Evo izvještaja o medu s lukom. Na moje najveće iznenađenje ova mješavina uopće nije lošeg okusa,a moj izbirljivko ju je bespogovorno progutao.
Mala Laia-što se tiče limunade a la češnjak probali smo je i uopće nije loša.Zašto se mora napraviti pauza?
Flopica-i ja isto mislim da su prirodni pripravci za podizanje imuniteta puuno bolji nego bilo što kupljeno u ljekarni.
Beti3-kada sam pročitala recept o medu s lukom i ja sam zamislila grozan okus ali na moje iznenađenje luk se uopće ne osjeti ako je jako sitno nasjeckan.Iako svugdje piše da termičkom obradom ne gubi svojstva nekako nemam osjećaj da ima neke velike koristi od ovoga kuhanog u juhi. Možda griješim.
Švrćo-stvar je u "dozi"-stavila sam jednu malu žličicu meda i pola česna sitno nasjeckanog. Ne bi se usudila dati djetetu veću dozu,barem ne djetetu koje tek počinje s konzumacijom sirovog češnjaka. Nije imao nikakvih probavnih problema,a nije se posebno ni osjetilo.
Rutvica-možeš li malo napisati još nešto o tome kako osvježiti prostor s ciljem dezinfekcije.Ja u bočicu nasipam destilirane vode i 20-ak kapi eteričnog ulja po izboru(većinom neki cvjetni miris) i našpricam,jako fino miriši. Pretpostavljam da bi čajevac u ovoj kombinaciji bio ok za dezinfekciju?
Ana.m-čitala sam o povoljnom utjecaju češnjaka baš na liječenje uha ali super je dobiti ovako informaciju iz prve ruke.
Ja izgleda ovim putem moram prvo sebe uvjeriti da je ok dati djetetu sirovi češnjak jer ga nikad nisam voljela ni konzumirala, a sada se tjeram da probam i ja kada ga već njemu dajem. Ove smo zime 3 puta bili bolesni,a neide u vrtić i to mi je stvarno too much pa bi htjela nekako nabildati imunitet. Čula sam naime priču o djetetu kojem je baka davala ovaj pripravak i dijete nikad bolesno. Doduše moj je djed cijeli život za večeru jeo nekoliko češnja češnjaka i isto nikada nije imao gripu niti je ikada bio bolestan.Sva pozitivna iskustva su dobrodošla.