Pokazuje rezultate 1 do 50 od 208

Tema: Priorix ili MoPaRu ????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Isabel, nije problem, jedino dijete nije zaštićeno u slućaju eventualne epidemije. Zapravo je preporuka za cijepljenje nakon prve godine, a ne sa godinu dana.
    Što se tiće prevenara ne znam da li je postgnuta optimalna zaštita obzirom na velik razmak između doza.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.04.2011. at 18:50

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo je preporuka za cijepljenje nakon prve godine, a ne sa godinu dana.
    Ne nego nakon prvog rođendana. Dakle, sa godinu dana.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cijepili se s priorixom danas,23.mjeseca. Pedijatrica htjela odmah cijepiti i 6u1 što smo odbili,pa nas htjela za drugi tjedan naručit i na kraju rekla za 4 tjedna. Na svaki moj upit o mogućim nuspojavama u roku od 42 dana su me poklopili da priorix nema nuspojave i to najmanje 5 puta su mi rekli. Čitam o priorixu već duže vrijeme i nisam očekivala takvu reakciju od doktorice a najmanje da bi cijepili i sa 6u1 odmah. I kad se sama informiram doživim takav odgovor i komentar da zašto se bezveze opterećujem s tim što piše u uputama za priorix

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ANA09 prvotno napisa Vidi poruku
    Na svaki moj upit o mogućim nuspojavama u roku od 42 dana su me poklopili da priorix nema nuspojave i to najmanje 5 puta su mi rekli.
    To ni ja ne mogu razumijeti. Naravno da ima nuspojave. Istina da je korist od cijepljenja Priorixom znanto veća od rizika potencijalnih nuspojava, ali da nema nuspojave je glupost nad glupostima.

a najmanje da bi cijepili i sa 6u1 odmah.
    Ovo nije glupost. 6u1 se može dati istovremeno s priorixom, nakon tjedan dana, dva-tri, potpuno svejedno.

Jedino mi nije jasno zašto bi djetetu od skoro dvije godine dala 6u1. Ako je dijete cijepljeno prema programu, ne treba mu hepatitis B koji je u 6u1 cjepivu, već mu treba 5u1.

Provjeri koliko je doza hepatitis B cjepiva dijete dobilo do sada ( putem 6u1 cjepiva ili samostalno. Po programu, trebalo je primiti hepatitis B pri rođenju, sa dva i sa 6 mjeseci. I to je dovoljno)
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2011. at 12:00

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Primila je tri doze hepatitisa do sad i ja sam i mislila da ide 5u1 koji je trebala s 18. mj. primiti ali pedijatrica kaže 6u1...moram to onda provjeriti još prije cijepljenja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je. Sad joj treba docjepljivanje protiv tetanusa, difterije, hripavca, dječje paralize i H. influence tipa b. Ne treba joj još jedan hepatitis B.

Ali od nekoga tko misli da Priorix nema nuspojave, ne čudi me da ti hoće uvaliti "6u1".
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2011. at 17:46

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da,ne čudi ni mene...nažalost...
    Jel može molim te objašnjenje za davanje ova dva cjepiva u isto vrijeme ili tjedan-dva-tri poslije? Što onda s nuspojavama?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Sad joj treba docjepljivanje protiv tetanusa, difterije, hripavca, dječje paralize i H. influence tipa b. Ne treba joj još jedan hepatitis B.

Ali od nekoga tko misli da Priorix nema nuspojave, ne čudi me da ti hoće uvaliti "6u1".
    Zvala pedijatricu danas zbog ovog 6u1 s 18. mjeseci i kažu da možemo 5u1 dobit al je proizvođač Sanofi a ako hoćemo Gsk kao do sad onda opet 6u1 treba primit. Sad ne znam što da radim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •