-
Što se ispituje imunoglobulinima?
Evo postavljam pitanje za dijete moje drage prijateljice....
Malena je u prvih 10 mjeseci života strašno puno poboljevala....konstantne upale uha, grla, temperature, hospitalizirana zbog toga, uzimala sve vrste antibiotika....
I sada-poslali su ju na ispitivanje imuniteta, pretrage se rade na temelju uzorka krvi , a ono laički što sam ja vidjela je da su to neke pretrage IGE imunoglobulina i još nekih....znam da nemam sad nekih puno podataka da vam iznesem, ali čisto onako-jel zna netko što se ispitivanjem imunoglobulina dokazuje?
-
Nama su ih ispitivali iz krvi da bi dokazali alergiju kod moga misica. Kod prvog nalaza vrijednosti tih IGE faktora su bile dosta poremecene i tada je Mihael imao izrazit dermatitis i jako los imunitet ( i on je bio non stop bolestan) a drugi nalaz smo radili nedavno, bio je dobar kao i njegova koza koja se skroz ocistila i imunitet mu je sada jako dobar.
-
...i mi smo raditi krne nalaze radi imuniteta, i to Igg, Igm, Iga, antigranulocitna protutijela, ...te je pokazalo da mali ima stvarno veoma niske imunoglobuline (na granici) i jako niske seg. leukocite što rezultira čestim upalama. Što nam je bilo činiti a i dan danas: kod svake, za ostalu djecu bezazlene prehlade ili curenja nosa mi odmah reagiramo antibiotikom, a rečeno nam je i da će ako igg padnu još niže morati dobivati injekcije gamaglobulina. Mi nismo dijete dali u jaslice, izbjegavamo druženja i za sada sve funkcionira. Sada ima 2 godine a to smo otkrili sa 6-7 mjeseci. Svi se nadamo da će do vrtića imunitet ojačati.
-
hvala lijepo na odgovorima!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma