Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Zaostajanje bebe za 12 dana

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Zaostajanje bebe za 12 dana

Pišem u ime svoje prijateljice. Stanje je ovakvo:
    Zadnja M je bila 27.09.2006., dakle sada bi trebla biti u 20.tjednu, no ima duži ciklus tako da joj je bebe bila odmah na početku manja za 4-7 dana, sve pretrage su bile uredne, i sada su, no na pregledu prije dva tjedna na bebinoj glavi se našla mala cistica, i zaostatak bebe je ukupno bio 8 dana. Danas je bila na pregledu i zaostatak se povećao za 4-5 dana, te ukupni zaostatak iznosi 12 dana.Doktorica je bila vrlo negativna, i rekla da beba previše zaostaje u rastu, i da bi moglo doći do spontanog pobačaja ili do mentalne retardacije djeteta. Prijateljica mi je očajna.
    Da li je mogući uzrok tome stres, udala se prije tjedan dana, a i nije bila mirna od zadnjeg pregleda.
    Molimo vas za mišljenje, ili iskustva ako tko ima?!
    Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je na svakom uzv-u pisalo da beba kasni 2 tjedna, pred kraj i više, pa evo sad je to jedna mala vesela pametnica!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ipak se nadam da ce sve biti uredu...A da ipak potrazi misljenje drugog doktora? Mozda neko drugi nece biti tako negativan...Sve u svemu bolje je dobiti dva misljenja nego se odmah opteretiti jednim...To je moj stav pa sad neznam moze li to ikako pomoci...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja beba svaki pregled kasni 7-8 dana, ali moj dok se oko toga ne zabrinjava, a ni ja, jer ipak te mere na UZV nisu bas mnogo precizne.
    Ja glasam da ipak potrazi drugo misljenje.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i moja je beba kasnila par dana i ja sam se sekirala ko budala nepotrebno, a sad mislim da zapravo UZV i ta mjeserenja nisu baš posve pouzdana, već je bio topic o tome i tamo su cure navodile razne primjere fulanja kod procjene od strane dr.a(dr.i su znali po cijelu kilu fulat u izračunima itd. tak da ona sama nemože promijeniti situaciju kakva jest, zato bi joj bilo lakše da se prepusti, šta će bit-bit će, a svi se trebaju nadat najboljem, i zamišljati si zdravu bebicu u rukama dok je doji-to meni pomaže :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neka ode po drugo mišljenje!

Meni su cijelu trudnoču govorili kako zaostaje par dana i da je sitan. Pred porod mi je rekla da ima cca 2 kg, a rodio se sa 3.750 Pa si ti računaj koliko su fulali. Samo su me preplašili bez razloga.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja mislim da treba ići po drugo mišljenje.
    Čak i da je tako da je beba manja ne znači da će imati problema. Mojoj frendici su za dvoje djece rekli da se sporje razvijaju, curica se čak rodila u terminu sa 1700 i nije imala nikakvih poteškoča. Nisu otkrili zašto je došlo do zastoja u rastu. Sad su veliki i pametni.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala vam cure,
    naručila se na merkuru kod doktorice Gebauer, koja je tamo najbolja čitačica UZV-a. Ja sam joj isto jučer odmah rekla da potraži drugo mišljenje, ova privatnica ju je tako splašila. Ne znam točno kada će na pregled, ali znam da je danas, sutra otprilike. Nadamo se da će sve biti u redu.
    Što se tiče kašnjenja bebe s razvojem, ona je od početka kasnila za u prosjeku 4 dana, ali joj se to prošli put povećali na 8 dana, a jučer na sveukupno 12 dana, pa su se zato zabrinuli.
    Hvala Vam na vibrama u njeno ime!
    Javimo drugo mišljenje. Pusa!

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~ da je kriva procjena...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma neka se ne sekira, vjerojatno su digli bezrazložnu paniku! što se cista tiče, imala ih je i moja beba, još ima taj topic pa pogledaj, a kolegici su rekli isto da beba zaostaje, da ona nije normalna trudnica jer se udebljala samo 8 kila itd...rodila je normalnu i zdravu bebicu, nešto sitniju (2800), ali i njih dvoje su sitni, pa se ne može niti očekivati da beba bude div... sretno joj...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i M. je u pocetku trudnoce "kasnio" tj. bio manji na uzv
    sa nekih 21 tj. su se isto zabrinuli, sa 28 tj. je vec bio problem
    isla sam svaki tjedan na uzv i stvarno je sporo napredovao, mozda par milimetara tjedno
    femur (bedrena kost) mu je za to doba trebao biti cca. 8cm njegov je bio 5 cm, procjena tezine 1700g
    rodio se na kraju u 37 tj. prema zm 41 cm i 1950g
    vjerojatno je doslo do zastoja u rastu zbog necega sto oni onda nisu znali otkriti, pratili su protoke itd.
    danas najvjerojatnije znam razlog, a to je moja infekcija cito megalo virusom (CMV) cime je automatski i on bio zarazen
    neka se ne zeza sa time

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala svima na odgovorima i podršci...
    Evo, prijateljica se ovaj čas vratila sa ultrazvuka na Merkuru. Beba ne zaostaje, kako je bila rejkla druga dr.prošli put, ali kod današnjeg pregleda oblik glavice je dodikokefalan s malom cistom plexis chorioideusa promjera 3mm, cisterna magna 6mm.UZV za dva tjedna ponovno. Molimo vas da kažete svoje mišljenje ili znanje u vezi ovog oblika glave i cisterne magne.
    I jedna lijepa vijest, nosi curicu .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja bebica je imala ciste "koridnog pleksusa" kako to oni zovu. imaš taj topic još na forumu. no worry.... :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Loopy, danas se ona malo smirila tim pregledom, makar je malo brine taj duguljasto oblik glave koji se javlja kod mongoloidne djece, i ta druga cisterna magna :? , ali dr. je rekao da to ništa ne mora značiti, i pitali su je za amniocintezu, koju ona kategoričko odbija, jer kako kaže, roditi će dijete u svakom slučaju jer je dar s neba
    ako bilo tko što nađe u vezi toga, molimo da se javi, mi nismo ništa uspjele naći na Internetu. :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Novel, kako je bebica?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima li novosti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo cure, sutra ide frendica ponovno na UZV pa javimo novosti! Inače, beba se rita sve u šesnaest, tibica raste, tako da se nadamo pozitivi

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

držim fige da uzv pokaže malu radosnu i zdravu bebicu...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Loopy prvotno napisa
    držim fige da uzv pokaže malu radosnu i zdravu bebicu...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    potpisujem i još malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kako je prosao pregled?
    Ima li novosti??

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

~~~~~~~ za prijateljicu.
    Ima li što novoga?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok cure! Lijepe vijesti! Jučer je bila na UZV-u i doktor kaže da je bebica zdrava, cista je nestala, cisterna magna se smanjila, jedino je glava još izdužena, ali sve u svemu super :D . I da, definitivno je curica! Sljedeći UZV je za mjesec dana
    Hvala vam na brizi i vibrama.... Javljamo mi i dalje novosti!

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super, baš mi je drago :D :D !

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

super :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo :D :D :D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prekrasne vijesti!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eto!!! Znala sam da to doktori opet pretjeruju!!!!
    Sretno maloj lutkici!!!!!!!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:D :D

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno sličan problem

I kod mene je slično, no iz tjedna u tjedan sve se mijenja.
    Prvo mi doktor veli da mi beba zaostaje u razvoju... Odem na Merkur, tamo mi vele da se razvije normalno, ali da je trudnoča kraća za 7 dana...
    Zatom sa tim nalazima ponovo odem kod svog ginekologa koji napravi ultrazvuk i veli da taj zaostatak nije 7 dana već 13...
    Tko je ovdje lud??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: sličan problem

Citiraj anna24 prvotno napisa
    I kod mene je slično, no iz tjedna u tjedan sve se mijenja.
    Prvo mi doktor veli da mi beba zaostaje u razvoju... Odem na Merkur, tamo mi vele da se razvije normalno, ali da je trudnoča kraća za 7 dana...
    Zatom sa tim nalazima ponovo odem kod svog ginekologa koji napravi ultrazvuk i veli da taj zaostatak nije 7 dana već 13...
    Tko je ovdje lud??
    Ma znaš što, nemoj se žalostiti ni brinuti zbog tih UZV-a, jer svaki doktor očito vidi drukčije, a i sama znaš i kažeš kako se mijenja sve iz tjedna u tjedan, razvoj bebe varira, i nisu to nikakvi veliki zaostaci, a puno faktora mogu pokazati trudnoću manjom(zakašnjela ovulacija, kasnija implatacija i sl.) Ja nisam rodila, bila sam na žalost kratko trudna, ali sam zato čula, i vidjela(pogotovo tu na forumu) različitih priča, pa da se dobro završilo. Drži se

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

:D :D :D Samo da javim da mi je prijateljica danas pred jutro rodila curicu Anu od 3750g i 52 cm u KB Merkur. :D Malena je živa i zdrava, mama također. Morala sam podijeliti vijest na ovoj temi, koja je zbog nje i otvorena, kako bi dale nadu i vjeru svim mamama u sličnim situacijma, neka se ne predaju i misle pozitivno!!!
    Pusa svima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Volim takve zavrsetke

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isuse.....PREKRASNO

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kako lijepo....

sad imam i ja jedno pitanjce -naime,meni beba po svakom uzv-u "zaostaje"po tjedan-dva.dr.veli da to nije ništa zabrinjavajuće,beba se normalno razvija,po kilaži se poklapaju tjedni trudnoće...ugl.sve pet,nego da konačno i pitam -da li ste vi kojima je beba bila po uzv-u manja rodile kasnije za toliko koliko je bila manja ili ne? (eh,spetljala sam ga max.ali vjerujem da ste shvatile što pitam )

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja zasuzila na ovaj topic i prekrasnu vijest, sve čestitke mam i maloj curičkici

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

supić za mamu i curicu!!!!

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je Ira uvijek bila na UZVu tjedan dana manja i rodila se 10 dana kasnije. Očito je bila kasnija ovulacija. Vjerojatno je tako i kod tebe.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja beba je od samog pocetka za 10-12 dana manja i na svakom pregledu je bilo tako sve do zadnjeg, prije tjedan dana, kad je ginic ustanovio da je bebac napredovao i da se priblizio tjednu po mengi. A ustvari nije stvar u tome da je on zaostajao nego jednostavno sad puno papa i brze se razvija. Predvidio mi je da ce biti veca beba na porodu. Izmedu 3800-4000 grama.
    A i ja znam da mi je ovulacija bila kasnije jer mi je i ciklus uvijek bio neredovit.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od svojih briga, identičnih ovima na ovom topicu, nisam ga ni primjetila.

Presretna sam zbog male curice i toplo se nadam da će i moja malena (s tri tjedna zaostatka) na kraju ispasti dobro.

Sve najljepše roditeljima i maleckoj!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo čitam od početka i molim Boga da je na kraju vijest da je beba rođena živa i zdrava :D i je
    čestitke od srca

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nisa prvotno napisa
    Od svojih briga, identičnih ovima na ovom topicu, nisam ga ni primjetila.

Presretna sam zbog male curice i toplo se nadam da će i moja malena (s tri tjedna zaostatka) na kraju ispasti dobro.

Sve najljepše roditeljima i maleckoj!
    Nisa, i ja se nadam ... i ne samo to, vjerujem da će sve biti u najboljem redu!
    Budi mirna i uživaj u svojoj trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •