Ima li itko osim mene da ima hipertireozu i da je trudan?
Ima li itko osim mene da ima hipertireozu i da je trudan?
Imam ja i već sam drugi put trudna: nikakve pretrage nisam radila tokom trudnoće,nisam išla na kontrole. Ginekolog smatra da nije potrebno,idem kod dooobrog privatnika. Imaš li ti kakvih teškoća?
Cure pls savjet! Imam hipertireozu i pila sam Eutyrox 25mg. Ove godine planiram prvu trudnocu pa me zanima da li trebam prije napraviti kakve dodatne pretrage osim hormona i redovite kontrole.
Hvala
ja imam hipo. i s obzirom da sam planirala trudnoć, pitala sam i endokrinologa i ginekologa za savjet. rekli su mi da ću u trudnoći morati nastaviti piti euthyrox (vjerojatno čak i povećati dozu) i redovito se kontrolirati. ne znam da li ide isto i za hiperrenchi prvotno napisa
jumbina, oprosti, na jednom drugom topiku si napisala kako si rodila bolesno dijete (jako mi je zao, iako ne znam o cemu je rijec?), a sada tu pises kako imas hipertireozu te je uopce ne kontroliras :shock:
problemi sa stitnjacom nisu za zezati se, i moraju se redovito kontrolirati kod endokrinologa, pogotovo u trudnoci i kod dojenja. ginekolog ti je mozda savrseni strucnjak, ali NIJE specijalist endokrinologije.
bubicenko, obavezno idi na redovite kontrole kod endokrinologa (u trudnoci bi to trebalo biti barem svaka 2 mjeseca). ja imam hipotireozu pa se tako kontroliram, a tvoja hipertireoza je nesto opasnija za trudnocu i dojenje, pa se nemoj zezati s tim.
takodjer, vecina lijecnika ce ti zabraniti dojenje s hipertireozom jer je velik broj lijekova supresora kontraindiciran dojenju. medjutim, POSTOJE lijekovi koji se smiju piti i za vrijeme dojenja i dobro se o tome raspitaj. isto tako, ako ces dojiti, obavijesti o tome i endokrinologa i pedijatra, jer ce mozda zeljeti pratiti i djetetove hormone zbog lijekova koje ti pijes.
sretno i tebi i jumbini!
renchi, ti vjerojatno imas HIPOtireozu, buduci da pijes euthyrox (a to su hormoni).renchi prvotno napisa
sto znaci "pila sam"? vise ne pijes, a jos uvijek imas hipotireozu? ili nemas vise hipotireozu?
hipotireoza nije nista strasno u trudnoci, ali se moras redovito kontrolirati u trudnoci, a vjerojatno ce ti se desiti i promjena doze lijeka.
takodjer, s hipotireozom i euthyroxom mozes bez problema dojiti.
E to sa mojim slucajem je specificno! Zadnja dva puta kad sam isla vadit hormone za kontrolu na institut na Crnomercu sam dozivljavala sokove jer ona glupa sestra na prijemu mi uvijek radi scene. Npr. svaki put mi hoce naplatiti drugu cifru ( 87kn, 267 kn, 354kn ) sto bas i nije normalno + tvrdi da nisam njihov pacijent ( uvijek tamo vadim hormone ). Tako mi je i zadnji put umijesto cijele slike napravljena obrada samo T3 i T4 tako da s tim nalazima nisam isla na kontrolu :shock: :shock: :shock:
Sad se spremam u Polikliniku Nemetova preko Osiguranja Zagreb jer oni gore imaju sve na jednom mjestu pa ujedno ak ste kaj obavljale gore javite iskustva ( ginic, endokrinolog i sl.) :/
za ginica u nemetovoj sam ti napisala na drugom topiku.
za endokrinologa tamo ne znam, ja idem na vuk vrhovec jednom odlicnom doktoru.
i to ide preko socijalne uputnice i nista ne placam od kad imam addendu/zagreb osig. jer sam oslobodjena participacije.
ali i prije kad sam placala, ta cifra nije nikad prelazila 80 kn, pa me ove tvoje navedene cifre strasno cude :shock:
Zato ti i kazem da sam luda od svega i da prelazim u Nemetovu samo zato sto imaju sve na jednom mjestu a ukljuceno mi je u policu. Zadnji put sam se toliko iznervirala u Institutu da mi je nalaz bio tri puta gori od odog od prije![]()
Ja sam išla redovno na kontrole i prije nego što sam zatrudnila(svaka 2mj).Pila sam Atyrazol.
Sad idem svako mjesec i po, prvo mi je doktor smanjio dozu a onda promijenio lijek.
Sad pijem propiltiouracil, jedan ujutro, jedan navečer, pa ćemo vidjet što dalje.
A napravit ću sve što mogu da budem mogla dojiti.
bubicenko, to je glavno, da se redovito kontroliras. ne moras se nista brinuti!
sretno
![]()
renchi, ja sam u nemetovoj samo zbog stitnjace i jako sam zadovoljna - endokrinolog je dr. Brkic tamo sam dosla kad sam imala problema s hipotirozom i sve se lijepo normaliziralo - ja sam zatrudnila i evo skoro cu rodit blizance
osnovna polica pokriva vecinu stvari - neke pretrage nisu u osnovnoj polici pa svakako sve ispitaj ali ja sam jako zadovoljna sto sve mogu na 1 mjestu i brzo obaviti
Lumpar puno ti hvala i cestitam na twinsima![]()
Evo danas su mi potvrdili novu policu u Zg. Osig. - ukljuc. kompletnu laboratorijsku obradu hormona + sve dodatne preglede. sad krecem u akciju.
Bolest moje bebe nema veze sa štitnjačom. Hipertireoza najčešće se smiri u trudnoći,a bukne i naglo se pogorša nakon poroda! Meni su hormoni godinama ok,ali imam ciste i čvorove. I svi stručnjaci u ZG su mi rekli da nova istraživanja ovog oboljenja koje ja imam na štitnjači na utječe na trudnoću. Povećana razina hormona može u određenom postotku izazvati povećanu razinu hormona kod bebe,ali jako rijetko. Inače sve to na štitnjači stvar je stanja psihe,kod mene posljedica proživljenog ratnog stresa i kad sam si to sve složila u glavi,16.god. živim sa takvom štitnjačom gotovo bez ikakvih problema,bez terapija( ukinuli su mi ih doktori ),hormoni su ok,a čvorovi ne rastu.
Postoje li lijekovi za štitnjaču koji se u trudnoći NE SMIJU koristiti?
ja imala hiperitreozu u trudnoći. išla sam svaki mjesec na vađenje krvi i kontrolu i pila propiltiouracil. moj endokrinolog, koji je najbolji (kb dubrava) kaže da je to jedini koji se smije piti u trudnoći. to se obavezno mora kontrolirati jer štitnjača ipak utječe na rast, a time i na rast bebe. beba je super, rodila se zdrava, od poroda ne pijem lijekove jer su se vrijednosti vratile na normalu. obavezno doktoru!
lemona, i ja sam u strahu!!!!
danas sam podigla nalaze od hormona - povećani!!!
inaće imam povećanu štitnjaću al sve uvijek bilo ok!
skroz sam na početku trudnoće 5tj i frka me!!!
sutra idem endokrinologu u Vinogradsku(na molekularnu)
Kaže moja dr. da bi me trebali primiti(iako se inače naručuje i dugoi čeka), jer sam trudna....![]()
naravno da će te primiti, pokucaj i reci ja trudna, pogledajte nalaze i nema beda. mislim da sam ti već odgovorila u sklopu neke druge teme, ali ne trebaš se puno brinuti. to se ionako povećalo od stresa, tako mi je rekao moj dok. prva trudnoća je uvijek stres, pogotovo ako radiš. meni je zasad u drugoj trudnoći sve okej. i puno sam mirnija jer sve sam to već prošla---
ovo mi je druga trudnoća.
u prvoj nisam ni kontrolirala pa ne znam.
a da sam pod stresom, jesam.
bila kod dr.- rekla da je to sve ok dok je tsh ok, no malo su mi prebrzo skočili t3 i t4 s obzirom da je tek 6 tjedana. moram kontrolirat uzv i hormone.