uh, nemojte m špotatija sam sa dohranom zapoćela u 5 mjesecu.u kuharici bebe piše da se sa dohranom zapoćinje između 4 i 6 mjeseca, ne prije i ne poslije.naravno sa dojenjem nastaviti i do druge godine.mi imamo 2 obroka voće -pola banane ili jabuke i 1 obrok povrća-mrkva, tikvica ili špinat.i to maximalno 10 žlica.s time da cic a3 ili 4 puta kroz dan jer mora dobiti barem pola litre mlijeka dnevno.pa ako sa 7 mjeseci ima uvedene svega 5 namirnica razlićitih plus palentu ili rižine pahuljice u voću...ja mislim da to nije tako strašno. meni je bitno da nije razvila alergije i da dobro napreduje.
znem da ovo nije u redu što ću napisati ali kako su nas hranile naše mame koje su sa poćinjale već u 3 mjesecu.doduše moja je samnom imala problema-ja nisam htjela ništa jesti.
a tablicu dohrane gdje piše da dojenće može imati 5 obroka dnevno sa 6 mjeseci sam pronašla na netu.kući sam dobila promotivnu knjižicu od (kršitelj koda)a gdje je na zadnjoj stranici napisan kalendar dohrane za prve dvije godine života gdje kaže:
doručak-majčino mlijeko
prijepodnevni obrok-voće
ručak-povrće
poslijepodnevni obrok- voće ili žitarice.
večera- majčino mlijeko ili mliječna kašica.
ne mojte zaboraviti da ima djece kojima nakon 6 mjeseci možda majčino mlijeko ne može nadoknaditi energetske potrebe kroz dan.
lijep pozdrav![]()