Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Ideje za večeru

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    najbolji tata

Početno Ideje za večeru

Pozdrav forumu!

Tata sam jednog prekrasnog klinca od 14 mjeseci koji već jede manje-više sve. Uglavnom se držimo stalnog rasporeda obroka i sve dobro ide. Međutim, počeli smo ostajati bez ideja što mu ponuditi za večeru pa bih molio par savjeta.

Inače nam je dnevni jelovnik:
    - bočica mlijeka kad se probudi (6:30)
    - oko 8:30 voćno-žitna kašica
    - oko 11 jogurtić
    - oko 14 mesno-povrtni (ili riblje-povrtni) obrok
    - oko 16:30 opet jogurtić
    - oko 18:30 večera
    - malo mlijeka za uspavljivanje

Dosad smo mu za večeru uglavnom davali kombinacije tipa svježi sir s palentom, meko kuhano jaje s kruhom/krumpirom/palentom, svježi sir s plazma keksima rastopljenima u mlijeku, tunjevinu s rižom/palentom i slične kombinacije. Ponekad dobije i čokolino, ali pazimo da to ne bude prečesto. I sve on to fino jede i uživa, ali htjeli bismo mu malo obogatiti izbor. Jučer sam mu skuhao malo riže na mlijeku i to mu se svidjelo pa će opet dobiti to ili zobene pahuljice, ali nekako sam presahnuo s idejama pa molim još poneku ideju.

E da, zasad (po feelingu, a možda i nisam u pravu :?) odbijam uvrstiti hrenovke, paštetu i slične proizvode u prehranu, nekako nemam povjerenja u takve stvari.

Eto, to je moj prvi post ovdje, nadam se da tema nije prožvakana (har, har) već previše puta (malo sam pogledao starije postove, ali nisam naišao na ovakvu temu).

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolji tata, dobro došao!!!! :D

kad čitam što mu pripremaš za klopu..mogu ti samo reći da dobro dobro činiš....

a ideja pretjeranih nemam...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobrodosao!
    identicna tema se upravo sada prozvakuje na topiku Sto vam veceraju malisani

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a tema što vam večeraju mališani?

hrenovke i paštete i te mesne prerađevine i mi izbjegavamo, dajem joj hrenovke samo u krajnjoj nuždi i jako jako rijetko.
    tu je previše aditiva i tkoznačegasvene (vet. teh. sam po struci)

najbolji tata

Početno

Eh, nisam gledao tamo, tražio sam samo po Dohrani. Hvala za link, upravo pregledavam što se tamo spominje te zapisujem ideje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Ideje za večeru

Citiraj najbolji tata prvotno napisa
    E da, zasad (po feelingu, a možda i nisam u pravu :?) odbijam uvrstiti hrenovke, paštetu i slične proizvode u prehranu, nekako nemam povjerenja u takve stvari..
    Dobar ti je feeling. :D

Kombinacija rižino mlijeko+sušeno voće+neke žitarice je kod nas pun pogodak.

Ili, ako jede jogurte, jogurt sa svježim voćem unutra.

Ili svježi sir + voće, dobiješ prirodni Danonino.

I tak.

najbolji tata

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Zašto rižino mlijeko? Jeste li vegani ili je alergija u pitanju ili neki treći, meni nepoznati razlog? Mi se držimo kravljag, 3,8% MM (najmasnije što smo uspjeli naći).

Ili, ako jede jogurte, jogurt sa svježim voćem unutra.

Ili svježi sir + voće, dobiješ prirodni Danonino.
    Da, jede jogurte (vidi prvi post), ali mislim da bi mu još jedan prije spavanja bio previše
    Ovo sa svježim sirom je dobra ideja (hvala), valja to isprobati... Iako sad i nema bogznakakvog sezonskog voća koje bi se dalo kombinirati A ništa, čekat ćemo breskve, marelice i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Zašto rižino mlijeko? Jeste li vegani ili je alergija u pitanju ili neki treći, meni nepoznati razlog? Mi se držimo kravljag, 3,8% MM (najmasnije što smo uspjeli naći).
    Nismo.
    Mali doji i to je jedino mlijeko koje želim da pije (rižino mlijeko i nije mlijeko, samo se tako zove). Smatram kako u kravljem mlijeku nema ama baš ničeg korisnog (pogotovo u ovom prerađenom i obrađenom na milijardu načina koje kupujemo) za dijete, a rižino mu dajem jer mi je praktično za "mliječne" kašice (palentu i gris na vodi ne može smisliti).

najbolji tata

Mali doji i to je jedino mlijeko koje želim da pije (rižino mlijeko i nije mlijeko, samo se tako zove).
    Da? A ja bio uvjeren da netko sjedne ispred rižine stabljike s kanticom i tronošcem i muze

Smatram kako u kravljem mlijeku nema ama baš ničeg korisnog (pogotovo u ovom prerađenom i obrađenom na milijardu načina koje kupujemo) za dijete, a rižino mu dajem jer mi je praktično za "mliječne" kašice (palentu i gris na vodi ne može smisliti).
    Ha, ovaj moj ne doji, od svoga drugog mjeseca je na adaptiranom, a negdje nakon što je navršio godinu dana smo pomalo prešli na spomenuto kravlje mlijeko. Naravno da nam je jasno kako to "prerađeno i obrađeno" mlijeko nije idealno, ali baš da nema ničeg korisnog unutra... :?

frida editirala marku adaptiranog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Mali doji i to je jedino mlijeko koje želim da pije (rižino mlijeko i nije mlijeko, samo se tako zove).
    Da? A ja bio uvjeren da netko sjedne ispred rižine stabljike s kanticom i tronošcem i muze

Ha, ovaj moj ne doji, od svoga drugog mjeseca je na adaptiranom, a negdje nakon što je navršio godinu dana smo pomalo prešli na spomenuto kravlje mlijeko. Naravno da nam je jasno kako to "prerađeno i obrađeno" mlijeko nije idealno, ali baš da nema ničeg korisnog unutra... :?
    Ma gle, ne velim ja da nitko ne bi trebao davati kravlje mlijeko, mi smo kao roditelji vagali i odvagnuli da u slučaju kravljeg mlijeka minusi premašuju pluseve i da sve one dobre sastojke mlijeka može dobiti i iz drugih, zdravijih izvora.
    Mislim, ne otkrivam ja tu sad toplu vodu, proguglaj malo o štetnostima kravljeg mlijeka.

najbolji tata

Ma gle, ne velim ja da nitko ne bi trebao davati kravlje mlijeko, mi smo kao roditelji vagali i odvagnuli da u slučaju kravljeg mlijeka minusi premašuju pluseve i da sve one dobre sastojke mlijeka može dobiti i iz drugih, zdravijih izvora.
    Mislim, ne otkrivam ja tu sad toplu vodu, proguglaj malo o štetnostima kravljeg mlijeka.
    Ma sve 5, svjestan sam da kravlje mlijeko nije idealna hrana bez mane. Ali također sam svjestan da trenutno i nemamo bolji izbor pa ćemo se zadržati na njemu...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bas u zadnje vrijeme razmisljam o tom mlijeku, mislim, kako cu ga cijeli zivot micat od mlijeka ...
    Meni mlijeko ne sjeda dobro ali ga ipak popijem odnosno koristim recimo u kavi, palacinkama isl. Kad se fakat zazelim popijem casu (pa mi poslije nije dobro ) .. Bas sam u nedoumici.

Inace najbolji tata super hendlas klopanje bebaca - sve pohvale

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolji tata, odlično vam ide s prehranom, ja bih samo još izbacila tunjevinu za večeru: em je slano, em se podriguješ od nje...

najbolji tata

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja bih samo još izbacila tunjevinu za večeru: em je slano, em se podriguješ od nje...
    Baš sam i ja mislio da je preslano za njega, ali kad se pomiješa s nezačinjenom palentom to se uglavnom neutralizira tako da je dobila prolaznu ocjenu, a što se tiče podrigivanja... Nisam primijetio da mu smeta, obratit ću pažnju. No, i tako smo mu sad za promjenu kupili filete skuše, to bi trebalo biti još laganije...

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Inace najbolji tata super hendlas klopanje bebaca - sve pohvale
    Hvala, ali na žalost premalo ja to hendlam, pogotovo radnim danom Sreća da je još malo pa vikend :D

BTW, isplatilo se pogledati topic "Sto vam veceraju malisani", sinoć je prvi put probao griz na mlijeku i potamanio je cijelu zdjelicu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BTW, isplatilo se pogledati topic "Sto vam veceraju malisani", sinoć je prvi put probao griz na mlijeku i potamanio je cijelu zdjelicu
    Ili jos bolje

- zobene pahuljice na mlijeku (pa + cimet + ribane jabuke )
    - zobene klice na mlijeku (ima za kupiti u vecim konzumima - brze se kuha od pahuljica nama je to favorit)
    - proso (pahuljice) na mlijeku (ima u DM-u za kupiti)

Sve finije od griza, a nutritivno jos bolje

najbolji tata

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    - zobene pahuljice na mlijeku (pa + cimet + ribane jabuke )
    Hm, to bih sebi mogao spremiti Da, zobene pahuljice definitivno ulaze u kombinaciju, ja ih jako volim pa se nadam da će se i njemu svidjeti.

- zobene klice na mlijeku (ima za kupiti u vecim konzumima - brze se kuha od pahuljica nama je to favorit)
    - proso (pahuljice) na mlijeku (ima u DM-u za kupiti)

Sve finije od griza, a nutritivno jos bolje
    Klice ćemo isto probati (hvala ), ali ove prosene pahuljice su meni prilično bezveze. Baš su mi djelovale privlačno kad sam ih vidio u DM-u pa smo ih kupili, ali su nekako brašnaste, bljutave... Ili ih nismo dobro spremali. Hm, možda ih još i imam negdje po ormaru

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klice su stvarno super, jer se brze skuhaju od pahuljica.

A sto se bljutavosti prosenih tice, mi ih jedemo sve s medom - tak da nama nisu bljutave (iako su preporuke sad da se med cak ne konzumira do trece godine - ak se ne varam :/ - mi smo procjenili da omjer beneficija i potencijalnih tegoba ide u prilog beneficijama, i poceli smo ga konzumirati nakon godinu dana)

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tunjevina i fileti skuše svježi ili iz konzerve?

najbolji tata

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Tunjevina i fileti skuše svježi ili iz konzerve?
    Limenke (govorimo o večeri ovdje). Svježu ribu jede za ručak, uglavnom oslića za sada, uskoro krećemo sa srdelama. E da, moj stari mi govori da je meni kao malome znao često zgnječiti kosti od srdela (ili konzerviranih sardina) pa ih ubaciti u te riblje kašice koje sam jeo i da sam zato tako zdrav i velik. 8) Ima li to ikakvog smisla?

najbolji tata

Početno

:? Pa zobene pahuljice su gotove za 10tak minuta, stvarno nije problem skuhati ih. I to kad kuham za klinca, kad sam ih kuhao za sebe (na vodi) dok sam se bavio sportom, iz lijenosti ih ne bih kuhao duže od 5 minuta

A sto se bljutavosti prosenih tice, mi ih jedemo sve s medom - tak da nama nisu bljutave (iako su preporuke sad da se med cak ne konzumira do trece godine - ak se ne varam :/ - mi smo procjenili da omjer beneficija i potencijalnih tegoba ide u prilog beneficijama, i poceli smo ga konzumirati nakon godinu dana)
    Da, koliko sam shvatio, med je među zadnjim stvarima koje se uvode u prehranu. Tako da je i mene pomalo strah dodavati ga, ne bih volio da sad neku alergiju razvijemo. A i porijeklo meda je vrlo bitno, taj se med može na sto načina us*ati od strane proizvođača (antibiotici, šopanje pčela šećerom i sl.) tako da definitivno treba nabavljati samo kod osoba od povjerenja :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:? Pa zobene pahuljice su gotove za 10tak minuta, stvarno nije problem skuhati ih. I to kad kuham za klinca, kad sam ih kuhao za sebe (na vodi) dok sam se bavio sportom, iz lijenosti ih ne bih kuhao duže od 5 minuta
    Ma to stoji Moj lima voli da je kasica sto gladja, pa su onda zobene klice stvarno mrak kad se skuhaju. I onda jos cimet i med

Sto se meda tice, on se preporuca sto kasnije u upotrebi prvenstveno zbog botulizma. No onda s druge strane, ljudi koji se kuze u to rekose da su kod nas sanse za botulizam male jerbo ameri drugacije skladiste med od nas i tamo su sanse za razvoj tih spora vece..bla, bla.. Ne kuzim se dovoljno u to da sad ja mogu nesto tu tvrditi. Uglavnom, mi uzimamo med desecima godina od jedne obitelji tak da tu bas i nemamo dilema o prednostima vs. nedostacima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kada ste poceli s cimetom?
    Mi joj neki dan stavili u griz,i odusevila se..mislim da bi sad i krumpire mogla jest s cimetom..
    Ma zapravo me zanima,koliko se tog cimeta smije davat?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    A kada ste poceli s cimetom?
    Mi joj neki dan stavili u griz,i odusevila se..mislim da bi sad i krumpire mogla jest s cimetom..
    Ma zapravo me zanima,koliko se tog cimeta smije davat?
    Iskreno ne sjecam se. Nekad poslije godinu dana, jednostavno stavila malo da vidim kak mu se svidja.

Nisam puno razmisljala o tome koliko bi se cimeta moglo koristiti. Znam da je dobar za kontroliranje secera u krvi (ili tako nesto).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cimet u prahu, kao za posipanje knedli, ili...?

Ja sam do sad davala nekuhane prosene, samo bih zalila mlijekom i ostavila par minuta...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam do sad davala nekuhane prosene, samo bih zalila mlijekom i ostavila par minuta...
    Pa da, taj cimet u prahu

A i ovo posipanje je ok..ipak su to pahuljice koje se mogu jesti i bez kuhanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A onda dobro, već sam mislila da si trujem dijete.

Ja i zdrava hrana

Budemo i mi skoro probali cimet, baš me zanima što će reći.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa kaj uopce ima nekakav drugi za kupit?
    Luna,ma sigurna sam da ce mu se cimet svidit. Prvo mu daj da pomirisi pa da vidis kak ce onda zinut..
    Takoder mi je negdje u magli da je cimet jako zdrav..al naravno da sam zaboravila za sta..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj uopce ima nekakav drugi za kupit?
    Meni u glavi zvoni da je cimet kao vanilija, u štapićima, ali gdje bi se takav mogao kupiti doista ne znam.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ima za kupiti cimeta u štapićima i nije tako skup kao vanilija.
    koristi se za kompote, kuhano vino i što ja znam
    ja ga osobno ne volim- a imam doma baš jednu posudicu s cimetom u komadićima. radoi ga poklonim.

najbolji tata

Početno

Sto se meda tice, on se preporuca sto kasnije u upotrebi prvenstveno zbog botulizma. No onda s druge strane, ljudi koji se kuze u to rekose da su kod nas sanse za botulizam male jerbo ameri drugacije skladiste med od nas i tamo su sanse za razvoj tih spora vece..bla, bla.. Ne kuzim se dovoljno u to da sad ja mogu nesto tu tvrditi.
    Hm, nisam ni ja stručnjak, ali nikad nisam znao za povezanost između botulizma i godina. AFAIK, od botulizma znaju nastradati i potpuno odrasli ljudi, ne? :?

Ja bijah uvjeren da se med uvodi u prehranu kasno zbog potencijalno velike količine alergena (pelud). A nekako mi zvoni da sam to negdje i pročitao...

Uglavnom, mi uzimamo med desecima godina od jedne obitelji tak da tu bas i nemamo dilema o prednostima vs. nedostacima.
    To je svakako prednost
    Morat ću i ja s vremenom naći nekog pouzdanog dobavljača :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, nisam ni ja stručnjak, ali nikad nisam znao za povezanost između botulizma i godina. AFAIK, od botulizma znaju nastradati i potpuno odrasli ljudi, ne? :?
    Ma to je razlog br 1. Imas i na nasem portalu clanak o tome. No koliko sam ja uspjela saznati i iscitati na internetu o tome, botulizam je jako problematican za bebe (znaci prva godina), poslije toga nije tako strasan.

Ja bijah uvjeren da se med uvodi u prehranu kasno zbog potencijalno velike količine alergena (pelud). A nekako mi zvoni da sam to negdje i pročitao...
    Vjerujem da i toga ima. Jel ti dijete inace alergicar? Koliko ste sad stari? U konacnici da bi saznali da li je alergican, nema bas druge stvari nego probati malo :/

najbolji tata

Početno

Ma to je razlog br 1. Imas i na nasem portalu clanak o tome. No koliko sam ja uspjela saznati i iscitati na internetu o tome, botulizam je jako problematican za bebe (znaci prva godina), poslije toga nije tako strasan.
    Hvala, proučit ću to, ne samo radi meda nego općenito.

Vjerujem da i toga ima. Jel ti dijete inace alergicar? Koliko ste sad stari? U konacnici da bi saznali da li je alergican, nema bas druge stvari nego probati malo :/
    Koliko ja znam, dijete nije alergično na ništa, kao ni mi (ako to ima ikakve veze). Uvođenje svih namirnica dosad je prošlo bez ikakvih problema - držali smo se nekih općenitih uputstava (bez glutena, kravljeg mlijeka, bjelanjaka i sl. prije godine dana). Sad smo već uveli većinu stvari, još ne jede jagode, med, špek i slične stvari... i vjerojatno još nešto čega se sad ne mogu sjetiti. Nikakvih reakcija na ništa nije bilo, osim laganog pelenskog osipa u nekoliko navrata (metodom pokušaja i pogrešaka sveli smo moguće uzročnike na klementine ili brokolu). Inače, mališan je star 15 mjeseci i pretpostavljam da mu u biti ništa ne bi bilo od malo meda, ali kako nam ruku na srce med i nije neka prijeka potreba ipak ćemo još neko vrijeme pričekati s njim.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bok, ljudi!

Super ideje ste nam dali za papanje...imamo samo jedan problemčić- mojoj curi smetaju mrvice u hrani. Grize kruh, kekse i takve stvari bez problema, ali kad osjeti mrvicu u kašici, neće jesti. Sad, kako da joj dam jogurt sa sušenim voćem npr., zobene klice, i ovakve stvari, kad se to niti mikserom ne može skroz usitniti?

Još jedno pitanje- da li vam klinci jedu kompot? Npr. jabuke, pa sa malo cimeta?

najbolji tata

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Super ideje ste nam dali za papanje...imamo samo jedan problemčić- mojoj curi smetaju mrvice u hrani. Grize kruh, kekse i takve stvari bez problema, ali kad osjeti mrvicu u kašici, neće jesti. Sad, kako da joj dam jogurt sa sušenim voćem npr., zobene klice, i ovakve stvari, kad se to niti mikserom ne može skroz usitniti?
    To je kod nas trajalo par dana, a onda je prestao obraćati pažnju. Samo uporno.

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Još jedno pitanje- da li vam klinci jedu kompot? Npr. jabuke, pa sa malo cimeta?
    Moj mali ne jede, ali ne zato što mislim da ne bi trebao (dapače), nego jer nekako kompot kod nas nije uvriježen. Nekako ga nemamo naviku spremati. Iako, razmišljao sam o tome (imao sam na umu jabuke i suhe šljive) kao zamjeni za onaj (kršitelj koda)ov čaj koji pije, ali kad god se sjetim toga ili nemam vremena ili nemam jabuka doma

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da se izjadam sto nam se danas ujutro desilo s cimetom..
    Skuhala sam joj griz (rizino mlijeko+voda) , u to umutila cimet i zlicu vocne kasice (probala je to vec sto puta)..
    Stvarno ne znam..ali vjerojatno sam stavila previse cimeta..
    Kada je jela kasicu sve oko usta joj se zacrvenilo..kao da je netko spalio kozu nekom kemikalijom..
    Nije pokazivala nikakve znakove da je boli ili svrbi..pojela sve do kraja.
    Ja sam totalno :?
    Kaj je cimet alergen ili..ba bas sam zbunjena.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da se izjadam sto nam se danas ujutro desilo s cimetom..
    Skuhala sam joj griz (rizino mlijeko+voda) , u to umutila cimet i zlicu vocne kasice (probala je to vec sto puta)..
    Stvarno ne znam..ali vjerojatno sam stavila previse cimeta..
    Kada je jela kasicu sve oko usta joj se zacrvenilo..kao da je netko spalio kozu nekom kemikalijom..
    Nije pokazivala nikakve znakove da je boli ili svrbi..pojela sve do kraja.
    Ja sam totalno :?
    Kaj je cimet alergen ili..ba bas sam zbunjena.
    Jeste probali cimet vec prije? Jel bio ikoji novi sastojak u kasici?

Ne mora cimet biti alergen da bi netko bio alergican na njega. Mozes biti alergican na apsolutno bilo sto. (Alergeni su koliko ja kuzim namirnice koje najcesce uzrokuju alergije.)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste probali cimet vec prije? Jel bio ikoji novi sastojak u kasici?
    Cimet smo probali 2-3 puta prije toga,samo sam ovaj put slucajno stavila malo vise cimeta.
    Nista drugo nije bilo novo,griz jedemo od pocetka dohrane,te kasice isto..rizino od 14mj..pa predpostavljam da je cimet u pitanju.
    Ma naprosto nista takvog nisam ocekivala. Nemam pojma kako sad s tom alergijom,nadam se da joj nisam sad nes zeznula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo se uključujem s pitanjem:

zar ne bi trebalo voće ne davati navečer? jedna nutricionistica mi je rekla nikako voće za večeru jer da voće u stomaku tijekom noći truli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kako truli po noci, a po danu ne
    pa hrana se razgradjuje u zelucu bez obzira na doba dana.
    ma joj, kako ista moze truliti u zelucu

jedino - jeste da je voce kiselo, pa mozda teze sjeda prije spavanja nego tokom dana, ali to bi bilo to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjice, ne znam za po noći, ali znam da se voće ne bi trebalo jesti neposredno nakon obroka jer se stvarno ne iskoristi dobro, istruli. Najbolje natašte ili između obroka

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Lutonjice, ne znam za po noći, ali znam da se voće ne bi trebalo jesti neposredno nakon obroka jer se stvarno ne iskoristi dobro, istruli. Najbolje natašte ili između obroka
    To sam i ja cula za voce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ma kako truli po noci, a po danu ne
    pa hrana se razgradjuje u zelucu bez obzira na doba dana.
    ma joj, kako ista moze truliti u zelucu

jedino - jeste da je voce kiselo, pa mozda teze sjeda prije spavanja nego tokom dana, ali to bi bilo to.
    lutonjice draga, ne bih znala. zato sam i napisala da mi je jedna nutricionistica to rekla. računam, ona je od struke pa valjda zna

najbolji tata

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    lutonjice draga, ne bih znala. zato sam i napisala da mi je jedna nutricionistica to rekla. računam, ona je od struke pa valjda zna
    Ovo s truljenjem mi je prvi glas (i ovako laički mi ne drži vodu). Ali koliko ja znam, voće koje sadrži vitamin C nije preporučljivo konzumirati navečer.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    to znam, da se ne iskoristi dobro.
    ali, ljudi, da TRULI :? to mi je fakat nebuloza, sorry

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

voće fermentira kad se dugo zadržava u želucu - pomiješa se s drugom hranom, ili noću kad je probava sporija. vidi npr. ovo:

When starches and proteins are combined their stimulation to the digestive juices generates a conflicting response and produces a medium which does not digest either food very well. This situation often leads to indigestion, bloating, gas, abdominal discomfort, and poor absorption of nutrients. Any quick digesting foods - such as fruit - must wait until the slowest digesting foods leave the stomach before they can leave - a process which can take up to 6 or 8 hours. While waiting, the fruit and some of the starches undergo some decomposition and fermentation, producing gas, acid and even alcohol along with indigestion.

što se cimeta tiče, on potiče cirkulaciju - znate da se koristi u kremama protiv celulita - pa je crvenilo možda od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj dobro onda, porazena sam.

a za cimet, zato sam ja jucer imala crvene noge (mazala se body butterom s narancom i cimetom...)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja mala je jučer popila čašu soka od naranče (iz juicera), nakon večere (večerala je uobuičajeno jelo), žgance. Ručak je bio riža s keljem i cvjetačom i malo graška.
    Uglavnom, po noći mi je povraćala. Po sadržaju je bilo žuto-narančasto, i mislim da je bio kelj, valjda mu duže treba za probavu. i dosta se nadimala i prduckala (grašak).

kaj onda, bi bilo to od soka? (ili kombinacija). virus?
    ne znam kaj je MM jeo (nije što i mi,), ali i njega je bolio trbuh navečer (prošlo je odlaskom na veliku nuždu )

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zobene pahuljice na mlijeku (pa + cimet + ribane jabuke )
    ovo sam neki dan pročitala i svidjelo mi se pa sam napravila viti za doručak i na kraju mi je bilo tak fino da sam išla i sebi napravit. stvarno je

još sam kupila neke pšenične pahuljice s medom. mmm

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

branka1 (napisa):

to znam, da se ne iskoristi dobro.
    ali, ljudi, da TRULI to mi je fakat nebuloza, sorry
    MA to je teorija Fit for life.
    KAže da voće ometa probavu. I fakat se brže mršavi kad se pridržavaš kaj oni vele.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    što se cimeta tiče, on potiče cirkulaciju - znate da se koristi u kremama protiv celulita - pa je crvenilo možda od toga.
    Hm,ako je crvenilo samo potaklo cirkulaciju istiski se nadam da joj onda taj cimet nije stetio. No bilo kako bilo..odlucili smo na neko vrijeme stat s cimetom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •