Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 208

Tema: Priorix ili MoPaRu ????

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Priorix ili MoPaRu ????

Uskoro smo naručeni za sistematski i cijepljenje, pa me zanimaju iskustva s vašim jednogodišnjacima. Koje cjepivo, zašto ste baš to odabrali? i nuspojave?
    Hvala

tražila sam po pretražniku, al nisam našla, a nemam baš previše vremena za detaljno proučavanje pa se ispričavam ako postoji koji link ili molim da mi ga napišete

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

SVEJEDNO

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa baš i nije svejedno...upiši u pretražnik priorix ili moparu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala... Romina!
    grozno, nema dobrih vijesti! ako želim u jaslice moram cijepiti sad, a ne preporuča sa sa godinu dana... Priorix definitivno poželjan
    grozno

Još me nešto zanima:
    RODITELJI ČIJA SU DJECA CIJEPLJENA SA 5u1 I IMALA PRATEĆE NUSPOJAVE, DALI JE BILO NUSPOJAVA I OD PRIORIX-a???

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maureno je jednom imao malo povišenu tempicu i malu oteklinu ali za dan dva je prošlo..sve što mu je bilo ovih par dayna povezuju sa virusima a ne sa priorixom,a on je sad super hvala Bogu

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zašto nije svejedno?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mo pa ru ima sam o u jednoj godini zabilježeno 6o i neka slučajeva po pitanju nuspojava dok Priorix još nema niš...Nisam stručnjak ali meni baš i nije svejedno

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dobro, ja sam čula za nuspojave od Priorixa, al da ne bi bilo rekla-kazala, jel netko to zna zasigurno i gdje se to može pronaći?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima i ovdje:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...riorixa#783803

prvo moram dijete cijepiti, i nakon tjedan dana bi trebala u jaslice... a tamo se pokupe svakakve boleštine... a od toga dana se i očekuju nuspojave... pa do neznam 42. dana...
    na kraju ni neću znati šta će joj biti!
    užas!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a tko te tlači da cijepiš dijete prije polaska u jaslice?

mi smo se cijepili 4 mjeseca nakon polaska u jaslice, znam i još puno jasličanaca koji još nisu cijepljeni a skoro su im 2 godine

jednostavno reci da je dijete prehlađeno ili slično

i kod Priorixa se mogu javiti nuspojave, ali pojava meningitisa koja je u puno slučajeva zabilježena kod MoPaRu- a, koliko znam nije zabilježena kod Priorixa

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    pa po postovima sam zaključila da treba obavezno cijepiti, valjda kako koje jaslice!
    a kad sam rekla pedijatrici da mi treba potvrda za jaslice, rekla je da se mora prvo cijepiti pa će mi onda dati potvrdu.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Citiraj yasmin prvotno napisa
    pa po postovima sam zaključila da treba obavezno cijepiti, valjda kako koje jaslice!
    a kad sam rekla pedijatrici da mi treba potvrda za jaslice, rekla je da se mora prvo cijepiti pa će mi onda dati potvrdu.
    tako su i meni rekli, ali se nisam dala, naime u to vrijeme nije bilo MoPaRu- a i zbog toga ga nisam cijepila

mislim da to nema veze sa jaslicama nego samo s pedijatricom koja vas što prije želi riješiti
    kažem ti, reci da curi nosić ili da je prije tri dana imala jedan dan povišenu temperaturu i slično

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adrijana, ako ti kažem da Rahela još nije cijepljena, a ide u vrtić. Vrtić (jaslice) ne uvjetuju cijepljenje, nego samo potvrdu od pedijatra, a pedijatri uvjetuju cijepljenje. Reci da želiš još malo odgoditi jer misliš da sad nije pogodno vrijeme. Možeš se poslužiti i lažnim šmrcanjem, iako će ti pedijatrica vjerojatno reći da to nije kontraidikatorno

A ako se samo dvoumiš s čime cijepiti, uzmi radije Priorix.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a tu si, super :D

probat ću se izvući sa šmrcanjem...
    malo se bojim jer je imala reakcije na 5u1... pa želim biti pripremljena...
    a novi posao i odma problemi nejde baš skupa... :/
    a po postovima vidim da je bolje pričekat pa tako do 18mj cjepit...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hah, pa mogli bi mi odma krenut u jaslice... velim da nemam izbora, da moram počet radit...s druge strane dulja prilagodba, što je super...
    a bolje jedan problem, nego dva...
    i do cijepljenja onda pitanje kad ćemo doći...
    a sad se ne može cijepit jer se baš skinula s antibiotika radi Klebsielle zločeste...
    super, hvala cure!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo i mi odlucili ne cjepit s moparu, ali pedica kaze da priorixa nema za kupit. netko zna nesto vise o tome?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja pedica je rekla da ima... grrr
    super je kad nema, lakše za odgađati...
    oni gore linkovi... pogledaj ih, baš je riječ o nestašici Priorix-a

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi se cijepili prije 2 tjedna priorixom (sve dobro prošlo) jer sam procijenila da je cura (napokon) sasvim dobro, što je i pedijatrica potvrdila: od antibiotka prošlo više od mjesec dana, nos-ništa, kašalj-ošo, obraščići rumeni ko jabuke i - ajmo.

priorixa ima u ljekarnama.

naša pedijatrica preferira uvozno cjepivo, priorix i s godinu nam je dana rekla da ona cijepi djecu s 15 mjeseci i dala nam potvrdu za jaslice, no frks.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi čekali priorix nekih 10 mj u dogovoru s pedijatricom jer sam si ja utuvila u glavu da to mora biti priorix, pa kako nije dolazio, ipak cijepili s MoPaRu. Nikakvih reakcija nismo imali, čak niti crvenila na mjestu uboda.
    Uglavnom, pedi kaže da od one problematične serije otprije (koliko ono, 2 g?) koja je izazvala 10-ak slučajeva aseptičnog meningitisa i bila čitava povučena, nije imala veću reakciju na MoPaRu od temperature u nekoliko slučajeva, te da redovito cijepi djecu s MoPaRu.
    Eto, kol'ko ljudi, tol'ko čudi i tol'ko različitih mišljenja o tom vražjem MoPaRu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nasa pedijatrica ne zeli uopce cijepiti sa Mo-Pa-Ru, toliko je "dobar" oni koji ne mogu platiti 150kn koliko dodje Priorix, poklanja ga.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nasa pedijatrica ne zeli uopce cijepiti sa Mo-Pa-Ru, toliko je "dobar" oni koji ne mogu platiti 150kn koliko dodje Priorix, poklanja ga.
    Znaš kaj, Pina, sumnjam da ga ona poklanja....
    Prije bi bilo da ga poklanja proizvođač ili zastupnik koji se time želi (preko "preobraćene" pedijatrice) uvaliti na tržište i stvoriti među roditeljima jednu kritičnu masu koja će galamiti tako dugo dok se konkurent potpuno ne izbaci iz tržišta.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisu svi pedijatri isti, ima ih koji su stvarno dobri i divni. I ti zenu znam po privatnoj liniji. . . .

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ako mi netko moze reci do kad najkasnije cijepiti djete sa Priorix-om?M.ima 19,5 mj ,to nam je sad po redu tj.po doktorici vec debelo kasnimo,a sad vise ni sama nisam pametna kad je krajnje vrijeme da odemo...i jel mogu ja privatno cijepit dijete a ne kod njene doktorice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mujica, vidis kako lobiranje cuda radi.....

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam loše iskustvo s MoPaRu-om (stariji je završio u bolnici s meningitisom kao posljedicom cjepljenja), pa smo mlađeg cjepili sPriorixom, ali tek s 19 mjeseci. Kako je u proljeće imao godinu dana prvi izgovori su nam bili prehlada, nakon toga dr. na godišnjem, pa mi na godišnjem ....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    ako mi netko moze reci do kad najkasnije cijepiti djete sa Priorix-om?M.ima 19,5 mj ,to nam je sad po redu tj.po doktorici vec debelo kasnimo,a sad vise ni sama nisam pametna kad je krajnje vrijeme da odemo...i jel mogu ja privatno cijepit dijete a ne kod njene doktorice?
    Možeš gdje god hoćeš.
    Ne mora cijepiti pedijatrica koja ga liječi. Ali neka tamo gdje cijepe to evidentiraju i upišu u iskaznicu imunizacije da može tvoja pedica upisati u karton - da sve bude evidentirano na jednom mjestu.
    Da. Kasnite. Nema krajnjeg roka za cijepljenje, ali što prije - to bolje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ribica prvotno napisa
    Ja imam loše iskustvo s MoPaRu-om (stariji je završio u bolnici s meningitisom kao posljedicom cjepljenja), pa smo mlađeg cjepili sPriorixom, ali tek s 19 mjeseci. Kako je u proljeće imao godinu dana prvi izgovori su nam bili prehlada, nakon toga dr. na godišnjem, pa mi na godišnjem ....
    Žao mi je čuti.
    Ali, kad si se već javila, možeš li molim te, napisati koliko dugo je bio bolestan i ima li kakve posljedice bolesti?
    (često na forumu spominju strah od mogućih posljedica, pa bih te molio za tvoje iskustvo, ako ti nije problem)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Baš je srce. A cijena Priorixa u ljekarni je cca 120kn....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rency, mi se cijepili neki dan s navršene 2 godine... ne iz straha od posljedica nego kombinacije objektivnih razloga (vodene kozice, prehlada) i subjektivnih (moja šlampavost)

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A cijena Priorixa u ljekarni je cca 120kn....
    90 kn. Kupila prošli tjedan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A cijena Priorixa u ljekarni je cca 120kn....
    90 kn. Kupila prošli tjedan.
    Sigurno? Infanrix je toliko...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Garant priorix.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda superiška :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovako, vrlo malo znam o cjepivima (ne bih ni izbliza mogla parirati onima koji vode zanimljive rasprave glede toga na nekim topicima), no moje iskustvo sa MoPaRu cjepivom je sljedeće:

dijete koje je do tada bilo savršano zdravo, nedugo nakon cijepljenja tim cjepivom, recimo u razdoblju koje je trajalo 3 mjeseca, dobiva virozu za virozom, i neke upale što grla što uha, evidantan je iznenadan pad imuniteta.

meni je to tada bilo više nego očigledno povezano, a moje dijete po tom pitanju nije usamljen slučaj.

ne ulazim u to jel to cjepivo valja ili ne valja, no idući put (a bliži se), poklanjam veće povjerenje Priorix-u.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo cijepili sa priorixom sa zakašnjenjem od godinu dana, i to zato jer ni ja nisam znala što ću, s čim ću, i kad ću. Na kraju sam odlučila da će to biti priorix, nakon ljeta, prije polaska u jaslice. Kad sam ju cijepila za 2 dana je išla u jaslice. Nakon cijepljenja drugi dan je dobila temp. i osip. Sve je brzo prošlo.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mujica"][quote="Ribica"]
    Žao mi je čuti.
    Ali, kad si se već javila, možeš li molim te, napisati koliko dugo je bio bolestan i ima li kakve posljedice bolesti?
    (često na forumu spominju strah od mogućih posljedica, pa bih te molio za tvoje iskustvo, ako ti nije problem)
    Bio je 14 dana u zaraznoj bolnici, od toga 10 dana pod temperaturom 40, 2 puta punktiran, vađenje krvi ni sam ane znam koliko puta, infuzija...

Trenutno nema nikakvih posljedica, ali nikada se ne zna za budućnost, a ono što se sada ne vidi, a najviše me strah u budućnosti (multipla skleroza, sterilnost...)

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, pišem zbrda zdola jer se žurim

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj f još nije cijepljen, jer sam ostala trudna kad je navršio 1 god.ginić je rekla da prođu prva 3 mj, a pedijatar neka prođe 6 mj trudnoće. ja sretna, jer nio sama nisam znala što bi. sada nam dolazi 5u1, a priorix će negdje u 7 mj. e sada pitanje ako neko zna: da li je bolje cijepit dok sam još trudna (trebam rodit oko 16.8.) ili čekat da se rodi bebica? koliko dugo to cjepivo izlazi iz tijela kroz stolicu (ako sam dobro shvatila)?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dijete koje je do tada bilo savršano zdravo, nedugo nakon cijepljenja tim cjepivom, recimo u razdoblju koje je trajalo 3 mjeseca, dobiva virozu za virozom, i neke upale što grla što uha, evidantan je iznenadan pad imuniteta.

meni je to tada bilo više nego očigledno povezano, a moje dijete po tom pitanju nije usamljen slučaj.

ne ulazim u to jel to cjepivo valja ili ne valja, no idući put (a bliži se), poklanjam veće povjerenje Priorix-u.
    A ja sve ovo mogu potpisati, ali kod nas je to bilo nakon Priorixa. Isto je trajalo dobra 3 mjeseca.
    A cura mi je prije 6 godina cijepljena MoPaRu-om i nije imala nikakvih (vidljivih) nuspojava.
    Ne želim ovim svojim primjerom reći da je MoPaRu bolji od Priorixa. Želim reći da mi se čini (a budućnost će pokazati) da su cjepiva zapravo podjednako loša/dobra, a ostalo je marketing.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1... Bio je 14 dana u zaraznoj bolnici, od toga 10 dana pod temperaturom 40, 2 puta punktiran, vađenje krvi ni sam ane znam koliko puta, infuzija...

2..... Trenutno nema nikakvih posljedica, ali nikada se ne zna za budućnost, a ono što se sada ne vidi, a najviše me strah u budućnosti (multipla skleroza, sterilnost...)
    1.. Ovo jhe stvarno neuobićajeno dugo. Je li imao još neku "nakalemljenu bolest uz aseptički meningitis?
    2.... Zašto te strah budućnosti?
    Nema nikakvih izvještaja o bilo kakvim trajnim posljedicama ovog cijepljenja. Zar ti je netko rekao da ima?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Želim reći da mi se čini (a budućnost će pokazati) da su cjepiva zapravo podjednako loša/dobra, a ostalo je marketing.
    Tak' nekak'

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    moj f još nije cijepljen, jer sam ostala trudna kad je navršio 1 god.ginić je rekla da prođu prva 3 mj, a pedijatar neka prođe 6 mj trudnoće. ja sretna, jer nio sama nisam znala što bi. sada nam dolazi 5u1, a priorix će negdje u 7 mj. e sada pitanje ako neko zna: da li je bolje cijepit dok sam još trudna (trebam rodit oko 16.8.) ili čekat da se rodi bebica? koliko dugo to cjepivo izlazi iz tijela kroz stolicu (ako sam dobro shvatila)?
    Stolicom se izlučuje samo oralni polio (od ovih cjepiva koja su bila u kalendaru), ali se on više ne primjenjuje.
    Kod domaćeg MoPaRu cjepiva se našlo da u rijetkim slučajevima cjepni virus parotitisa prelazi na kontakte - najvjerojatnije kapljičnim putem.
    Nema dokaza da bi ovaj (cjepni) virus štetio trudnoći, ali ako kaniš cijepiti comaćim MoPaRu cjepivom, možda je ipak bolje pričekati da rodiš, pa onda cijepiti, da se i teoretski rizik eliminira. Naravno, i to ovisi o tome jesi li cijepljena i koliko puta.
    Ako si sigurno cijepljena ovim cjepivom u djetinjstvu ili ako si preboljela mumps, ne trebaš brinuti zbog kontakta s cjepnim virusom.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mujica"]

1.. Ovo jhe stvarno neuobićajeno dugo. Je li imao još neku "nakalemljenu bolest uz aseptički meningitis?
    2.... Zašto te strah budućnosti?
    Nema nikakvih izvještaja o bilo kakvim trajnim posljedicama ovog cijepljenja. Zar ti je netko rekao da ima?
    1. U tom trenutku ne. Ali je nakon 2 tjedna dobio virozu (proljev i povraćanje), da li posljedica oslabljenog organizma, cjepiva ili svega skupa- nisam imala snage istraživati. Dosta mi je bilo negacija koje su stizala iz "vrhova" da to nije od cjepiva - unatoć bolničkoj dokumentaciji.
    2. Nikada se ne zna gdje je cjepivo ostavilo traga. Upozorena sam da je sve u redu, a li da u budućnosti može oboljeti od multiple skleroze, ili ostati sterilan. Nažalost, godine će pokazati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo je jedna od onih situacija gdje se beskrajnim povjerenjem u cjepivo zaboravlja tužna činjenica da se od zaušnjaka može oboljeti više od jedamput. Kad imunitet stečen preležanom bolešću nije dovoljan, otkud toliko povjerenje u cjepivo?

Znam!!! Marketing.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    ...otkud toliko povjerenje u cjepivo?

Znam!!! Marketing.
    Zdravlje je najvrijednije što imaš. Bolje spriječiti nego liječiti.

Tako krene svaka reklama (imate problem, mući vas, mi imamo rješenje), ali posljedice su uvijek dobro zataškane. Ovaj puta u samom vrhu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Ribica"][quote="mujica"]

1. U tom trenutku ne. Ali je nakon 2 tjedna dobio virozu (proljev i povraćanje), da li posljedica oslabljenog organizma, cjepiva ili svega skupa- nisam imala snage istraživati. Dosta mi je bilo negacija koje su stizala iz "vrhova" da to nije od cjepiva - unatoć bolničkoj dokumentaciji.
    2. Nikada se ne zna gdje je cjepivo ostavilo traga. Upozorena sam da je sve u redu, a li da u budućnosti može oboljeti od multiple skleroze, ili ostati sterilan. Nažalost, godine će pokazati.
    1 Tko je negirao? Pa odavno se zna da serozni meningitis može biti nuspojava......
    2. Ovo što si upozorena je potpuno netočno. Stvarno ne trebaš zbog toga brinuti. Orhitis može nastati kao posljedica mumpsa, bilo prirodnog, bilo cjepnog, ali nastaje otprilike u vrijeme kada i meningitis. A ne nakon više godina.
    A veza ovog cijepljenja s multiplom sklerozom fakat ne postoji.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mujica"][quote="Ribica"][quote="mujica"]

1 Tko je negirao? Pa odavno se zna da serozni meningitis može biti nuspojava......
    2. Ovo što si upozorena je potpuno netočno. Stvarno ne trebaš zbog toga brinuti. Orhitis može nastati kao posljedica mumpsa, bilo prirodnog, bilo cjepnog, ali nastaje otprilike u vrijeme kada i meningitis. A ne nakon više godina.
    A veza ovog cijepljenja s multiplom sklerozom fakat ne postoji.
    1. Pedijatrica je slala obavijest, zajedno s dokumentacijom, na obavijest o posljedici cjepljenja, pri tome je dobila odgovor da to nije posljedica cjepljenja :?
    2. još gore po mene. Znaći da moje dijete već može imati orhitis, a ja to niti ne znam

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj willow_tree prvotno napisa
    Stolicom se izlučuje samo oralni polio (od ovih cjepiva koja su bila u kalendaru), ali se on više ne primjenjuje.
    Kod domaćeg MoPaRu cjepiva se našlo da u rijetkim slučajevima cjepni virus parotitisa prelazi na kontakte - najvjerojatnije kapljičnim putem.
    Nema dokaza da bi ovaj (cjepni) virus štetio trudnoći, ali ako kaniš cijepiti comaćim MoPaRu cjepivom, možda je ipak bolje pričekati da rodiš, pa onda cijepiti, da se i teoretski rizik eliminira. Naravno, i to ovisi o tome jesi li cijepljena i koliko puta.
    Ako si sigurno cijepljena ovim cjepivom u djetinjstvu ili ako si preboljela mumps, ne trebaš brinuti zbog kontakta s cjepnim virusom.
    moj dr opće prakse je rekao da sam cijepljena.
    ako čekam da rodim, može li bebica oboljet od ičega?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U principu, ne može.
    Trebala bi biti zaštićena transplacentalno prenesenim protutijelima.
    Mada, uvijek ima izuzetaka. (?)

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •