-
Teratozoospermia????? pitanja
Znam da je to loš nalaz što se tiče morfologije i samog izgleda spermija(abnormalni) dali ima da se kome poboljšao nalaz i šta su rekli doktori što se tiče trudnoće prirodnim putem tj. ishoda trudnoće.
Dali koja ima da je išla na potpomognutu i da je iznjela sa tom dijagnozom??
AH TA SILNA PITANJA!!
POMOZITE
-
Za prirodno ti ne bih znala! A uz MPO naravno da ima šanse!
MM ima i gori nalaz oligoastenoteratozoospermija....naših je maaaalo, nepokretni, abnormalni, ma svašta...no, za postupak je potrebno tek nekoliko kvalitetnih...
Prosurfaj malo, kupi ono što smo mi sve ovdje sa foruma već nabavile, razni vitaminčićići...i bit će...
Samo, pripremi se na strpljenje, sve mi ovdje zaista ga trebamo...
-
mm ima teratozoospermiu, ali mi ti nemamo nekih velikih iskustava na tom polju. Pokusavamo dobiti bebicu vec duze vrijeme. U sijecnju prvi put bili na VV. Dogovorena je androloska obrada mm. Odmah smo se narucili u sijecnju, ali smo termin dobili tek u ozujku. Inace mm sada pije redovito vitaminceke. Oboje se zdravo hranimo (barem se trudimo da je tako). Nijedno od nas ne pije i ne pusi. Osim toga, ne znam sto jos mozemo uciniti da se njemu poboljsa kvaliteta spermica. Ja inace imam neredovit ciklus i PCO. Sad dok cekamo ja pijem Dabroston u drugoj fazi ciklusa, pratim ovulacije UZV-om i tempiramo odnose. Mozda nam se posreci...
-
Evo jedne ohrabrujuce price. Znam par kojem je nakon 5-6 mjeseci kucne radinosti konstatovana takodje teratzoospermia . Samo 2% sjemena je bilo "normalno". Slijedeceg mjeseca cura ostala trudna. Sad je u 18 sedmici i nema, hvala Bogu, nikakvih problema.
Cuda su moguca. Ne gubi nadu.
-
i mi smo imali ne samo terato, nego i oligo i astheno, što znači i mali broj i slabopokretni i siroti nenormalni, pa ostala prirodno trudna i dobili malu slatku bebicu.Krenite na vitaminčeke, bokse, dobro tempiranje odnosa, odnosno ovulacije..i ne vjerujem da ćete puno čekati na svog malog cvrčka!! SRETNO
-
-
Sto se tice dijagnoze teratospermie, nama je na nekim papirima to pisalo a negdje je bila samo oligoastheno - dobila sam komentar da taj terato (osim ako je ocito da spermic ima dvije glave ili dva repa) dosta ovisi i o osobi koja radi spermiogram, kao to sto netko smatra da spermici morfoloski nisu okej nekom drugom moze biti skroz okej, kao to je dosta subjektivno. A sto se tice apstinencije, mislim da je tri do pet dana skroz dosta, kao i za spermiogram, mislim da nakon duze apstinencije bude slabija pokretljivost ili tako nesto - proguglaj najbolje, nemoj me uzeti za rijec.
-
Mislim da je dovoljno 2-3 dana apstinencije jer znam da je meni doc (kad sam daaavno isla na ciljane) rekao poslije folikulometrije da imamo odnose svaki drugi dan.
-
Hvala cure
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma