Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: RIJEČKO RODILIŠTE!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno RIJEČKO RODILIŠTE!

Daj te mi molim vas recite da sad me uhvate trudovi i da trebam ič rodit dali bi moj mm,mogao samnom s obzirom da je epidemija gripe i da na vratima pise da su do daljneg zabranjene posjete,zna li netko nesto o tome.

Početno

nazovi rodiliste i pitaj

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a kad doznaš, molim te javi

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nek ide s tobom, u najgorem slučaju ga neće pustiti.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

svježe vijesti iz Ri rodilišta. Danas sam bila tamo na pregledu i dr. rekao da je praksa da se zabrana posjeta nije odnosila na prisustvovanje partnera porodu. za posjete nakon poroda dr. nije bio siguran

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super ja zvala i sestra mi nije ništa znala reč o tom rekla je da nazovem za pola sata ,tad nisam mogla dobit i kasnije zaboravila.Pa naravno svugdje gdje se daje novac ima zeleno svijetlo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj s jednog drugog topica jedna cura prvotno napisa
    imam samo napomenu za muzevu odjecu, oni uglavnom moraju biti obuceni u jednokratna odijela, ona zelena s kapicom i slapicama, ne znam kako se to tocno zove. i uglavnom to trebate prije sami kupiti (npr. u hospitaliji) - OBAVEZNO se raspitajte u svom rodilistu sto suprug mora imati na sebi i morate li to sami donijeti.
    kako je u rijeci?

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    imam samo napomenu za muzevu odjecu, oni uglavnom moraju biti obuceni u jednokratna odijela, ona zelena s kapicom i slapicama, ne znam kako se to tocno zove. i uglavnom to trebate prije sami kupiti (npr. u hospitaliji) - OBAVEZNO se raspitajte u svom rodilistu sto suprug mora imati na sebi i morate li to sami donijeti.
    kako je u rijeci?
    a u st?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    kako je u rijeci?
    dobije muž u rodilištu, poslije plati. 400 kn, čini mi se. kao, ne plaća se prisustvo na porodu nego odijelo.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

istina, dobije se - ali je 300 kn a ne 400

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a što ako sam kupi u apoteci?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    to ne znam, baš ću u subotu na pregledu tamo pitati

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sam ja išla na tečaj netko je to isto pitao,

a dr. Sindik je odgovorio da se plaća bez obzira

jer je cijena odjela par kuna, a plaća se "luksuz"

odnosno komoditete što je netko s tobom.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma, kad se sjetim koliko je prije koštao porod u kadi, ovih 300 kn mi se čini simboličnom cifrom...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cijena od 300 kn nije zbog zaštitog odijela, nego iz razloga šta se onda za prisutstvo na porodu odlučuju samo oni koji to stvarno i žele, a prije dok se nije plaćalo su imali svakakvih neugodnosti s očevima.........tako su to nama objasnili na ovom zadnjem tečaju.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kailash, kada ideš? U koliko uri?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Kailash, kada ideš? U koliko uri?
    evo ja se vratila! pregled prošao super. u rodilište vidim da ne puštaju posjete...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, ne puštaju

Danas je sestra bila skroz ok, prošlu sub je bila neka malo nadrk drk. I ovaj doktor je fora, lijepo smo si popričali

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne, ne puštaju

Danas je sestra bila skroz ok, prošlu sub je bila neka malo nadrk drk. I ovaj doktor je fora, lijepo smo si popričali
    e pa to je "moj" dr. Finderle

kad si ti bila?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    [
    e pa to je "moj" dr. Finderle

kad si ti bila?
    u pet do deset su me prikopčali na ctg, u deset i dvadeset sam išla doma, danas je bila jako malo ljudi.
    super je lik, za zafrkanciju - otvorila sam se prst pa mi je rekao da bi bilo zgodno da do ljeta rodim s obzirom na prenesenost. rekoh mu da je to i moj plan, jerbo bi bila ja zgodna opet hehe :D .
    Bunila sam se da ne bi da me hospitaliziraju pa me poslao doma.
    Prevencija je majka mudrosti, da nekome nešto ne padne na pamet 8)

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

baš smo se mimoišle, ja sam došla taman kad si ti otišla...
    meni je vanjsko 1 cm a unutrašnje 2.5 cm otvoreno...
    kad opet ideš?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ponedjeljak oko jedan na polikliniku kod mojeg ginića. Tj. rekao mi je da ga zovu. One sestre svaki dan mi drže predavanje da kako ja to dolazim u jedan kad je CTG za trudnice rano ujutro. A on mene naruči onda, što da radIM?
    Meni je ušće 1.5 cm a ovo vanjsko 2 cm, napokon neki napredak. Možda se vidimo koji put, kada ti dolaziš u Fiume opet?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ponedjeljak oko jedan na polikliniku kod mojeg ginića. Tj. rekao mi je da ga zovu. One sestre svaki dan mi drže predavanje da kako ja to dolazim u jedan kad je CTG za trudnice rano ujutro. A on mene naruči onda, što da radIM?
    Meni je ušće 1.5 cm a ovo vanjsko 2 cm, napokon neki napredak. Možda se vidimo koji put, kada ti dolaziš u Fiume opet?
    ja sam ti stalno sad u Fiume, još od prošlog pregleda...
    sljedeći put idem na pregled tek za tjedan dana.

sretno ti na pregledu!!!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala čekaj nešto sam pobrkala sa tim ušćima.
    piše "R (pa nešto) 2 cm, zatim opet nešto, pa ušće 1,5 cm, glavica" Ne kopčam ništa, glavno da je sve ok
    Hvala i sretno tebi mi se nadamo da ću za tjedan dana bit doma ili makar skoro doma.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

držim ti fige draga da za tjedan dana porod bude prošlost, a bebuška bude u rukama

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kailash, serpentina, vaše stanje mi je zanimljivije od utakmice!!! navijam za vas!!!!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

haha Mamuška Ti ili ne voliš nogomet ili Ti je stvarno dosadno
    Hvala, hvala, lijepo je znati da se netko brine, pogotovo što smo nas dvije napete umjesto da krene samo od sebe :D
    Ahhh više me strah dojenja od poroda, jel to normalno?!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mene više ničeg nije strah :D

samo Bog daj stpljenja pa da opušteno možemo u taj veliki pothvat...

mamuška

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje, priključujem vam se tu jer vidim da ste baš ovdje komunicirale... Serpentina i ja smo se na kraju našle u istoj sobi, pala sam na rit.. koja slučajnost! Bile smo cimerice par dana.

Kailash, baš mi je žao što smo se mimoišle. Drugi put!

Pusa vam objema i ljubite svoje bebice! Nadam se da ste dobro svi skupa.

Lululu

Početno

Ajde cure koje ste upravo tj. nerdavno prosle kroz radjaonu, napisite malo kako je to sada u Rijeci. Mene ceka uskoro, a cujem da se dosta toga promijenilo u zadnje 4 godine.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lululu prvotno napisa
    Ajde cure koje ste upravo tj. nerdavno prosle kroz radjaonu, napisite malo kako je to sada u Rijeci. Mene ceka uskoro, a cujem da se dosta toga promijenilo u zadnje 4 godine.
    pitaj malo konkretnije...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene zanima mogu li kombinirati kadu i stolčić
    ono, ako vidim da mi ne paše kada da se prebacim na stolčić?

i ako odlučim samo na stolčić jesam li u toj prostoriji cijelo vrijeme pa i mm može biti sa mnom, ili sam u predrađaoni sama, pa na finiš idem u sobu sa stolčićem?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene zanima mogu li kombinirati kadu i stolčić
    ono, ako vidim da mi ne paše kada da se prebacim na stolčić?
    Moje pitanje s tečaja. Dr je bio prilično zbunjen i rekao da takav slučaj još nisu imali nego da su sve žene koje su ušle u kadu tamo i rodile, ali da je teoretski moguće.

I ako odlučim samo na stolčić jesam li u toj prostoriji cijelo vrijeme pa i mm može biti sa mnom, ili sam u predrađaoni sama, pa na finiš idem u sobu sa stolčićem?
    U predrađaoni su 3 kreveta (lopta, radio, TV) i tamo muž ne može biti, ali žena može izaći van ako je OK. Na finiš se ulazi u box (svi su jednaki osim onoga s kadom), a u box se donose potrebna pomagala (stolčić, lopta). U boxu si od kada uđeš, pa do 2 sata iza poroda i tamo cijelo vrijeme može biti muž.

P.S. Nisam rodila, samo sam bila na tečaju i obilasku bolnice i prepričavam što su nam tamo rekli i pokazali.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

aries pročitala sam da je @n@ počela porod u kadi a završila na stolčiću, to je bilo u Rijeci prošli tjedan

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam zabrijala na stolčić ali kako se dr. (Felix izbrisala ime) nije dalo u rađaonu na vrijeme (radi njegove "stručnosti" mi je dijete pozelenilo skupa sa plodnom vodom - u par sati), nisam stigla na stolčić, nego su me namjestili na onom stolcu, razrezali i u 25 minuta je ispao moj Kupusić. Ajde, nije bilo strašno, ali izbjegavajte ovog glavonju u širokom luku.
    Ana zna cijelu priču

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U predrađaoni su 3 kreveta (lopta, radio, TV) i tamo muž ne može biti, ali žena može izaći van ako je OK. Na finiš se ulazi u box (svi su jednaki osim onoga s kadom), a u box se donose potrebna pomagala (stolčić, lopta). U boxu si od kada uđeš, pa do 2 sata iza poroda i tamo cijelo vrijeme može biti muž.

P.S. Nisam rodila, samo sam bila na tečaju i obilasku bolnice i prepričavam što su nam tamo rekli i pokazali.[/quote]
    ...rekla-kazala... (mislim na "fine" doktore i doktorice)

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ribica tina, čitala sam tvoju priču s poroda i žao mi je što je prošlo tako ružno, ali mislim da iz Rijeke još uvijek dolaze i lijepe priče, pa se i ja nadam za koji tjedan jednoj takvoj. Imam dovoljno vjere u sebe i želim vjerovati da je istina sve ono što su liječnici i sestre pričali i pokazali jer ne znam kako bih se inače usudila ući u bolnicu.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj porod je započet u vodi, a dovršen na porodnom stolcu (baš kako je Kailash rekla). Iako sam priželjkivala samo vodu (dakle i izgon u vodi), moram priznati da je ovo što mi se dogodilo bilo puno, puno bolje.
    I kad čitam tužne, negativne i ružne priče iz Rijeke jednostavno ne mogu vjerovati da pričamo o istom rodilištu! Ja sam bila tretirana poput kraljice i tako sam se osjećala sva 4 dana koliko sam provela u Rijeci.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Moj porod je započet u vodi, a dovršen na porodnom stolcu

Misliš li na stolac kao stolčić ili stolac-krevet koji se transformira u stolac?

Šta se tiče odnosa prema rodilji u riječkom rodilištu, moje iskustvo s doktorom je prilično negativno, ali su primalje zato divne. Stvarno nastoje biti te koje samo prate nas i naše tijelo, dok se doktor postavio kao svemogući koji ima isključivo pravo odlučivati o tijeku poroda, ja moram pratiti njega. Moja sreća je bila u tome šta je doktor rijetko bio u rađaoni, a kada bi došao samo bi mi izazvao nervozu .

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni su svi na trećem katu bili kao anđeli, a o petom katu bi se dalo diskutirati...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kaj je na trećem, a kaj na petom??? a što je s četvrtim, drugim i prvim katom???
    pitam za ozbač, makar je pitanje idijotsko!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na 3. je rađaona, na 5. odjel babinjača, a na 4. mislim da je patologija trudnoće

@n@, i mene zanima jel misliš na stolčić, ono kao wc školjka ili stolac-kao krevet

kad sam ja tamo bila prije 2 godine, predrađaona je imala bar 6 kreveta, ne sjećam se dobro, jel se to nešto promijenilo renoviranjem?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni su svi na trećem katu bili kao anđeli, a o petom katu bi se dalo diskutirati...
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja bi potpisala!!!!! javim za 4 i pol mj...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svima šaljem da vam bude lijepi porod !
    onda je ipak moja krivica što mi je tak bilo jer se nisam derala i vikala i prijetila...nego sam govorila-molim vas,molim vas... :/
    onda trebam ponoviti bonton za rodilišta i određene doktore i doktorice koji valjda kuže zdravo selječki - hoću to i to!!
    (Felix editirala uvredljivu rijec)

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma daj, ribica tina, nisi ti kriva za takav tretman!
    Neznam što bih ti rekla, ja nit sam vikala nit se derala ni zahtijevala. Meni je npr. babica sama rekla da će se potrudit da prođem bez epi (i jesam, al sam popucala - al ne puno).
    Pročitala sam tvoju priču i žao mi je što je tebi bilo tako! :/
    Ali sigurno ne može rodilja bit kriva za neljudsko ponašanje medicinskog osoblja!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa
    Ali sigurno ne može rodilja bit kriva za neljudsko ponašanje medicinskog osoblja!
    naravno da ne moze! to treba stalno i stalno ponavljati, jer smo mi zene cesto sklone svu krivicu prebaciti na sebe...
    molim vas bez uvredljivih rijeci i bez navodjenja imena ako govorite u negativnom kontekstu.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj Ivanna prvotno napisa
    naravno da ne moze! to treba stalno i stalno ponavljati, jer smo mi zene cesto sklone svu krivicu prebaciti na sebe...
    molim vas bez uvredljivih rijeci i bez navodjenja imena ako govorite u negativnom kontekstu.
    ispričavam se ,ali nisam mislila ni spominjeti imena,a dr.put ću napisati "praščić" ak se to smije

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se za peti kat, očekivala sam više.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U potpunosti se slažem za5 kat odvratne su sve i jedna.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •