom slucaju bilo zgodno nakon poroda provjeriti ultrazvukom. Za sada mislim da nema razloga za brigu jer se sve to moze nestati jos i prije poroda, a ako i ne ta jedna cista stvarno nije razloga za brigu. Za sada je samo treba pratiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •