Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Za udarac po turu 7000 kuna kazne

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E da , sad bi ja trebala platiti 7000kn! Dobro, ako me JBT prijavi i platit cu! Svo zlo u tome bilo!
    JBT Svi smo mi za to da se djecu zastiti , ali ovaj zakon je glup i nedorecan. A ko bi ga to trebao provoditi? Nadlezni? Ma daj pa oni ne rade apsolutno NISTA!!! A Kosorica i ostali ce u ovo vrijeme predizborne kampanje obecati sve i svasta , a sto kad kampanja prode! Uostalom bas mi je ona neka faca koja bi o tome trebala odlucivati! Struka je ta koja bi trebala imati glavnu rijec! I to naravno struka kojoj je stalo do te djece , a ne ona kojoj je stalo samo do fotelje na drzavnim jaslama!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I iako se ne ponosim time ja sam lupila Franu. Zbog straha! Izletio je iz dvora na cestu ravno pred auto , srecom je covjek uspio zakociti! Tad me je sigurno vidjelo i culo bar pola Ciova i okolice , ali to ne znaci da ga i inace tucem ili matletiram. pre komplicirani su ti odnosi da bi ih se samo tako globalno sagledalo , donosilo zakone i provodilo ih.
    Eto, tebi je tvoj strah dovoljno dobro opravdanje da si udarila dijete. Meni nije, mene ovakve racionalizacije, dapače jako ljute i sigurno mi nisu razlog zbog kojeg se zakon ne bi trebao primjenjivati.

Zakoni i kazne sigurno nisu izmišljeni i određeni bez veze, ovakve odredbe sigurno ne postoje samo u našem zakonodavstvu. Naravno da je edukacija osnova za promjenu ponašanja ali i kazne imaju svoju svrhu (jedna od njih je ta da žrtva dobije poruku da ona nije za ništa kriva te da je krivac kažnjan, da je netko/društvo prepoznalo njegovu krivnju), još kada bi se i počele primjenjivati...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nisam za to da se djecu mlati, zlostavlja i sl. Ali ne smatram da ako si ga lupio po guzi on će piškiti u krevet do 19. godine ili da će sa 22 kupiti pušku i pobiti pola sela. Dajte ljudi malo objektivnosti. Danas ima puno više neodgojene djece, djeci je sve dozvoljeno, i svi roditelji objašnjavaju kako su današnja djeca puno pametnija od nas. Mene tu nešto bode u oči, zar vas ne?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nisam za to da se djecu mlati, zlostavlja i sl. Ali ne smatram da ako si ga lupio po guzi on će piškiti u krevet do 19. godine ili da će sa 22 kupiti pušku i pobiti pola sela. Dajte ljudi malo objektivnosti. Danas ima puno više neodgojene djece, djeci je sve dozvoljeno, i svi roditelji objašnjavaju kako su današnja djeca puno pametnija od nas. Mene tu nešto bode u oči, zar vas ne?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, jer ja "malo po guzi" niti na koji način ne povezujem sa odgajanjem i postavljanjem granice. Misliš li da su sva ta djeca koju ti smatraš neodgojenom i kojoj je sve dozvoljeno bila pošteđena udaranja? Ja mislim da jeproblem sasvim negdje drugdje...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ne, jer ja "malo po guzi" niti na koji način ne povezujem sa odgajanjem i postavljanjem granice. Misliš li da su sva ta djeca koju ti smatraš neodgojenom i kojoj je sve dozvoljeno bila pošteđena udaranja? Ja mislim da jeproblem sasvim negdje drugdje...
    Potpisujem.
    Malo po guzi je odgojna metoda nekih roditelja. Drugi roditelji, neovisno o tome jesu li nasmrt prestrašeni, ili samo frustrirani, možda nervozni i iako stvarno nemaju vremena, ipak se spuste u razinu očiju svom djetetu i ozbiljnim, oštrim i odlučnim glasom mu objasne da određeno ponašanje nije primjereno i zašto. Eto, odaberu neku drugu odgojnu metodu.
    Razočarana sam pomalo što i na ovom forumu susrećem toliko opravdanja za tjelesno kažnjavanje djece.
    Svi koji ga zagovarate kao potrebno i protivite se kažnjavanju onih koji ga čine, kao da tvrdite da se dijete drugačije odgajati ne može. A to je nešto čemu se ja duboko protivim.
    Smatram da nema opravdanja za roditelja koji udari svoje dijete, kao što nema opravdanja za roditelja koji vozi dijete bez auto-sjedalice.
    Radi djece, koja trpe kao što je Tiwi trpjela, a sama je rekla da uvijek počinje s prvim udarcem (sigurna sam da su i Tiwini roditelji imali za sebe hrpu izgovora).
    Razmislite, molim vas, kako se to dijete osjeća kad dobije batine. A granice se zaista mogu postaviti i drugačije, tako da shvati poruku, nauči iz nje i ne ponovi neprihvatljivo ponašanje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bubica Krivo si shvatila! Moj strah nije nikakvo opravdanje , niti sam pobornik sibe , lupanja po guzi i sl. Naprotiv ,jako sam protiv toga , ali bit svega ovog mi je bila ukazati na glupost i nedorecenost zakona. Tad sam lupila Franu , ali to ne radim inace. U ocima ljudi koji su se tu zatekli vjerojatno sam parila ludakinja koja se istresa na djetetu . Osim donosenja zakona treba se uhvatiti u kostac sa sistemom i pokrenuti ga. TO je ono sto kod nas nikako ne funkcionira! Ljudi koji rade u sustavu skrivaju se iza zakona , a zrtva opet ne dobiva apsolutno nikakvu podrsku ili pozitivnu poruku. Nazalost u svojoj obitelji sam iskusala kako se provode zakoni i sto socijalne sluzbe rade! NISTA! Ne da mi se ponovo pisati o tome! Ako te zanima procitaj moje prijasnje postove.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK, možda ne vidim problem kako bih trebala. Stvar je u tome da najviše gledam djecu iz svoje okoline. I imam strašan primjer gdje dijete od 2 godine mlati mamu, tatu, mlađu seku, i svi s njim pregovaraju. Ako se čini smješnim reći da dvogodišnjak tuče mamu, neka se javi onaj tko je kod mijenjanja pelena dobio nogu u trbuh. A mama mu stalno objašnjava - to nije u redu, nemoj tako... Onda dobije rukom po glavi.
    Ne kažem da to dijete treba prebiti, ali znam da nikada nije dobilo po guzi i da je nemoguće.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo doma imali problema s tim što je srednji pomislio da nas može tući, baš tako negdje oko druge godine. Riješili smo ga bez batina. Može se, samo treba htjeti, i znati. To je ono oko čega ćemo se složiti - nije dovoljno napisati zakon i propisati kaznu, roditelje treba educirati, a to ova država ne čini. To što neće edukaciju, pa su Modusove besplatne radionice prazne, to je isto problem države. Ljudi nisu svjesni da je to problem koji treba rješavati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    I mi smo doma imali problema s tim što je srednji pomislio da nas može tući, baš tako negdje oko druge godine. Riješili smo ga bez batina. Može se, samo treba htjeti, i znati.
    Apsolutna istina.

Citiraj Loli prvotno napisa
    To je ono oko čega ćemo se složiti - nije dovoljno napisati zakon i propisati kaznu, roditelje treba educirati, a to ova država ne čini. To što neće edukaciju, pa su Modusove besplatne radionice prazne, to je isto problem države. Ljudi nisu svjesni da je to problem koji treba rješavati.
    Slazem se od A do Z. Svjest ljudi se treba mijenjati, moraju postati svjesni da se stvari mogu drugacije i bolje rjesavati - i cesto puno laksim i efikasnijim metodama nego sto su dotad radili. Sve to postoji, samo treba uzeti ponudjeno. No ljudi cesto ne da nece otici poslusati ljude koji bi ih naucili nesto, oni se jos ismijavaju onima koji odluce ici na tako nesto. Da, odlazak mene i MM-a na "trening za roditelje" mnogi nasi prijatelji smatraju predmetom zahebancije, ili cistim pretjerivanjem :? Totalno nevjerojatno. Oni valjda svi znaju najbolje i svi su se rodili sa znanjem kak biti dobar roditelj :? Blago njima onda.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpuno te razumijem. Ako hoćeš voziti auto moraš ići u školu, polagati ispite.....A ako trebaš odgojiti dijete (što je najteži posao na svijetu) e, onda je to svima prirodno i svi sve znaju. Nitko ne razmišlja o tome da može upropastiti dijete. Ili razmišljaju principom - ja sam ga stvorio ja ga mogu i upropastiti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Inace, nasilnici nisu takvi jer su to smislili pa ce ih neka edukacija nesto puno promijeniti. U vecini slucajeva su to ljudi koji su i sami zanemarivani, ostavljani kao djeca po domovima, ili zlostavljani, ja ih smatramo psihickim bolesnicima, a buduci da se lijeciti ne daju (jer bolest ne priznaju i ne vide) onda ih bas treba kazniti, lupiti po dzepu ili potjerat malo u zatvor. A dobro je i da neke mame tj supruge nauce lčekciju da mogu one zatvarat oci ali da ce netko drugi vidjeti i prijaviti. Pa ako ne zele imat rupu u proracunu ili imat muza svako malo iza resetaka mozda tko zna, mozda onda zastite svoje dijete. Tako ja to vidim.
    jadni ti roditelji, a jadnija ta djeca, ako ce svoje ponasanje promijeniti samo iz razloga da nemaju rupu u proracunu. potpuno krivi zakljucak, potpuno osvetnicki, u kojem se (bas naprotiv) uopce ne razmislja o dobrobit djeteta. dijete zeli sretno i bezbrizno djetinjstvo, znaci zadovoljni obiteljski zivot. a to zahtjeva vise nego samo eliminirati batine. osim kazne (sto se mene tice, nema frke, nek provede nekoliko dana u apsu), MORA se raditi s doticnim roditeljom. ako je i sam bio zrtva nasilja, mora mu se pruziti psiholoska pomoc, obiteljsko savjetovanje (svi zajedno), roditeljsko savjetovanje, pokazati mu kako u stresnim situacijama se mora savladati. MORA ga se primorati na to. to ce tek doticnom djetetu pomoci, a ne sto se oca koji radi za nekih 2000 i nesto opali po dzepu iz kojeg i tom djetetu ide za zivot.

a ovo o suprugama - cesto su i te supruge zrtve nasilja, i manje su od makova zrna. ne zelim pravdati, al ne treba ocekivati nemoguce.

Da stvarno netko želi nešto promijeniti, našao bi dovoljno podloge i u sadašnjim zakonima da se zaštite djeca.
    potpisujem.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad sam bila manja moja mam se uvijek svadala s ljudima na ulici koji su tukli svoju decu.U to vrijeme meni je bilo jako neugodno jer nisam shvacala batine na taj nacin...
    Ali danas kada sam i sama roditelj uzasno me boli kada vidim nekoga da tuce djete i sama bih im prisla i svasta rekla... jer ta djeca nemaju normalno odrastanje!
    Ne zasluzuju takav zivot!
    Meni je strasno vidjeti preplaseno djete koje na svako podizanje ruke reagira s obranom tj.pokriva svoju glavu tako da primi sto manje batina-a to danas vidamo na ulici!
    Mislim da se treba kazniti roditelje...a isto treba paziti i na ucitelje ,odgajatelje...
    To govorim i osobnog iskustva.
    Jednom me udarila uciteljica u osnovnoj skoli i to samo zato jer nisam drzala ruke iza stolice kada mi je ona to rekla da radim.Pozvala me van iz klupe i opalila samar pred cijelim razredom...prvi i zadnji puta da me netko udario.Veliku gresku sam napravila jer nisam rekla roditeljima ...i to bas zbog stavova moje mame.
    Bilo me strah ...a danas mi je zao!
    Jer ona i dalje radi s djecom...a to joj je odgojna metoda!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    jadni ti roditelji, a jadnija ta djeca, ako ce svoje ponasanje promijeniti samo iz razloga da nemaju rupu u proracunu. potpuno krivi zakljucak, potpuno osvetnicki, u kojem se (bas naprotiv) uopce ne razmislja o dobrobit djeteta. dijete zeli sretno i bezbrizno djetinjstvo, znaci zadovoljni obiteljski zivot. a to zahtjeva vise nego samo eliminirati batine. osim kazne (sto se mene tice, nema frke, nek provede nekoliko dana u apsu), MORA se raditi s doticnim roditeljom. ako je i sam bio zrtva nasilja, mora mu se pruziti psiholoska pomoc, obiteljsko savjetovanje (svi zajedno), roditeljsko savjetovanje, pokazati mu kako u stresnim situacijama se mora savladati. MORA ga se primorati na to. to ce tek doticnom djetetu pomoci, a ne sto se oca koji radi za nekih 2000 i nesto opali po dzepu iz kojeg i tom djetetu ide za zivot.

a ovo o suprugama - cesto su i te supruge zrtve nasilja, i manje su od makova zrna. ne zelim pravdati, al ne treba ocekivati nemoguce.
    Da stvarno netko želi nešto promijeniti, našao bi dovoljno podloge i u sadašnjim zakonima da se zaštite djeca.
    potpisujem.
    Ja te molim samo da me ne vrijedjas. Ako ja govorim o sebi, na svom primjeru ne znam odakle ti pravo tako se obrusiti na mene. Izvoli, iznesi svoja iskustva i svoje misljenje, za to i sluze ovakve rasprave.

A nakon teskog djetinjstva, uopce mi nisu potrebni ljudi koji ce se ismijavati ili omalovazavati ovako ozbiljne stvari. Osobito kad su i iz mojeg zivota.

Ja se jako dobro sjecam sto mi je kao djetetu trebalo. Ljubav. Sigurnost. Povjerenje. Snaga (bar jednog) roditelja da me zastiti u svakom trenutku.

Bas bi bilo lijepo da imas malo vise suosjecajnosti.

Necu vise govoriti o ovoj temi, mnogi se izgleda nalaze pozvanima puno govoriti a zapravo ne ciniti nista. Iako sam oprostila i preboljela - uopce mi nije lako kad ovako nesto procitam.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tiwi :? zao mi je sto je doslo do nesporazuma.

u tekstu koji sam kvotirala, pisala si o nasilnicima u mnozini i uopceno (citiram: "nasilnici"/ "U vecini slucajeva su to ljudi"), a ne (kao u nekom postu prije) konkretno o sebi i svom ocu. nije se radilo o nikakvom obrusavanju na tebe osobno, niti na tvoje bolno iskustvo.

ostatak posta nemam volje komentirati. :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Jer kako drugacije objasniti da je u milionskom gradu Modus koji je organizirao BESPLATNE radionice za roditelje imao problema s pronalaskom ljudi?
    Možda lošim informiranjem potencijalnih polaznika?

Ja sam relativno često na netu, gotovo svaki dan na Rodinom ili nekom drugom roditeljskom forumu i sad prvi put čujem za Modusove radionice. Nisam nikad vidjela nikakve obavijesti za njih ni po pedijatrijskim čekaonicama, ni u dječjim ambulantama, Klaićevoj, dječjim kazalištima ni nigdje drugdje gdje se okupljaju roditelji s djecom. Ok, zadnjih godina nisam bila baš previše u Zg, možda je odgovor u tome... Ali opet, poznajem mnoge ovdašnje brižne i angažirane roditelje koji se trude biti educirani i, opet, nitko od njih nikad nije spomenuo ni Modus ni te radionice.

:?

I, na žalost, čini mi se da ljudi općenito ne cijene stvari koje im se nude besplatno. Da ti tečajevi koštaju nekoliko stotina kuna mjesečno, vjerojatno bi postala stvar prestiža pohađati ih. :/ Žalosno, ali zaista mislim da je tako.

Tiwi , nisam imala pojma kroz što si prošla.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda bi ih trebalo postavit po kafićima na špici...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ja sam relativno često na netu, gotovo svaki dan na Rodinom ili nekom drugom roditeljskom forumu i sad prvi put čujem za Modusove radionice.
    Ukucaj "modus" u nas forumski pretraznik (doduse dosta starih obavijesti sam pobrisala)

Citiraj Sanja prvotno napisa
    I, na žalost, čini mi se da ljudi općenito ne cijene stvari koje im se nude besplatno. Da ti tečajevi koštaju nekoliko stotina kuna mjesečno, vjerojatno bi postala stvar prestiža pohađati ih. :/ Žalosno, ali zaista mislim da je tako.
    Sumnjam. Prvi stupanj je bio besplatan. Drugi stupanj kosta 1000kn. Uspjeli su skupiti 4 (CETIRI) roditelja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebalo bi promijeniti naslov topica i ispred svega staviti ZLOSTAVLJANJE:pa daljnji naslov.

ja ne znam tko će kome i od koga naplatiti tih 7000 kn??
    MM je zlostavljano dijete,ali ZLOSTAVLJANO! i tu se ne radi o udarcima rukom po turu nego pričam o kablovima s kojih je skinuti gornji sloj zaštite pa UDRI!!!!
    i ono što je najbolje njegovom ocu niko ništa NE MOŽE.doslovno.svoj bijes je preusmjerio na svoju ženu i niko joj ne može pomoći,počevši od policije pa do socijalne službe!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:shock:

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •