....išla sam na tečajeve i u domu zdravlja i kod patronažnih sestara,i nisam shvatila da su na tečaju rekli da je epiduralna super...baš naprotiv...za sve smo dobili opcije dobrih i loših strana i epiduralne i alternativnog načina poroda...ne mogu reći za druge bolnice,ali u riječkom rodilištu sam upravo tako shvatila...a sad...svatko istu interpretaciju možda ne doživljava jednako...nešto što sam ja shvatila da nam je rečeno na predavanju možda druga trudnica pored mene sasvim drugačije doživjela...
a što se tiče bolničkog osoblja prema ljudima općenito stvarno ih ima svakakvih i njih prema nama,a bogami i pacjenata prema osoblju...još nisam rodila,sitno brojim,i već sam se nabrijala na one tete "zločeste" sa petog kata riječkog rodilišta....informirala sam se samo zato da ako ne budem imala nikakvih komplikacija,da odradim najbolje što mogu ona tri dana u bolnici,da ih što manje pitam (jer kao sad puno više znam),da se ne bi morala susretati sa njihovom "zločestoćom",i da što prije sa bebicom dođem doma i zaboravim iste te tete sa petog kata...eto,meni je njihov odnos prema pacjentima, ustvari, motivirao da se bolje informiram i da znam šta mogu i šta ne mogu,i naravno, koje su moje ovlasti...a to "da bi bilo normalno da se prema svima ponašaju jednako",pa gdje toga ima...to bi već bilo utopijsko društvo...pa nama cijeli sistem u državi ne funkcionira,a gdje bi uopće po bolnicama...to je utopija,na žalost...drage moje prijateljice...