Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Blister?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Blister?

Počela sam raditi prije 5 tjedana, tako da dojimo od 5 navečer do 7 ujutro - nekoliko puta prije spavanja i puno po noći. Ima dvije noći da mi lijepo spava i budi se samo 3-4 puta za dojenje. A jutros na bradavici ugledam kvržicu veličine 3 mm u promjeru s krvavo crvenom točkom na vrhu. Dala samo mi prije dolaska na posao da još jednom podoji tu stranu, malo sam osjetila peckanje, ali ništa osobito.

Je li to blister? I što sad? Koliko mogu čekati, a da ne idem doktoru? Smijem li ga sama bušiti? Kako i gdje?... Dajte pomagajte!?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

olivija
    procitaj ovo
    http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html

imas i fotku blistera
    ajde vidi jel tako izgleda

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala, draga!
    To je ovaj drugi tip krvavog blistera. Ma Gab se igra sa cicama kad god može: dubi na trrpavicama, pleše, priča i ne-znam-što-sve-ne radi dok doji, a noću zna spavati s cicom u ustima tako da je vjerojatno nešto od toga uzrokovalo oštećenje.
    Znači, sad stavljati slanu otopinu, i nakon podoja mlijeko. Ima li veze što se relativno slabo prilagođavam novom ritmu? Naime, jedva dočekam kraj dana jer se dojke prepune i budu tvrde k'o kamen.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo da javim da je blister pukao - vidi se mala ranica. Hvala na pomoći.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno blister

Isuse,ja se već 10 dana patim s boli u bradavici na vrhu koje mi je to bijelo koje užasno boli.sad sam pročitala za taj blister,pa ja nikad do sad za to nisam čula!!!kak sam to dobila,jeli smijem mazat nečim,dali to bebi šteti???molim vas,cure,dajte mi napišite sve o tome,i dali moram kod doktora,jer ja nebi ako baš nemoram!!!š

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aslavi, samo polako

probaj staviti topli, sto topliji mozes oblog prije dojenja, ili se istusiraj u toploj, sto toplijoj vodi pa onda ponudi dijete da sise i ponekad djeca kad povuku, znaju puknuti blister i on se otvori i mlijeko potece...

blister je zacepljeni kraj mliejcnog kanalica i treba ga otcepiti

ako dijete ne uspije, trebala bi ti to napraviti med sestra ili dr (ili ti sama), probusiti sterilnom iglom i dati djetetu sisati....

inace, kako ide dojenje? kako bebica? koliko je stara?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno blister

ja sam to dobila onu prošlu nedelju i prvo sam išla pod vreli tuš,jer mi je cica bila zaštopana i jako me bolilo.kad je mlijeko izašlo,bol se smanjila,ali još uvijek me taj bijeli dio na vrhu bradavice boli kad maleni papa.inaće dojenje nam ide super od prve minute kad smo počeli,sad bebač ima 3 mjeseca.daj mi molim vas napišite što više o tome.kako sam to dobila?nemoram vam govorit da ruke perem 200 puta na dan.kad će mi to nestat?čini mi se da mi se to pojavilo kad mi se on taj dan duuugo "igrao" s tom cicom,a ona bila već prazna???

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aslavi, blister nije nista prestrasno, napisala sam ti kako ces ga tretirati
    a to je blokirani mlijecni kanalic, zacepljeno mlijeko pod kozom, uglavnom je bijele boje, ponekad proziran ili zuti.... on ne dovoljava da mlijeko krene iz kanalica vani, i moze biti jako bolan....uzrokuju ga slicne stvari kao sto uzrokuje zastoj, pritisak na dojku, prevelika kolicina mlijeka koje se ne prazni, nepravilan polozaj bebe na dojci.....ponekad se dobije i od gljivica, ali tada najcesce ima vise blistera po bradavici....

znaci, treba ga probiti, bilo da dijete sisanjem probije, ili med. osbolje mehanicki, i mlijeko treba proteci vani kroz njega...

ne pretjeruj s pranjem ruku , 200x je malo previse, a posebno nemoj posebno prati dojke, ne trebas ih prati pšrije i poslije podoja, i ne upotrebljavaj agresivne sapune...

ajde, stavi topli oblog prije podoja, i dijete na dojku

jel mozda imas temperaturu i kako se ti osjecas?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno blister

nemam turu,sve je ok,osjećam se dobro,sad smo baš papali na toj strani,boli me kad mi vuče ili kad mi slučajno rukom zamahne po bradavici.a mlijeko meni sad izlazi iz tog dijela,jer sam malo pročačkala i probila ga izgleda.kad mi je bilo zaštopano-onda je stvarno puno jače bolilo.da ničim ne mažem :?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako je?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    kako je?
    sada već puno manje boli i po izgledu mi se čini da se suši :?
    imam još jedno pitanje:po savjetu patronažne sestre,svaki put prije podoja,ja se malo izdojimda beba primi što kvalitetnije mlijeko,ima li potrebe za tim?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nema.
    Jedino ako su ti areole toliko tvrde da ih beba ne moze pravilno uhvatiti.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje-jel taj blister stalno bijel ili se povlači. meni je za vrijeme i malo nakon podoja bijelo a ona kad se ohladi nije više. boli kao da mi neko iglicom pika dojku i počela sam bit nervozna kad znam da idde ta cica. soor nemamo, ustvrdila 3 doktora igrom slučaja. fala

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    pitanje-jel taj blister stalno bijel ili se povlači. meni je za vrijeme i malo nakon podoja bijelo a ona kad se ohladi nije više. boli kao da mi neko iglicom pika dojku i počela sam bit nervozna kad znam da idde ta cica. soor nemamo, ustvrdila 3 doktora igrom slučaja. fala
    ja mislim da blister ostaje bijel i kad se dojka ohladi,a boli i kad djete siše i kad ne siše.tak je bilo kod mene.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel bude bijelo samo ili zna mijenjati boju, nakon sto prestane dijete sisati?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bijelo je samo još par min od podoja i onda je opet normalne boje. ponekad zna dok doji jaaako zasvrbjeti da ga moram skinuti. i svrbi cijela dojka :? . ponekad.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i ja da se javim s nedefiniranim problemom. Imamo skok u razvoju i non-stop smo na dojci. Skužila sam jučer da na lijevoj dojci (koja je inače veća od desne i mrvici je očito nezgodnija za uhvatiti) na bradavici su se pojavio kao mjehurić ali nije bijeli već prozirni! Kod podoja se poveća a kasnije se nešto smanji ali ne mijenja boju, ostaje prozirno. Ne mogu reći da me boli baš to, cijela bradavica mi je od učestalih podoja nadražena i malo bolna. Sad nemam pojma da li to spada među blistere i da li ga tretirati vrućim oblozima i ostalim. :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Erina, ako blister nije bolan, nema ga potrebe tretirati. Blister nekad zna proci sam od sebe, tj. beba ga isisa bez ikakve mamine intervencije. Medjutim, postane li bolan, trebalo bi nesto poduzeti.

Misice, po tvom opisu ne mogu skuziti sto se tocno dogadja. Meni se ovako cini samo da se ne namjestite dobro na jednoj dojci?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

NatasaM hvala na savjetu
    Dok sam se ja mislila što i kako s blisterom moja mala Nola je preko noći riješila mamin problem i za uspomenu joj ostavila samo malu ranicu koja je već i sama zarasla:D Sad bar ubuduće znamo ako nam se opet javi s čime imamo posla.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma evo već jako dugo čitam o tim blisterima na ovim stranicama i moram već jednom negdje nešto napisati o mojim blisterima i mom dojenju! F. je moje drugo dijete i dojimo se već 6 mjeseci, a nekoliko smo puta zamalo odustali jer sam imala upale. Bile su uzrokovane upravo blistaćima, a ja to nisam znala. Da nije bilo drage Barbi i jednog sasvim slučajnog razgovora u ljekarni, moj bi Pipi sada jeo adaptirano mlijeko, a ja bih se grizla. Sada probleme s blistaćima (neprestano mi se ponavljaju, ali nema veze) rješavamo vrlo jednostavno: kad skužimo da su tu, on pričeka, a ja snažno stisnem bradavicu i on izleti, a mlijeko počne teći. Ne preporučujem onima s niskim pragom boli, ali ja sam već oguglala!

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem temu jer mi i dalje muku mučimo... na bradavici mi se u tijeku podoja pojave 2 bijela balončića. BOOOOLIIII i to traje već dugo. I nakon podoja boli kao da me grebucka ali se ti balončići POVUKU. Izgledaju kao na slici ali su DVA. HELP jel to blister?!?!? :?
    Već sam razmišljala dal da piknem iglom jer vrući oblog ne pomaže, al me strah ako nije blister da ne zabrljam što. Pitanje je POVLAČI LI SE BLISTER DOK BEBA NE VUČE

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mišica, kakav je položaj u kojem dojiš? mijenjate li položaje? javljaju li se ti "balončići" bez obzira na promjenu položaja i pri svakom podoju?

kako se osjećaš između podoja? osjetiš li bol u dojci?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage sestre po blisteru, samo prijavljujem da sam i ja dva ili tri puta imala taj blister tijekom dojenja (btw, nigdje, ali baš nigdje nisam mogla saznati ništa o toj bijeloj točci, pedijatar i ginekolog se čudom čudili što je to, već sam pomislila da je to soor, a onda na Rodinim stranicama pronašla tu čarobnu riječ). Ja sam ga pokušala i sama probušiti sterilnom iglom, jednom sam i uspjela, uglavnom sjećam se tih podoja kao pravog iskušenja. Drš'te se, to je prolazno!

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojimo i na ležećki i na sjedećki i svakako. Boli me još bradavica oko 15 min nakon podoja i to kao da me netko iglicom pika. Sama dojka me ne boli. kad se balončići povuku nakon 15-ak min bol prestane. koža se potpuno ujednači i nema im traga. dojku moram držati golu dok se to ne povuče jer svaki dodir booolii. to traje par dana, pa je malo lakše pa opet. soor nije, bili smo jučer na kontroli i pedijatrica gledala. dal da bušim, makr jednog pa da vidim kaj će se dogoditi. e da, dojim sa šeširićem jer imam potpuno ravne bradavice i osjetljivu kožu. on grize za poludit pa bez šeširića uspijemo odradit max 2-3 podoja na jednoj cici.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojimo i na ležećki i na sjedećki i svakako. Boli me još bradavica oko 15 min nakon podoja i to kao da me netko iglicom pika. Sama dojka me ne boli. kad se balončići povuku nakon 15-ak min bol prestane. koža se potpuno ujednači i nema im traga. dojku moram držati golu dok se to ne povuče jer svaki dodir booolii. to traje par dana, pa je malo lakše pa opet. soor nije, bili smo jučer na kontroli i pedijatrica gledala. dal da bušim, makr jednog pa da vidim kaj će se dogoditi. e da, dojim sa šeširićem jer imam potpuno ravne bradavice i osjetljivu kožu. on grize za poludit pa bez šeširića uspijemo odradit max 2-3 podoja na jednoj cici.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne moze bas tek tako nestati, nego samo moze biti veci ili manji. Znaci, dok beba doji, vjerojatno se napuni mlijekom, a poslije to mlijeko udje u kanalic.

Jesi li probala izdajati rukom nakon podoja i nakon sto je napuhan, tako da tjeras mlijeko da ide bas tim kanalicem u baloncic i puni ga? Mozda i sam pukne.

Prije podoja ga svakako omeksaj toplom kupkom.

BTW, probajes li dojiti bez sesirica?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dojimo ponekad i bez šeširića ali on tako jako vuče i grize da ne mogu dugo. zna bolit i sa šeširićem naročito kad visi na cici svaki sat-kao danas pa ja plačem jer pečeeeeee u svakom položaju. frustrirana sam i jadna i neznam što da radim. razmišljam da mu dam adaptirano makar jednom dnevno da mi se cice uspiju oporavit jer ovo je jeza i ne mogu podnijeti to. on je isto nervozan jer mu dam cicu minut pa izvadim pa ukrug jer je pečenje grozno. off topic ali sam
    probala sam na ovu sa tim balončićima stavljat i obloge i izdajat i mijenjat položaje al neide. zašto je dojenje za mene bolno od prvog dana i to većinu vremena. stidim se ove rečenice, ali jedva čekam da počne nešto drugo jest
    jel manje zlo dat mu ponekad adaptirano nego da je mama uplakana i da joj dojenje predstavlja frustraciju i neizdrživu bol??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajde nazovi SOS.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zašto je dojenje za mene bolno od prvog dana i to većinu vremena. stidim se ove rečenice, ali jedva čekam da počne nešto drugo jest
    Nemaš se šta stidit ove rečenice.
    Dojenje ti je bolno jer imate neki problem. Kad si prepoznala da imaš problem, već si ga počela rješavati. Nadam se da si već nazvala SOS telefon.
    Imaš i topic Ne volim dojenje!.
    Sasvim je normalno i ljudski da ti takvo bolno dojenje ide na živce! I naravno da želiš da problemi što prije prođu, da psuješ "sve po spisku"! I ja želim dojiti, ali ne želim trpiti bol.

Da problemi što prije prođu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mišica

nadam se da ces uskoro na ovom PDF imati kacuce smajlice!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mišica, po opisu mi se čini da je ipak candida. Beba ne mora imati soor.
    Na tvojoj bradavici nitko ne mora primjetiti ništa; jedino da ti netko uzme bris i tako dokaže. A i doktori ti o tome ne znaju baš previše.

Govorim ti iz dugomjesečnog, skoro dugogodišnjeg iskustva borbe sa gljivama. I ja sam dolazila u iskušenje da prestanem s dojenjem ili barem preskočim koji podoj da se odmorim. Strahota.
    Pokušaj se ipak mazati Rojazol (oralnim gelom) tjedan dana. Vjerujem da ćeš odahnuti. Ako osjetiš poboljšanje tada nastavi još 10-tak dana.
    Bebi sigurno neće škoditi.

Zara28

Početno

Mišica, usuđujem se reći s velikom sigurnošću da je to soor.
    Naime, prošla sam sve probleme s dojenjem:ragade,krv je curila,soor i prije par dana blister( beba ima šest mjeseci)
    uglavnom, kada se radilo o sooru, simptomi su bili identični tvojima.
    patronažna me uvjeravala da nije soor jer je bebi čist jezik, ali pedijatar je rekao da se ne mora nista vidjeti, dao mi nistatin i rojazol gel.
    i ja sam u jednom trenutku mislila da je blister jer bi se bradavice mjestimice zabijelile na desetak minuta.kod blistera,barem meni, nastane kvrga koja boli, slično mastitisu.
    s rojazolom mi je za dva dana bilo bolje, a za 2 tjedna je nestao soor.prestala sam nositi jastučiće za dojenje jer sam soor dobila kad sam ih počela nositi što je možda slučajnost, al ipak.
    mislim, ako ne ide, ne ide, ali šteta bi bilo da prestaneš dojiti zbog nečeg što je relativno lako srediti

Zara28

Početno

zaboravila sam napisati da sam mrzila dojenje, kad bi me beba pogledala
    oblio bi me znoj, nisam mogla nositi majice, pa sam prakticirala toples, a
    plakala sam 10 puta dnevno.
    i od tada super, gušt ( do blistera, ha, ha, ali to se ne može usporediti sa soorom)

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni se bradavice znaju zabijeliti skroz. evo sad je kao malo bolje (čitaj izdržljivo) ali i dalje me bole obje bradavice. idem kasnije u apoteku. uspjela sam se othrvat adaptiranome iako je muž skoro već na vratima bio...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zara28 prvotno napisa
    ali pedijatar je rekao da se ne mora nista vidjeti, dao mi nistatin i rojazol gel.
    Jel pedijatar iz Zg? Jel bi se moglo saznati ime ovog pedijatra?(zaista sam pod dojmom ovoga sto ti je rekao)

Zara28

Početno

pedijatar je dr.Lučev iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

mišica, pedijatar mi je i rekao da kupim sterilne komprese, jednom kompresom omotam kažiprst,natopim nistatinom i time prođem po bebinim desnima ( ne sjećam se prije ili poslije podoja).
    sretno!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

poslije podoja, definitivno!
    Odlični savjeti, čuvaj pedijatra kao oko u glavi

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestala bih nositi i jastučiće ali kako?? dok sam doma je ok ali ja imam LD svaka 2 i pol sata pa makar on i ne doji ili ako doji na jednoj, imam na drugoj... kak ću vani to izvest. istina, jaaako mi već idu na živce, vide se ispod majice grozno.
    kupila kremu, čim sam namazala zabolilooo ko jaki LD.
    valjda će pomoć.
    e da, da mažem rojazol nakon svakog podoja ili kako? bradavice treba oprati??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne trebaš prati bradavice.
    Možeš mazati i prije, ali važnije je poslije podoja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prestala bih nositi i jastučiće ali kako?? dok sam doma je ok ali ja imam LD svaka 2 i pol sata pa makar on i ne doji ili ako doji na jednoj, imam na drugoj... kak ću vani to izvest. istina, jaaako mi već idu na živce, vide se ispod majice grozno.
    kupila kremu, čim sam namazala zabolilooo ko jaki LD.
    valjda će pomoć.
    e da, da mažem rojazol nakon svakog podoja ili kako? bradavice treba oprati??
    ako je rojazol gel ne trebas ih prati a ako se radi o rojazol kremi (koja je samo za vanjsku upotrebu) onda obavezno moras dobro oprati bradavice. neki pedijatri znaju dati za bebu gel a za majku kremu.
    sto se tice jastucica, koje koristis? kada ih vec moras koristiti koristi one koje su 100% od prirodnog materijala (npr. tosama ili platnene) i cesto ih mijenjaj. kad si kod kuce zraci bradavice sto cesce. mijenjaj takodjer grudnjake.
    i uvijek mazes NAKON podoja. operes bradavice i namazes. a bebina usta takodjer nakon dojenja jer mlijeko pogoduje razvoju gljivica (hrane se mlijekom).
    znam da je tesko, ali izdrzi. trebala bi vec nakon 2 dana osjetiti olaksanje. no terapiju moras izgurati do kraja, 14 dana.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fala cure, čini mi se da mi je već lakše.
    Namažem desnu pa mu dajem naredna 2-3 cicanja iz lijeve da mi ova desna bude čim više namazana i obrnuto. Imam kremu i mažem samo sebe. Da kupim i gel za mališu?
    Imam pamučne jastučiće za po doma-jako su debeli i jako se vide ispod majice, a za van babylove. Nabavit ću i tosamine, jesu oni tanji, ovi se isto dosta vide ispod majice.
    Šta bih ja bez vas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mišica, kremu moraš oprati, gel ne moraš. Kupi oralni gel tako da si mirna i da možeš dojiti i s njim.
    Super što je bolje! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da su mi najbolji (natanji) bili Chicco-vi. Tosamini su malo deblji od njih.
    Meni je najviše pomagalo kad bih doma skinula grudnjak i samo mijenjala pamučne majice.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tosamini se najvise vide ali su 100% pamuk, ovi svi imaju nesto umjetnih materijala kako ljepljive trake kako nepropusne vrecice pa koza tesko dise.
    sad kada dolaze vrucine koza se pod njima jako znoji.

mene je to u pocetku smetalo, a onda me bplila briga. pogotovo kad su mi drugi jos rekli "ma sta te briga"

Zara28

Početno

mišica, kupi rojazol gel, pa ne moraš prati grudi.
    i možda da probas i s nistatinom kako sam ti već napisala, a
    rekao mi pedijatar. Dakle; sterilnom kompresom omotaš kažiprst, natopiš nistatinom, i time pređeš po bebinim desnima i jeziku.
    super da ti je već lakše!

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila i gel danas. meni je osjetno bolje :D a počele sam mazat i mališu iako peda nije vidjela soor. njemu su desni jako bijele i to više prema natrag. nisu naslage nego je koža na mjestima bjelja. i ima 2-3 kao velika bijela prišta. ali to ima još od rodilišta mislim i nitko nije niš rekao, pa neznam jel to i on ima gljive...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

terapija se UVIJEK provodi i na mami i na bebi zbog ping pong efekta.
    drago mi je da ti je bolje, ali moras biti ustrajna i dovesti terapiju do kraja- 2 tjedna mazanja.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prekjučer sam skužila da na desnoj dojci imam malu bijelu kvržicu, izgleda ko bijeli prišt, al ne na samoj bradavici nego blizu, na areoli. Izgleda ko blister (bar ga ja tako zamišljam), ali, kažem, nije na samoj bradavici pa nisam sigurna.
    Prvi dan nije uopće bolio a sada da. Na dodir boli ko potkožni prišt. Boli me i dok dojim , taman mu nekako dođu zubići na taj blister pa boli.
    Ako je to to i ako sam dobro skužila, trebala bi prije podoja staviti topli oblog (jel samo na njega ili cijelu cicu) i to bi trebalo puknuti pa izaći mlijeko?
    Malo me buni što to nije na samoj bradavici. :/ Mislim, mlijeko ide van kroz bradavicu, a ne areolu.
    Pomozite, nemam sad vremena čitati sve topice o blisterima!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

m0zda je bubuljica na areoli?
    ili koja upaljena montgomerijeva zljiezdica?
    nekako mi po opisu nije to mjesto za blister :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •