Pozdrav forumu!
Tata sam jednog prekrasnog klinca od 14 mjeseci koji već jede manje-više sve. Uglavnom se držimo stalnog rasporeda obroka i sve dobro ide. Međutim, počeli smo ostajati bez ideja što mu ponuditi za večeru pa bih molio par savjeta.
Inače nam je dnevni jelovnik:
- bočica mlijeka kad se probudi (6:30)
- oko 8:30 voćno-žitna kašica
- oko 11 jogurtić
- oko 14 mesno-povrtni (ili riblje-povrtni) obrok
- oko 16:30 opet jogurtić
- oko 18:30 večera
- malo mlijeka za uspavljivanje
Dosad smo mu za večeru uglavnom davali kombinacije tipa svježi sir s palentom, meko kuhano jaje s kruhom/krumpirom/palentom, svježi sir s plazma keksima rastopljenima u mlijeku, tunjevinu s rižom/palentom i slične kombinacije. Ponekad dobije i čokolino, ali pazimo da to ne bude prečesto. I sve on to fino jede i uživa, ali htjeli bismo mu malo obogatiti izbor. Jučer sam mu skuhao malo riže na mlijeku i to mu se svidjelo pa će opet dobiti to ili zobene pahuljice, ali nekako sam presahnuo s idejama pa molim još poneku ideju.
E da, zasad (po feelingu, a možda i nisam u pravu :?) odbijam uvrstiti hrenovke, paštetu i slične proizvode u prehranu, nekako nemam povjerenja u takve stvari.
Eto, to je moj prvi post ovdje, nadam se da tema nije prožvakana (har, har) već previše puta (malo sam pogledao starije postove, ali nisam naišao na ovakvu temu).