Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Putni nalog

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Putni nalog

zanima me da li je zakonski negdje određeno kako se naplačuje zdravstveni putni nalog, ako je liječnica napisala na nalogu da se putuje autom da li u HZZO-u imaju pravo računati kao da se putovalo putničkim vlakom

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iz Zakona o zdravstvenom osiguranju:
    NAKNADA TROŠKOVA PRIJEVOZA U SVEZI SKORIŠTENJEM PRAVA NA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU IZ OBVEZNOGA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Članak 53.
    Osigurana osoba u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznoga zdravstvenog osiguranja ima pravo na naknadu troškova prijevoza ako je radi korištenja zdravstvene zaštite upućena izvan mjesta prebivališta, odnosno boravka.
    Osigurana osoba iz stavka 1. ovog članka ima pravo na naknadu troškova prijevoza ako je zdravstvenu zaštitu koristila u ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno ordinaciji ugovornog doktora privatne prakse u mjestu koje je udaljeno više od 30 kilometara od mjesta njezina prebivališta, odnosno boravka jer potrebnu zdravstvenu zaštitu nije mogla ostvariti u bližoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno ordinaciji ugovornog doktora privatne prakse s ugovorenom djelatnošću za tu vrstu zdravstvene zaštite.
    Pravo na naknadu troškova prijevoza, neovisno o udaljenosti iz stavka 2. ovoga članka, ima osigurana osoba do 18. godine života, osigurana osoba upućena na liječenje u inozemstvo sukladno općem aktu Zavoda, osigurana osoba darivatelj organa, tkiva ili stanica te osigurana osoba koja hemodijalizu koristi kao kronični bubrežni bolesnik.
    Sukladno odredbi stavka 3. ovoga članka pravo na naknadu troškova prijevoza ostvaruje i osigurana osoba s prebivalištem, odnosno boravkom na otoku te na područjima određenim Zakonom o brdsko-planinskim područjima i Zakonom o područjima posebne državne skrbi.

Članak 55.
    Pravo na naknadu troškova prijevoza ima i jedna osoba određena za pratitelja osigurane osobe iz članka 53. ovoga Zakona ako izabrani doktor medicine primarne zdravstvene zaštite utvrdi potrebu pratnje.
    Smatra se da je djeci do 18. godine života kao i osiguranim osobama iz članka 9. stavka 5. i 6. ovoga Zakona potrebna pratnja.

Članak 56.
    Pod troškovima prijevoza iz članka 53. ovoga Zakona podrazumijevaju se troškovi prijevoza javnim prijevoznim sredstvima po najnižoj cijeni i prema najkraćoj relaciji prema službenom daljinomjeru javnog prijevoznika.
    Iznimno od stavka 1. ovoga članka, osiguranoj se osobi zbog njezinoga zdravstvenog stanja sukladno općem aktu Zavoda može odobriti korištenje skupljega javnoga prijevoznog sredstva.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tnx Irchi

kiki

Početno

-
    koje je udaljeno više od 30 kilometara od mjesta njezina prebivališta, odnosno boravka
    - više nije 30km mego 100km

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kiki prvotno napisa
    -
    koje je udaljeno više od 30 kilometara od mjesta njezina prebivališta, odnosno boravka
    - više nije 30km mego 100km
    Sigurno? Od kada?
    Mi nedavno koristili putni nalog za Osijek....

kiki

Početno

Moja tj. naša pedijatrica mi je pokazala nalog koji je dobila od HZZO-a i mislim da je kraj 2005.g

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda mora biti 100 km u oba pravca :/

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj kiki prvotno napisa
    Moja tj. naša pedijatrica mi je pokazala nalog koji je dobila od HZZO-a i mislim da je kraj 2005.g
    Ovo je iz Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, Narodne novine br.: 85 26.7.2006.

Pedica ti hitno treba update.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •