Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: časopis MAMA&BEBA

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno časopis MAMA&BEBA

Jučer sam kupila novi broj baš me zanimalo šta ima(iako mi stvarno netreba nikakav časopis od kad sam na forumu).U njemu ima i cura sa foruma-BRAVO-stvarno se moramo više gurat u medije.Ima jedan članak o tome kako uspavati bebu-odnosno kako je naučiti da sama zaspi-BEBU NAUČITI DA SAMA ZASPI-baš me zaintersiralo pa sam išla čitat,ostala sam izbezumljena kad sam pročitala savjete tipa -pustiti bebu da plače,ne je dizati i tješiti...mislila sam da je takve savjete u današnje vrijeme nemoguće pročitati pogotovo u takavom časopisu

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

isto sam reagirala...super mi je onaj tekst naše Anite AZ o marami...rasplakala sam se kako je divno napisan (za razliku od hladno tehničkog opisa kolica :/ ). super mi je o dojenju sve napisano, i opet su tu naše cure...
    a ono o spavanju :shock: nisam mogla vjerovati koji su to savjeti...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Slažem se s tobom da je super što se javljaju mame s osobnim iskustvima, ali ruku na srce, časopis je "Mila" za bebe... Ista stvar je s noćnim dojenjem: Apricot daje jedne savjete, a stranicu prije je njihov savjet koji je maltene potpuno oprečan. Samo čekam kada će se javiti I.M. sa svojom bebom i opisom prometne nezgode...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa pišite im , recite da vam se puno tema sviđa ali su neke obrađene na neprihvatljiv način... i dajte prijedloge kako bi to mogli ispraviti i što bi voljele pročitati, nabacite koji link.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa pišite im , recite da vam se puno tema sviđa ali su neke obrađene na neprihvatljiv način... i dajte prijedloge kako bi to mogli ispraviti i što bi voljele pročitati, nabacite koji link.
    nije ti loša ideja...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja imam generalno problem sa čitanjem takvih časopisa. Koncentracija štetnih reklama je tipično tolika da puknem prije treće stranice. Te plaćeni oglas ovakav, te sponzorirani članak nakav, hrpa oprečnih članaka stranicu do stranice.... a nije besplatno. Ako uzmem crni marker i "popravim" sve sa čime se ne slažem, ostanu dva članka prepisana s Rodinog portala i puuuno slika male djece.
    Hmmm... pa ispada da se u prvoj aproksimaciji radi o pedofilskom, a ne roditeljskom štivu :?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moje dijete je također takav časopis. Prepun je oprečnih stavova, pun reklama za adapt. mlijeka, dude, flašice. Sva sreća da mi dolaze još samo 2 broja do isteka pretplate.
    Članak o spavanju s roditeljima je ok, mada vrlo štur.
    U prošlom broju je bila tema duda ili ne. to je bilo zanimljivo.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je jedino M&B za nijansu bolji jer je barem dobro lektoriran ( za razliku od Moje dijete) i jer ima tih članaka Rodica...
    a inače, ono što je Davor napisao stoji...
    ali opet, nekako, dobro bi bilo možda i reagirati na neke članke koje smatramo neprikladnima, ipak za dobrobit informiranja šire populacije..

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nisam čitala M&B, budem si nabavila, radi roda.
    kužim i to da moraju biti nepristrani u temama i člancima, ali što to znači, kad znamo što je u redu, a što ne...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam čitala prošli broj i ostala sam razočarana.

baš sam mislila da bude drugačiji zbog suradnje s rodama...

al dobro, možda se i poprave s vremenom, još su mladi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda ih vaša pisma potaknu da u sljedećem broju temu obrade i na drugačiji način. i tako nađu zanimljive izvore iz kojih će crpiti buduće teme.

općenito, časopis je časopis i ne možeš od njega očekivati previše niti prema njemu formirati svoje mišljenje. kad kupiš časopis o unutranjem uređenju, nećeš odmah u stan staviti sve što si unutra vidjela. kad kupiš časopis o modi, neće ti se sviđati svaki komad odjeće niti ćeš momentalno promijeniti stil.

no, slažem se da su bebe i djeca osjetljivija tema, i zato - reagirajte!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ajd kad već čitate bacite oko i na članak na 86 i 87 stranici.

nije direktno vezan za odgoj ali... je koristan

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni ide na zivce sto sto odredjena pjevacica pise kolumnu. Cini mi se u zadnje vrijeme: otvoris pastetu, a iz nje iskoci MV.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Meni ide na zivce sto sto odredjena pjevacica pise kolumnu. Cini mi se u zadnje vrijeme: otvoris pastetu, a iz nje iskoci MV.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A Apri nam je baš zgodna .
    Ja sam pročitala sve o dojenju. mada sam sve prošla i imam iskystva bilo mi je gušt to čitati.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kaže urednica da je taj dio o spavanju preuzet iz britanskog izdanja čiju licencu koriste.
    a ugovor je ugovor...

eto, tako vam to ide...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Kaže urednica da je taj dio o spavanju preuzet iz britanskog izdanja čiju licencu koriste.
    a ugovor je ugovor...

eto, tako vam to ide...
    vidiš, a baš mi i je nekako odskakao

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam slučajno došla do siječanjskog broja.
    Nije me se nešto dojmilo.
    Pogotovo unicefove promotorice, već spomenuta pjevačica koja doji i puši, i jedna voditeljica koja nije uspjela dojiti jer se nije dovoljno potrudila (otprilike njene riječi).
    Nemam ništa protiv, svatko ima pravo na izbor, ali ne znam baš da su za promotore. Dobro to više ide na unicefovu adresu nego MiB.
    I jedan od savjeta kako umiriti dijete koje plače, dajte mu sisati bilo to vaš čisti prst, bilo dudu, bilo njegov prst, a ništa sisa.

Moram se ograditi da sam to sve samo prelistala, možda sam nešto krivo skužila, ali ponavljam nije me baš oduševilo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    koja nije uspjela dojiti jer se nije dovoljno potrudila (otprilike njene riječi).
    meni se ipak dopalo to što je rekla.
    jer za dojenje stvarno i treba truda, sve mi znamo da je to rijetko kome "bogomdano".
    i žena je lijepo priznala da se nije dovoljno potrudila, bez prenemaganja "nije-bilo-mlijeka", "doživjela-sam-stres"...

ima uspjelih i neuspjelih dojenja... šta ćemo...

časopis, svakako, ima i dobre i loše strane, ali je odlično to što se ipak trude gurati ono što i mi guramo.
    nažalost, ponekad su (ob)vezani "časopisom - majkom", ali zato je na svakome od nas da procijenimo koje savjete ćemo poslušati, a koje nećemo.

i... drago mi je vidjeti poznate face (anitino, leonisino, inesicino, sabaletino dijete...)

u svakom slučaju, draži mi je od svih dosadašnjih mama-beba-dijete časopisa.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma nije časopis toliko loš ima stvarno dobrih tema i savjeta,ali taj tekst me baš nekako razljutio.Inače šta se tiče dojenja stvarno nije svakome tako lako,ja nisam dojila uopće i to mi je bilo strašno teško prihvatit jer nisam razmišljala o mogućnosti da ne dojim,dali stvarno nije bilo moguće ili se nisam dosta potrudila neznam-onda sam mislila da sam dala sve od sebe a sad mi se čini da sam se mogla više potrudit

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su dobri, he,he...dobili smo nagradu za nagradjenu fotografiju

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Po meni je časopis puno bolji od ostalih na našem tržištu.
    Također me iznenadio taj članak o spavanju, ali dajte molim vas pročitajte članak urednice na prvoj stranici koja kaže da je te savjete koristila puna dva dana i da joj je najljepše kad klinac spava s njom, to me se fakat puno više dojmilo od tog članka.

Očigledno, kao što Apri kaže, oni su vezani časopisom majkom s nekim temama, ali većina ostalih savjeta puno je životnija od onih iz ostalih časopisa.

I sviđa mi se jer baš puno uključuju čitateljice - majke u formu časopisu.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ...
    no, slažem se da su bebe i djeca osjetljivija tema, i zato - reagirajte!
    Da.
    Tim vise sto postoje mame koje nemaju pristupa drugom izvoru informacija, ili smatraju casopise mjerom najsuvremenijih saznanja - konkretno znam za slucaj kada su casopisi bili primarni izvor informacija - i zato potpisujem ovo.
    Reagirajte.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ovo definitivno potpisujem!!
    To što doji i puši, to je njena stvar,ali zar nije mogao biti netko drugi snimljen dok doji npr u onoj reklami za "prve 3 su najvažnije", te još nekih par emisija o bebama koje sam gledala. Ispada da je ona oličenje dojilje, nemam ništa protiv nje, ali je definitivno pogrešna poruka

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    meni su dobri, he,he...dobili smo nagradu za nagradjenu fotografiju
    I meni isto. Pogotovo 1. broj gdje je izašla fotka beba riba, a među njima - Marko i tata Ipak je to njegovo prvo pojavljivanje u medijima. Kako onda ne zavoljeti časopis. Ha!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    isto sam reagirala...super mi je onaj tekst naše Anite AZ o marami...rasplakala sam se kako je divno napisan (za razliku od hladno tehničkog opisa kolica :/ ). ...
    Tek sad vidim ovaj topic. S obzirom da sam ja pisala opis o kolicima, zelim napisati, nisam se nadala da ce se tekst tako dozivjeti. Tehnicka sam osoba i po struci, pa je to OK, ali nisam mislila da ce ispasti hladan.
    Moras priznati da je o kolicima tesko pisati u stilu 'milijuna niti ljubavi' ili 'ostvarenju punog potencijala nase djece', ili da bi nekog tekst o kolicima rasplakao (jedino cijenom ). Mene nije ni o marami, doduse, ali ja nisam poeticni tip ni inace, vise praktican. Pozdrav!

A za casopis inace se slazem - najbolji su mi dijelovi gdje pisu Rode i forumasice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma summer
    ja moram priznati da to jedino i citam, ostalo prelistam
    tekst o spavanju me rasplakao vec u uvodu pa ga nisam niti procitala. bila sam jako ljuta na njega jer svi znaju za tu metodu a mali broj roditelja zna da se dijete ne ostavlja da place...eto teme: AP!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    isto sam reagirala...super mi je onaj tekst naše Anite AZ o marami...rasplakala sam se kako je divno napisan (za razliku od hladno tehničkog opisa kolica :/ ). .
    I ja sam tek sad otkrila topic!

Hvala Kailash na komplimentu.

Ja mislim da je i text o kolicima super napisan, a doista teško je biti poetičan oko 4 kotača i dvije ručke - kolica i imaju namjenu da budu praktična, a nemaju svrhu povezivanja kao što to marama (između ostalog) ima.

Ustvari, kolica ili marama mi je loš naslov jer to ILI je nepotrebno.... trebao bi biti naslov npr.. DA za maramu, DA za kolica... ili što ja znam.

A za ostalo.... ne znam da li bi bio adekvatan ovaj smile kad kažem da sam jedva prolistala časopis.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ustvari, kolica ili marama mi je loš naslov jer to ILI je nepotrebno.... trebao bi biti naslov npr.. DA za maramu, DA za kolica... ili što ja znam.
    sa svojih par stotina prijeđenih km s kolicima (vrtić, plac, šetnja, shopping...) i samo malo manje s maramom (planinarenje, javni prijevoz, uspavljivanje,...) moram ovo potpisat...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citala sam curke. Super ste pisale.
    Ni ja ne mogu utrpati kolica i maramu u isti kos, jer koristimo i jedno i drugo, ugl u kombinacijama.

Na tekst o spavanju sam zavitlala casopis u zid a mm je :shock: Naravno, poslije smo se cerekali, jer sam se zapravo zezala, pa to nekad ni on ne skuzi. A tekst im je ne bljuc nego bljuv..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bog cure, ja sam nova, pa da vam se malo pridružim.

Meni je najluđa stvar iz teme o spavanju dio u kojem piše da usnulu bebu prije lijeganja u krevetić treba probudit ( da usvoji naviku uspavljivanja u krevetu - to sam priočitala i u knjizi "Vaše dijete" od P. Leach)
    Ja svoju bebu uspavljujem svake večeri po sat do dva i onda da je probudim kada je polegnem?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jel da?

ja je zovem Maj(k)a V.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maraska prvotno napisa

Meni je najluđa stvar iz teme o spavanju dio u kojem piše da usnulu bebu prije lijeganja u krevetić treba probudit ( da usvoji naviku uspavljivanja u krevetu - to sam priočitala i u knjizi "Vaše dijete" od P. Leach)
    Ja svoju bebu uspavljujem svake večeri po sat do dva i onda da je probudim kada je polegnem?
    My thoughts exactly.... kad sam to pročitala u knjizi o spavanju od... joooj.. zaboravih autora koliko me se dojmio. Neki umjereno tiranski...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

summer nadam se da se nisi naljutila, nisam mislila ništa loše
    a istina je da se kolica i marama ne mogu uspoređivati...
    ustvari mi je bilo zanimljivo jer sam vidjela tvoju struku i Anitinu struku i "boju" teksta pa mi je to bilo smiješno...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo se ti rugaj nama prirodnjacima

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja malo svrljam po forumu - neznam jel ste vec picale ali meni MV kao promotorica dojenja otkad je objavila da i pusi uz dojenje nikako nije uredu.

nemogu se sloziti da je bolje majcino mlijeko s duhanom nego adaptirano mlijeko - koliko kod ja osobno apsolutno podrzavam dojenje i dojila sam 1. dijete i sad cu sve napraviti i da s blizancima uspijem sto dulje iskljucivo dojiti isto tako duhan i pasivno pusenje smatram necim strasnim i potpuno neprihvatljivim za majke ....

nemogu vjerovati da je ona i dalje promotorica dojenja :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

o toj smo temi pričali ovdje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala ms. Ivy - vidim da je to zakjucana tema ....

moram samo reci da mi je zasmetalo kad je receno da je i Roda potvrdila kao komentar ove vijesti da bolje dojiti i pusiti nego adapt. i pusiti....

apsolutno podrzavam sve akcije promicanja dojenja ali ne na nacin da je bolje majcino mlijeko uz sve moguce dodatke nego adaptirano....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali to je zaista tako

(samo... nemojmo ovdje)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što se tiče teme u spavanju u časopisu jako sam razočarana. Većina savjeta ne pali kod nikog koga znam. Časopis ima mnogo tema, ali mislim da je to na štetu obrađenosti tih tema. vrlo šturo i ništa za primjeniti. Nije sve baš tako loše, ali ipak mislim da i nisu baš otkrili toplu vodu. Tema spavanja me najviše razočarala, a čak i iživcirala.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj maraska prvotno napisa

I ja se tu ubacujem. Moja beba je bez problema sama zaspala u krevetiću do negdje 7 mjeseca starosti, a onda su počeli problemi i morala sam je uspavljivati. Nema šanse da je probudim prije ubacivanja u krevetić pa da će onda zaspat dalje ako je ne dignem. Gluposti!!! Plače i vrišti ko lud ako ga ne izvadim u uninam na rukama. Nek daju neki savjet koji se može iskoristiti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Citala sam curke. Super ste pisale.
    Ni ja ne mogu utrpati kolica i maramu u isti kos, jer koristimo i jedno i drugo, ugl u kombinacijama.

Na tekst o spavanju sam zavitlala casopis u zid a mm je :shock: Naravno, poslije smo se cerekali, jer sam se zapravo zezala, pa to nekad ni on ne skuzi. A tekst im je ne bljuc nego bljuv..
    Bljuvanje na n-tu. ja sam isto poludila skroz i sad kad sam vidjela ovo na forumu opet mi se diže želudaca. Tko uopće piše takve gluposti. kakve su bebe koje tako zaspu. svaka čast onoj koja uspije!! Ili su to one bebe koje nisu na cici pa samo spavaju i spavaju i spavaju. Tako bar čujem od onih koji ne doje, te bebe spavaju non-stop bez ikakvih problema. Ali ja ipak glasam za dojenje bez obzira na sve te muke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •