A kak ti mujoslave sad znaš da je to bila nuspojava a ne nešto što su usput pokupili i eto slučajno se poklopilo s cijepljenjem priorixom?mujica prvotno napisa
A kak ti mujoslave sad znaš da je to bila nuspojava a ne nešto što su usput pokupili i eto slučajno se poklopilo s cijepljenjem priorixom?mujica prvotno napisa
Ma mujica svaki put grakne kada se za neko cjepivo kaže da je bez nuspojava i sasvim je u pravu. Takvo cjepivo ne postoji.
Ne znam. Kako bih to mogao znati.Anvi prvotno napisa
Ali jednako znam za ovo kao i za sve druge priče strave i užasa nakon cijepljenja (drugim cjepivima) koje se ovdje prepričavaju.
napsala sam post pa mi se zbrisao....ajmo opet, skracena verzija....Anvi prvotno napisa
tesko da bi usput pokupila u periodu kad smo na moru, ne druzi se drugom djecom, ne ide u jaslice, ne dijeli rekvizite koji idu u usta.....u kljucnnom periodu bila je sama na moru samnom i sa tatom, oboje zdravi. doji.
kad na ocigled vidm promjenu- dijete od rodjenja zdravo ko dren i onda odjednom okret za 180.
nikad do sada nije kasljalo.
nikad zelene smrklje.
2x konjuktivitis i iscjedak iz rodnce (rekli m da je to povezano)
bez temperature.
i sad u 2mj. ne znam jel bilo dana da mogu reci da je ZDRAVA.
da, nesto se promijenilo od kad se u 6mj. cijepila.
ne mogu reci da je zvbog toga 100% ali eliminacijom i logikom mogu uperiti prstom u dogadjaj koji joj je uzdrmao imunitet.
a jos nismo ni prosli revakcinaciju....![]()
(e tu je pedica klimala glavom, negodovala)
krivo je spalo...to je u ova 2mj nakon prorixa.2x konjuktivitis i iscjedak iz rodnce (rekli m da je to povezano)
ko sto sam rekla do tada nje bilo n-i-c-e-g-a.
Jeste li napravili bris rodnice ili oka? Da nije pobrala negdje klamidiju?leonisa prvotno napisa
Vidim ja da se ti i ja razumijemo.Davor prvotno napisa
I volimo![]()
Mijica napisa:
Ma da, horror priče su priče s bolničkih hodnika, nisu ovo takve priče - samo se POČELO pričati - i počela se polako načimati stoljetna dogma - NE TO NIJE OD CJEPIVA!!!Ne znam. Kako bih to mogao znati.
Ali jednako znam za ovo kao i za sve druge priče strave i užasa nakon cijepljenja (drugim cjepivima) koje se ovdje prepričavaju.
I Zemlja nekad nije bila okrugla pa sad je!!!
Vidi -neki dan 'znanstveno potvrđeno' da 'Red Bull' izaziva stanje slično predinfarktnom... Ideš...a do sad KAO to nismo znali...itekako dobro...ali trgovina, marketing i lova je prokletstvo ovog svijeta...i g..... vlastite bi dali i prešutjeli novaca radi!!!
Skupljam hrabrost za prenošenje podizanje naše veze na višu razinuDavor prvotno napisa
Evo me mao Off topic.suzaks prvotno napisa
Kad smo vbeć kod toga..... baš me zanima što Rode misle o reklami za Red Bull na radiju. U kojoj nekakav Kradić cijelu noć radi da razbije šifru računala neke banke i opljačka ju. A to može zahvaljujući Red Bullu. I uopće se ne brine ako dođe policija i ulovi ga, jer Red Bull daje krila.
Zar ne bi Roda trebala reagirati na takve poruke koje se šalju našoj djeci?
1.... malo je ipak spljoštena. Nije prava kugla.suzaks prvotno napisa
2.....zar bi trebalo dati g...... radi novaca, pa se s time poslije hvaliti? Nemreš se s time hvaliti kad je prostitucija ilegalna u hrvata.![]()
napravil joj bris rodnice.mujica prvotno napisa
ne zelim to ponavljat.
troje nas ju je drzalo rasirenh nogica.
suze mi dodju na oci svaki put kad se sjetim.
vise mi ne dopusta odrzavat joj detaljnu higijenu spolovla. ni prici.
dobili- klavocin. bakterija.
pao imunitet
ipak joj je tijelo bilo napadnuto sa 3 teške bolesti
da, znam, zato sam i p...off.
a o promdzbi imam samo ruzne rijeci.
Evo čitam malo o cijepljenju, ne da mi se ulazit u znanstvene rasprave, imam samo jednostavna pitanja.
Prije svega, Leonisa, tako mi je žao zbog tvoje male sirene, strašno, ne mogu ni zamisliti... Nadam se da je do sad sve zaboravljeno![]()
A sad pitanja, zvala sam pedijatricu jer trebamo voditi našu malenu (16 mjeseci) na cijepljenje i saznala da ne možemo dobiti Priorix niti ako ga kupimo, ona nam može i smije dati jedino MoPaRu. To je nešto novo?
Kad malo bolje razmislim, ne želim uopće cijepiti dijete ni Priorixom ni MoPaRu-om, hoćemo li imati problema ako to želimo izbjeći? Pitam prvo vas jer imamo pedijatricu "starog kova" (da se tako izrazim), dakle, možemo li negdje potpisati da je ne želimo cijepiti i to je to. U jaslice ne ide, u vrtić će možda i ići, ali privatni, pa mislim da nam nikakve potvrde o cijepljenju neće ni trebati, barem ne uskoro.
Možeš potpisati da ne želiš cijepiti.
Isto tako pedijatrica te ima pravo prijaviti.
Dobro promisli svoju odluku.
Mi nismo cijepili R. (sa mo-pa-ru) Pedijatrica je negodovala ali nije radila veći problem.
Na upisnicu u vrtić je to stavila kao napomenu. U vrtiću nije bilo nikakvih pitanja oko toga.
Prijaviti kome? :?Poslid prvotno napisa
Evo, promišljam i zahvaljujem na savjetima.
I sve sam bliže odluci o preskakanju ovog cjepiva (do sada smo se uredno cijepili, sve po redu, BSG, Hib, Penta, polio...)
Cijepilo ga Priorixom s 18 mj.
Bila sam spremna na sve, al prosli smo bez nuspojava.
nggtttttttttttttt5io 9h nmj nm9j bbbbbbbbb h
nnjhđćh
čllpOsim 2 dana kenjkavosti, al to ide dr. na dusu.
Mali je nemre vidit ni nacrtanu r huzhr esgftgwsweetiuutgfrd5rvb č76z7jn , k
Sori, otisla nesto u kuhinju, a K. je vjezbao tipkanje![]()
Evo me opet s pitanjem. Razgovarala sam s pedijatricom koja mi je rekla da nema nikakvih problema ako malenu ne želimo cijepiti MoPaRu-om. Međutim, predložila mi je cijepljenje samo jednom komponentom tog cjepiva - protiv ospica, koje je izdvojila kao prilično opasnu bolest. To cjepivo navodno nema ozbiljnijih nuspojava (jer ne sadrži, evo sam zaboravila koju točno komponentu od MoPaRu-a, a da sad ne kopam po netu). Molim vas za savjet. Hvala!
Radi se o stvarno kvalitetnoj komponenti, ali obrati pažnju da su pojedinačne komponente obično konzervirane živom (thimerosal ili thiomersal) pa je dobro pitanje koliko je to stvarno manje štetno.
Vjerojatno će uletiti mujica s više detalja. On voli cijepiti.
Ih što si neki.
Hoćeš reći da živu više ne trpaju u pojedinačna cjepiva? Zar sva? Super.
Hoću reči da živu ne sadrže monovakcine morbili, rubela ili mumps.
A ostala cjepiva - neka još sadrže živu.
Cijepite se pa ćete možda imati manje ospica, ali zato veću vjerojatnost zostera u kasnijoj dobi: Chickenpox Vaccination Leads To More Shingles
Kad se od buhe pravi slona ili od dječje bolesti veliki šou, kad-tad isplivaju i neugodne istine na površinu.
Mmmdaaa... totalno su mi se zbrkale ospice i kozice. Tražio sam topic u kojem se pojavljuju kozice i završio ovdje i sve lijepo zbrkao. :hrkljuš:
Malo dizem temu - koja je gornja granica za cijepljenje MoPaRu-om ili Priorixom? N. bih cijepila na proljece, tada ce imati 18 mj., a bojim se da me pedijatrica ne 'prozove' jer je vec rekla da nas ocekuje kad navrsimo godinu dana...
Vidim da ovdjeima dosta vas koji maloo vise znate o vakcinama nego sto sama znam, pa molim da mi malo pojasnite neke pojmove.
Mi smo primili MoPaRu prije dva mjeseca 8 znaci s 13 i po mjeseci ). Nije bilo nikakvih problema mada sam i sam abila spremna na svasta. Posebno zato sto je na svaku vakcinu do tada imala reakciju u vidu bar male temperature.
Ono sto mene interesuje je slijedece:
- moze li se djete sada zarazit npr. ospicama i ako da u cemu je razlika u odnosu na djete koje nije primilo ovu vakcinu ( blazi oblik ili ????)
- Da li sada postoji neka zastita i
- sta je funkcija revakcinacije u prvom razredu osnovne skole.....
Kod nas ( zivim u Bih, Sarajevo) sada je sve vise ospica, pocele se su se bas munjevito sirit pa eto samo da znam sta bi me moglo zadeseti ......
hvala unaprijed.
Pretpostavljam da misliš na vodene kozice kad kažeš ospice, jer čisto sumnjam da je epidemija ospica u Sarajevu.
MoPaRu nije cjepivo protiv vodenih kozica, nego protiv ospica (morbili).
Nisam sigurna kako se ta bolest kod vas naziva, možda boginje?
sad me jos vise zbuni))))
hehehe kazu pljuskavice ovdje ... al mislim da su morbili to .ili nisu???' hajd sad znaj ima tih oblika milion pa ne znam koji je naziv za sve.
Mislim da se kaze i vodene ospice .....
Ospi po tjelu sa krasticama od kojih ostaju oziljci ako se cesu, moze biti temperatura .... u nasem djetinjstvu su ih obicno imala predskolska ili skolska djeca, mada sma ja izuzetak jer sam ih dobila tek sa 17. g.
Ne znam sad se moram raspitat sta je sta da bi mi bilo jasnije. Ja bila ubjedjena da to spada u ovu vakcinu , jos se i pitam zasto bi to bilo opasno. Sad me skroz zbuni.......
To što opisuješ su vodene kozice ili varicelle.
Ospice (morbili) su u principu ozbiljnija bolest.
MoPaRu je cjepivo protiv Morbila iliti ospica, mumpsa i rubeole.
Postoji cjepivo protiv vodenih kozica ali kod nas, a vjerujem niti kod vas, nije u programu obaveznog cijepljenja.
Znaci nema to veze ....
sad tek skontah, ja se cijelo vrijeme pitam zasto se vakcinisemo protiv pljuskavica varicela. Citam o nekim mogucim komplikacijama i prepadam se kad ono uopste nisu iste bolesti.))
sta cu nije moja sfera znanja
bolje pitat nego skitat)))
Znaci mogu se nadat da ih dobijemo bez obzira na vakcinu ( koja nema veze stim )
Nadam se da necemo i da nam nece trebati nova tema o njima.
Hvala jos jednom
Ljudi moji moželi mi netko pomoći Davore ; mujica; mala mi ima 2,5 godine još nije cijepljena s Priorixom!! :D ni mo-pa-ru :D
1. Prvo pitanje; može li se Priorix i dalje kupiti u našim ljekarnama od istog proizvođaća GS&K? Jesu li ukinuli cijepljenje mo-pa-ru jel kako vidim po kalendaru cijepljena za 2009g nisu :/![]()
2. Mal mi je cijepljena 5u1 GS&K, Pediacel ne želim!!!!!!!
Dr. Richter mi je preporučio alternativu Infanrix, Hiberix , Imovax?
Jesu li to pojedinačna cijepiva....sadrže li živu...jesu li strana tj. GS&K?
3. Po kojem zakonu država meni može zabraniti da ja platim 5u1 od GS&K u ljekarni? Mogu li ih tužiti? 8)
Zašto bi moje djete zbog politike trpilo ucjenu farmaceutskih tvrtki kojoj je samo do zarade i trpilo nus-pojave!!!!!!
Vjerovatno je HZZO jeftinije dobio Pediacel ako zabrani prodaju GS&K cijepiva u Hrvatskim ljekarnama!!!!!!!!!
Hvala!
Evo ti kontakt podataka GSK, pa ih lijepo pitaj zašto nema njihovoh 6u1 cjepiva po ljekarnama.
Da saznaš pravi razlog, a ne da napamet optužuješ neke treće osobe.
Nikome ništa nije zabranjeno.
Tuži njih jer nisu htjeli uvesti cjepivo za tvoje dijete.
GlaxoSmithKline d.o.o.
Prilaz baruna Filipovića 29
10000 Zagreb
Hrvatska
tel: + 385 (0)1 605 1999
fax: + 385 (0) 1 605 1996
Pardon, radi se o 5u1, ne o 6u1.ivana zg prvotno napisa
Inaće, sumnjam da ti se isplati tužiti GSK što ne žele uvesti cjepivo za tvoje dijete......
država treba odobriti uvoz bilokojeg lijeka, treba dobiti registraciju, nisu to bomboni
ako nije na listi = nemoš dobiti/kupiti ...
Nije li Priorix u redovitom programu? Dakle, besplatan, ne mora se kupovati.
5 u 1 od GSK se koliko ja znam ne uvozi, jer se ne isplati zato što se mora uvesti neka određena količina cjepiva, a to se ne može prodati.
To je pisalo na forumu, netko je dobio takvo objašnjenje iz ljekarne.
Hvala vam na odgovorima.
Može samo još jedno pitanje; mogu li preko ljekarne naručiti 5u1 od GS&K, platiti i hoće li mi doktor onda cijepiti djete?
A što se tiče 6u1 pitala sam samo jeli se prodaje u ljekarni još uvijek ono od GS&K.
Inače nisam pobornik cijepljenja čak naprotiv...ali ovo što sam započela sada moram završiti i ne želim da mi se više (dodatno kao s ovim novim 5 u 1) eksperimentira na djetetu.
A što se tiče Priorixa još ću razmislit hoću li je ikad s time cijepit, ako ću morat onda rađe to ngo MO-PA-RU!
6 u 1 koliko ja znam se prodaje od GSK u ljekarni, jedino sa tim cjepivom onda ima neki problem tipa da dijete dobije jednu dozu cjepiva protiv hepatitisa više nego što je potrebno (ako bi cijepila sve sa tim)
5 u 1 od GSK koliko sam shvatila ono što su cure pisale na forumu možeš naručiti jedino preko ljekarne na Dolcu koja uvozi lijekove, ali to je onda cjepivo koje nije registrirano u Hrvatskoj, nema našu 'markicu' i pitanje je da li bi pedijatar htio s tim cijepiti.
Opcije su ti još: raspitaj se u privatnim poliklinikama imaju li oni tog cjepiva (Sabol, Helena), odvedi dijete cijepiti u Sloveniju.
V je napunio godinu dana i prema kalendaru cijepljenja trebali bi ga cijepiti Priorixom.
Danas sam zvala pedijatricu da se naručimo na cijepljenje, no ona kaže da Priorixa nema do daljenjega.
Imate li vi takvu info? U čemu je problem?
Zanemarite moj gornji post, pronašla sam odgovor.
Ima li tko novu info, da li je još uvijek nestašica prioriksa?
Moja mala se cijepila prije mjesec dana s Priorixom.