Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Luk rules!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MM inače ima običaj svuda dodavati češnjak. U salate, svježi sir...
    Evo nešto što smo mi napravili u subotu...
    Malecka je odjednom navečer počela cendrati da ju uho buba i buba i nije mogla zaspati i da ne duljim....
    Nisam imala doma nikakav lijek, ništa, a dijete mora spavati i odmoriti.
    Usitnila sam češnjak, toliko sitno da pušta sok, ponješala s propolisom, stavila u gazu i nacjedila joj u uho.
    Negodovala je na postupak, ali je ubrzo zaspala i do jutra se nije javila, a ujutro kao nova i poslije toga ništa.
    Jednoj sam tako starijoj curi luk stavila u uho. Isto sitno nasjeckan u gazi, samo da ispušta sok!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo izvještaja o medu s lukom. Na moje najveće iznenađenje ova mješavina uopće nije lošeg okusa,a moj izbirljivko ju je bespogovorno progutao.
    Mala Laia-što se tiče limunade a la češnjak probali smo je i uopće nije loša.Zašto se mora napraviti pauza?
    Flopica-i ja isto mislim da su prirodni pripravci za podizanje imuniteta puuno bolji nego bilo što kupljeno u ljekarni.
    Beti3-kada sam pročitala recept o medu s lukom i ja sam zamislila grozan okus ali na moje iznenađenje luk se uopće ne osjeti ako je jako sitno nasjeckan.Iako svugdje piše da termičkom obradom ne gubi svojstva nekako nemam osjećaj da ima neke velike koristi od ovoga kuhanog u juhi. Možda griješim.
    Švrćo-stvar je u "dozi"-stavila sam jednu malu žličicu meda i pola česna sitno nasjeckanog. Ne bi se usudila dati djetetu veću dozu,barem ne djetetu koje tek počinje s konzumacijom sirovog češnjaka. Nije imao nikakvih probavnih problema,a nije se posebno ni osjetilo.
    Rutvica-možeš li malo napisati još nešto o tome kako osvježiti prostor s ciljem dezinfekcije.Ja u bočicu nasipam destilirane vode i 20-ak kapi eteričnog ulja po izboru(većinom neki cvjetni miris) i našpricam,jako fino miriši. Pretpostavljam da bi čajevac u ovoj kombinaciji bio ok za dezinfekciju?
    Ana.m-čitala sam o povoljnom utjecaju češnjaka baš na liječenje uha ali super je dobiti ovako informaciju iz prve ruke.
    Ja izgleda ovim putem moram prvo sebe uvjeriti da je ok dati djetetu sirovi češnjak jer ga nikad nisam voljela ni konzumirala, a sada se tjeram da probam i ja kada ga već njemu dajem. Ove smo zime 3 puta bili bolesni,a neide u vrtić i to mi je stvarno too much pa bi htjela nekako nabildati imunitet. Čula sam naime priču o djetetu kojem je baka davala ovaj pripravak i dijete nikad bolesno. Doduše moj je djed cijeli život za večeru jeo nekoliko češnja češnjaka i isto nikada nije imao gripu niti je ikada bio bolestan.Sva pozitivna iskustva su dobrodošla.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Rutvica-možeš li malo napisati još nešto o tome kako osvježiti prostor s ciljem dezinfekcije.Ja u bočicu nasipam destilirane vode i 20-ak kapi eteričnog ulja po izboru(većinom neki cvjetni miris) i našpricam,jako fino miriši. Pretpostavljam da bi čajevac u ovoj kombinaciji bio ok za dezinfekciju?

Može se na više načina: može ovako kako već radiš, ili u aroma lampicu ili difuzor eteričnih ulja, ali i samo ostavljena vatica s kap dvije ulja polako isparava i širi se u prostor, tako da ako ju ostaviš blizu krevetića ne možeš promašiti. zadovoljna sam ovim rješenjem jer aroma lampica grije ulja što je bolje izbjeći, a difuzori su skupi. tvoj način je isto kul, ali moj je baš za lijene, pa meni paše čajevac je ok, ja ga osobno ne volim jer mi je prežestok, ova dva ulja koja sam navela su baš super jer su jako nježna (pogotovo ravensara), a učinkovita, puno slađe i meni finije mirišu. učinkovitija su protiv virusa od čajevca (ravensara je navodno najjače ulje protiv virusa). prije bih ih dala skroz maloj bebi nego čajevac...

e da. možete i par kapi ulja pomiješati s nekim biljnim uljem (npr suncokretovo) i utrljati u sinuse, prsa, leđa ako vam je to jednostavnije.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    Može se na više načina: može ovako kako već radiš, ili u aroma lampicu ili difuzor eteričnih ulja, ali i samo ostavljena vatica s kap dvije ulja polako isparava i širi se u prostor, tako da ako ju ostaviš blizu krevetića ne možeš promašiti. zadovoljna sam ovim rješenjem jer aroma lampica grije ulja što je bolje izbjeći, a difuzori su skupi. tvoj način je isto kul, ali moj je baš za lijene, pa meni paše čajevac je ok, ja ga osobno ne volim jer mi je prežestok, ova dva ulja koja sam navela su baš super jer su jako nježna (pogotovo ravensara), a učinkovita, puno slađe i meni finije mirišu. učinkovitija su protiv virusa od čajevca (ravensara je navodno najjače ulje protiv virusa). prije bih ih dala skroz maloj bebi nego čajevac...

e da. možete i par kapi ulja pomiješati s nekim biljnim uljem (npr suncokretovo) i utrljati u sinuse, prsa, leđa ako vam je to jednostavnije.
    A gdje kupuješ eterična ulja?
    (skroz smo otišli off nemojte zamjeriti)

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje kupuješ eterična ulja?
    (skroz smo otišli off nemojte zamjeriti)
    odgovoriti ću ti na pp da ne kršim temu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •