Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Dojenje i post

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Dojenje i post

1. Potaknuta sam otvoriti ovu temu svojim trenutačnim problem sa zubom i g ripom radi kojih ne mogu otvoriti usta i papati. Mogu lagano piti.
    Zanima me da li se, radi dojenja, sad trebam na neki način forsirati da ipak jedem i to ne radi nutrijenata toliko koliko radi detoksikacije prilikom koje bi toksini najvjerojatnije završili u mlijeku ili da slijedim prirodni poriv ka postu koji upravo sad osjećam?

2. Kako sam oduvijek voljela postiti (min. jednom u 2 tjedna) na vodi i to je valjda jedina stvar koja mi fali i svjesno si je uskraćujem - zanima me da li sam u krivu i ustvari si to mogu priuštiti?! Ili ako ne, koja je granica minimalnog jedenja (povremenog znači, jednom tjedno npr.), da ne dođe do detoksikacije.

Znači, ne govorim o kojekakvim djetama, već baš o postu!

Ili ako postoji definitivno NE za post tijekom dojenja- da li su u redu alternativa vodi - prirodni sokovi? To bi već prošlo?

Evo, ja nabacujem ideje, nadam se da postoji neko rješenje za moj trenutačni problem, a i općenito moja sklonost postovima jer šteta da moram još čekati godinu, dvije ili tko zna koliko da to učinim za sebe.

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam, ja ni pod razno ne bih postila dok dojim... Koliko mi je poznato, svrha posta je upravo čišćenje tijela od toksina, a kod dojilja se onda to izlučuje i putem mlijeka...

Možda sam u krivu, vjerujem da će ti se javiti savjetnice.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zar nije post: kruh i voda?

manjak cal ti može uzrokovati pad proizvodnje mlijeka
    detoksikacija se vrši u jednom danu posta, zar ne?
    najbitnije je ničim ne ugrožavati proizvodnju mlijeka prvih 4-6mj
    pij puno vode svaki dan, to će na dnevnoj bazi izbacivati toksine iz tvog tijela

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, post na vodi ili bez vode se ne preporuca za dojilje nikako.
    Ali mislim da bi neki vocni post prosao. Prije nego se odlucis, dobro prouci, pa javi. I ja bih probala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zar nije post: kruh i voda?
    To se najčešće podrazumijeva pod postom (to je tzv. katolički post)... često ljudi misle da je post kad ne jedu meso... to mi je najsmješnije, jer ja onda postim već 13 godina. 8) Post-fasting-je asptinencija od hrane po čistoj definiciji.

Nego, da se vratimo na temu, naravno, prvo ću sve dobro proučiti i tek onda isprobati, ne žuri mi se nigdje.

Pretpostavljam da bi sa sokovima (svježe iscijeđenima) bilo ok. No, to ću kad ozdravim.

Ali što ću sada... muž kuha preeefini ručak, a ja ne mogu otvoriti usta. Živo mučenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ručak ne propadne...šalji City Expressom meni.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam silom prilika bila na vodi 2 dana a treci sam cak uspjela pojesti malo kruha i jogurta a tek 4. juhicu Bila sam bolesna ko pas, neka crijevna viroza, sto li. Patrik je imao mjesec i pol, mlijeko nije nestalo, on je sisao ko lud i nije se razbolio. A meni su otisle 4 kg Nemam pojma jel ti pomoglo, ali to je moje iskustvo. Zelim ti da brzo ozdravis

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za pocetak
    http://www.kellymom.com/nutrition/mom/fasting.html

anita, koliko bi trajao tvoj post? dan, ili vise?

ja upravo razmisljam o jednom jednodnevnom postu, samo na vodi.....bas mi dosla potreba, samo da se malo oporavim od gripe pa i mene tema zanima....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako, ako se radi o jednodnevnom postu, ne bi trebalo biti problema

prva i osnovna stvar jest da je dijete starije od 2 mjeseca, sto i jest

drugo, pije da ne budes zedna, to znas i sama....

za ozbiljnije dijete pise
    What might happen if a nursing mother loses weight too quickly?
    In most instances of too-rapid weight loss, it is not the breastmilk (composition or supply) that would suffer, but mom's nutrition and/or health.
    Excessive dieting can result in a reduced milk supply.
    According to Breastfeeding and Human Lactation (3rd Edition, Riordan, pp 440), it is noted that fad or rapid weight loss programs should be avoided because fat-soluble environmental contaminants and toxins stored in body fat are released into the milk when caloric intake is severely restricted. I was unable to find a definition of "severely restricted" but I expect that it is significantly under 1500 calories per day (which they called a "modest intake").
    sto se ne odnosi na jednodnevne postove...

idemo naci jos

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    anita, koliko bi trajao tvoj post? dan, ili vise?

ja upravo razmisljam o jednom jednodnevnom postu, samo na vodi.....bas mi dosla potreba, samo da se malo oporavim od gripe pa i mene tema zanima....
    Pa da, jedan dan za početak, da ne pretjeram. Zanimljivo da si i ti to osjetila, heh, valjda imamo istu gripu.

Idem i ja searchat po netu!

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Da ručak ne propadne...šalji City Expressom meni.
    Ja kao prava kapitalistica cu dati bolju ponudu:
    Poslat cu o svom trosku City Express po taj rucak da ga donesu k meni

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nemam gripu, ali me neka viroza u obliku kašnja i prehlade i grebanja u grlu "drži" već mjesec i pol. Čini mi se da mi nikad nije bilo gore nego zadnjih par dana - toliko sam iznemogla. Lijekove ne pijem, nemam apetit,osim na voće, mlijeko i druge tople napitke i juhu, što trošim u obilnim količinama. Mlijeka za bebu imam (bojim se da samo od vode ne bi bilo...)
    Nego, Zrinka što si mislila kada si rekla da beba mora biti više od dva mjeseca stara? Da li to znači da bih kad prođe ova viroza mogla već i na dijetu - mislim na uravnoteženu prehranu s manje kalorija nego inače? Da li bi to ugrozilo proizvodnju mlijeka?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Podižem temu jer inače prakticiram post. Recim dva godišnje, jedan od tjedan i jedan od 15-ak dana. To znači da te dane iskuljučivo pijem voćno-povrtne sokove. Za to vrijeme normalno funkcioniram, dapače, imam energije više nego inače, normalno bih radila, trenirala, učila. Kile znaju malo pasti ako imam koju viška, no uvijek se zadrže na mojih 52. Cilj mi ne bude mršavljenje, nego poboljšanje stanja organizma i zdravlje. Obično prakticiram prijelazno razdoblje zima-proljeće i jesen-zima ili kad mi tijelo signalizira. Nisam 8 god. bila ni prehlađena.

Sad me zanima ima li netko iskustva s tim kad je riječ o dojenju tj. mlijeku. Beba ima 6 mjeseci. Pročitah da se toksini oslobađaju u mlijeku ako se kilaža spusti ispod predtrudničke ili je to dezinformacija. Eto, molila bih iskustva ako netko prakticira isključivo sirovu hranu ili sokove i inače.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitah da se toksini oslobađaju u mlijeku ako se kilaža spusti ispod predtrudničke ili je to dezinformacija
    ja sam sa svo troje djece pala na kilažu ispod pretrudničke, ne namjerno, nego tako ispadne. po ovome bih onda djecu godinama dojila toksičnim mlijekom LOL

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zato i pitam jer ne znam. Pronašla sam neke stranice o sirovoj prehrani i majkama dojiljama gdje postoje čak i recepti, samo je naglasak na potrebnom unosu i proteina, tj. miksanju koštuničavog voća u sokove (selen, cink, željezo). Ne bih mu htjela probavu poremetiti s obzirom na to da nismo imali grčiće, ni išta.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dojiljama se ne preporučuju metode ili tretmani poput kavitacije koji odjednom istjeraju višak toksina iz stanica jer tada veće količine dolaze i u mlijeko.
    Isto tako se ne preporučuju drastične dijete sa manje od 1500 kcal dnevno jer to može utjecati na opće stanje organizma dojilje.

Mislim da tako kratak period promjene načina prehrane neće utjecati na djetetove potrebe niti negativno utjecati na mlijeko (jedno vrijeme sam proučaval araw food ali tad već nisam bila dojilja pa nisam previše čitala o tome).

Brojka kilaže nema veze sa mlijekom niti toksinima u njemu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sa svo troje djece pala na kilažu ispod pretrudničke, ne namjerno, nego tako ispadne. po ovome bih onda djecu godinama dojila toksičnim mlijekom LOL
    Ovako i ja, iako sam prava izjelica.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •